Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Wernard Bruining

Groen Vrij! Kweekvereniging

Recommended Posts

wachten op de rest van europa, dat is en manier van denken die ervoor gezorgt heeft dat ons gedoogbeleid nog niet is veranderd in een legalisatie..

Wie heeft het over wachten?!?

 

Ik bedoel alleen te zeggen dat we ons op internationaal niveau moeten verenigen en dan een vuist maken. Puur fixeren op Nederland werkt niet omdat ons landje te klein is iets tegen de zin van andere EU-lidstaten of de USA door te drukken. Nogmaals, wij weten al lang hoe je op een verantwoorde manier met cannabis om kunt gaan, maar onze politici durven zich hier niet hard voor te maken omdat ze bang zijn dat Nederland z'n privileges verspeelt en het buitenbeentje van de EU wordt, door iedereen uitgekakt. Natuurlijk kennen ze in Den Haag de feiten, ze willen er alleen niet aan toegeven. Om die reden hoeven we de binnenlandse politiek niks meer uit te leggen, hooguit wat feiten rangschikken. Maar in ons land verandert er niks zolang de rest van de EU niet bereid is toenadering te zoeken. Door je blind te staren op Nederland zonder het grotere plaatje te zien ontkomen we nooit aan dat pappen en nathouden! Niks wachten... Aktie!!! Maar dan met z'n allen want alleen vanuit Nederland krijgen we de rest van Europa niet mee. We zullen gelijkgestemden in het buitenland moeten optrommelen en zo één Europees front moeten vormen, al is het alleen maar om in ons eigen land een proef met legalisatie van de grond te krijgen. Zonder de steun van Europa is er hier namelijk geen minister die z'n handen wil branden aan legalisatie. Daar moet eerst een internationaal draagvlak voor zijn.

 

Ten tijde van de V.O.C. kon Nederland het flikken om gewoon haar eigen regels te maken, maar hoe graag Balkenende die tijden ook zou zien herleven, heden ten dage zit Nederland onder de plak van een aantal nieuwe wereldmachten die allemaal aan onze touwtjes trekken. En als een bepaald touwtje niet meegeeft komen ze met maatregelen die van direct belang zijn voor het gezond houden van onze economie. Om die reden wil niemand in het aangezicht van die landen onze cannabis-ervaringen te vuur en te zwaard verdedigen. Er staat teveel op het spel en er zijn te weinig garanties dat er ruggesteun komt vanuit andere landen wanneer Nederland zich inzet voor legalisatie. Voor de buitenlandse politici geldt hetzelfde, die weten ook best dat het er hier in Nederland best goed aan toe gaat met die openlijke verkoop, maar ze weten ook dat het uitkomen voor deze mening hen hun kop kan kosten. Pas als uit alle delen en lagen van de samenleving een noodkreet komt, en dus niet alleen in Nederland, dan pas zullen politici zich over het onderwerp durven uitspreken en niet eerder.

 

Tenminste, zo zie ik het. Ik zou ook wel willen dat ons land gewoon wederom het voortouw neemt en die legalisatie er met of zonder toestemming van de EU doorheen drukt, maar dat is met de huidige politiek gewoon onrealistisch. Het gedoogbeleid zelf was destijds ook maar een paniekerige uitweg toen bleek dat ongeveer het halve land regelmatig stoned was. Dus voortouw, het CDA kon destijds niet anders! En dat zou ik graag op Europees niveau bereiken, dat men niet anders meer kan... Maar dan niet met gedogen maar met legalisatie onder strikte voorwaarden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
een aantal nieuwe wereldmachten

Neen, een aantal multinationals die hand over hand in stukjes worden overgenomen door het VLUCHTKAPITAAL, om vervolgens doorverkocht te worden. (het personeel van hoog tot laag in de kou laten staand)

Ofwel het financiëel vermogen van de babyboomers. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugsconferentie kan niet kiezen tussen gedoogbeleid en nultolerantie

De meningsverschillen over het te voeren drugbeleid blijven groot. Zo bleek afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens een conferentie in Luik en Maastricht van het Benelux-parlement, de Baltische assemblee en de Noordse raad. Nederland en de Belgische socialisten verdedigden het gedoogbeleid, de overige Belgische vertegenwoordigers kozen voor de nultolerantie. De conferentie probeerde na te gaan of er op het gebied van drugbeleid een derde weg mogelijk is tussen het gedoogbeleid waarvoor Nederland gekend is of nultolerantie. De resultaten van de conferentie zullen midden juni in plenaire zitting besproken.

