Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

toerist123

leuke pers

Recommended Posts

5 x wassen…

Wat een werk! 
 

Droog ijs , zoveel makkelijker…..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echt een kolere werk ja dat wassen en je krijgt er ook ijskoude jatten van. Heb destijds een isolater gekocht maar het knipsel stapelt zich hier aardig op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kleine topjes knippen doe ik niet meer.

Als ik geen zin of plaats heb om kleine topjes en blad te drogen...de vriezer in en de volgende dag in de machine.

Als ik haast heb of plaatsgebrek of ... plant in stukken zonder takken en de hashwasser in.

Heb jarenlang alleen droogzeef gedaan,heb je een kamer vol droog en drogend materiaal want om goed te zijn moet het spul wel een half of heel jaar liggen.En dan dagenlang in en uit de vriezer en dan telkens 5 min agiteren.

Het is een super zware hobby niet voor zomaar iedereen geschikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier gaan we weer.

De bijgeleverde thermometer maar op de tegels laten vallen.

Dus gok ik even dat het ijs uit de vriezer wel koud genoeg is.

100g Nepalma , nog erg groenig.

Kijken of er iets afkomt.

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vorige Nepalma, paar maanden geleden gaf wel iets meer.

Zowel vers als gedroogd.

Eerder 6% dan 16.

20210915_162530 - kopie.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze Nepalma is ook wel lekker maar niet te vergelijken met vorige x .

Op deze manier geen blokje van 100g om te persen eerder 25 a 30 g.

Lijkt wel wat op gele en rode libanon.En daarmee bedoel ik ook en vooral de rookervaring en het effect.

20210916_193642 - kopie.jpg

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites

De laatste Nepalma.

Tijd voor iets anders.

Jammer genoeg is de pers nog altijd behoorlijk ongebruikt.

20210919_114219 - kopie.jpg

20210919_114536 - kopie.jpg

20210919_114629 - kopie.jpg

20210919_122119 - kopie.jpg

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plaatje van 25g Nepalma.

Gewogen in de verpakking,lijkt het meer.

Met een beetje hulp van kleine pootjes.

20210920_122957 - kopie.jpg

20210920_123700 - kopie.jpg

20210920_123725 - kopie.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze weer , ongeveer dezelfde leeftijd als de planten van de vorige planten pic , iets kouder nu.

20211006_075555 - kopie.jpg

20211006_075640 - kopie.jpg

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelfde soort 31 dagen 12/12 nog lekker groen maar mocht het morgen vriezen dan zijn ze overmorgen wellicht lekker donker paars.

Dit geeft dus uiteindelijk hele lekkere shit.

Het ijs is al gemaakt.

20211008_211445 - kopie.jpg

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2021 at 10:14 AM, toerist123 said:

De mal is apart gekocht.

Pers 104 plus mal 70 plus verzend 11=185 in totaal en ik vermoed dat de mal goedkoper te vinden is.

 

 

 

 

 

 

Wat voor pers gebruik he hier voor ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takjes verwijderen op een met 2 linkerhanden gemaakte zeef boven een glazen plaat.

Takjes kunnen van een 220 pyramide zak een 2200 pyramide zak maken.

Daarna wat pers overkill.

Lekker stukje kauwgom.

The eagle hash landed.

20211009_101544 - kopie.jpg

20211009_101642 - kopie.jpg

20211009_103627 - kopie.jpg

20211009_104707 - kopie.jpg

20211009_105425 - kopie.jpg

20211009_105934 - kopie.jpg

20211009_105943 - kopie.jpg

20211009_110348 - kopie.jpg

20211009_110351 - kopie.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is weer van dat plakspul.

Vers materiaal geeft wel eens hash die je bijna als olie moet zien te hanteren.En zekers niet warm persen.

Dus niet door het zeefje maar beetje bij beetje kleiner maken.

 

20211009_150403 - kopie.jpg

20211009_145358 - kopie.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wasje 1, 2 en 3 van gisteren.

Het smelt in je hand.

20211010_100457 - kopie.jpg

20211010_100508 - kopie.jpg

20211010_100520 - kopie.jpg

Edited by toerist123
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ziet er geweldig lekker uit! Ik heb de isolater ook, hoe lang laat jij 'm draaien en welke maaswijdte gebruik je om te zeven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alles hangt af  van het beschikbare materiaal.

Dan bedenken wat je ermee kunt en of wilt maken.

