HolyHerbs 53 Posted July 22, 2022 Ik werd laatst door een fruitkweker gewezen op brix levels in planten.. Hij vertelde me dat je door het suikergehalte in een plant te meten je kunt kijken hoe goed de plant het nu eigenlijk doet. Soms ziet een plant er prima uit maar levert die toch minder op dan gehoopt of gedacht. Dit zou je moeten kunnen zien aan het suikerniveau. Het is te meten met een vrij goedkoop metertje van een tientje of 2. Ik was eigenlijk benieuwd of iemand hier zich daar mee bezig houdt of het wel eens geprobeerd heeft? en zo ja wat je bevindingen zijn. Het spreekt mij vooral aan omdat je hierdoor echt kunt zien hoe "sterk" de plant is en hoe goed hij zichzelf kan verweren tegen allerlei soorten stress maar het geeft eigenlijk de algehele gezondheid van een plant aan. https://covingtonnaturals.com/blogs/news/how-to-raise-brix-levels-in-plants#:~:text=The brix scale ranges from,healthy and well fed plant. https://www.cnnbs.nl/het-belang-en-meten-van-suikergehaltes-in-wietplanten/ https://www.royalqueenseeds.nl/blog-waarom-suikers-een-belangrijke-rol-spelen-bij-het-kweken-van-cannabis-n1011 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zwemvis 422 Posted July 23, 2022 Ik heb me er nog nooit mee bezig gehouden. Wel weet ik nu wat die druiventelers op tv doen: ze meten de brixwaarde! Maar is de brixwaarde dan niet hetzelfde als de kleur van de plant? Hoe groener hoe hoger de brixwaarde? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lostchild 1,672 Posted July 23, 2022 (edited) 2 hours ago, Zwemvis said: Maar is de brixwaarde dan niet hetzelfde als de kleur van de plant? Hoe groener hoe hoger de brixwaarde? Nee. Een lage brix waarde betekent meestal ook een hoger gehalte aan nitraten, wat betekent dat de suikergehaltes automatisch lager zijn. Zo’n meting geeft ook aan dat er tekorten zijn van andere mineralen en je plant een verlaagde weerstand heeft. Edited July 23, 2022 by lostchild Quote Share this post Link to post Share on other sites
HolyHerbs 53 Posted July 24, 2022 (edited) Volgens mij is het een soort maatstaf van de totale metabolisme in de plant. Ik ben geen bioloog natuurlijk en er zijn nog dingen als hormonen en dergelijke maar als ik het goed begrijp staat bijna alles bij een (wiet) plant in het teken van de suikerproductie. Ik lees dat je liever niet onder de 12 komt, de plant is er dan niet goed aan toe. Van 12 tot 20 voelt de plant zich fijn en vanaf 20 tot 30 is het hemels en zul je dit moeten zien aan je oogst. Kwali - en kwantiteit Edited July 24, 2022 by HolyHerbs Quote Share this post Link to post Share on other sites