Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Johan V

Wind En Butt-weer

Recommended Posts

ze komen wel weer bij hoor. Water is zwaar. Toppen gaan er van hangen. Als ze droog zijn staan ze weer netjes. Voorbeeld:

 

Tijdens de bui

gallery_5211_120_228574.jpg

 

Na de bui

gallery_5211_120_493875.jpg

 

Gevaar met die van het water zware toppen is natuurlijk wel dat ze met wind veel gevoeliger zijn voor afbreken: bij mij is vanmorgen ook een flinke tak afgebroken. Gespalkt voorlopig met gaffa tape en effe afwachten of ie nog aanslaat. All in the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zijwaarts keren van het blad waarbij he tblad wel echt strak staat heb ik ook gehad dit jaar , een merkwaardig verschijnsel .

 

De regen van vandaag werd hier echt teveel van het goede , heb dus de grond op den duur afgedekt omdat ik te natte grond vreselijk vind , juist dan nemen ze lange tijd slecht water op namelijk . Er is heel veel verschil per regio als het gaat om de hoeveelheid regen die er valt in deze maand. Er valt soms super veel in korte tijd ,wat kenmerkend is voor Augustus. Gemiddeld over vele jaren is augustus de maand met de meeste regenval ,dat zou je niet zeggen . Gelukkig verdampt er nog meer in deze maand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb mijn dames die 5 weken in de bloei staan nu ook moeten vastbinden ivm hangende takkens.

De buds waren te zwaar geworden met de regenval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jongens,

 

Het is wat. Het spul dat ik trouwens heb gebruikt om te spuiten tegen de schimmel is ook voor etenswaren bedoeld (groenten) maar heb gister moeten constateren dat het nog niet bij alle 4 de planten helpt.

2 van hun hebben nog steeds schimmel, de andere twee zien er goed uit.

 

Heb ook mijn gallerij af, dus nu kunnen jullie zien wat ik heb en had staan. Eigenlijk moet je achter in de gallerij beginnen want ze staan eigenlijk allemaal verkeerd om.

 

Hoop dat we na deze depri periode van alleen regen ook nog een hele goede krijgen, zodat ik tenminste nog iets meer af krijg dan de eerste Double Fun die ik geoogst heb (helemaal niet mis de opbrengst, eerste gedeelte dat ik heb geknipt staat ook in de gallerij. Alleen hoofdtoppen. ongespoten want deze had al schimmel)

 

Dus atmosphere mij viel de schimmelbestendigheid toch een beetje tegen, moet wel zeggen dat dit de eerste keer is dat ik zon compacte toppen zo vroeg op het seizoen heb.

 

 

Groetjes Keesel

 

P.s veel plezier met de foto's, datums stonden er ook op, maar daar zit het wietforum logo overheen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lekker hoor keesel! wat een stellage heb je gebouwd man! :wOOt

Share this post


Link to post
Share on other sites

De toppen (niet wiettoppen) van mijn planten staan ook weer fier overeind. Vond het wel bizar, want ze hingen echt heel slap. Naja, bescherming tegen de heftige regen dus. Wat blijft het toch fascinerend, die dames :wOOt

Share this post


Link to post
Share on other sites
lekker hoor keesel! wat een stellage heb je gebouwd man! :wOOt

 

 

Ja de stellage heb ik gebouwd omdat vorig jaar het verduisteren met zakken een beetje tegenviel. De maten van de stellage zijn 2.10 m hoog, 2.00 m breed en 7.60 m lang.

De zeilen had ik verstevigd door aan de uiteinde op iedere kant een houten lat te monteren, dit zorgde ervoor dat je de totale lengte in je eentje omhoog kon oprollen.

 

Maar ja, nu heb ik ze vroeg aan het bloeien en dan krijg je weer budrot.

 

Hopen dat de 2 die het nog niet hebben het ook niet krijgen. Liever 2 van de 4 over dan helemaal niks.

 

Groetjes Keesel

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik kom vandaag bij men planten ik heb er acht in de volle grond staan echt bomen da is nie normaal en zij er en paar takken afgescheurt kutzooi mar nog wel aan een vel hangen van de stam mar ik heb ze weer bij er kaar gebonden met touwzouw da hele of nie mar komt gewoon omdat het regent en dan zwaar word en gaat waaien dan scheurt dat in die oksels mar ik denk als je die wonden bij erkaar bind wel goed komt ofnie mar ik ga morgen zeil halen doorzichtig en dan en afdak maken mzzl

Share this post


Link to post
Share on other sites
heb je double fun staan dan?

