Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

FrostyFingers

9x Dos Si Dos #33 Barneys Farm

Recommended Posts

Het is eindelijk zo ver! Ik zal na een aantal jaar buiten te hebben gekweekt binnenkort van start met mijn eerste binnentuintje. Aller eerst was mijn plan om voor de Gorilla Cookies Auto van 2Fast4Budz te gaan: https://2fast4buds.com/nl/seeds/gorilla-cookies-auto

Waarom auto’s? Aangezien het mijn eerste kweek zal zijn wilde ik graag snel resultaat. Uit eindelijk werd ik erop gewezen dat auto’s lagere opbrengsten hebben, onvoorspelbaar zijn in de zin dat ze (bijna) nooit mooi gelijkmatig afbloeien, verder zal het waarschijnlijk meer stroom kosten aangezien ze op minstens 18/6 zouden staan tijdens de volledige levensfase om een beetje een leuke opbrengst te behalen. 

De zaadjes had ik al besteld, ben ze zelfs kwijt geraakt en hoop ze nog te vinden voor buiten volgend jaar.

Ik heb dus gekozen om voor een reguliere fem soort te gaan. Mijn keuze is uit gegaan naar de Dos Si Dos #33 van Barneys Farm: https://www.barneysfarm.nl/dos-si-dos-33-495

Ik zal er 9 zetten in een tent van 120x120x200cm tent onder 3 Led-lampen van 220W elk. 

Ik heb de mogelijkheid gekregen om een volledige uitrusting over te nemen van een forumlid voor een mooie prijs. Ik ben hem zeer dankbaar voor het uit de brand helpen van een beginner.

De uitrusting bestaat uit:

Softbox 700m3

Berken Softbox 700m3 

Filter 700m3

Can Light 700m3 Filter 

120x120 tent

Secret Jardin tent 

Climate regelaar

 Climate Frequenti regelaar 

Timer

G-Tools timer (andere variant) 

3x led 220W

3 x Todogrowled 220+ 

Clipfan

Money Clipfan

2x 55W voorgroei

T-neon 2x55 watt voorgroei incl TCL

9x 18L potten 

en voor de voeding zal ik waarschijnlijk voor de BioBizz lijn gaan.

Verder heb ik nog beschikking over een tent van 60x60x180cm. Deze zal handig zijn voor de voorgroei en het creëren van stekken. Ik ben van plan om van elke plant een paar stekken te maken en met de beste feno(‘s) door te werken in de toekomst.

Ik heb nog nooit zelf stekken gemaakt maar heb me er wel een beetje in verdiept en weet dat er vloeistoffen, gels en poeders verkrijgbaar zijn om de wortelgroei uit de afgesneden groeischeuten te stimuleren zodra je ze plaatst in een blokje steenwol of een licht medium zoals cocos. Een Canadese kweker raadde cocos boven steenwol aan aangezien het gemakkelijker zal zijn voor de stek om zich te vestigen en wortelen t.o.v. steenwol.

Ik verwacht om over ongeveer                  1-2weken van start te kunnen gaan als ik de spot voorbereid heb. 

 

Ik hoop dat ik er een mooi verslag van zal maken en dat jullie ervan zullen kunnen genieten. Dit is zoals ik zei mijn eerste binnentuin dus ik heb nog bijna geen ervaring in de praktijk, behalve wat ik in mijn buitenavontuurtjes heb opgestoken.

Vandaar hoop ik dat jullie mij soms zullen kunnen bijstaan op dit topic. Ik hoop dat dit een omgeving zal zijn waar we van elkaar kunnen leren.

De week is bijna om! Ik wens jullie allemaal een fijn weekend.

:spliff:

 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kijk even mee, omdat ik zelf ook 2 exact dezelfde zaadjes heb staan voor erbij deze ronde. 

Je overgenomen uitrusting heeft zich in het verleden al bewezen bij genoemde user, dus nu aan jou de nobele taak om zijn eerdere grows eer aan te doen, succes:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Pindarots, ik zal mijn uiterste best doen om tot een prachtig resultaat te komen. Ik zal niet verwachten om direct een hoog kwalitatief en kwantitatief resultaat te behalen, maar zal er wel naar streven om dit te behalen. 

