Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

FrostyFingers

9x Dos Si Dos #33 Barneys Farm

Recommended Posts

Gisteren langs geweest op dag 45:

Ik heb ongeveer 6L over de 9 dames verdeeld waardoor de aarde aardig nat werd, ik verwacht wel dat dit snel verdampt en dat ze vandaag of morgen alweer dorstig zullen staan.

De dames beginnen al mooi over het net uit te spreiden en er is elke dag groei te zien, zelfs bij de plantjes die overbelast zouden zijn geweest door overvoeding. Ik denk dat ze allemaal gewoon blij zijn on eindelijk genoeg te drinken te krijgen. 

Als dit net vol of bijna vol zit schakel ik over naar 12/12 En hang ik er een 2e net boven om de stretch en uit eindelijk het gewicht van de toppen op te vangen. 
F787A35C-C5D3-46FC-AAAD-0168E7038C18.thumb.jpeg.e3d221114c6dd4b339ea0ac89d33b146.jpeg
 

Na het wateren stond de tensio op 30, in eerste instantie was ik bang dat dit veel te laag zal zijn. Maar Buyuk zei mij dat het bij hem vaak ook rond de 30 zat na het wateren en ik verwacht dat het snel wordt verdampt en opgedronken. Ik heb het idee dat het wel wat beter gaat sinds ik de tensio heb, ik kan ondertussen concluderen dat het vrijwel zeker is dat ik ze eerst steeds tekort in plaats van van teveel water heb gegeven waardoor ze er uitgedroogd bij stonden. 

8979D673-AC47-4374-8EF5-E1B91A952D94.thumb.jpeg.c68a6a345b5f2ca8e540eae7edc6de02.jpeg

De temperatuur was gisteren rond de 27-29*C toen ik aanwezig was:

(In= de tent & out= de kamer)

FFFCAF13-B761-402B-B815-8AEDC4BB13A0.thumb.jpeg.af1771be8c17f9300b77712214b9a50e.jpeg
 

Er is een maximale temperatuur van ruim 32*C gemeten. Dit is best wel heet en ik weet er niks tegen te doen, het komt o.a doordat naast en boven buren hun woningen verwarmen waardoor die warme lucht nog meer in de kamer geïsoleerd blijft. Ik heb al geprobeerd de uitlaat op het raam te richten, maar toen bedacht ik mij dat dit waarschijnlijk ervoor zorgt dat de koude lucht die door het raam naar binnen zou moeten stromen ook verwarmd wordt. 
 

De enige oplossing die ik nog zou kunnen bedenken is om een langere passieve uitlaat te maken die ik recht voor het raam zou kunnen zetten zodat de koude lucht wat directer aan kan worden gezogen. 

768CF4F0-42C1-45BA-A758-778F4E180153.thumb.jpeg.8de262d4c7eec92470338fc39694a0f3.jpeg

De minimaal gemeten temperatuur zat rond de 19-20*C. Dit komt doordat de nachten koud zijn en het misschien lastig kan zijn om een regelmaat te vinden tussen het raam open en dicht doen en de kachel aan en uit. Als de lampen aan staan moet de kachel sowieso uit staan met het raam open en als de lampen uit staan moet de kachel sowieso aan staan met het raam dicht. 

 

57BE114B-C65B-4295-8607-B5F760C5808D.thumb.jpeg.74857ab5e58effb46f04a09a85ae87a7.jpeg

32,5*C - 19,7*C = 12,5*C verschil, niet best......

Ik heb het regelen van de temperatuur aardig onderschat en ik weet eigenlijk bijna niet meer wat ik eraan kan doen. Mijn huidige lichturen zijn trouwens van 10:00 tot 04:00. Ik hoop dat als ik in de bloei 10:00 tot 22:00 doe dat sowieso al het probleem van koude nachten zal doen voorkomen aangezien het eenvoudiger is om een raam dicht te doen om 22:00 dan om 04:00.

Daarnaast wil ik nog een fan aanschaffen, sowieso omdat de huidige fan niet roteert en in de hoop om de temperatuur toch iets aangenamer te maken voor de plantjes.

