Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Guest Miss_J

Jack Herer Onder Inductie

Recommended Posts

Nou sterkt maar weer deze ronde.

 

En ja jullie gaan voor kwaliteit daar, dus dat zal weer heel lekker smaken :)

 

Succes ertje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie topic gaat dit worden denk! Succes ermee! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miss J iets in mij zegt dat het deze ronde helemaal goed komt :)

Het zal in ieder geval wel weer een mooi topic worden.

veel geluk.

 

Gr Spock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

@Bambo: ik zal de planten streng in de gaten moeten houden onder mijn lampen. Mijn ervaring is dat de inducties een diepte van zo'n 30 a 40cm halen. Het komt er dus op aan om zoveel mogelijk buds op het net te krijgen.

Natuurlijk heb ik met Sannie overlegd over de beste aanpak voor zijn planten. Ik ga het scrog-net op 30cm hoogte hangen om zo de meeste buds op het net te krijgen. Ik zal de voorgroeiperiode echt beperken en de planten toppen. Zo krijgen zijscheuten goed de kans om op het net te groeien. De planten goed plat leggen en dan houd ik vanaf het net genoeg ruimte over om de buds omhoog te laten komen en het licht te geven wat ze nodig hebben.

 

En dan nu de wekelijkse update op de maandagmorgen:

Allereerst nog iedereen bedankt voor de reacties. Echt leuk om te merken dat jullie mijn geklungel onder de inducties zo trouw volgen. Daar wordt Miss_J vrolijk van :)

De stekken zijn inmiddels netjes aangeslagen en groeien alweer sinds gister. Sommige snelle dametjes zijn zelfs zaterdag al begonnen. Eentje heeft het niet gehaald :jump: Ik heb echter nog twee stekken overgehouden die ik in de moederkast nog even de kans heb gegeven in een klein potje te wortelen. Daar gaat er eentje van in de bloeikast zodra deze netjes haar potje vol heeft geworteld.

 

De stekken zijn al fanatiek grotere blaadjes aan het ontwikkelen. Dan krijg je even een fase die ik zelf erg leuk vind: zo'n kort plantje met bovenin een paar joekels van bladeren.

gallery_5822_345_121178.jpg gallery_5822_345_82631.jpg

Zodra ze goed groeien en net iets groter zijn (15cm) ga ik ze toppen en als ze daarna weer doorgroeien ga ik de klok op 12/12 zetten.

 

Nu de stekken nog zo klein zijn en ze geen schaduw onder hun blad kunnen maken is het in de kast rond de 29 graden. Daarom heb ik er in deze fase nog even een paar kleine tafelventilatoren bij die de lucht wat extra in beweging houden. Licht uit is het 22 graden en de LV met licht aan zit op 45%.

 

Ik geef de stekkies elke derde dag een beetje water, waar ik wat wortelstimulator van House & Garden bij doe met een heel lichte EC (500). Bovendien hebben ze nog een beetje Bacto bij het gietwater gehad.

 

Qua techniek zijn we ook nog even de kast ingedoken en hebben we de gaten in de dubbele bodem her en der vergroot (na een discussie met een eigenwijs heerschap :P ).

 

In de moederkast gaat het ook lekker. Daar staan nu vier dames en twee kleine Jack-stekken. Heb even een foto gemaakt van mijn nieuwe aanwinst, Miss Blue. Ze is goed aan het groeien. In die vier dagen dat ze nu hier staat is ze flink door gegroeid:

gallery_5822_529_68255.jpg

Miss Blue afgelopen donderdag

gallery_5822_529_16659.jpg

Miss Blue vanmorgen :offtopic

 

Tot zover weer. Tot volgende week, lieve kijkbuisgrowers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom hou je ze niet zo klein dat je geen net nodig hebt? SOG, met wat meer planten. Ik heb het idee dat dat je meer zou opleveren, but thats just me....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Miss_j

Gaan lekker he :)

 

Leuke tip misschien om perliet op de bovenkant van je aarde te leggen,wit weerkaatst het licht welke zorgt voor een lagere bodemtemperatuur,tevens kunnen de bladeren aan de onderkant ook het licht benutten :offtopic

 

Kijk je wel uit dat je dmv ongelijke gaten in de bodem ook een ongelijke luchtstroom kan krijgen.