De pitten zijn binnen!!! 

8EEF0141-15C4-4A32-A193-578408051348.thumb.jpeg.fa6f8c2d100ee7c46366e41331c8baf7.jpeg

Ik ben erg tevreden over de mooie verpakking van de Barneys Farm zaadjes en de gratis stickers, zaadjes, cruncher, aansteker en vloei/tip van Zamnesia.

Ik heb 10 stuks besteld van                     Dos Si Dos #33.

Ik heb ook nog 3x OG Double Bubble zaden gratis gekregen van Zamnesia, deze kan ik misschien volgend jaar buiten zetten aangezien ze een Indica dominante (80/20) is met een korte bloeiperiode van 7-8 weken (volgens Zamnesia)

Ik ben van plan om voor te groeien in kleinere potten van 7L (20x20x27cm) op een oppervlakte van 60x60cm. Weet iemand of dit precies zal passen met de potjes? Of misschien juist weer net aan niet wat betekent dat ik voor een kleiner formaat moet gaan? Misschien is het überhaupt beter om voor een kleiner formaat te gaan aangezien ze zich er waarschijnlijk maar 2-3 weken in zullen bevinden en ik de kluit er dan makkelijker als een geheel uit zal kunnen krijgen. Ik weet het niet en hoor het daarom graag als iemand tips of deelbare ervaring heeft wat dit betreft.

Voor de voorgroei zal ik Lightmix van Plagron gebruiken: https://onlinetopgarden.com/nl/substraten/plagron-lightmix-met-perliet

Tijdens de groei/bloeifase in de grotere tent zal ik ze in 18L potten plaatsen met daarin Plagron Batmix: https://onlinetopgarden.com/nl/substraten/plagron-batmix-50-liter

De onderkant van de potten zal ik van hydrokorrels voorzien om de afvoer van water onderaan de potten te bevorderen. Deze hydrokorrels zal ik waarschijnlijk in panty-kouzen gieten en onderin de potten plaatsen zodat het gemakkelijker zal zijn om de korrels en de aarde van elkaar gescheiden te houden.

Ik wil de plantjes waarschijnlijk toppen zodra ze ongeveer bij de 4e node zijn en wil ze LSTen, SCROGgen en Lollypoppen zodat ik het oppervlak optimaal zal kunnen benutten en de scheuten onder het hopelijk rijkelijk gevulde bovendek kan gebruiken om te stekken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb de spullen vandaag overgenomen van het forumlid. Heb de tijd nog niet gehad om de spullen goed te bekijken, maar ze liggen inmiddels veilig. Ik zal eerdaags even de tijd nemen om alles op mijn gemak te bekijken en het een en ander voor te bereiden.

Ben inmiddels al in het bezit van: tent, lampen, softbox, filter, fan, potten ph-meter, ph +&-, draden voor het ophangen van de lichten, climate controller, tijdschakelaar, zaden en volgens mij nog wat extra voeding. Het zou kunnen dat ik iets niet opnoem nu, maar heb zoals ik al zei nog niet alle tijd gehad om het goed te bekijken, maar alles leek in een goede staat te zijn en ben erg tevreden en dankbaar.

Nu ik al deze spullen heb zal ik enkel nog:

sproeilans 

substraat(grond)

potten (denk 3L) voor voorgroei

propegator(mini-kasje) voor zaailingen

En misschien nog wat voeding moeten kopen. (Vul me aub aan als ik iets mis) 

Het is mij aangeraden om met Plagron lightmix voor te groeien en in batmix te bloeien en misschien nog wat PK en bloeivoeding toe te voegen tegen het einde. Uiteraard water met een ph van 6,0-6,3 ofz aanhouden en als het goed is het beste bewateren met een kamertemperatuur van 21*C ofzo toch? 