Ik zat dan te denken om een nog iets grotere fan te bestellen, waarschijnlijk deze: https://www.greensell.nl/a-60336228/garden-highpro-ventilators/garden-highpro-profan-clipfan-25-cm-20-watt/#description

Het plan was dan om de grote fan op de tijdschakelaar te zetten samen met de verlichting en de kleine op 24/7 spanning te houden. Misschien in de bloei uit eindelijk de grote op 24/7 en de kleine op tijd zetten met de lichten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De tensio staat nu (ongeveer 24u na het wateren) op 89. Ik ga waarschijnlijk morgenmiddag weer langs om het eventjes te laten regenen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@FrostyFingers

Ik wens je het beste. Heb net je topic bekeken terug en eigenlijk op geen 1 foto ogen jou planten gelukkig.. elke foto hangen de bladeren dat is een duidelijke signaal dat ze het niet naar hun zin hebben, ook is meestal de grond gortdroog op de foto's.

Ik neem aan dat het jezelf al opgevallen is dat als je ze water geeft van boven het er onmiddellijk vanonder weer uitkomt lopen. Nou ik kan je vertellen dat je dan eigenlijk te laat bent met water geven. 

Ik weet niet hoe groot de potten zijn maar houd toch echt 10% van de pot aan. Stel je gebruikt 18L pot dan geef ik persoonlijk gewoon 1.8L per plant (hangt wel natuurlijk per plant af en de fase waarin ze zich bevinden) maar er gaat elke dag minstens 1L per plant in.  Vooral de hoge tempratuur van 32°C zorgt voor een grote behoefte aan water.

De bladeren zouden schuin omhoog gericht moeten staan niet hangen dat gaat je opbrengst en tijd kosten zou heel zonde zijn.. Niet bang zijn ze te veel te geven, als het 18L zijn kap er gerust elke dag 1L in. 

PS. lekker bezig verder en ga zo door maar geef ze meer water aub:rtfm::P

Edited by upheaval

Share this post


Link to post
Share on other sites

@upheaval Het is inderdaad heel zonde en het heeft me in principe al wel tijd gekost. Doodzonde. Ik ga vanaf nu meer water geven (inderdaad ongeveer 1L per pot per dag).

Ik denk dat ik al weet wat ik aan mijn hitte probleem ga kunnen doen. Ik ben van plan om eerst te kijken of het effect heeft als ik een langer stuk combi-connect gebruik voor een van de passieve inlaten en deze recht voor het open raam zet zodat deze directer de lucht van buiten aanzuigt. Momenteel eindigen de inlaten ergens op de grond voor het raam, als ik deze recht voor het raam laat eindigen scheelt dit denk ik al een hoop met temperatuur. Als dit niet werkt wil ik misschien kijken of een actieve inlaat de klus wel zal klaren. 

Edited by FrostyFingers

Share this post


Link to post
Share on other sites

En waar zit je uitlaat?

Blaas je rechtstreeks naar buiten of in dezelfde ruimte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@upheaval De uitlaat mondt uit in dezelfde ruimte, deze had ik eerst bij het raam. Maar dacht dat het ervoor zou zorgen dat de koude lucht die door het raam heen zou moeten komen ook warm wordt door de warme lucht uit de uitlaat dus heb die nu ergens in de ruimte uit laten monden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verse lucht is zeer belangrijk. 

Ik zou het rechtstreeks naar buiten zetten als het kan. Ook niet los voor het raam leggen maar echt met een plank eromheen afsluiten dat de lucht naar buiten gaat..

voor de aanvoer van lucht hoef je je niet druk te maken zolang je de kamer deur kunt openen en er van ergens anders vers lucht binnen komt is dat goed.

Als het niet gaat dan gaat dat natuurlijk niet, maar daar zal je tempratuur probleem ook deels mee opgelost zijn..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Best bijzonder (en dan druk ik me heel zwak uit) dat je midden winter je temp niet onder de 32 graden krijgt in een 120x120 tent met led (!!) en 700m3 afzuiging.. Hangt je thermometer niet vol in het licht ofzo? of boven je lampen?

