Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

mystical-shiva

Paar Beginners Vraagjes

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik ben net in een hok begonnen met mijn eerste kweekje. Ik kweek in 4 liter potten met multicoate potgrond. Heb 50x jack herrer staan met 3 lampen erboven. 2x 600 en 1x 400. Omdat dit de eerste keer is heb ik nog wat problemen met mijn temp schommelingen gehad van meer dan 20 graden. Nu gaat het al een stuk beter en is het rond de 26 in mijn hok. In het begin ging het ook niet echt lekker stekken helemaal slap en er zijn er ook 10 overleden. Toch zijn de andere stekjes redelijk aangeslagen. Ze staan er nu 5 dagen en zijn gisteren op 12/12 gezet omdat ik de platen vrij klein wil houden. Heb de stekjes de eerste keer 200 ml water gegeven met roots worterlsimulator en terra vega voeding gewoon de hoeveelheid die op de bus stond. Heb na de eerste keer water geven 1 dag gewacht en toen 100 ml gegeven met zelfde hoeveelheid voeding, weer een dag gewacht en vandaag 100ml geven zonder voeding alleen water. De ph was iedere waterbeurt 5.8. Heb om te beginnen ook maar 2 lampen aan en wil over paar dagen pas de derde aanzetten. Iedere dag giet ik 3 liter water over de vloer en ik heb een doek aan de bovenkant van mijn hok gespannen die ik nat kan spuiten om de lv wat hoger te houden. Wat ik wil weten is of ik wel genoeg water geef en wel of geen voeding moet geven. want lees soms dat er in de potgrond genoeg zit voor de eerste 3 weken. De platen zijn vrij licht groen en er zijn wat stekjes die gele bladeren hebben.. Lampen hangen op ongeveer 60 cm. Het kacheltje in mijn hok hangt ook tegen de boven kant, is het beter om deze laag te zetten of mischien een waaier op de vloer zeten Zal zo snel mogelijk foto's proberen maken. En zijn er mischien nog andere dingen die ik kan verbeteren.

 

greetz,

Edited by mystical-shiva

Share this post


Link to post
Share on other sites

de terra vega voeding is er veel te veel aan!Heb je je ec waarde al eens gemeten?? :wOOt

Share this post


Link to post
Share on other sites

even over die 3 liter water per dag. ik heb het gevoel dat dit alleen maar in mn koolstof filter blijft zitten; ik gebruik namelijk in het begin ook ongeveer die hoeveelheid per dag. Er moet toch een andere manier zijn om de lv hoger te houden. Misschien minder afzuigen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

maar bij minder afzuigen zal de temperatuur gaan stijgen.. ik doe altijd gewoon natte handoeken erin leggen gaat vanzelf verdampen :wOOt

 

edit: las net dat je dat dus ook al had zoiets (minder gaan roken)

Edited by de priester

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb de temp nu eindelijk onder controle licht aan 27 licht uit 24 graden. De platen groeien nu ook lekker door. Ze staan er zaterdag 2 weken en hebben 4 dagen op 18/6 gestaan. Mischien wel iets te kort door de slechte start. Maar eens begonnen kan je niet meer terug. Er branden nu nog altijd een 400 en een 600 watt ben van plan om zaterdag de andere 600 ook aan te zetten. De platen zijn nu allemaal rond de 15 tot 20 cm en een paar uitschieters die 25 cm zijn. Is dit normaal of klein naar bijna 2 weken. Voor de rest zien ze er gezond uit. Zaterdag heb ik ook foto's en zal ik een verslagje posten.

 

 

greetz,

Edited by mystical-shiva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die hoogte verschillen van sommige planten heb ik ook vaak last van.........

 

Is het mishien een goed idee om dan de uitschieters wat in te korten. Zo krijg je natuurlijk wel een mooi egaal bladerdek en dat komt natuurlijk weer goed te pas met het op hoogte hangen van je lampen.

 

Vorige kweek had ik ook een paar uitschieters die op het eind wel 25 cm groter waren dan de rest van de planten. Ik kon daardoor de lampen voor de meeste planten niet op 40 cm hangen. Dit scheelt natuurlijk weer in de opbrengst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...