Ik denk dat ik mijn voorgroei voor alsnog zal doen in de 120x120 tent onder de 2x55W voor ‘n paar weken en dan de 3x220W erboven voor nog een paar weekjes groei en dan op 12/12. Waarschijnlijk zal ik de lamp eerst wat dimmen en hoog boven de planten hangen en naarmate ze eraan wennen het vermogen wat opkrikken en de lamp lager hangen. 

De situatie van de locatie waar dit zal plaatsvinden is vrij ideaal. De vloer is van beton, de kamer is ruim genoeg en het raam van de kamer is niet vanuit veel woningen te zien. Er komt een luxaflex waar ik waarschijnlijk de combiconnect aan zal bevestigen voor het aanzuigen van frisse buitenlucht, maar misschien zal de lucht in de kamer zelf ook voldoende zijn met een open raam. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buyuk  de grond is binnen (alsnog besteld via internet aangezien de 25,- verzendkosten het meer waard waren dan een tripje naar de dichtstbijzijnde growshop) , enige wat nog op mijn lijst staat zijn kleine potjes van +/- 15x15cm (of 3L) en luxaflex. Misschien nog een stuk combiconnect aangezien ik er maar 1 geleverd heb gekregen bij de rest van de set, misschien red ik het ook wel alsnog als ik dit ene stuk door midden snijd. Dit zal ik alleen nog moeten zien zodra ik aan de gang ga met de prachtige bouwpakket.
 

Ik verwacht ergens in het verloop van deze week of het aankomende weekend van start te kunnen gaan met het opbouwen van de tent. Moet nog even kijken wanneer ik hier de tijd voor zal hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

70EEAFCB-6C79-4EB6-A3D3-511FA50EC8E7.thumb.jpeg.e920adcc2b84e6374c1570bd3ab523fa.jpeg

De tent staat inmiddels in elkaar gezet en moet nog even het een en ander aan voorbereidingen treffen voordat ik kan gaan beginnen met ontkiemen. Ik hoef in principe enkel nog de softbox aan de climate frequentie regelaar te koppelen en uit te vogelen hoe de G-tools timer werkt. Ik kan echter nergens een handleiding vinden van de timer... Zelfs geen concrete gebruiksaanwijzingen hier op het forum. Ik heb wel wat instructie video’s gekeken over andere timers en hoop dat ze een beetje vergelijkbaar werkt. Ik zal vandaag of morgen nog even kijken of ik eruit kom. 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die zaadjes kun je allang ontkiemen hoor, duurt toch nog minimaal een week voordat ze echt boven de grond zijn en meer licht dan een TL'etje nodig hebben, dan ben je in ieder geval vast op weg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fearghus Dat is misschien dezelfde schakelaar, maar dat is niet zeker aangezien dat topic uit 2012 komt en er meerdere tijdschakelaars zijn van G-tools. Ik kan denk ik het beste even contact opnemen met de fabrikant als ik er zelf niet uit kom. 
 

@pindarots123 Ik zou inderdaad alvast kunnen beginnen met ontkiemen, maar dan zit ik met het probleem dat ik nog niet helemaal weet hoe ik alles uit wil laten komen met de positie van de tent en hoe ik ervoor ga zorgen dat de combi-connect zo min mogelijk bochten maakt. Daarnaast zal ik ook waarschijnlijk nog wat extra combi-connect moeten bij bestellen, maar dat zal ik pas zeker kunnen weten zodra ik alles op z’n plek heb gezet. Waarschijnlijk ga ik dit morgen allemaal doen.

Ik wil pas gaan ontkiemen als ik 100% zeker weet dat alles op de goede plek staat en draait.

Ik verwacht morgen te kunnen gaan beginnen met ontkiemen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

G tools timer is heel erg simpel, 2 of 3 x continue spanning en 2 x verbonden aan de timer. Instellen is zoals elke andere analoog timers. Ik heb jou ook een prive berichtje gestuurd. Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ik ben vandaag aardig aan de gang geweest met het bouwpakket en ben zo goed als klaar en compleet. Ik wacht alleen nog op wat 203mm combi-connect voor de passieve inlaat die ik besteld heb en moet verder nog wat slanklemmen en een multi-stekkerdoos regelen.