58 minutes ago, upheaval said:

Verse lucht is zeer belangrijk. 

Ik zou het rechtstreeks naar buiten zetten als het kan. Ook niet los voor het raam leggen maar echt met een plank eromheen afsluiten dat de lucht naar buiten gaat.

Los van dat dit aardig wat nadelen heeft, is de enige reden die ik kan bedenken het onder controle houden van de RV. Maar dat is hier geen probleem. Op welke manier is "verse lucht" volgens jou zo belangrijk in de context van dit topic?

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

3x 220W LED, 660W goede LED's op 120x120:wOOt

600W HPS is perfect geschikt voor die afmeting en met 660W LED heb je veel teveel lichtdruk op de planten waardoor het slakroppen blijven.
Als je dan ook nog wat droger kweekt en voeding gebruikt worden ze zo lekker donker als ze bij jouw zijn.
Even uit de losse pols bijna 2x de lichtdruk die je met HPS op de plantjes kon brengen heb je nu op hun koppies schijnen.
OM dan niet kapot te gaan laten ze het blad hangen zoals ze bij jouw doen.

Wie of wat heeft je doen besluiten zoveel licht op te hangen?

Ik zou 1 lamp eruit halen en dan eens kijken wat de planten gaan doen en probeer je water geven zo in te richten dat wanneer je weer water wil geven de tensio dan rond de 120 staat. Geef dus zoveel water als de plant opdrinkt in de dagen dat jij geen water geeft. Duurt even maar je hebt snel door hoeveel dat is bij jouw planten.

De tensio kun je gerust uit het gat halen om te controleren: doe dit met een draaiende beweging en gooi een beetje aarde terug in het gat voordat je de tensio weer terug draait in de aarde. Door het draaiend inbrengen is beschadiging aan wortels miniem.

Ook al heb je een tensio, til alsnog eens een pot op om te controleren of die meter het nog wel bij het goede eind heeft.

De tijden aangegeven door Blumat mbt metingen navolgen omdat je anders vanaf begin van sterk afwijkende waarden uit kunt gaan omdat de meter nog niet 'gecalibreerd' is wat je flink kan bezuren.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het ermee eens dat het heel veel licht is, maar tegenwoordig is het vrij gebruikelijk 600+W spyder achtige lampen in 120x120 op te hangen en die zijn zullen meestal een stuk efficienter zijn dan de lampen van TS.

Zijn deze lampen te dimmen? Als je dit nog niet deed lijkt me dit nu wel handig gezien algehele de staat van de planten en het feit dat je je setup nog niet onder controle hebt. Dimmen heeft natuurlijk altijd de voorkeur boven een lamp eruit halen.

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit vond ik wel een mooie trouwens

16 hours ago, FrostyFingers said:

De uitlaat mondt uit in dezelfde ruimte, deze had ik eerst bij het raam. Maar dacht dat het ervoor zou zorgen dat de koude lucht die door het raam heen zou moeten komen ook warm wordt door de warme lucht uit de uitlaat dus heb die nu ergens in de ruimte uit laten monden. 

Dus je richt je warme uitblazende lucht niet naar het open raam omdat je bang bent dat je daarme de buitenlucht te veel verwarmt waardoor het binnen te warm wordt?

Laat die nog eens op je inwerken @FrostyFingers :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 47:

Ze beginnen het net al mooi op te vullen en de lagere scheutjes aan de binnenkant beginnen ook mooi licht te krijgen door het uitspreiden van de grotere takken.

F8C40367-7DAB-4906-8A67-4510F03A811D.thumb.jpeg.4db00f981f097f4cb5137017da25d442.jpeg

Toen ik aan kwam stond de tensio op 435. Veel te hoog! Ik ga geen dag meer overslaan met water geven. Ik heb vandaag ongeveer 7L water gegeven van boven en nog 5L achter gelaten voor de collega om vanaf onder te geven voorals ze wat droger komen te staan. Deze tactiek hou ik er denk ik ook in. 

Ik probeer ze allemaal ongeveer even veel water te geven door de drukpomp bij elke pot steeds opnieuw tot volledige druk op te pompen en dan elke pot even lang water te geven met een stopwatch ernaast.

F126BCB7-A726-4FEE-B957-C696FF880B6E.thumb.jpeg.5d8c62846db4e79fa118038787374c32.jpeg
 

Ongeveer een uur na het wateren gaf de tensio 29 aan.

De inlaten van de tent heb ik beide op de grond in de richting van het raam en de radiator. 

0902094F-E270-4522-BDA7-DDBC671AF2D5.thumb.jpeg.a683b08a169689c2b3bae668d19f882d.jpeg
 

De uitlaat had ik eerst op de tafel waardoor de warme lucht in de kamer uitmondde.

DF6E3A9D-102D-407E-9A81-61641989081A.thumb.jpeg.a21e93ea9c64362656120ac975289f3d.jpeg
 

Ik heb de uitlaat nu bij het raam laten eindigen met de jaloezieën ervoor. De temperatuur leek direct te dalen hierdoor.

Het temperatuurverschil was sowieso minder erg afgelopen 2 dagen. Min was 20,8*C en Max was 29,5*C. Iets overzichtelijker, maar het lijkt me nog steeds niet echt ideaal. Ik heb de thermo/hygro ge-reset dus ik kan morgen zien hou warm het maximaal en minimaal is geweest.

F975F7E0-BD00-4665-A75C-6208A9609149.thumb.jpeg.5f425404283105fab6f3010b6059f51e.jpeg
 

Ik heb na het water geven nog even wat water op de bladeren gesprayd en de takken nog een beetje uitgespreid voor zover dat kon. 

Het plan is om zodra de plantjes een beetje gezonder zijn wat blad weg te halen om lichtpenetratie te bevorderen en daarna op 12/12 zetten. Ik heb gelezen dat het dieven van de scheutjes onder het net het beste kan rond de 2e week van de bloei. Weet iemand hier meer over?

Ik ga ze denk ik op 12/12 zetten zodra ze dit net vol of bijna vol hebben. Dan hang ik een 2e net op om de strek en uit eindelijk de toppen op te vangen en te ondersteunen.

D78B07D5-4126-41EA-AC25-C2477538C7FC.thumb.jpeg.7e772a496c1729a3c5c8b77fd34d6877.jpeg

En jaa @cannarie ik moet het nog leren. Dat is te merken. Het leek mij wel logisch dat het de koude lucht die naar binnen komt verwarmt, maar het is minstens even logisch dat de warme lucht beter de kamer uit kan via het raam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie :rofl daar zeg je me wat.. Ik had niet eens door dat het LED was. Denk dat ik goed stoned was, maar bij 32°C in deze tijd zou je niet anders kunnen denken dat het HPS is(als je niet goed leest dan he). Ik zit zelf met 3x 600w hps en een 1500m³ afzuiger en kom niet aan de 25°C 

Maar "vers lucht" versta ik onder: dat de lucht uit de tent rechtstreeks de buitenlucht in word geblazen en de inlaat maakt niet uit waar dat vandaan komt. Maar niet de uitlaat los op de grond en dan hopen vers lucht aan te zuigen.

Dat kan geen gezonde bijdrage leveren

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie Ik zie dat wat je zei over dimmen nu pas staan. Ik hoop natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn. 
 

@upheaval Het is inderdaad vreemd, iedereen zegt altijd dat ze juist problemen met kou hebben als ze met led werken (de meesten tenminste) 

Wat zouden jullie nou een beetje de ideale dag en nacht temperaturen noemen? Ik zou denken 24-27 overdag en 20-22 ofzo in de nacht. 