 

 

Ik had 3 Double Fun staan ja. En 2 NLX die ik er gratis bij kreeg.

 

Groetjes Keesel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm kom ik net thuis zie ik bij een plant dat een onderste tak bijna is afgebroken :wacko:. Hij hangt nog een beetje aan de schors van de stam vast. Heb de plant maar in de schuur gezet en een stokje onder de tak gezet zodat ie weer in zijn natuurlijke positie staat. Hoop dat dat voldoende is om te zorgen dat ie weer aangroeid. Is toch wel een flinke top die ik anders misloop volgens mij.

 

Is er ook niet een soort van plakband wat je voor dit soort gevallen kan gebruiken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangroeien zal ie nooit meer doen als ie alleen nog aan de schors vast hangt.

 

Dan snoei um maar af want schors kan de nooit genoeg voeding vervoeren voor zo,n tak.Het harde houterige zal nooit aan elkaar groeien.

 

 

En welke plakband je moet gebruiken geen omdat plakband niet ademt en zo rot veroorzaakt.

Als je wat wilt doen dan moet je zo,n touw pakken wat boomkwekers gebruiken hier in de buurt in de volks mond noemt men dat spul hier:BINDBUIS het is een soort flexibel touw wat de schokken van de wind opvangt en toch verrekes sterk is en niet knapt en toch dun is zodat het niet veel ruimte in beslag neemt op een stam en zodoende weinig kans bied voor bas/schors rot.

Gr Bernie

Share this post


Link to post
Share on other sites

had hetzelfde.. tak volledig afgescheurd en plat, nog maar een klein stukje vast. Getaped, gespalkd en binnen een paar uur stond ie weer recht! ongelofelijk maar waar. Foto van de noodreparatie met gaffa tape:

 

gallery_5211_120_280802.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik ook bindbuis.

Het is sterk en elastisch duz heel goed om je takken mee op te binden :wacko:

Het is een soort rubber volgens mij.

 

Ik heb het bij de welkoop hier in de buurt gehaald.

 

50 meter voor een euro of 4 of 5.

Ik raad het iedereen aan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

bindbuis is eigenlijk een soort soepel PVC electriciteitssnoer zonder kern :wacko:. Ik heb het ook liggen, maar gebruik op dit moment zelf clips van de rol. Het is inderdaad perfect materiaal trouwens, en voorkomt insnijden als je stam groeit. Toch nog wel in de gaten houden hoor, vorig jaar was ik er één vergeten en die had zich toch een halve centimeter in de stam gesnoerd, dat kan nooit goed zijn.

 

Wat trouwens bij takbreuken onderin, in een laat stadium, goed werkt zijn tie raps. bindbuis is er toch een beetje te flexibel voor. Nooit tie raps gebruiken bij een jonge plant, ze geven niks mee en vreten zich in de stam. Bovendien om de stam een dun stukje hout zetten om insnijden te voorkomen. Zal er morgen even een fotootje van maken.

 

bindbuis: http://www.arends.nl/arend/ned/bindmiddelen.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

laten we zeggen dat de oogst voor 2006 officieel verneukt is... tot dinsdag (en wsl verder) ENORM slechte vooruitzichten, ZEVENTIEN GRADEN overdag :wacko: :) :smoke kutland, slechtste augustus van de eeuw tot nu, wat een contrast met juli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals onze grote guru laatst al zei:

 

" Buiten zuigt !! "

 

De een zijn brood is de ander zijn dood, een landeljike buitenoogst die mislukt moet wel wat met de prijzen gaan doen toch ?

 

Heb ik eindelijk een querilla verschimmelt ie .....

 

:wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

over regen gesproken hier giet het alweer als een gek.

ik heb een emmer verzwaard met een paar bakstenen omdat die al een keer op de grond is beland.

binnen kan ik ze niet zetten

hopelijk wordt het weer in sept beter en voor nu ben ik alleen maar blij dat ik niet verduisterd heb zodat ik nog geen grote toppen erin heb.

 

Foto=FSEMM4PK.jpg

 

Foto=LWCNIIMR.jpg

 

Foto=BHMDCYNN.jpg

 

mischien zijn mijn planten daarom zo licht ze verzuipen gewoon en de stelen zitten zo laag bij de potten dat ik de aarde niet meer kan afdekken.

volgend jaar ga ik het iets anders doen.

 

groetjes dragonlover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...