Fang 0 Posted October 24, 2009 Ben momenteel bezig met de boter te maken. Ik heb er simpelweg alles ingegooid, we zullen wel zien wat het wordt. Het ruikt echt ranzig en ik begin stilletjes aan hoofdpijn te krijgen, maar ben niet zeker of dat er iets mee te maken heeft. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte van wat het geworden is. Alvast bedankt voor de mooie uitleg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evilweed 0 Posted December 14, 2009 Bedankt suffie voor deze geweldige topic ik heb er gisteren zelf gemaakt easy pie Grtz Evilweed Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ihaze 6 Posted December 16, 2009 hmhmmmm een eindje geleden heb ik er ook eens gemaakt, binnenkort opnieuw (ook met "afval" werkt goed zat, zou er nooit toppen aan hangen ) was dat een laag thc ofzo op die boter?? en mijn boter was toch nnog ietsje te waterachtig iemand een tipje? groetjess Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evilweed 0 Posted December 17, 2009 nog een paar keer in de frigo of diepvries dat laat het overtollige water er uit komen dit kan wel enkele keren herhaald worden tot al het water eruit is cheers Evilweed Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ihaze 6 Posted December 17, 2009 cool man thx voor de tip Quote Share this post Link to post Share on other sites
purplehaze 0 Posted April 3, 2010 Zo dit ziet er allemaal lkkr uit zeg Ik heb vorig jaar ook eens boter gemaakt van me buitenkweek afval (purplehaze) En die zooi was me goed bevallen. Ik heb niet alle pics meer maar wat ik heb zien er wel grappig uit. Ik denk dat vooral de dames hiero het wel mooi zullen vinden Binnenkort maar weer eens een xtje maken alleen dan met een ander wietje Grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
odk015 0 Posted August 10, 2010 moet je bladafval nog vochtig zijn? al mijn blad hangt nog samen met mijn volledige plant te drogen.. vroeg me af of ik ook de droge bladeren kan gebruiken. hopelijk kan iemand me helpen want zoveel tijd heb ik niet meer voor ze volledig droog zijn.. grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
VW_Zonni 0 Posted October 24, 2010 Door het zien van suffie's zijn stap voor stap, heb ik me er ook aan gewaagd! het was men eerste kleine kweek, en men eerste afval. met zo'n goede handleiding hier, kan je niks fout doen maar die boter van mij die opgestold is ziet er echt wel mooi groen uit? normaal? want bij de meeste zie ik hier geelachtigebruine boter. en kan iemand schatten aan de had van die zak hoeveel grammen afval ik erin gedaan heb? heb dat namelijk niet kunnen wegen. hij staat nu nog even in de frigo op te stollen in zijn bewaarbakje. zal er later op de avond of morgen eens een foto van nemen Quote Share this post Link to post Share on other sites
VW_Zonni 0 Posted October 24, 2010 oke, ik heb men cakedeeg gemaakt. alles gedaan zoals het moest. en in men micro golf oven heb ik de cake op hete lucht gezet. zoals beschreven stond bij een botercake in de microgolfoven. er stond 60min in de oven. na 15min een snede in geven. heb ik gedaan maar na al 39min totaal.. begon ik verbrand te gerieken. ik deed men oventje open, en de cake was vanbinnen volledig zwart!! verbrand... de hete lucht stond op 160graden. weet niet wat ik juist verkeerd gedaan heb. zal morgen wat foto's posten Quote Share this post Link to post Share on other sites
EmTee 2 Posted October 24, 2010 Heb je nou een magnetron (micro-golf), een oven of een gecombineerde unit? Klinkt namelijk alsof je hete lucht + magnetron hebt aan gehad. EmTee Quote Share this post Link to post Share on other sites
VW_Zonni 0 Posted October 28, 2010 Heb je nou een magnetron (micro-golf), een oven of een gecombineerde unit? Klinkt namelijk alsof je hete lucht + magnetron hebt aan gehad. EmTee Ik heb een microgolf oven, die ik op hete lucht gezet had, altans dacht ik toen toch. Maar het was hete lucht + magnetron idd! maar de 2de poging is geslaagd! ik heb er al van high van geweest! Quote Share this post Link to post Share on other sites
EmTee 2 Posted October 28, 2010 EmTee Altijd lachen met die Belgen Quote Share this post Link to post Share on other sites
0xygen 0 Posted March 27, 2011 ziet er goed uit Quote Share this post Link to post Share on other sites
CryCall 0 Posted June 16, 2011 Vraagje, Moet het knipafval ook een week of 2 gedroogd zijn voordat je hiermee kan beginnen of kan ik dit (nu 1 dag na oogst) ook meteen doen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Candamile 0 Posted June 16, 2011 TS doet het volgens mij met vers blad Quote Share this post Link to post Share on other sites