Ik ga vandaag kijken wat de max en min temperaturen zijn geweest. Ik denk en hoop wat minder verschil. Er zal vandaag of morgen denk ik weer een update verschijnen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, FrostyFingers said:

Het leek mij wel logisch dat het de koude lucht die naar binnen komt verwarmt, maar het is minstens even logisch dat de warme lucht beter de kamer uit kan via het raam.

Voor elke hoeveelheid lucht die de ruimte via het raam ingaat, moet er de zelfde hoeveelheid lucht ook weer uit. En hoe warmer de lucht is die er uit gaat, hoe meer de ruimte afkoelt. Tuurljk zal een deel van de warmte van de uitgeblazen lucht via de inkomende lucht binnen blijven, maar nog altijd veel minder dan als je gewoon in de ruimte afblaast en alles dus binnen blijft.

Daarnaast is het zo dat als je naar buiten afblaast, de luchtstroom naar buiten toe veel groter wordt. Dus omgekeerd van wat ik net zei, zuig je ook meer koude lucht naar binnen als je warme lucht naar buiten blaast. Want de luchtdruk binnen en buiten zal ongeveer gelijk blijven met het raam open.

12 hours ago, upheaval said:

Maar "vers lucht" versta ik onder: dat de lucht uit de tent rechtstreeks de buitenlucht in word geblazen en de inlaat maakt niet uit waar dat vandaan komt. Maar niet de uitlaat los op de grond en dan hopen vers lucht aan te zuigen.

Verse lucht wil je om een aantal redenen; voldoende co2, afvoer van vocht, afvoer van warmte en afvoer van opbouwende gifdampen. Zo lang deze punten goed zitten is er niks mis mee om een deel van de lucht uit de tent te recirculeren.

Co2 en gif zijn in een open setup zoals die van TS niet relevant, want dat open raam geeft wat dat betreft meer dan genoeg ventilatie en de luchtvochtigheid zat wel goed

Om de te hoge temperatuur op te lossen op de manier die jij voorstelt is ten eerste heel omslachtig, omdat het heel simpel op te lossen zou moeten zijn. Daarnaast denk ik dat de inkomende lucht dan juist snel veel te koud wordt, of je moet extreem veel gaan stoken. Alle aangezogen lucht moet dan namelijk vanuit het huis komen, die op zijn beurt de lucht weer uit de buitenlucht moet gaan trekken. Dus draai je snachts met de verwarming uit, dan zal het ijskoud worden in huis en krijg je dus ook een hele koude luchtstroom door je planten heen.

 

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie Ik denk dat het ondertussen wel wat beter gaat. De max van de afgelopen dag was 29,4 en de min was 20,4. Het verschil van 9*C lijkt me niet echt ideaal, maar of het een heel groot probleem is weet ik ook niet. 

Het schijnt dat een verschil van rond de 10*C tussen dag en nacht in de latere bloei een kans op paarse kleur kan vergroten, maar ik zou liever hebben dat ik überhaupt iets lager zit met de temperatuur tijdens de bloei dan nu.

Ik kan het denk ik niet echt beter maken dan dat het nu is. Het voordeel is wel dat het meestal rond de 26-28*C is als de collega gaat kijken of ik zelf. 
 

Dag 48:

Ik zie elke dag al een hoop verschil, ook als ik terugkijk op het topic. Ik verwacht ergens deze week naar 12/12 over te schakelen. Ik heb een net besteld en een nieuwe fan. Deze 2 dingen wil ik sowieso binnen hebben voordat ik de boel op 12/12 zet, ik heb dit keer bij Greensell besteld en ben benieuwd of ik dit keer niet te lang zal hoeven wachten.

545574C2-29C5-414C-8BF3-DB8711C8C3C7.thumb.jpeg.2b02531052be8968cdbc316c1df3cf57.jpeg
 

Toen ik vandaag aan kwam stond de tensio rond de 100 en zag de toplaag van de aarde er bij de meesten vochtig uit zoals je ziet op de foto hieronder:

ED8788ED-8522-454C-9CAB-560D359864B6.thumb.jpeg.483a2fbf47d59f4d325699754aa29d32.jpeg
 

Ik heb toen heel even gewacht tot de tensio rond de 130-140 zat en heb ze toen ongeveer 4L water gegeven. Ik heb ook nog ongeveer 4L achter gelaten voor de collega om van onderen te geven in het geval ze nog te droog komen te staan voordat ik weer van boven kan geven.

