w33dy 0 Posted August 22, 2005 SC, het hangt liever Heb de kleinste topjes sinds vandaag in een tupperware doosje, de "dikkere" topjes hangen nog te drogen met tak en al en moet nog wel paar daagjes. binnen enkele dagen het eerste piefje draaien..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kwekeling 4 Posted August 22, 2005 Hoeveel gram op het eerste gezicht? Quote Share this post Link to post Share on other sites
w33dy 0 Posted August 22, 2005 Kwekeling, ik heb geen flauw idee om eerlijk te zijn. Geen weegschaal. denk ergens tussen de 10 en 20 gr, wel een aantal zakjes van 25 fleuro iig is best wel een plakwietje.Het moet nog enkele dagen drogen. Ben blij dat ik deze hoeveelheid toch al niet meer moet kopen bij de dealer of iin een coffeeshop over de grens, met alle erbij gebonden "risico's"... tob Quote Share this post Link to post Share on other sites
w33dy 0 Posted August 27, 2005 Het is ondertussen al getest uiteraard , en het smaakt goed. Een kennis heeft ff geleden ook van deze zaadjes n vrouwtje opgekweekt, en toen smaakte hij zachter en meer zoet. Nu iets minder die zoete smaak, maar wel meer effect. Dit is dus t feit dat je met zaad bezig bent (kan wel een beetje variëren) en niet met stekken. Denk ik toch. k vind t best wel een zwaar wietje.. grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted August 28, 2005 De smaak wordt nog beter naar mate het wietje ouder wordt . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Rataplan Posted September 10, 2005 het zit hem ook in het knippen van de topjes,ik zie nog verschillende te lange blaadjes tussen jouw topjes,dat geeft zowieso een scherpere smaak,indien je deze nog wegknipt zal hij zoeter worden van smaak,te oogstrijpe wiet is ook te scherp,een tijdje in het donker bewaren geeft rijpheid van smaak... Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted September 11, 2005 (edited) Rook maar eens wiet dat een half jaar of langer in het donker heeft gelegen ! Niet voor niets smaakt verse hash nergens naar . Er voltrekken zich tijdens het rijpen een aantal processen net als bij het rijpen van fruit . Edited September 11, 2005 by atmosphere Quote Share this post Link to post Share on other sites
w33dy 0 Posted September 11, 2005 Rataplan, idd. De volgende keer knip ik dan ook ineens al het kleine grut als het nat is. het is mssn beter in theorie om dit er ook aan te laten tijdens het drogen(voor nog aanwezige suikers hierin) hoewel het mogelijk budrot in de hand kan helpen, maar dat is dus zeker niet altijd -mits je slecht groogd. maar wat ik bedoel ,eens als het al iet of wat droger is dan is alles opgekruld van die kleine frutblaadjes en dan is t stress krijgen dat nog weg te knippen. dit was mijn bevinding althans. k heb wel es opnieuw het meeste blad erafgedaan achteraf nog. nu is ie prima en k moet toch rustig aan doen want het is echt een lekker smakend weedje De smaak is echt lekker, heerlijk zoet en zachtrokend. k ga toch proberen een aantal grammetjes voor langere tijd te laten "rusten" Binne n jaartje ofzo dan es lekker van genieten Quote Share this post Link to post Share on other sites
moaner 0 Posted September 11, 2005 een haze kan je langer laten curen. bij een indica zou ik het niet doen. ik heb zo eens een indica een maand of 3 na aankoop bewaard en dit smaakte heel slecht en de kwaliteit was volgens mij ook minder. een pure sative, dat weet ik niet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Rataplan Posted September 11, 2005 Rataplan, idd. De volgende keer knip ik dan ook ineens al het kleine grut als het nat is. het is mssn beter in theorie om dit er ook aan te laten tijdens het drogen(voor nog aanwezige suikers hierin) hoewel het mogelijk budrot in de hand kan helpen, maar dat is dus zeker niet altijd -mits je slecht groogd. maar wat ik bedoel ,eens als het al iet of wat droger is dan is alles opgekruld van die kleine frutblaadjes en dan is t stress krijgen dat nog weg te knippen. dit was mijn bevinding althans. k heb wel es opnieuw het meeste blad erafgedaan achteraf nog. nu is ie prima en k moet toch rustig aan doen want het is echt een lekker smakend weedje De smaak is echt lekker, heerlijk zoet en zachtrokend. k ga toch proberen een aantal grammetjes voor langere tijd te laten "rusten" Binne n jaartje ofzo dan es lekker van genieten de allerbeste kwaliteit verkrijg je door eerst enkel de grote bladeren te verwijderen,dan hang je je plantje ondersteboven aan een lijntje in een DONKERE goed geventileerde ruimte(niet te warm)na een 14 tal dagen knip je voorzichtig de blaadjes rond de topjes weg door simpel de opgekrulde blaadjes naar beneden te plooien,zo kort mogenlijk!In gesloten donkere verpakking bewaren en rustig laten rijpen... Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted September 11, 2005 Waarom ondersteboven eigenlijk . Omdat de wiet dan compacter opdroogt ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Rataplan Posted September 11, 2005 Waarom ondersteboven eigenlijk . Omdat de wiet dan compacter opdroogt ? ja,gaat gelijkmatiger,hangt direct omhoog,en valt zo gemakkelijk te knippen,minder last van stof die de kleverige toppen vangen,het drogingsproces verloopt gelijkmatig doordat de droging van buiten naar binnen toe toeneemt,planten op die manier gedroogd knippen ondersteboven ook makkelijker Quote Share this post Link to post Share on other sites
kwekeling 4 Posted September 12, 2005 Mijn reden is eigenlijk dat je het iets makkelijker ophangt dan het rechtopzet. Quote Share this post Link to post Share on other sites