 

Achterdeurbeleid

De Maastrichtse politiechef Frans Kooiman beschreef zijn stad als een knooppunt voor de drugsscene: elke dag zakken 4.500 drugstoeristen af naar de 16 coffeeshops die de stad telt en die met 50 miljoen euro goed zijn voor een vijfde van de Nederlandse omzet. Volgens hem duwt het achterdeurbeleid - gebruik wordt toegestaan, maar productie is verboden - de coffeeshops in de armen van de misdaad.

 

Ook telen

Burgemeester Marcel Neven (MR) van Visé zei met lede ogen te zien hoe in Maastricht ook illegaal harddrugs worden verkocht. Om aan geld te geraken, plegen druggebruikers op weg naar Maastricht, dus ook in Visé, criminele feiten. Zijn collega van Maastricht, Gert Leers, repliceerde dat je door de coffeeshops te sluiten, het drugsprobleem vergroot omdat je het in de illegaliteit gooit. Zijn beleid is gericht op de spreiding van beter controleerbare coffeeshops. Hij kondigde aan dat een aantal leden van de Nederlandse Tweede kamer werken aan een pilootproject om in Maastricht toe te staan dat coffeeshops ook plantjes telen.

 

Stepping-stone

Uit vrees voor 'stepping-stone' (softdrugs leiden tot harddrugs) kozen het Finse parlementslid Pehr Löv en CD&V-kamerlid Theo Kelchtermans radicaal voor de nultolerantie. Kelchtermans betreurde dat het Belgische drugsbeleid te veel is gericht op grotere steden. Drugs verbieden maakt ze volgens PS-senator Jean-Marie Happart (PS) echter aantrekkelijk. Het Nederlandse liberale parlementslid Frans Weekers draaide de stepping stone-theorie zelfs om en stelde dat strafbaarstelling de gebruiker zelfs van de soft- naar de harddrugs leidt. Spiritsenator Fauzaya Talhaoui kloeg aan dat België te veel aan bestraffing en te weinig aan preventie doet. Repressie is dan ook federale bevoegdheid, preventie die van de gemeenschappen.

 

bron hln.be

 

Cd&V zijn christen democraten (tegen dus)

PS zijn de franstalige socialisten, zijn voor

MR zijn de franstalige liberalen, neutraal dacht ik

dit is geloof ik de conferentie waar exhawaiian het over had, stond artikel in Het Laatste Nieuws (populairste krant in Vlaanderen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ik blijf maar zeggen, niet het gedoogbeleid verdedigen,,, :huh:

 

''Drugsconferentie kan niet kiezen tussen gedoogbeleid en nultolerantie''

 

natuurlijk niet, het gedoogbeleid is een fars.. nultolerantie een enge droom..

 

''Hij kondigde aan dat een aantal leden van de Nederlandse Tweede kamer werken aan een pilootproject om in Maastricht toe te staan dat coffeeshops ook plantjes telen.''

 

Koffieshop die hun eigen wiet mogen kwken,, pffff. ik zie t al dat groentewinkels hun eigen groente moeten kweken,, en boeren dus eerst een groentewinkel moeten beginnen voor ze kunn kweken.?

 

 

waarom rept er niemand daar over legalisatie. :no .....stelletje schijters zeker, :specool ,,,zieke compromies hopen te sluiten met de Cannabis haterss....ts,ts. :no

 

Denk nouw effe na.... Je durft het toch niet over je lippen te laten glijden, ''het gedoogbeleid in stand houden''..

 

Ik wil wel eens weten wat de argumenten waren voor gedogen? Dat het nu zo goed gaat in Nederland met de Cannabis affaire,, en dat kwekend Nederland het prima vind onder het gedoogbeleid?

:j

De argumenten voor nultolerantie die kende ik al :no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stepping-stone

Uit vrees voor 'stepping-stone' (softdrugs leiden tot harddrugs) kozen het Finse parlementslid Pehr Löv en CD&V-kamerlid Theo Kelchtermans radicaal voor de nultolerantie. Kelchtermans betreurde dat het Belgische drugsbeleid te veel is gericht op grotere steden. Drugs verbieden maakt ze volgens PS-senator Jean-Marie Happart (PS) echter aantrekkelijk. Het Nederlandse liberale parlementslid Frans Weekers draaide de stepping stone-theorie zelfs om en stelde dat strafbaarstelling de gebruiker zelfs van de soft- naar de harddrugs leidt. Spiritsenator Fauzaya Talhaoui kloeg aan dat België te veel aan bestraffing en te weinig aan preventie doet. Repressie is dan ook federale bevoegdheid, preventie die van de gemeenschappen.