559F615A-5290-466C-8ED8-1350A6CC77A0.thumb.jpeg.b62e2e8e26b533f62eec3c01a84bdd85.jpeg
 

Dit is nog steeds het plantje wat het meest lijkt te zijn getroffen door het voedingsoverschot. Ze presteert nog niet heel goed, maar gaat wel beter dan eerst. 

203E58BA-36F0-42AF-BB1A-028067C509E8.thumb.jpeg.6345c5e157ea4527fd608244e0afcda1.jpeg

Zoals je ziet zijn de blaadjes een beetje lichtgroen/gelig van kleur met hier en daar verbrande stukjes.
 

A7232DC5-0B59-401B-8E4B-FCFAFDC436AF.thumb.jpeg.0a5765611556919cc873d5c982568c2f.jpeg
 

Dit is de andere plant die best wel was getroffen door de voeding. Deze is aardig hersteld:

3E203688-64F8-42AC-9D70-7BBC85FCA524.thumb.jpeg.ce4d5db026980b08628596997db2e487.jpeg

Deze plant hing eerst erg slap door de droogte, maar is er ook weer aardig bovenop gekomen:

B178DDFF-9135-4097-BA02-552B78ABF2D5.thumb.jpeg.35b7d3cbd2f2054c17e841782866ea0c.jpeg

Wederom een mooi wietje weten te bemachtigen:

Amnesia Haze

1CE54D5A-8642-4EEA-A087-9458B40BCEE6.thumb.jpeg.9af6ec1a62a829d5c3b2cc67e31c1761.jpeg
 

Mooie sterke Haze, erg royaal bestrooid met trichomen en een lekkere smaak. Ik heb vaak slechte Amnesia gezien, vaker slecht dan goed denk ik (op straat, niet in shop). Maar deze is echt top. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie Zo heb ik bij mij mijn warmte probleem opgelost.. Wel met 3x HPS dan en een 1500m³ afzuiger. 

Ik vind en naar mijn weten is dat een standaard regel dat de uitlaat de ruimte uit moet alternatief is om het de kamer ernaast uit te blazen maar beste blijft het huis uit. 

Ook andere problemen zoals schimmels etc geef je zo minimale kans door continue verslucht toevoer. Vergeet niet wij bootsen na wat er buiten gebeurt.

Maar los ervan zonder naar buiten blazen lukt ook zeker wel maar persoonlijk heb ik het beide manieren gedaan en de resultaten zijn gewoon veel beter punt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild Als je zegt dat het teveel lichtdruk is zal ik ze misschien weer wat moeten dimmen. Of ik moet er 1 lamp uithalen zoals jij zegt, maar @cannarie zegt dat dimmen wenselijker is. Wat me wel is opgevallen is dat de lampen een schijnoppervlak van 140x70 hebben tijdens de groei en 120x60 tijdens de bloei. Het leek mij dat een derde lamp tot beter resultaat zou leiden aangezien licht=gewicht, maar als het de plant daadwerkelijk niet ten goeden brengt zal ik dus moeten dimmen of 1 lamp verwijderen.
 

Ik heb de set overgekocht van een forumlid. De 3 lampen zaten erbij en hij heeft ze ook alle 3 gebruikt in zijn rondes. 
 

Morgen ga ik dan dimmen. Dan zet ik ze weer op 2/3 van het vermogen. Misschien weer volledig vermogen zodra ze wat verder zijn in bloei, maar aan de andere kant zal de lamp dan ook lager hangen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, upheaval said:

Zo heb ik bij mij mijn warmte probleem opgelost.. Wel met 3x HPS dan en een 1500m³ afzuiger.

