Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

John Doe

Suggesties En Bugs

Recommended Posts

Als je ergens op het forum tegen problemen aanloopt of je hebt het gevoel dat we nog wat kunnen verbeteren, voeg dan even een bericht toe aan dit draadje.

 

Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven waar op het forum je dit probleem hebt en wat wij moeten doen om het probleem na te spelen en het zelf ook te zien. We kunnen dan gericht zoeken naar een oplossing.

 

Alleen moderators kunnen nieuwe berichten toevoegen in het forum "Mededelingen, suggesties en bugs". We zullen dit voornamelijk gebruiken voor mededelingen over het forum zelf. Op die manier proberen we dit forum een beetje schoon te houden en niet te overspoelen met allemaal losse berichten over probleempjes met het forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo beste mensen van dit superforum!

 

Ik had misschien wel een leuk ideetje dat misschien als het een beetje opgepakt wordt door de grote visionairs hier op het forum weleens een nieuwe standaard zou kunnen zijn, namelijk het volgende;

 

Het is altijd nog een beetje schatten wanneer je oogsten met elkaar vergelijkt. Eerder hadden we daar de opbrengst per vierkante meter voor maar toen iedereen een flink aantal jaren geleden door kreeg dat het toch ook wel heel veel uitmaakt hoeveel licht je boven die meter hebt hangen is de nieuwe standaard langaam geworden; het aantal gram per watt.

 

Maar dit is toch ook niet echt helemaal ideaal omdat je niet weet hoelang iemand eroverdoet om die gram per watt te halen; 2 mensen die allebei op het forum zeggen 1 kg te halen met 2 keer 600 watt doen het op het eerste gezicht even goed maar als de eerste 11 weken over dit resultaat doet en de tweede 8 weken dan doet de tweede het toch echt een stuk beter (die heeft meer te roken/kan er langer mee uit of kan meer verkopen/verdienen.

 

Nu heb ik een voorstel voor een nieuwe methode, stel,

 

Drie personen die kweken willen een beetje met elkaar vergelijken wie er het meeste resultaat haalt.

 

Jan

2 x 600 wt

84 dagen(12 wk)

1360 gr

 

Piet

1 x 400 wt

63 dagen(9wk)

270 gr

 

Klaas

20 x 600 wt

49 dagen(7wk)

9500 gr

 

Maar wie heeft de groenste vingers?

 

Met de simpele formule: opbrengst:dagen:watt= G.D.W. (gram per dag per watt) is dit in 1 oogopslag te zien.

 

Jan

1360:84:1200= 0.0135 GDW

Piet

270:63:400= 0.0107 GDW

Klaas

9500:49:12000= 0.0162 GDW

 

Jan 0.0135 GDW

piet 0.0107 GDW

Klaas 0.0162 GDW

 

Dus klaas heeft de groenste vingers. Als klaas nu een topic op dit forum had ging ik in ieder geval even kijken om deze extra goed door te lezen om te zien met welke methode hij dit resultaat heeft behaalt en welke eventulele trucjes hij toepast

 

Op de langere termijn is deze methode echt heel handig. Als je bijvoorbeeld persoonlijk bijhoudt wat je GDW is per oogst zul je gaan zien dat dit een heel interresante lijn zal weergeven. Vooral als je een beetje experimenteerd met de voorgroeiperiode en aantal planten per meter kun je met de GDW methode direct in 1 oog opslag zien wat de beste opstelling was.

 

Op landelijke of wereld schaal is het helemaal interressant. Als we hiermee bv 10 jaar geleden waren begonnen konden we de GDW elk jaar flink zien oplopen. Als we de GDW nu allemaal langzaam beetje bij beetje gaan gebruiken dan zul je zien dat een heel interressante maatstaaf zal worden die net als het T.H.C percentage elk jaar als het goed is iets zal stijgen omdat de kweekmethodes steeds verfijnder zullen worden.