nederwierie 4 Posted June 16, 2011 Voor mij was de beste methode met droog afval dat ik voor het(3 uur lang)koken het eerst 24 uur in de vriezer hield. Op die manier laat de thc sneller los aan de roomboter volgens mij. De boter was sowiezo altijd super heftig, 5 gram per plak cake was goed voor 18 uur continu stoned waar een goede joint totaal niks bij was zo sterk. Ook bij 5 andere maten van me,lag niet aan mezelf ,totaal de weg half kwijt. Met 18 uur lang stoned overdrijf ik niet,pas na de 18 uur zakte het effect langzaam weg..... Ik zeg eerlijk dat het mij te sterk aan kwam ,vandaar dat ik dit eens in de 2 jaar doe en meer niet. Met vers blad kan ook maar ik zou het zelf laten drogen omdat dan de meeste thc in de roomboter komt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted March 4, 2012 Met vers blad kan ook maar ik zou het zelf laten drogen omdat dan de meeste thc in de roomboter komt. Zou je deze stelling willen onderbouwen ? Puur uit interesse en ter verbetering. Ik zie er namelijk geen reden toe aangezien de beschikbare hoeveelheid THC gelijk is. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Frshyeeh 0 Posted March 4, 2012 er is wel degelijk verschil; al dit is van toepassing op gedroogd/gecured matriaal: Omzetting van CBG naar THC blijft enige tijd doorgaan Decarboxylatie van een klein percentage THC-COOH naar THC (van de in-actieve vorm naar de actieve) Vermindering in chlorophyl (bladgroen) Vermindering in zetmeel (wordt omgezet in suikers) Vermindering in nitraat levels Verlies van vluchtige terpenoiden Polycyclische aromatizatie van flavonoiden & terpenoiden direct gecopyied uit de growguide ; Bron mvg Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted March 5, 2012 Deels waar, ben nog niet overtuigd aangezien je, chemisch gezien, met een heel ander proces bezig bent tijdens de bereiding van cannabutter. Met praktijktesten ga ik een en ander staven dit najaar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sensas 0 Posted May 14, 2012 Ik zit met de volgende vraag. Woensdag ga ik wietboter voor 1 cake prepareren met 5 gram toppen. we zijn allemaal beginnende blowers dus hebben nog niet zoveel nodig. Ik wil eerst wietboter gaan maken. Nu is mijn vraag hoelang de boter het besta au bain marie opstaat. Ik lees perioden van 20 minuten tot 2 uur. Het gaat hier niet om knipafval maar om 5 gram gecrunchte wiet. groeten Quote Share this post Link to post Share on other sites
DJP 0 Posted May 14, 2012 @ sensas Zonde man! doe je het toch , doe het dan op de Bakken met baard manier effe op youtube zoeken bakken met baard . te lui om een linkje te zoeken Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sensas 0 Posted May 15, 2012 (edited) //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Ik had juist gelezen dat thc veel beter werd opgenomen als die eerst was gebonden aan boter. Edited May 15, 2012 by zODd onnodig quoten Quote Share this post Link to post Share on other sites
stonedpete 0 Posted May 15, 2012 goeienavond ik maak altijd wietboter op de volgende manier: grote pan met water opzetten water tegen het kookpunt brengen en dan het vuur zacht zetten daar in een kleiner pannetje hangen waar je boter in komt wiet/knipafval fijnhakken en bij de gesmolten boter roeren half uurtje laten trekken terwijl het warm is door een grote keukenzeef heen werken zo hou je een hoger percentage van je boter over, en wanneer je wietboter gezeefd is kan die meestal direct verwerkt worden in allerlei recepten. ik heb vorige week nog zalige wietbrownies gebakken, 1 brownie is echt voldoende voor een hele avond plezier Greentz Quote Share this post Link to post Share on other sites
lectamynol 0 Posted May 21, 2012 @stonedpete Ja zo doe ik het ook altijd (op de au bain mari manier), het kan toch niet makkelijker geen kans dat het kookpunt te hoog gaat en je moet niet al dat water terug kwijt geraken Tenzij ik fout ben maar heb nu wel een ander vraagje. Een paar meisjes willen het ook eens voor de eerste keer doen en ik zou echt niet weten hoeveel ik hun best geef ( ik dacht aan 5 gram toppen ) want bladafval heb ik nog niet Ik weet wel dat ik best wat suikerwater en vitamine C klaar zet voor als het fout loopt maar ik zou dit liefst willen vermijden Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted May 21, 2012 Beste eerst een mini beetje eten zodat je het gevoel in kan schatten (Wel lang genoeg wachten). Zo kan je het beste de potentie van de boter inschatten. 5 gram zeg weinig als je de potentie van de wiet niet weet dus ook niet weet hoe sterk de boter word. Ook omdat het de eerste keer word kan je niet inschatten hoe iemand erop reageert. /zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites