Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Thoumf

Thoumfs biologische kweekruimte

Recommended Posts

Doen ze op pannenkoeken, dacht dat probeer ik ff. Bah niet te vreten. :rofl althans dat vind ik toch.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MisterX said:

Wel mooie planten.

Bedankt! De pineapple chunk is er maar 1, dus als je die bedoelt dan is mijn projectje geslaagd. Om zo goed mogelijk in de legaliteit te blijven (onofficieel mogen we in belgië 1 plant per volwassen persoon hebben, zolang we hem niet bijvoeden en er geen minderjarigen bijkunnen. Een lamp erboven mag ook niet, maar dat lijkt mij nogal onmogelijk) ben ik al 1,5jaar bezig met 1 plant in bloei en 1 plant in groei. De groeiperiode is daardoor lang genoeg om bijna de hele tent te vullen (1.2 x1.2).

Ik heb echter nooit een perfect rondje gedraaid, ik denk dat dit ongeveer mijn beste zal zijn. 

Na mijn farce van de voorbije zomer heb ik beslist 2 zaadjes te laten groeien. Ik moet al echt lomp zijn om ze alle 2 te verkrachten.
Deze staan ook redelijk mooi, maar als je korterbij kijkt zie je wel wat kleine problemen. Ze staan dan ook in een te kleine tent, veel te groot, samen met nog 7 stekjes :-)
Volgende week krijgen ze hun nieuwe plek en dan breng ik ze beter in beeld.

Die 7 stekjes die zijn ontstaan toen ik na de groeispurt nog wat ging bijsnoeien. ik heb 'om eens te testen' de monstercrop stekjes gewoon in een glas water gezet. Niks meer. Ze wortelden allemaal.
Sommigen daarvan zien er mooi uit, maar allemaal vreemd, ik hoop volgende week toch een paar bladeren met 5 vingers te zien.

Weggooien kan ik niet doen, toch? Dus zal ik die ook op 12/12 zetten, in de kleine tent.
De setup van die kleine tent is trouwens extreem basic, als afzuiging heb ik gewoon 1 inlaat van mijn grote tent verbonden met de uitlaat van de kleine. Hopelijk blijft dat goedgaan.

Ondertussen is mijn thee klaar, ik laat de dames nog even wakker worden en dan zet ik ze allemaal eens kletsnat ermee. (de pineapple chunk krijgt enkel water, maar niet veel meer, haar dorst is over)

Hieronder nog eens wat foto's. Het beschadigde blad komt uit de groeitent. Dat zijn de kleine problemen waar ik eerder van sprak. Ze hebben te veel voeding gekregen (nochtans maar halve dosis), maar aangezien ze nog in groei staan heb ik zelfs niet de moeite gedaan uit te zoeken wat het is. Het is een immobiel element en ze heeft er te veel van, dus minder eten geven. 

IMG_20201124_170136.thumb.jpg.21da48a0354d1c8085e68e65f066bf68.jpg

IMG_20201124_170346.jpg

IMG_20201124_170132.jpg

IMG_20201124_172938.jpg

IMG_20201124_170125.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik heb ook altijd dat soort te korten. Om moe van te worden.

 

Het ene moment denk ik dat het een te kort is aan cal mag en anders denk ik dat het een cal / mag blokkade is door te veel voeding. De andere keer denk ik weer te veel licht. 

Alleen het lukt me maar niet om het op te lossen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De jonkies staan er mooi bij gozer :tu

@MisterX Ik heb een paar kweken terug ook een probleem op moeten lossen wat dit betreft, een teveel aan kalium zorgt voor minder opname van magnesium.

Edited by 420man010

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik bedenk mij zonet dat ik mijn supergrond in wording ben vergeten te bewateren met de thee....

Nu nog geven is zinloos, de meeste nuttige bacteriën zijn ondertussen dood. Straks nog eentje maken, nu met 10g compost in 1L water, verdunnen 1/6.
 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals eerder vertelt heb ik de grond die aan het rijpen is in grote bakken gedaan, eigenlijk vuilbakken. Ik had die genomen (ook omdat ze voor 5€ in den hubo stonden) zodat ik makkelijk kon afsluiten. Ik heb nl gelezen dat je de grond moet afdekken.

Maar toen ik daarnet eens onder het deksel keek zag ik duidelijk schimmelvorming, ik heb het deksel er dan maar afgelaten. Omdat het nog niet veel schimmels waren heb ik de bovenste aardlaag eens door elkaar gehaald.

En als er schimmels ontstaan zal mijn grond waarschijnlijk ook nat genoeg zijn, ik zal er dus geen thee meer bij doen voorlopig.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De tekorten kunnen te wijten zijn aan een te hoge pH in het medium. Met organisch kweken meet je niks dus blijft het altijd gissen en hopen dat het goed gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dilago, je hebt gelijk, vaak is dat een oorzaak. En dat is inderdaad omdat je bij organisch kweken niet hoeft te meten.

Maar, dat klopt niet helemaal. Uit de artikels van Muna (cnnbs.nl) blijkt dat als je werkt met goede, biologische grond en je enkel water geeft je niet hoeft te meten. Als je echter met vloeibare organische voeding werkt is de ph wel belangrijk, het zou 6,5 maximum mogen zijn.

Bijkomend ga ik ervan uit dat als je een voedingslijn volledig volgt (en je dus niet laat vangen aan overvoeden) de fabrikant wel rekening gehouden heeft met ph.

Maar, ik geloof niet alles zomaar, dus heb ik vorig jaar een nieuwe ph meter gekocht. Ik moest weten of het daar aan lag. En blijkbaar heeft BAC dat goed gedaan, mijn ph is nooit boven de 6,5 gegaan en nooit onder de 6. Komt daar bij dat de start ph van bac lava aarde tussen 5.8 en 6.2 ligt. Sowieso dus geen ph probleem bij mij.

Wanneer mijn grond klaar is zal ik ook daarvan de ph meten. Gewoon om zeker te zijn dat problemen achteraf niet aan de ph zullen liggen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is geen pH probleem dus dan is het een Ec probleem er van uitgaande dat je waterhuishouding op orde is. Klimaat heb je ook al uitgesloten mag ik aannemen. Ik zou dan eens naar andere voeding kijken, mij bevalt GHE erg goed. Nooit tekorten en nooit problemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, dilago said:

Het is geen pH probleem dus dan is het een Ec probleem er van uitgaande dat je waterhuishouding op orde is. Klimaat heb je ook al uitgesloten mag ik aannemen. Ik zou dan eens naar andere voeding kijken, mij bevalt GHE erg goed. Nooit tekorten en nooit problemen.

Dat is het opzet van dit topic.

Ondanks dat ik de volledige voedingslijn van bac heb gebruikt en hun schema goed gevolgd heb (lees: nooit meer dan de max gegeven, nooit minder dan de helft) had ik elk rondje een tekort van een mobiel element. De voorbije jaren gebruikte ik steeds biobizz lightmix, vanwege de stabiele ph, maar op aanraden van bac zelf heb ik hun lava aarde aangeschaft. Ik moet zeggen, ook die aarde heeft een zeer stabiele ph.  Ik heb ooit eens met aarde van plagron gewerkt, ze garandeerden dat de ph tussen 5 en 7.5 lag geloof ik. Ja, dat heb ik dus nooit meer gekocht.

Dit rondje heb ik ben ik vanaf de bloei 1x per week calmag beginnen meegeven, vanaf week 4 12/12 zelfs elke watergift. Dat heeft de achteruitgang heel sterk afgeremd, waardoor ik nu toch al dag 66 12/12 heb gehaald. De laatste week ben ik enkel water aan het geven, je ziet hem dagelijks geler worden, maar daar heb ik vrede mee. Pineapple chunk heeft een bloeiperiode van 55-60 dagen, dus als ze het nog een dag of 5 volhoudt gaat de schaar erin.

Maar dus, dat tekort ben ik beu. Daarom heb ik mijn aarde gevuld met voedingsstoffen en ga ik geen enkele voedingslijn gebruiken. Ik ga uit van tekorten, aangezien mijn recept met de nodige marge is samengesteld, maar ik hoop uiteindelijk een recept te vinden dat werkt zodat ik jaren verder kan zonder om de paar maanden de growshop leeg te kopen. Als ik volgende week mijn grond voor binnen 3maand ga mengen zal ik eens een foto nemen van alle producten die ik erin gooi.

En idd, klimaat is uitgesloten. Wordt goed gemonitord. Laserradiaalkachel zorgt voor een minimumtemp van 20graden,  met mijn variac regel ik de afzuiging bij indien nodig.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook een dis balans in klimaat kan te korten veroorzaken. (lees een te hoge of te lage VPD). Er zijn zoveel dingen die tekorten kunnen veroorzaken dat ik het zelf altijd erg lastig vind om het te trouble shooten.

 

Ook kunnen factoren zoals Te veel wind/ Te veel licht/ Te groot verschil nacht en dag temperatuur. / te koud water etc etc etc allemaal problemen veroorzaken die je niet met voeding kan oplossen.