Als ik zoals gister glueberry og x holy cream gebruik die een maand gedroogd heeft en ik wil er iets hanteerbaars voor in de joint van maken dan gebruik ik enkel de 220 zak en de 25 zak.

Dan 3x15 minuten per was en zo 5 of 6 x.

Bij 5 stop ik meestal 6 is vaak niks meer.

Dit gaat niet met elke soort/materiaal maar bij de glueberry og x holy cream is 2 of 3 maanden drogen eigenlijk beter om iets hanteerbaars te krijgen.

Hoe verser het materiaal hoe plakkeriger.

Bij de Nepalma heb ik bijna dezelfde procedure gebruikt maar die hash is veel hanteerbaarder zelfs vers.

 

Blad alleen nog vers in de ijswasser, dit geeft minder maar als het eenmaal droog is kun je het beter gewoon over een zeef gooien.

 

Bij elke soort/materiaal eerst  een  testwasje doen kun je zien wat wat geeft en hoe.

 

 

 

Edited by toerist123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus als ik het goed begrijp 3 x 15 minuten wassen en daarna 5 of 6 keer door de zakken gieten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1ste was 3x15 min dan door de zakken, dit is de beste hash , je kunt ook bv 1 x 15 min of zelfs 1 x 3 min draaien voor de eerste was hoe korter de wastijd hoe beter de kwaliteit en hoe minder de kwantiteit.

Hoe meer zeefzakken hoe meer gradaties.

Veel mensen gebruiken geen 25 zak naar mijn mening beter wel gebruiken tenzij je echt wel weet dat je hele grote trichomen hebt.

2de was nog altijd erg goed normaal gezien ook 3x 15 min dan door de zakken en ook hier kun je de tijden aanpassen.

3de was idem.

Velen stoppen hier.

4de was idem.

5de was idem.

Ik stop als de hoeveelheid duidelijk minder is en de kleur vergeleken met de vorige wasjes groenig gaat worden.Soms hou ik de wasjes gescheiden soms niet,wel hou ik meestal de laatste was apart.

 

Iemand die geen last van de rug heeft zou meer en kortere wasjes kunnen draaien en met alle 7 of 8 zeefzakken kunnen werken.

 

Het begin materiaal ist belangrijkste het bepaalt je werkwijze en wat je ermee kunt maken.

 

Volgende x dat ik ga wassen zal ik een stap voor stap met iets van uitleg doen.

 

Een ijsblokjesmachine is erg handig,2 stuks nog beter ik gebruik er van nog geen 100 euro die geven samen meer blokjes dan de veel duurdere.Doe de gemaakte ijsblokjes in de vriezer .

 

Let wel alles is aangepast aan het materiaal aan de uiteindelijke bestemming en aan de last die ik die dag heb van mijn rug.

 

Edited by toerist123
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zal het weer eens proberen. De laatste paar keren was het resultaat steeds zo groen dat ik geen trek meer had in al dat werk. Heb ondertussen flink wat knipsel opgespaard. Ben benieuwd naar je tutorial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn heel veel tutorial filmpjes, sommige beter dan andere.

De truc is om alles aan te passen aan je eigen omstandigheden en het voor jou beschikbare materiaal.

Mijn belangrijkste basis materiaal is momenteel glueberry og(dutch passion)xgelato 69(holy seed bank).

Top, blad en tak geven hash; lekker en best veel.

Ik heb een hoop tutorial filmpjes nagedaan om te zien wat het geeft.

Tegenwoordig weet ik soms wel wat ik doe en waarom.

 

Begin zeker eerst met een goede voorbereiding.

Bespaar niet op emmers, 1 is het minimum 2 is beter en 3 meestal voldoende.

Zorg dat je emmers groot genoeg zijn en voorzie ook 1 die kleiner is.

Je kunt ook je emmers aanpassen door de bodem eruit te halen en te stapelen en zo zijn er nog trucs met de emmer zodat het water sneller weg is en je niet zo hoeft te tillen.

Je kunt ijs maken of kopen , leg het na maken of kopen in de vriezer.

Beter teveel dan te weinig ijs.

Kies een werkruimte.

Maak de werkruimte leeg en schoon.

Vb. De badkamer.

Maak de wiet gereed voor de machine .

Takken eruit en in de vriezer.

Ont tak boven een zeef , gelijk iets te roken.

Naar wens kun je de toppen fijner maken ook boven de zeef natuurlijk.

Let wel hoe meer je aan die toppen zit hoe groener je ice hash.