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

De perliet tip had ik inmiddels van Fotografe :) ga ik zeker doen.

 

De ongelijke gaten zitten dan weer gelijk verdeeld :offtopic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er allemaal weer perfect uit om jaloers op te worden!!! Ik wens je veel suc6 met deze kweek. Ik hou je in de gaten!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie kweek.Ben ook voorstander van inductie maar ga dat eerst nog wat onderzoeken.

Is toch wel iets anders dan natrium.

Share this post


Link to post
Share on other sites

veel suc6 met je kweek miss

Share this post


Link to post
Share on other sites

hee Missy :jump:

ziet er weer mooi uit :)

ben benieuwd!

ik heb pen en papier al klaar liggen mocht het nodig zijn aantekeningen te maken :offtopic

heel veel succes met de jack's!!

 

-grz- Kid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

gallery_5822_345_28720.jpg

Daar zijn ze dan weer.

 

Zoals jullie zien is de groei begonnen. Ze zijn sinds vorige week verdubbeld in grootte en zijn nu gemiddeld zo'n 20cm hoog. Vorige week vrijdag heb ik ze getopt waardoor ik nu wat meer zijscheuten zie komen. Ik wacht nog even twee dagen af om te kijken of ze nu in de breedte of de hoogte gaan. Als dit laatste het geval is dan zet ik ze op 12/12. Als ze in de breedte gaan wacht ik nog even om ze iets bossiger te laten worden. Ben wel op mijn hoede, heb tenslotte te maken met Jack Herer, en onderschat hun kracht dus niet. Ik hou de boefjes in de gaten :no

 

gallery_5822_345_21821.jpg

 

Er is best wel verschil tussen de stekken. Er zijn een aantal met wat stress tekenen zoals 1 vingerig blad en niet symetrisch blad. Geen idee of dat de soort is of dat de moeder voor het snijden wat stress heeft gehad. Dat ga ik ongetwijfeld van de expert horen :D Dit is de het verschil tussen een goed aangeslagen stek en eentje die het duidelijk moeilijk heeft:

gallery_5822_345_24383.jpg gallery_5822_345_100113.jpg

 

Deze dame heeft duidelijk in de gaten wat Miss_J's bedoeling is:

med_gallery_5822_345_51177.jpg

netjes wat zijscheuten aan het maken en de lengtegroei even op een lager pitje.

 

Temp met de lichten aan zit op 28, licht uit op 23. LV hou ik rond de 60%. Tot nu toe water gegeven met een lichte dosering wortelstimulator van House & Garden. Gister hebben ze voor het eerst een lichte dosering voeding gehad van een halve ml/l. De schimmels zouden een van de komende dagen aan moeten slaan. Ik wacht met spanning af, vind het moment dat de planten in een etmaal zoveel groener worden altijd weer kicken :whistling

 

En natuurlijk nog even een pic van mijn speciale dame:

gallery_5822_529_3444.jpg

:P Miss Blue :lol:

med_gallery_5822_529_66972.jpg

 

De meid staat met nog drie S&S stekken onder een spaarlamp. Opvallend is dat ze geen enkel paars stengeltje heeft. Nu is de temp in de moederkast ook zeer stabiel. Spaarlampen geven gewoon weinig hitte af waardoor het verschil tussen licht aan en licht uit maar 2 graden is. Dit zie je terug in de steeltjes: prachtig groen.

In tegenstelling tot de S&S stekken is ze lekker bossig aan het worden. De andere dametjes zijn duidelijk lange slungelige pubermeiden aan het worden. Die moet ik echt in de gaten houden wil ik daar weer handelbare moeders van kweken. De vorige dames waren voor het mooie eigenlijk ook te hoog dus is het nu oppassen geblazen. Miss Blue is echter heel lekker in de breedte aan het gaan, duidelijk een meer indica inslag dan die sativa meiden ernaast.

 

Volgende week trouw een update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie opzet weer Miss!

En gaaf zeg die blauwe dame!