 

Wat ook super zou zijn is dat als je de gemiddelde GDW van een aantal jaren zou volgen dat je op de langere termijn kunt gaan zien in welk jaar een significante verbetering plaatsvond. Voorbeeld:

 

1990 GDW 0.0101

1991 GDW 0.0103

1992 GDW 0.0103

1993 GDW 0.0105

1994 GDW 0.0109

1995 GDW 0.0113

1996 GDW 0.0114

1997 GDW 0.0114

1998 GDW 0.0115

 

Tussen 1993 en 1995 was er een flinke verbetering van het GDW en als er toen net een nieuwe soort lamp van phillips was uitgevonden zou dit dan wel eens een goede verklaring kunnen zijn.

 

Door mijn GDW bij te houden heb ik de idelale opstelling in mijn hokje gevonden en kan ik direct op een lijstje zien hoe de langere termijn verloopt. Ook kan ik jullie mijn GDW vertellen zonder dat ik jullie mijn aantal planten of lampen hoef te vertellen.

 

Mijn GDW is bijvoorbeeld

 

2001 GDW 0.0152

2002 GDW 0.0165

2003 GDW 0.0171

2004 GDW 0.0163

2005 GDW 0.0172

2006 GDW 0.0183

 

Vergelijk dit maar met jouw GDW (opbrengst:dagen:watt). Doe ik het toch redelijk?

Ben benieuwd wat mijn GDW in 2010 zal zijn. Als er een revolutionaire nieuwe ontwikkeling zal plaatsvinden de komende jaren kan deze wel flink oplopen. Laten we hopen dat de GDW in 2010 rond de 0.0270 ligt.

 

Voor het gemak kun je de 0.0 ook weg laten zodat je meer een index cijfer krijgt. bv GDW van oogst nr3 is 204 en GDW van oogst nr4 is 208 en van oogst nr 5 198 (klote spint!!). Ook zul je zien dat bij veel mensen de GDW in de zomer een stuk lager is.

 

Als iedereen die een topic heeft gehad als afsluiter in de laatste post vermeld wat de GDW was kun je heel mooi terugzoeken. Zo kun je alle verschillende topics mooi met elkaar vergelijken en direct zien wat wel en niet goed werkt ook kun je zien of de aanpassingen die iemand in zijn hok heeft gedaan of die een beetje resultaat hebben opgelevert als je meerdere opeenvolgende oogsten van die persoon met elkaar vergelijkt.

 

Trouwens het is ook wel handig om altijd een standaard afsluiting per oogst topic in te voeren waarin je nog eens kort en bondig vermeld wanneer de oogst gestart is, wanneer de bloei gestart is en welke voeding je hebt gebruikt en wat het resultaat is natuurlijk. Op deze manier hoef je als je nog iets wil weten niet helemaal terug te zoeken.

 

Voorbeeld;

 

Soort: PP

zaad/stek: stek

start groei: 01-05-06

start bloei: 12-05-06

Oogst: 13-07-06

Voeding: Hesi

Toevoegingen: Phythamin,green sensation

Ph: Begonnen 5.9 geeindigd 6.2

Medium: Light mix aarde plagron

GDW: 0.201

 

Zo kun je bij oude topics waarvan de titel je aanstaat direct naar de laatste pagina gaan en kijken naar de laatste foto's die gemaakt zijn en naar de standaard afsluiter. Wanneer het je dan interressant genoeg lijkt dan kun je besluiten of het de moeite waard is om het topic van begin tot eind eens door te lezen.

 

Nou wat vinden jullie van dit "kleine" ideetje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Dat heeft eigenlijk vrij weinig met de werking van het forum te maken. Meer een verandering in het kweken algemeen. Leuk bedacht, maar mensen zullen het echt niet gaan gebruiken, te omslachtig.

 

Ik heb hier eerder al een topic over aangemaakt, maar met de zoekfunctie kan ik die absoluut niet vinden, dus vandaar post ik maar hier.

 

Ik heb enorme problemen met het forum, het is vreselijk sloom allemaal. Af en toe gaat het soepeltjes, maar de afgelopen week duurt het toch steeds zeker wel 20 seconden tot een halve minuut voordat een pagina hier is geladen.

