dilago 4,850 Posted October 11, 2021 @toerist123 dank voor de duidelijke uitleg! @soca aangezien ik niet met de hand knip maar met de tumble trimmer is mijn knipsel inderdaad haarfijn. Ongeschikt dus voor ijshasj. Dat verklaart ook waarom het eerst wel goed was. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 11, 2021 (edited) 6 hours ago, dilago said: @toerist123 dank voor de duidelijke uitleg! Dat zal dan wel eerder aan de koffie liggen dan aan de lekkere hashiesh. Edited October 11, 2021 by toerist123 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Voorbereidingen. Takken weg. En in de vriezer. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 De ruimte schoonmaken. Alles klaar zetten. De vriezer zit vol ijs maar we zetten de machientjes lekker aan. Een koelbox voor in de badkamer is wel handig. Lepels in de kou. Paar liter water in de wasser vb 4 en het ijs uit de machientjes er in naarmate het gemaakt wordt. Zo krijg je een groter volume water want 4 liter is eigenlijk niet genoeg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 (edited) Voorzichtig geweest dus weinig onder de zeef. Even met de vinger er over en tadaaa.. hash , net genoeg voor een jointje. Voor het jointje nog wat voorbereidingen. Wat keukenrol . Smeltende ijsblokjes maken het water kouder. Bijna koud genoeg. Edited October 12, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Hier gaan we dan. Een zakje ijsblokjes uit de vriezer maakt het water lekker koud. Materiaal in de pyramide zak, goed sluiten, nog wat ijs ,even laten weken en draaien maar. 3 x 15 min en dan zeven. Tussen door kijk ik hoe koud het water is en voeg eventueel ijsblokjes uit de vriezer toe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Draaien maar. De ijsblokjes uit de vriezer doen hun werk goed. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 (edited) Na 3x 15 min draaien laat ik het water door de zeven gaan.Deze keer alleen de 220 en de 25. Ik hang de slang terug. En spoel af. Terwijl nu het water wel wegloopt ,spoel ik weer af. Ik hang de slang terug en voeg ijsblokjes toe.En sluit de klep. De 220 zak uit de volle emmer halen en in een kleinere emmer hangen.Trek de zeefzak strak en je kunt goed bij de inhoud.Aangezien ik in mijn badkamer ben gebruik ik de douchekop om alles te spoelen. De inhoud van de 220 zeefzak:plantmateriaal. Edited October 12, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Schep de inhoud van de 220 zeefzak met een lepel en leg op bv keukenrol. De 25 zeefzak uit het water halen en leeglaten lopen,een beetje schudden kan helpen. Hang de 25 zeefzak in de kleinere emmer-er zijn nog manieren maar nu gebruik ik deze. Spoel de hash naart midden. En trek de zeefzak strak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Nu kun je de hash eruit lepelen. Zeefzak strak houden en spoelen met beetje water tot je alles hebt verzameld. Je lepels spoel je eventueel af in je machine voor je ze weer koud legt. Ik heb besloten de hash niet door de keukenzeef te wrijven maar langzaam al drogend te verkruimelen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted October 12, 2021 23 hours ago, toerist123 said: Dat zal dan wel eerder aan de koffie liggen dan aan de lekkere hashiesh. Of aan de duidelijke foto's en de hasj en de koffie! Nu ik dit zie had ik vermoedelijk te weinig ijs in de isolator. Het knipsel kan evengoed te fijn zijn doordat ik met te tumble trimmer knip maar binnenkort ga ik voor de herkansing! Geweldige tutorial! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 (edited) Onder tussen is was nr 2 begonnen. Zelfde werkwijze. Ik heb geen extra emmer koud water gemaakt dus ik hergebruik gedeeltelijk het koude water. Dit werkt sneller en gemakkelijker. Ik gebruik trouwens gewoon kraanwater vanwege dat ik nog niets anders heb. Aflaten lopen in de emmer met zeven. Een reserve emmer is echt handig. Goed spoelen dat je alles eruit hebt. Dan krijg je de hash van was 2. Wasje 2 is iets minder van hoeveelheid en wasje 1 ziet er echt wel schitterend uit. Hier en daar zie ik een miniem stukje plantmateriaal, tijd om alles eens goed schoon te maken en eventueel een nieuwe pyramide zak te kopen. Die is namelijk al wat lek geprikt. En herstelt met naald en draad.De volgende keer toch weer ook de 185 zeefzak gebruiken. Edited October 12, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Wasje 3. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 (edited) Bezig met was 4. Waarschijnlijk wel iets vergeten te tonen. Kan eventueel nog een extra foto nemen op aanvraag. Het resultaat van was 4. Weinig maar eerder bruinig dan groen. Wasje 1 is echt heftig , ik durf geen foto meer te nemen want die foto kan nooit goed genoeg zijn voor de werkelijkheid. Edited October 12, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 (edited) Was 5 is de laatste voor vandaag. Spoel je machine en de pyramide zak goed af. Nu je stopt met wassen kun je de pyramide zak eens goed uitknijpen in de machine voor je het plantmateriaal er uit neemt. Probeer niet te knoeien. Sluit de zak weer en spoel goed af in de machine. Met al dat gespoel is een reserve emmer echt wel handig. Verwissel je gezeefde en ongezeefde water niet met dat gespoel. Maak alles weer goed schoon. Laat de zeefzakken goed drogen. Persoonlijk doe ik niks met alles boven de 185 micronzeef. en ook niks met het afgewerkte plantmateriaal. Boter maken zou een optie zijn als de geur niet ongelegen komt. Aja er zijn trucs om te zorgen dat er niks aan het keukenpapier blijft plakken. Vb een zeefmatje van 25 micron. Heb je geen zeefmatje moet je doortastend te werk gaan. Hash plakt aan hash dus... Zorg dan wel dat hash aan hash plakt en niet aan je vingers. Edited October 12, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 12, 2021 Om de dag te beeindigen. Hawkwind - Hassan I Sahba (Assassins Of Allah) - Brighton 5/11/2013 - YouTube Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 13, 2021 (edited) Zoals te verwachten viel zijn een aantal dingen die ik verwacht had anders uitgepakt dan ik verwacht had. De digitale thermometer is een aanwinst. Echt goed koud geeft een veel beter resultaat dan ongeveer 4 graden. Was 1 is bijna 2x zoveel als al de rest samen. Op zich mag ik niet klagen. Bijna niet te geloven maar momenteel gaat het resultaat tot bijna 26 gram ; dat is dan inclusief de dry sift. Zelfs was 5 is kauwgom achtig en 1 , 2 en 3 zijn vreselijk plakkerig . Moeilijk te doseren dat wel. De volgende x met dit materiaal plaats ik de hash van was 1 , 2 en 3 in de vriezer om het dan fijn te maken op een nog te kiezen manier. Misschien kan ik die korreltjes dan koud persen met mijn pers als alles koud genoeg is. Een klein jointje met wasje nr 5 hakt er na een paar trekjes al behoorlijk in. Als je eenmaal gewend bent aan de smaak is het zo lekker dat ineens de joint op is. Edited October 13, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 13, 2021 (edited) De meest recente weging , alle kruimeltjes - 2 of 3 jointjes. Wonderbaarlijk. Was 2 en 3 en 4 en 5 zijn ongeveer zoals ik het gedacht had. Was 1 is zo een 10 gram meer de verklaring is misschien dat deze ronde een optimalere trichoomproductie had dan de vorige. Dit in tegenstelling blijkbaar tot de Nepalma. Of er zit ergens een ballon met 10 centiliter water verstopt. Ook is het natuurlijk mogelijk dat ik normaal gezien compleet stoned als een halve gare aant knoeien ben en nu toevallig iets beter opgelet heb. Edited October 13, 2021 by toerist123 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted October 13, 2021 Wat een snoepgoed! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 13, 2021 dat ziet er fabeltastisch uit!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 14, 2021 (edited) Eigenlijk was het niet de bedoeling om met de rest van het nu beschikbare materiaal ook hash te maken. Na dit goede resultaat echter... De nieuwe planning is om aanstaande dinsdag nogmaals te wassen. Weer 100g kleine toppen glueberry og x gelato 69. Deze x met de 220 de 185 de 70 en de 25 zeefzak. Hopelijk heb ik dan een beetje hulp want alles alleen doen is best zwaar werk. Ooit de volledige reeks aanschaffen.Denk dat vooral een 120 of 110 zeefzak nog interessant is , eventueel een 45 of 38. Voor de glueberry og x holy cream zou ik dan 220, 185, 120, 70 ,45 en 25 vb gebruiken.Gewoon om te kijken wat wat geeft en dan eventueel voortaan bv 220 , 120 en 25 gebruiken want het verschil in kwaliteit tussen 70 en 25 is miniem bij de genoemde soort in mijn opinie. Waarschijnlijk doe ik al eerder een wasje. Maar dan weer alleen 220 en 25. Wasje 4 en 5 roken wel lekker weg. Wasje 1, 2 en 3 nogmaals gewogen na nog een dag drogen zijn ze te samen bijna een grammetje lichter geworden. Er zal komende week nog wel wat water verdwijnen. Edited October 15, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 15, 2021 (edited) 5 arme kleine plantjes bezwijken onder het gewicht van toekomstige hash. Hopelijk kan ik ze snel uit hun lijden verlossen. Edited October 15, 2021 by toerist123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zap 3 Posted October 18, 2021 Heb net even je hash verslag gelezen maar dat ziet er goed uit !!. En de planten ook natuurlijk voor de nieuwe batch ook natuurlijk. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
toerist123 111 Posted October 18, 2021 Had de plantjes graag nog een dagje of wat laten staan voor betere en meer hash maar vanwege de luchtvochtigheid en het omvallen... Quote Share this post Link to post Share on other sites