Ik ga dit kweek verslag ook zeker weer volgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangezien sannie zn moederkastje heeft moeten opofferen aan mijn collectie van soortjes,heb ik in delaatste jack herrer snede de hele planten kaal gehaald.Samen met de stekjes van het backup moederhokje zal er toch wat verschil in de kleintjes zitten.Aangezien deze jack onder de beschermde plantensoort valt zal ik ook erg zuinig zijn met het uitdelen van deze genen.Ik was dus allang blij dat ik voldoende had om je hokje te vullen.

Maak je er geen zorgen over,aangezien je gaat scroggen kun je dus spelen met de lengte van je voorgroei.Als de ene plant kleiner is laat je de buurvrouw haar ruimte innemen,dus dan iets langer voorgroeien en je planten logisch gaan rangschikken.

 

Zie je die blaadjes gefixed op de bulbs staan?.... :no

Probeer dat scrognet zo snel mogelijk neer te hangen,zodat je te grote planten netjes kunt opbinden.(30cm hadden we besproken?).

Laat de "getopte"uitlopers door het net groeien en rond deze tijd moet de boel de bloei in.

 

Ik zal straks wat fotos van je miss_blue maken,ze gaat nog als een speer :whistling

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

Kijk en zo krijg ik gelijk een goede uitleg. Zoals verwacht. Ik had deze reden al als optie bedacht en dat is voor mij weer een leuke test in wat ik al weet. Begin het dus te leren.

Voor de aandachtige kijker, op de overzichtsfoto van het hok was het volgende te zien:

gallery_5822_345_20706.jpg

 

Twee stekken die ik heb achtergehouden voor eventuele uitval en die nog een beetje moesten wortelen. Deze dametjes blijven lekker staan en mogen vandaag naar een grotere pot. Dan gaan ze het moederhok in. Ik kijk nog even aan of ik eventueel 1 van de planten in het bloeihok nog vervang. De andere stek laat ik lekker staan in mijn moederhok. Natuurlijk heb je zaad, maar er staat toch nog een moedertje om eventueel stekken van te snijden :no

 

Af en toe ben ik streng en af en toe ook een softie, hehehehehe.

 

En foto's van die fijne Miss Blue zijn altijd welkom, gaat ze nog steeds? Wauw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zozo miss, dat gaat lekker he...

hoe lang was je ongeveer van plan voor te gaan groeien??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

Ze staan nu 11 dagen, en ik plak er nog even een paar dagen aan vast. Zoals ik schreef: even kijken of ze in de hoogte of de breedte gaan. Ik ga scroggen op 30cm hoog dus ze krijgen niet zo heel lang de tijd om voor te groeien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ze zien er goed uit miss

 

nu nog wat breeder worden helemaal topie

 

 

suc6 op een goede afloop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miss_blue;

med_gallery_7203_206_104682.jpg

 

med_gallery_7203_206_82403.jpg

 

 

Lekker wit he

Ik hou je op de hoogte

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maak je er geen zorgen over,aangezien je gaat scroggen kun je dus spelen met de lengte van je voorgroei.Als de ene plant kleiner is laat je de buurvrouw haar ruimte innemen,dus dan iets langer voorgroeien en je planten logisch gaan rangschikken.

 

Bedoel je dat je de verschillende planten een verschillende voorgroei zou moeten geven? Maar dat gaat toch niet lukken? Ze staan allemaal in hetzelfde hok en gaan dus op het zelfde moment naar 12/12.

 

Of bedoel je dat we bij een verschil in grootte beter het hele hok iets langer kunnen laten voorgroeien zodat de grote stekken iets "te groot" worden en in Scrog de ruimte kunnen innnemen die de "te kleine" stekjes vrij laten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelling 2 is de juiste

 

Door naar de volgende ronde :no

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

@JD: Heheheheehe, en daarom doe ik het kweken en jij de techniek :no Kusjes

 

@Sannie: ze lijkt wel witter dan vorige week :P OMG wat valt dat lekker uit zeg. Hoe blij kan je dan worden met een stek :lol: Hemels, en dat geldt ook voor #46. Daarvoor krijg jij ook kusjes (sorry JD :whistling )

Share this post


Link to post
Share on other sites

het ziet er hier ook tip top uit ik hep hier ook niks aan toe te

voegen ja wel 1 ding :no mooie dames heb in bezit :lol:

 

 

laat de mooie bloemen maar weer komen ik ga er wel weer

van genieten met een :whistling :P

 

gr mi laters

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...