Edited by MisterX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeker kan er veel meer fout gaan dan voeding alleen maar juist daarom houd ik dat lekker simpel door te meten wat ik er in kiep. Indien er dan toch wat misloopt weet ik zeker dat het niet aan de voeding ligt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MisterX said:

lees een te hoge of te lage VPD

@MisterX Wat bedoel je met VPD? die afkorting ontgaat mij even. 

en idd, zeer veel factoren. Het enige wat je kan doen is zo veel mogelijk uitsluiten. Ik gebruik een vleesthermometer om geregeld de temp van mijn medium te meten, mijn water wordt meestal 24u op voorhand klaargezet, bovendien hangt er een thermometer in ter controle. Dag/nacht verschil vind ik 1 van de moeilijkste om onder controle te hebben met HPS in een tent, al heb ik wel het gevoel dat de Azerwing (ik hem nu mijn 2de rondje) helpt in warmteafvoer. Ik heb eigenlijk al even niet meer nagekeken welke waarden ik haal, morgen het grafiekje er is bijhalen. 

leuke hobby toch he

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MisterX die techniek was mij nog vreemd, ik kan die tabel mss eens gebruiken volgend rondje., om te zien hoe ver ik van het ideale zit. Bedankt voor deze nuttige info.

Hieronder mijn klimaatgegevens van de laatste 7 dagen. De temp overdag is niet 100% correct omdat ik mijn zender niet heb afgeschermd voor de hps. De keren dat de nachttemperatuur de 20 tikt zijn mijn eigen schuld, het vervelende aan zo'n kacheltje is dat het zichzelf 24u na het inschakelen terug uitschakelt, die paar keren was ik dus wat laat om hem terug op te zetten.

Screenshot_20201127_091956_com.idthk.weatherstation_v.thumb.jpg.93034c4fde92d550275b40a2ba33fef8.jpgScreenshot_20201127_092009_com.idthk.weatherstation_v.thumb.jpg.2d4353a117522dba2f4cfde8186ba577.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zonet zijn mijn roofmijten geleverd. Eerder deze week had ik 2 UFO's gezien, ik heb ze kunnen vangen, het was de varenrouwmug. Onmiddelijk biobestrijding gecontacteerd :-)
Het probleem is nog niet urgent (daarnet zag ik er weer 1 vliegen, op de vangstrip hangen er een stuk of 5), ik zou daarom willen wachten met de mijten uit te zetten tot ik begin volgende week alle dames een definitieve plaats en pot heb gegeven, zodat ik zeker ben dat elke dame voldoende mijten krijgt. bijkomend zou ik ook een deel in mijn grond willen die ik nog moet maken.

Zou ik de mijten nog 4 dagen in hun verpakking kunnen laten?

Vandaag wordt de pineapple chunk trouwens getest. Een dikke week geleden had ik al een takje geknipt, droog 5g, dat zal er nu aan geloven. iets te droog om bij te houden (50%), maar dat ben ik duidelijk niet van plan :-)

Hieronder nog wat foto's. De pineapple chunk begint echt te vragen voor een knipbeurt, maar hij is nog niet klaar. Ik denk dat ik te rap gestopt ben met voeding geven, maar daar kan ik nu niets meer aan veranderen.  De opmerkzame toeschouwer zal zien dat ze precies wat kleiner is dan eerder deze week. Klopt helemaal, gisteren 2 takken geknipt en te drogen gehangen.
Ook de groeiers beginnen lastiger te doen. Terecht, ze krijgen van mij werkelijk geen aandacht. Dat zal volgende week wel veranderen.  Eens ze verhuisd zijn ga ik ze toch nog enkele dagen 18/6 geven, kunnen ze rustig wennen.

IMG_20201127_170004.thumb.jpg.60b8a032826d03fd2483841b700b4b1b.jpg

 

IMG_20201127_165947.jpg

IMG_20201127_170009.jpg

IMG_20201127_170048.jpg

IMG_20201127_170353.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat worden mooie toppen! Wil je daar nog roofmijt voor inzetten of de planten onder? En roofmijten in de grond? Voor zover mij bekend zijn die daarin niet actief helaas. Of je de roofmijten nog een paar dagen in de verpakking kan laten weet ik niet. Als ze wat te vreten hebben wel lijkt me.

Edited by dilago

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dilago said:

 En roofmijten in de grond? Voor zover mij bekend zijn die daarin niet actief helaas. 

:shutup:

https://royalbrinkman.nl/kennisbank-gewasbescherming/natuurlijke-vijanden/bodemroofmijt

 

Edited by vakman
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, dilago said:

Kritisch zijn 

Je verkoopt een hoop bullshit...

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, vakman said:

Je verkoopt een hoop bullshit...

Nog altijd boos op me? Het is me wat ouwe tripskweker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...