 

Anyone else met dezelfde problemen? Kan me niet voorstellen dat het probleem bij mij ligt, elke andere site die ik browse werkt namelijk perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WideXS onder z'n ballen schoppen TAW!!

 

Of ff +31 (0)235698070 bellen :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepz de server is op dit moment vrij langzaam...

 

Ik zit te wachten totdat het gebeuren(domeinnamen en dns) bij WideXS overgeheveld wordt naar onze nieuwe provider. Op dat moment kan ik het probleem grondig analyseren en kijken waarom ie zo langzaam op bepaalde momenten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet geen cold turkey junks laten wachten dat werkt niet ....

We betalen voor een breedband lijn toch ?

Het lijkt wel of we moeten delen ...

 

zal ik is ff gaan bellen ......

 

:wacko:

 

:)

 

Vaag de edit knop is weg ... maar niet overal ..

 

TAW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik was net mijn edit knop ook al kwijt :wacko: ben dus niet de enige.. begon al aan mezelf te twijvelen joh!

 

Laters, Snowie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankzij JohnDoe moet nu alles weer 100% snel werken :wacko: , zijn er nog mensen met problemen...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ikke ...

 

Iedere keer als ik nieuwe mail ontvang dan krijg ik eerst de naam van de vorige afzender te zien.

 

Bijvoorbeeld een mailtje geopent om 18.00 van Stijlloos en dan krijg ik een uur later een mailtje van Verti maar de pop up vertelt me dat het Stijlloos is ..

 

Mijn THC level staat onder de 0 kan zijn dat ik flashbacks heb van die heerlijke lsd ...

 

U tell me admin...

 

Groetjes TAW

Edited by The Afghany Warrior

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondertussen zijn we dus een uurtje verder maar volgens het laatste bericht komt er weer eentje van stijlloos binnen maar dat is dan al de 5de van Verti.

 

Tijdsaanduiding klopt wel ... ben ik nou de enige nee toch ?

 

TAW

 

En toen dded ie het weer lekker .... skiet mij lek met een afghaan kogel ... jam jam

Edited by The Afghany Warrior

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gok op flashbacks van de LSD, anders gok ik erop dat je alleen de popup leest en niet het bericht in je postvak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wacko: Graag dit topic alleen gebruiken voor suggesties en bugs met betrekking tot de forum software. Dan houden we het een beetje overzichtelijk.

 

@TAW: Zou je anders een keer een screenshotje kunnen maken om ons te laten zien hoe je probleem er uit ziet. Mocht je dat niet weten: PrintScreen indrukken (naast je functietoetsen) en dan even plakken in een tekenpakketje of desnoods MS Word.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik wel makkelijk zou vinden is een delete knop voor een enkele foto in je gallerie.

Als je er nu wat uit wilt halen moet je een heel album deleten.

 

 

 

Uhm,........heb net ondekt dat dat knopje al bestaat, heb een :wacko: nodig

Share this post


Link to post
Share on other sites

De optie waarbij je je edit line uit kon zetten is heen, zelf vind ik het nogal irritant staan onder elk bericht, ik edit namelijk nogal vaak vlak na het posten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is nu opgelost Blowmonkey :) hij doet het weer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi yw,

 

Nog andere mensen goeie ideen of problemen, kom maaaaar op :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

effe een suggestie van mijn kant... soms heb ik als ik laat op de avond post tegen een uur of 12 ofzo en je doet dan nieuwe berichten dat je dan bijna niks te zien krijgt.. en moet je steeds een hele week laten zien...

 

misschien een luxe probleem haha

 

voor de rest ben ik erg blij met het forum...

 

wel zouden we moeten denken aan een mooi logo voor het forum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm om eerlijk te zijn gebruik ik zelf de nieuwe berichten nooit maar de "topics van vandaag" op de voorpagina, dit geeft altijd +/- 4 pagina's met topics waarop geantwoord is.

 

Het nieuwe logo is Sannie mee bezig dus ik verwacht hier snel wat nieuws voor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik ook altijd de knop 'nieuwe berichten'. Vind het wel jammer dat daar niet alle topics in komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...