Het is natuurlijk evident dat je hoog zomer met 1800w aan hps je warmte makkelijker kwijt raakt als je het direct naar buiten blaast. Maar dan heb je ook van alles open en krijg je geen onderdruk en koude tocht in je hele huis. Zelf zou ik er in de winter niet aanmoeten denken. Maargoed, dat zijn persoonlijke overwegingen in hoe je je setup samenstelt. Waar het mij om ging is dat dit absoluut niet de oplossing is voor het warmteprobleem van TS.

No offence, maar als je dan over het essentiele belang van verse lucht begint zonder enige onderbouwing, praat je gewoon onzin. Ook dat verhaal van schimmels slaat nergens op. In de eerste plaats denk ik niet dat sporen door een koolstoffilter heen kunnen komen. Daarnaast zou dat betekenen dat gesloten kweken met airco niet kan zonder tegen schimmelproblemen aan te lopen. Ik zou juist eerder denken dat hoe meer onderdruk je in je huis hebt, hoe meer zooi (sporen etc) je potentieel van buiten naar binnen haalt.

Dat jij beide manieren hebt geprobeerd zegt natuurlijk ook geen reet. Want in beide aanpakken kunnen er allerlei variabelen zijn geweest die hebben bepaald waarom het ene wel of niet beter ging. En jouw setup is daarnaast niet te vergelijken met deze.

49 minutes ago, upheaval said:

en de resultaten zijn gewoon veel beter punt

Op welk vlak dan?

@FrostyFingers Hetbeschijningsoppervlak wordt bepaald door de hoogte van de lamp. Niet door in welke fase je planten zich bevinden. Een lamp eruit halen zou dus betekenen dat je de lampen hoger van je planten moet hangen om een mooie lichtverdeling te behouden. Kan, maar daarmee heb je meer wandverliezen en je leds branden op hoger vermogen iets minder efficient. Dat licht=gewicht verhaal gaat eigenlijk alleen op als de hoeveelheid licht de beperkende factor is. Dus hoe beter jij alles op orde hebt, hoe meer voordeel je hebt bij meer licht. Als je dit niet hebt kan het zelfs tegen je werken.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie Ik begrijp dat het beschijningsoppvervlakte verlaagt zodra je de lampen lager hangt, maar ik vraag me daarom juist af of ik ze tegen die tijd weer op wat hoger vermogen zal kunnen zetten voor een beter resultaat. Aan de andere kant vraag ik me af of dit wel goed zal zijn aangezien de lamp dan ook nog dichter op de bladeren hangt, maar misschien kunnen ze het beter verdragen tijdens bloei dan in veg.
 

Hoe dan ook ga ik ze voor nu even dimmen en de lampen wat lager hangen zodra ik de boel op 12/12 zet. Ze hangen nu op 60 cm vanaf de hoogste topjes, ik denk dat ik ze dan zodra het op 12/12 staat elke dag 2cm verlaag tot het op 50cm zit (rekening houdend met de strek).
 

Ik ben geen expert, daarom vraag ik ook zoveel. Ik hoop dat jullie dat kunnen begrijpen. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/16/2021 at 12:01 PM, FrostyFingers said:

De tensio staat nu (ongeveer 24u na het wateren) op 89. Ik ga waarschijnlijk morgenmiddag weer langs om het eventjes te laten regenen. 

waar ga je langs dan? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@al green Leuk dat je het vraagt, de locatie is niet op mijn woonadres. Dit is kwa (eigen) veiligheid ideaal, maar het betekent dat ik er soms een dag niet kom en meestal maar 1x per dag. Gelukkig heb ik iemand om de thermo en de tensio in de gaten the houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wieries Heel handig spul, ik zat er al over na te denken om zoiets aan te schaffen. Vooral dat ding van Shelby met die app lijkt me wel handig aangezien ik dan ook de temp op afstand kan bekijken en kan zien hoe warm het op welk tijdstip is geweest. Heel handig, vooral voor als ze straks bloeien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

With 2 units you can illuminate in the most efficient way a space from 1.20 x 1.20 cm to 1.40 x 1.40

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...