G*dverd%#$^*@! Dat argument is binnen no-time neer te halen door een aantal recente onderzoeken aan te dragen. Een prachtig voorbeeld van hokjesdenken waarbij de feiten genegeerd worden om zo de vooroordelen in stand te houden. En natuurlijk was er weer niemand aanwezig die voldoende deskundigheid in huis had om de dames en heren de waarheid te vertellen, ondersteund met feiten. Hoe is het mogelijk dat een politicus op basis van onjuiste/achterhaalde informatie een oordeel velt over zo'n onderwerp... Worden mensen die beweren dat de aarde plat is vandaag de dag ook in hun waarde gelaten? En zo nee, waarom heeft zo'n slecht geïnformeerde drol dan nog het recht een stem uit te brengen over een onderwerp waar hij/zij duidelijk geen kaas van gegeten heeft? Aaargh... wat een façade... :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

eens te meer een reden om iemand met een zetel in de kamer te helpen, als was het alleen maar om de feiten eens goed duidelijk te maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan me voor de volle 100% bij whazzup aansluiten.

De gevestigde partijen zullen inzake het cannabisbeleid een zware dobber aan GroenVrij gaan krijgen. Indien GroenVrij ook maar 1 zetel in de kamer krijgt gaat het karretje rollen. Om een goed inhoudelijk debat aan te kunnen gaan moet je immers kennis van zaken hebben. Een logisch gevolg zal zijn dat gevestigde partijen op zoek zullen gaan naar kennis om Wernhard fatsoenlijk van repliek te kunnen dienen. Worden er ineens werkgroepen opgericht met professoren en zal er gedegen feitenonderzoek moeten gebeuren om stellingen van Wernhard te kunnen weerleggen ofwel (meer waarschijnlijk) te bevestigen. Zo kan die ene luis in de pels wel degelijk een ommekeer teweeg brengen in het debat over legalisatie. Iemand moet ergens beginnen.

DAT en enkel dat is de reden dat ik vanaf het moment dat ik van GroenVrij hoorde "om" was.

 

Het is een win-win situatie in geval van een zetel. In 4 jaar kan heel veel gebeuren en de politieke barometer voorspelt moeilijke coalitie-onderhandelingen. Ik zie persoonlijk niet in hoe mijn ene stem daar verandering in kan brengen. Mijn stem 1 van de 60.000 laten zijn die Wernard aan die zetel gaat helpen, vind ik deze stemronde veel belangrijker dan het "grotere plaatje".

Uitgaande van 1 zetel, situatie na verkiezingen 2010:

 

Win1 : Groenvrij heeft politiek Den Haag niet weten beïnvloeden maar wel de harten van het volk gewonnen met heldere argumenten, wat de partij 5 zetels oplevert

 

Of Win2 : De argumenten van Wernhard hebben de gevestigde politieke partijen ertoe genoopt hun huiswerk over te doen. Doordat ze de door Wernhard aangedragen ijzersterke feiten ivm cannabis op geen enkele manier kunnen weerleggen, erkennen ze dat het tot dusver gevoerde beleid fout is geweest. Het cannabisbeleid staat hoog op de politieke agenda en internationaal wordt rijkhalzend uitgezien naar de volgende stap van Nederland. Wernhard krijgt een adviesfunktie binnen een grote partij en GroenVrij heeft zichzelf overbodig gemaakt omdat Nederland weer als 1 man achter z`n gedogen (noodgedwongen, legalisatie is nog steeds geen optie) staat.

 

Mijn logica: stem NU GroenVrij op welke manier dan ook, volmacht of stempas, omdat jouw ene stem er dit keer WEL toe doet. Reken zoals ik: mijn stem is 1/60.000 ste zetel, m`n eega stemt ook, da`s 1/30.000 zetel, 2 kennissen van me ook (worden er nog wel meer), da`s 1/15000 enzovoort. Btw, 4 stemmen uit een "onverkiesbaar district".