DCC55215-B9C6-4A04-A2E8-D0590CF73C91.thumb.jpeg.283357ad58288e1e94a72094859f5a5b.jpeg

Ik heb vandaag 10 pitten tussen de watten gelegd en de potjes alvast gevuld met plagron lightmix.

66462AF6-6047-4CF5-9B50-452D96A2C31B.thumb.jpeg.5c14d72015f22ceaec45073cc08c2d7d.jpeg

Filtertje hangt
B2F1E826-F0C7-403C-9B1B-1BF2F8BF4C6F.thumb.jpeg.e8c0bd3b2ab725f7f91969fbe602d68b.jpeg

Softbox staat op een stoel op een tafel om de hoek van de slang zo min mogelijk te maken tussen de tent en de softbox.

F5FB29D9-5791-4FA4-AD2C-688D4750A9CC.thumb.jpeg.f6e5a1ef04786e61228c8d1d21cbb008.jpeg
 

Misschien zal ik iets van een draad proberen te spannen om deze hoek te verminderen. 
 

Denken jullie dat deze situatie OK is?:

21055604-4725-40D0-ADFB-3D63D7C9E1A7.thumb.jpeg.b0d9f7e005340168f56d2486ad4b67e0.jpeg

Vandaag vooral een flinke tijd bezig geweest met het ophangen van jaloezieën.

De uitlaat van de softbox eindigt bij de jaloezieën  voor een raam dat op een open zal staan. 


63F817E4-2E4E-4435-B23A-211623420314.thumb.jpeg.feada879cf21be2e260f23e4122c7847.jpeg

De potjes zijn nu gevuld met lightmix en ik zal ze later overplaatsen naar 18L potten met batmix.

F734EA16-4205-4CBD-86F7-613E90D02522.thumb.jpeg.f408d6da6163529f92fdd5e1c8817f01.jpeg

Aan de onderkant van beide zijkanten komen de passieve inlaten via 203mm Combi connect via deze gaten:

E341E0B6-3131-4E6A-80A6-79C41C0C0B25.thumb.jpeg.aa8363501262a44e0852d92691a677d6.jpeg
 

Ik heb voor het mengen van de voeding een emmer van 12L en een kleine en grote drukspuit voor de bewatering van het gewas.

390199DD-2F80-42A9-B294-31AB11CC6E10.thumb.jpeg.e1c789be50db9753dc4e144c3710c7ed.jpeg
 

Ik zal de planten gaan voeden met BioBizz.

Ik heb: Roots, Alg-a-mic, Acti-vera, Fishmix, Grow, Bloom, Heaven en Topmax van BioBizz.

 

Edited by FrostyFingers
Passieve inlaat in plaats van uitlaat*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zou in principe een paar hoekbeugels tegen je muur aan kunnen maken met een plank waar je afzuiger op staat, tegen je tent aan, zodat ie recht je tent in gaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

@420man010 @Fearghus Hier heb ik al over na gedacht, maar dit is jammer genoeg niet mogelijk. Veel hoger dan dit ga ik die softbox denk ik niet krijgen. De tent kan niet tegen de muur aan staan aangezien ik dan niet echt uit kom met de verdeling van de spullen over de kamer. 
 

is de hoek die de combi nu maakt dan echt zo’n probleem? 
 

Ik zat eraan te denken om draad te gebruiken om de baan van de buis wat rechter te trekken dan hoe ie nu loopt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou m idd ook wat hoger doen. Paar balkjes onder schroeven ofzo..

Verders ziet t er netjes uit.

Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, FrostyFingers said:

@420man010 @Fearghus Hier heb ik al over na gedacht, maar dit is jammer genoeg niet mogelijk. Veel hoger dan dit ga ik die softbox denk ik niet krijgen. De tent kan niet tegen de muur aan staan aangezien ik dan niet echt uit kom met de verdeling van de spullen over de kamer. 
 

is de hoek die de combi nu maakt dan echt zo’n probleem? 
 