Blad gebruik je vers en als je droog blad gebruikt niet fijnmaken maar zo ongeschonden mogelijk in het water.

Deze en mogelijk nog ander dingen doe je 1 of 2 dagen voor je gaat wassen.

Als je buren hebt was je bv best als ze niet thuis zijn.

Of toch als ze niet slapen...

Het ideale seizoen is de winter. Meestal wel koud.

Hou rekening met water op de vloer. Een paar handdoeken op de grond kunnen helpen.

 

De dag dat je gaat wassen zet je de machine klaar, doet er een liter of 4 water in en wat ijsblokjes die je rustig laat smelten om er dan weer nieuwe bij te doen. Zodoende is je water al lekker koud. Je kunt ook een emmer vullen met wat water en ijs,  heb je koud water al klaar staan om bij te vullen.

Haal de wiet uit de vriezer en doe die in de pyramidezak doe dit best boven de machine zodat er niks verloren gaat.

Sommigen doen ijs in de pyramidezak op allerlei manieren gemengd met de wiet.

Sluit de zak goed. Er zijn diverse manieren.

Ik doe de zak int water nog wat ijsblokjes erop en eventueel wat koud water erbij. Dan even laten rusten zodat de wiet weer nat is en niet verpulvert.

De maximum temperatuur van het water mag  4 graden zijn, als de ijsblokjes uit de vriezer komen is dit zeker geen probleem .

Aja gebruikt men te veel ijs uit de vriezer in 1 x dan krijgt men het gesmolten ijssneeuw effect en dan draait de machine niet meer.

Een bekertje met ijsblokjes kan dienen om  lepels in te houden zodat ze goed koud zijn bij gebruik.

Terwijl de ijsblokjes smelten en of de wiet ligt te weken controleer je of alles gereedstaat of zet je gereed wat je nog moet zetten.

Bij voldoende oefening is het mogelijk ondertussen te rollen en te roken.

Even een rookpauze dus.

 

Losse opmerkingen:

Kijk uit dat je machine niet overloopt bij gebruik.

Sommigen geven de voorkeur aan scherp ijs , anderen gebruiken heel koud water met zo min mogelijk ijs.

Men zegt ook wel dat de kracht van het water de kristallen los maakt en dat de temperatuur belangrijk is en niet de ijsblokjes.

Ik gebruik in de standaard machine standaard 100 gram materiaal soms iets meer maar maximum 200gram.

 

Bij de volgende wasserij zal ik 100 gram glueberry og x holy cream kleine geknipte gedroogde toppen gebruiken.

Eerst op de zeef , takjes der uit .

Grote toppen met de schaar aan de takjes kleiner knippen en proberen geen gruis te maken.

Dat geeft een grammetje lekkere dry sift. Gelijk te roken .

Het gekuiste resultaat gaat in de vriezer.

De planning is om enkel de 220 zeefzak en de 25 zeefzak te gebruiken.

Dan de machine 3x 15 min te laten draaien om dan te zeven.

Tussendoor meet ik de temperatuur van het water en voeg ik desgewenst ijs toe.

De eerste was zal tussen 7 en 10 g zijn.

Alle andere te samen ook tussen 7 en 10 g .

Waarvan ongeveer 2 g voor was 4 en 5 te samen.

Dan de 2de was weer 3x15 min laten draaien en dan zeven.

3de

4de

5de

En eventueel nog nr6

Mocht er een zeer groot verschil tussen was 4 en was 3 zijn dan stop ik bij 4.

Met dit materiaal werkt de beschreven procedure voor mijn doeleinden .

Ander materiaal andere werkwijze.

Bedoeling van een iets ander eindproduct: andere werkwijze.

Mocht het verkregen materiaal geschikt zijn dan wrijf ik het door een keukenzeef om sneller en beter te drogen ook vind ik de zo ontstane korreltjes handig om mee te rollen.

Bij het drogen helpt een ventilator.

Eventueel een ontvochtiger maar geen kachel.

Het verkregen product is meestal na een dag te roken.

Soms smaakt het vers al erg lekker soms begint het lekker te worden na een week ofzo.

Meer dan een maand laten rijpen heb ik nog geen ervaring mee.

 

 

 

 

Edited by toerist123
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als het groen is dan mix/roer je te hard of heb je je plantmateriaal veel te fijn gemaakt.

16 hours ago, dilago said:

...laatste paar keren was het resultaat steeds zo groen...

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...