 

En nu ff WF lezen. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik hoop t Suffie, want volgens mij hebben ze t niet zo zwaar als Groenvrij voorsteld dat alles zo blijft als t nu is..misschien dat ze in de war raken vanwege die 5 planten extra...in de tuin?!?!?!??!

Of is Internetdemocratie is zow bedreigend voor ze? :smoke

Zoals Wernard, ''so called prins of pot??''zich profileerd zou die eigenlijk bij internetdemocratie meer twijvels moeten hebben dan bij legalisatie..

Internet is toch makkelijk beinvloedbaar door hackers,, denk aan de stemcomputers die nu niet gebruikt worden..

Zat logische redenen die een internet-democratie twijvelachtig maken, maareuhhh...wie hoor je daarover..

 

Wernard zegt op ze site,''Het is toch belachelijk dat mensen die gewend zijn om op het Internet en in Games in secondes te beslissen over leven en dood, wat betreft hun eigen politieke toekomst niet meer dan eens de vier jaar als een analfabeet een kruisje mogen zetten?''.

Leuke contradictie, maareuh....

Ik ken geen mensen die op het internet moeten beslissen tussen leven en dood???..

 

Plus met dat internet democratisch gelul zou het wel eens zo kenne uitpakken dat de meerderheid effe doodleuk , Nee invult bij vernieuwende Cannabis plannen..

 

volgens de peiling bij Netwerk NCRV..was 75% tegen gedogen ...Niemand praatte er over legalisatie....dusseuh dat ziet er niet goed uit..

ik geloof naturlijk die NCRV -netwerk peiling niet, zo geloof ik ook een internet peiling niet.

 

Maar alleen al in de groenvrij topic's merk ik een ruime tegenstand voor Legalisatie?...

Stel je voor dat een andere partij straks komt met het voorstel te legaliseren, zegt Wernard dan nee, nu nog niet??

 

Op dit moment is iedereen die geen belangen heeft bij het huidige gedoogbeleid tegen gedogen..

iedereen heeft problemen met dit halve beleid.. zelfs justitie, dus als je aan iemand vraagt of we moeten blijven gedogen zal het antwoord heel vaak, Nee zijn.

 

Maar bij de vraag Legalisatie, komen er vaak redenen waarom men niet kan geloven dat Legalisatie nu een realiteit kan worden..

 

weird he..

 

vraag ze dan nogmaals of ze buiten hun vaak abstracte argumenten toch liever legalisatie willen,,, wat zouden ze dan zeggen... ?

 

Tis net een oorlog.

Als je zegt dat we in vrede moeten leven...dan hoor je allemaal redenen waarom dat eigenlijk niet kan in hun ogen, en dus de oorlog bij gebrek aan een betere oplossing gewoon doorgaat.

Er slachtoffers blijven vallen etc. etc.

en dit terwijl de oorlog vaak volgens de oorlogsgezinde, een weg naar vrede is.

 

Als het geen eigenbelang is dan lijkt het me een gebrek aan visie.. dat vrede telkens op de lange baan geschoven wordt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsja, maar dat is denk ik een gevolg van de positie van alcohol in onze maatschappij. Cannabis is door met name de Amerikanen wereldwijd tot 'gevaarlijke drug' bestempeld, wat tot gevolg heeft gehad dat alcohol tot de nummer 1 drug van de wereld heeft kunnen uitgroeien. Genotsmiddelen krijg je nooit verbannen uit de maatschappij, maar door er één te controleren en de rest te verbieden kun je je concentreren op die ene. Meedere 'gelijkwaardige' drugs die allemaal controleerbaar moeten zijn brengt veel rompslomp met zich mee en als de mensen die er over moeten beslissen geen ervaring hebben met cannabis en er ook niet aan willen omdat ze het liever bij hun oude vertrouwde glas alcohol houden, dan wordt het lastig hier een draagvlak voor te creëren. Daarnaast is alcohol een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie. Na China is Amerika de grootste bierbrouwer ter wereld.

 

Dokkie slaat de spijker op z'n kop wanneer hij zegt dat deze oorlog kunstmatig in stand wordt gehouden. Je kunt beter je vijanden kennen en ze bestrijden dan de moeite te nemen om je in de achterliggende feiten te verdiepen en te beseffen dat je vijand eigenlijk een 'vriend' is. Een maatschappelijke vriend dan, want de gevestigde orde zit niet te wachten op geestverruimende middelen, die zien liever geestvernauwende middelen zoals alcohol. Er is nog een hele lijst met argumenten te verzinnen waarom cannabis niet het soort genotsmiddel is wat de huidige regeerders graag gelegaliseerd zien.