Ik zat eraan te denken om draad te gebruiken om de baan van de buis wat rechter te trekken dan hoe ie nu loopt.

@FrostyFingers Een groot probleem gaat het niet vormen, aangezien dat er geen bochten inliggen, zal wel iets schelen, maar waarschijnlijk zal dat niet zoveel zijn. Dus een probleem zou ik het niet noemen. 

Grts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan de softbox niet hoger krijgen tenzij ik een hogere kast ofzo zou kunnen fixen. Dit gaat ook best lastig worden denk ik.

Mijn plan plan was om haken in het plafond te bevestigen en daaraan draden te verbinden om de baan van de combi wat rechter te leiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo dan, dat zijn me nogal wat flessen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat betreft de plant-lamp afstand heb ik dit schema gevonden op de site van Todogrowled waarvan mijn lampen afkomstig zijn. Het plan is om dit schema min of meer te hanteren en in de periodes er tussen de lampen gedoseerd steeds lager te gaan hangen. Uiteraard lampen verhogen aan de hand ze steeds dichter bij de lampen komen om de afstand hetzelfde te houden.

TGL schema:

D278E46E-2D2C-4200-B8C4-4A8897DA3AAD.jpeg.3c5885387654872670a61c92ff68bafb.jpeg
 
Bij teveel strek natuurlijk verlagen en bij te weinig ruimte tussen internodes misschien wat hoger. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle 10 de zaadjes zijn uitgekomen en liggen nu in de prut. Ik heb van die 1L ritszakken om die potten gedaan om de luchtvochtigheid omhoog te brengen tot ze boven de aarde zijn.

Ze staan nu onder 2x55W tcl 6500K. De lampen hangen op 30cm afstand vanaf de randjes van de potten. Is dat een beetje een geschikte hoogte? 


F177A1B4-F79B-4A11-BDFB-FF66995EA24D.thumb.jpeg.cdb99b696ed13a7c114a02e18ecfdb41.jpeg
 

A95BA4FA-E866-42C7-A7C1-CE7592F088DF.thumb.jpeg.a35d764c0e1d77ce061339c72da341d6.jpeg

image.thumb.jpg.60564cb0194cfcfad87bad34229f10c6.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

We zitten nu op dag 3 vanaf de zaaiing en de schatjes hebben zich boven de grond uit getrokken en hun schilletjes van zich afgeworpen.7EB2507B-D4E0-48F7-B9BE-62527FC46757.thumb.jpeg.29f73e0c990ae16f4bbb58a6b957282d.jpeg

Ik heb ze alvast genummerd om elke feno bij te kunnen houden, hiervoor komen nog naamkaartjes.

De lamp hangt op ongeveer 10cm vanaf de blaadjes.

De luchtvochtigheid stond op 51%. De dagtemperatuur ligt rond de 23-24*C en de nachttemperatuur ligt rond de 20*C. De laagst gemeten temperatuur lag op 18,9*C.

CAEC1AA5-C0EC-435B-BA9F-1D0C09AB3E7A.thumb.jpeg.c67ba97fece38a752950c97ed65e9f65.jpeg
 

Ik heb een emmer met water in de tent gezet om de luchtvochtigheid in de ruimte een beetje te bevorderen aangezien de zakjes nu niet meer om de potjes heen zitten. Ik streef nu naar een LV van 60-80% tijdens de zaailingfase. 

38E089B2-BAB1-4EF7-9081-ECF6D4FE9A13.thumb.jpeg.a0aba9dc503bf6b7e76facc846770e6b.jpeg
 

Ik verwacht de zaailingetjes nog 1-2 weken in de kleine potjes te houden, daarna gaan ze over naar de grote 18L potten met batmix. 
 

Bij voorgaande buitenkweken heb ik mijn potten altijd voorzien van hydro-korrels onderin de potten om de drainage te bevorderen. Doen jullie dit ook altijd bij indoor? Of is dit binnen niet nodig aangezien je nooit echt last zal krijgen van overtollige watergiften zoals een regenbui?

Edited by FrostyFingers
60-80%
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...