 

Het is alsof je een gelovige ervan probeert te overtuigen dat God niet bestaat. Al draag je 1000 feiten aan die dit onderbouwen, een gelovige zal hieraan zelden toegeven en eerder luidkeels door je argumentatie gaan "lalalalala-en" met z'n vingers diep in z'n oren. (Niet beledigend bedoeld naar mensen die een geloof aanhangen trouwens, maar ik zocht even een geschikte metafoor.)

 

Kijk, de anti-cannabis-lobby heeft zich in al die jaren zo sterk kunnen maken dat er een wereldwijd erkend draagvlak voor ontstaan is. Zie de cannabis-lobby als oppostitie, die kunnen alleen maar van afstand uithalen naar degenen met de touwtjes in handen zonder zich op een recht te kunnen beroepen wat de ander verplicht te luisteren. Het recht is met de anti-cannabis-lobby, de klassiek denkenden die als de dood zijn dat hun machtspositie aangetast wordt wanneer ze naar de oppositie luisteren. Hear no evil, see no evil, speak no evil... Onderdrukking als strategie om niet naar de feiten te hoeven kijken. Niks nieuws, maar de oplossing blijft nog altijd lastig. Hoe laat je mensen luisteren naar iets wat ze niet willen horen...?!?

 

Iemand met verstand van zaken in de Nederlandse politiek is een begin, maar liever zou ik zien dat we de handen ineen slaan met buitenlandse gelijkgestemden om zo het probleem op internationale schaal aan te pakken. Misschien loop ik te hard van stapel en moeten alle landen eerst iets veranderen in hun nationale politiek voor er van samenwerking tussen internationale partijen sprake van kan zijn. Maar uiteindelijk is dit naar mijn mening toch de enige oplossing om iets aan de wereldwijde mentaliteit te veranderen.

 

Heeft Groen Vrij! de ambitie om het probleem op internationaal niveau aan te pakken of ligt de focus enkel op ons eigen land?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heeft Groen Vrij! de ambitie om het probleem op internationaal niveau aan te pakken of ligt de focus enkel op ons eigen land?

 

Dat is een vraag waarop Wernhard een antwoord op kan geven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is een mooi draadje.

Jahman, ik ga ff kort reageren terwijl ik pauzeer met een blowtje in de hand (mix v DoubleFun, CaliOrangeSkunk en Grapefruit x Neville’s Haze) en met compton’s most wanted ~> “hood took me under” op de achtergrond. Uhum, hm

 

Dit is een ernstig onderwerp.

 

Fotografe ~> jij ondeugende meid - LOL

 

0Ya, eerst nog ff mindsetten :

1. Hou het zo eenvoudig en leuk als mogelijk

2. Think BIG ~niet in de zin van egotripperij~

3. Baas in eigen hoofd ! En, je vrijheid gaat tot daar waar deze van een andere begint. Ik ben een genieter van de edele cannabisplant, van het zaadje tot de garnaal, m.a.w. gewoon een THCjunk. Met mij kom je er niet zonder hash en wiet. Tja, een kwestie van duidelijk zijn.

 

Nederland heeft mondiaal gezien één van de progressiefste wetgevingen qua omgang en gebruik van bewustzijnsveranderende middelen. Dit kent zijn ontstaan in de jaren 1950 en 60, waar een deel van de jeugd –de beatniks en de provo’s- een sterke progressieve tegencultuur ontwikkelde waarbij het gebruik van congograss en hash niet als afwijkend gedrag werd beschouwd en dat uiteindelijk zelfs vrij vlug en vlot algemeen gereguleerd werd. Niet te vergeten dat de toenmalige conservatieve wereldmachten dit niet wouden gereguleerd zien; bij een verbod hadden ze het meest baat. Er zijn hier forumleden die toen, in die jaren een pioneersrol hebben gespeeld. Mede dankzij deze mensen kunnen wij nog steeds gemakkelijk genieten van een van de mooiste vruchten uit moeders natuur tuin.

In onze hedendaagse samenleving ziet men nog steeds dat de conservatieve macht een algemeen verbod blijft steunen …

 

S0 Y0 dopeH3adz, de progressieve macht is waar we van natuur uit toebehoren. Wij bereiken ons doel het gemakkelijkst als de progressieve macht aan het beleid is. De progressieve macht raakt het gemakkelijkst en straks nog enkel aan het beleid als zij één FRONT vormt. Versnippering binnen de progressieve zijde maakt de conservatieve macht, hier duidelijk Balkenende, enkel sterker.

En dat willen wij niet, omdat een van hun uiteindelijke doelen is om o.a. ons geliefd plantje te verbieden.

 

The powers that be.

Deze machten evolueren constant en wisselen van positie om te (over)heersen indien mogelijk. Qua inhoud zijn deze ook niet constant, de scherpe kanten verminderen met de tijd … ~ ff tssndr : heavy jointje ~

Tja … ik ga me proberen duidelijker te maken met een theorie van Hegel. … Hegel zei dat elke stelling of these, een tegenstelling of antithese had. Dit leidt uiteindelijk tot een synthese, een samenvloeiing van de beide. Zo kreeg je een nieuwe stelling of these… en zo kwam er opnieuw beweging in de krachten en in de regelgeving rond je blowtje.

 

De machten op mondiaal vlak blijken uiteindelijk steeds te overheersen op de kleinere, landelijke machten. Mss spreek ik zelfs beter van de intergalactische machten …

Dus mad scientist loopt zeker niet te hard van stapel, het is de enigste manier om een bres in de mondiale conservatieve overheersing te slaan. THC-H3adz all over the world : UNITE and overgrow the world :verrygood - ( '; ') - STEM LINKS !

 

Ik moet afsluiten ..., nog enkel dit : cannabis en vrijheid gaan ergens samen in mijn wereldbeeld, dus ik hoef echt geen vergunning om mezelf te voorzien van lekkere rookwaar. Dit zou anders zijn mocht ik een beroepskweker willen worden ... (Je vindt meer van mijn visie terug op de website van Groen Vrij, in het gastenboek)

 

Vrede & Respect,

 

Berre

 

Na het WE ga ik deze reactie nog eens bekijken, want echt heavy jointje ... :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

EERSTE LEGALE CANNABISPLANTAGE IN BELGIË EEN FEIT

 

 

Op 12 december 2006, om 11 uur, wordt in de Kruidtuin in Antwerpen een belangrijke stap gezet in de richting van een definitieve regulering rond de produktie van cannabis en hennep in België.

 

De VZW Trekt Uw Plant, een vereniging van cannabisconsumenten in Antwerpen, presenteert dan haar eerste gemeenschappelijke cannabisplantage die volledig binnen het kader van het federaal drugsbeleid is opgezet.

 

Enkele leden van Trekt Uw Plant, onder wie Stijn Bex, Federaal Parlementslid voor Spirit, zullen in het bijzijn van de media elk een stekje knippen van de moederplant. Het zaad van deze moederplant werd op 27 juli geplant, eveneens in de Kruidtuin, in het bijzijn van media en politiefunctionarissen.

 

Voor de presentatie van de plantage is toestemming verleend door de Antwerpse overheden.

 

Na de presentatie zal de plantage worden getransporteerd naar haar definitieve locatie op een geheime plek in Antwerpen. De gegevens van het adres van deze locatie, een copie van het huishoudelijk reglement én een copie van de sleutel zullen worden overhandigd aan Burgemeester Patrick Janssens, hoofd van de Antwerpse politie. Dit zal hem in staat stellen om de diensten van de stad in ontspannen sfeer de nodige controles te laten uitvoeren.

 

De vereniging Trekt Uw Plant telt ruim 30 leden die allen hun plant in de gemeenschappelijke plantage zullen zetten. Zij hebben elk een lidmaatschapsbijdrage van 50 euro betaald, dat door de vereniging zal worden gebruikt om de plant groot te brengen of, in het geval dat de plantage wordt opgerold door de politie, een rechtszaak te voeren.

 

In Bilbao, Spanje, werd in april 2006 een gelijksoortig initiatief van cannabisconsumenten in een rechtszaak vrijgesproken. Dat betekent dat in Spanje nu verschillende verenigingen van cannabis consumenten opereren met medeweten van de overheid. Gespecialiseerde advocaten hebben Trekt Uw Plant verzekerd dat het ook in België erg moeilijk zal worden om dit initiatief te verbieden. .

 

Volgens het Belgisch federaal drugsbeleid wordt aan het bezit van een vrouwelijke cannabisplant per persoon de laagste vervolgingsprioriteit gegeven. Door het installeren van een gemeenschappelijke plantage tracht Trekt Uw Plant het probleem van vele mensen die niet in staat of bereid zijn om een plant bij hen thuis groot te brengen.

 

De actie is een poging om de rechtszekerheid rond het verbouwen van cannabis en hennep in België te verhogen. Het is het ei van Columbus in het streven om de illegale markt in cannabisprodukten en de toegankelijkheid van cannabis voor minderjarigen te verminderen, de gezondheid van de consumenten te verbeteren.

 

Voor meer informatie:

 

Stijn Goossens - Joep Oomen - Philippe De Craene

 

 

TREKT UW PLANT (vzw)

Lange Lozanastraat 14 2018 Antwerpen

Tel. 03 237 7436 GSM: 0479 982271 / 0495 122 644

E-mail:encod@glo.be / hardcoreharmreducer@gmail.com

 

Website: www.encod.org / www.hardcoreharmreducer.be / www.cannaclopedia.be

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat gespam in al die topics hoeft nou ook weer niet, 1x is toch wel genoeg? En dit is een forum dat grotendeels uit nederlanders bestaat remember.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg interresant om dit allemaal gelezen te hebben.

Zelf hobbykweeker met 10 plantjes in een gekochte growbox inc inhoud.

Vandaag Dinsdag en ik woon in een dorp in FR, daar gaan al de geruchten rond dat

er een heli rond vliegt die hittezoekende functie aanboord heeft zodat men lampen aan kan zien..

Nou net toen ik aandachtig dit topic aan het lezen was vliegt hij weer hier boven de huizen en zie hem wat schommelend vliegen over de huizen.. Nou staat die eene 400W lamp uit dus als het goed is hebben ze hem niet waargenomen! Het is alleen alwel de derde keer nou dat ik hem waarneem en bij de eerste keer weet ik nog dat ik toen de lamp aan had z'n 2 maand terug ofzo daarna niet meer..

Dus dit geeft mij een onrustig gevoel :showoff: Dus een beetje steun achter je kweekje zo erg prettig zijn!

Dus de partij heeft van mij weer een stem erbij, legaliseer! Max 10 planten en kweeke volgens wat regelemente.

 

Groetjes nice forum :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

volledige vrijheid van onze groene plant,

geen reglementeringen inzake aantallen.

Met 1 plant ben ik niks, met 10 ook niet.

ik moet kunnen selecteren uit honderden.

 

Geen geduw in hokjes,

VOLLEDIGE LEGALISERING,

en niets minder.

 

groets esko. :showoff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

suc6?, trekt uw plant is toch nietmeer..ik las zoiets als rechtzaken, ellende, tegendraadse justitie en politiek..

Share this post


Link to post
Share on other sites

gebruik en telen van wiet moet niet gelegaliseerd worden, ook niet gedoogd, maar simpel voor alle nederlanders die dat willen,vrijgesteld !!! met max van 10 planten per persoon. Als alle mediwietgebruikers dan ook via deze mogelijkheid bediend kunnen worden, wat voor beiden voordeel geeft, zijn alle problemen er rond om heen ook opgelost, de criminele growers en broodgrowers zullen dan geen werk meer hebben of er mee naar het buitenland moeten, opgeruimd staat netjes. Koffieshops zullen langzamerhand verdwijnen, want kunnen dan niet meer concureren, beter voor iedereen, is beetje kort door de bocht, maar anders kàn het niet, legaal maken kan niet ivm buitenland gedogen is (zoals het nu is ) niet fair t o v de kleine gebruiker/grower, dus vrijstellen die handel

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 plantenlimiet is irreëel.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Another hersenspinsel :verrygood

 

Probeer eerst maar eens in de 2e kamer te komen, dan mag je verder gaan debateren over je hersenspinsels!

 

 

 

Suc6.

 

^^

 

nadruk even gelegd

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry mikeh , maar mijn vraag was toch niet wat jij vind van wernard zn ideen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, bij mijn vereniging mag je meer planten houden.........

 

altijd leuk die stoney gedachten, alleen raakt het kant nog wal.......

 

Allemaal bullshit!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

SA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wernard, kom er maar in.

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...