Jump to content
 • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Ik ga hier maar even verder, omdat ik nog op mijn indoor topic zat, de laatste pagina daarvan vind je hier:


Weer even wat plaatjes van de afgelopen week.
Inmiddels ben ik een deel aan het uitplanten, het gaat erg goed! Een beetje te goed bijna :P

Ik had die kas van 4.5x3 moeten nemen en niet die van 3x3 lol
Maar goed ik ben niet van plan deze hobby compleet uit de hand te laten lopen.. een beetje maar.
Genoeg om de winter door te komen! ;)
Maar de oogst is wel het laatste waar ik op focus, nee ik heb eindelijk een aantal kinderen waar ik dagelijks omheen kan lopen en mee frutselen!
Er zitten zo veel (levens)lessen in!!

Ik ga ze niet allemaal houden, het is moeilijk afscheid nemen als je niet kan kiezen.
Zo heb ik 2 bananen, en 2 Bruce Banner 3, (allebei THC bommen) waarvan ik er van elk maar 1 wil houden, maar ze zijn echt anders! ik kom er later op terug met fotos als ik er aan toe kom in de verplantingsstorm (want dat is het dan). De een heeft dan vleziger takken en grotere bladeren en de de ander heeft meer topjes en kleinere blaadjes en honger!

ff plaatjes kijken
_DSC7678.thumb.jpg.927e0c21bfe72339f5c6f9ab0efd4166.jpg

 

 

Dit is de banaan met meer topjes:_DSC7692.thumb.jpg.f30be114a9bf9fef0afaaed7e5aac895.jpg

 

Later meer, een strawberry amnnesia, links voor en een Bruce Banner 3 op rechts, achter staat nog een strawberry amnesia en die staat inmiddels in de grond.._DSC7694.thumb.jpg.e1af347e0f243c10d860ee38dfffad40.jpg

 

 

 

_DSC7697-2.thumb.jpg.d2722d3c26cec0bae651fc2eb57227fe.jpg

Hoe gezond! Die staat inmiddels in de grond! Een RuntZ

_DSC7697.thumb.jpg.be4176311c286cb5ff21f58a667adf65.jpg

Hier voor de Girl Scout Cookies, dat is wel de meest hongerige, helemaal uit de pot gegroeid, ze gaat ter adoptie, maar krijgt voorlopig maar wat zeevogelpoep om het wat dragelijker te maken voor dr... En wat Recharge van Scotty Real natuurlijk, wormen compost t past er bijna niet bij allemaal ;)_DSC7695.thumb.jpg.f1c76400c64f084d2a27eff8c1c75420.jpg

COLD THUNDER (Sumo Seeds) (zoek de autoflower)_DSC7698.thumb.jpg.59e793d65c0056c634fcb1b37508a304.jpg

Edited by Sunbeam
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op de outdoor pagina ;)

Mooie verzameling planten. Ze staan er zeer mooi bij. Mooi om te zien dat je op een biologisch mengsel kweekt ook.

Edited by Roald
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Roald said:

Welkom op de outdoor pagina ;)

Mooie verzameling planten. Ze staan er zeer mooi bij. Mooi om te zien dat je op een biologisch mengsel kweekt ook.

Ja alles komt nu wel samen! Ik had gehoopt dat het goed zou komen met de mix, sommige potten kwamen wat tragen op gang omdat de mix iets te compact was uitgevallen, in die gehaakte potten, maar dat lijkt nu juist in mijn voordeel te werken.. Er zit in elke pot aan de buitenkant en onderkant een hele laag herfstblaadjes en ook hnoutsnippers onderin. Wie zegt dat je daar stikstofgebrek van krijgt heeft t toch mis. ;)
No ja het ligt eraan hoe je het allemaal toepast, de laatste podcast die ik heb geluisterd, die man had het over lagen creeeren net als je in de natuur vindt. Ook nog een compacte opvanglaag onderin de pot die de nutrienten niet meteen uit doet spoelen maar langer vast houdt.
Al mijn potten zijn van het begin af aan open aan de onderkant, riet of fabric, of die gehaakte potten, allemaal groeien ze zo aan de grond vast,. Dan gaan ze al goed maar ik geef sommigen dus 2-3 kruiwagens met de beste soil die maar in me op komt, half ingegraven, een soort trechter vorm, in het midden heel diep, door 2 kleilagen heen, 1 gele (met veel ijzer) en 1 zwarte (carbon), die klei zit er ook verkruimeld doorheen, want die blijft vochtig.. 
onderin die trechter (2 potten diep) gooi ik dan eerst een dikke laag houtsnippers en blaadjes, humus, half gecomposteerd, dan een zooitje wormen met compost en al er bij, wat bokashi keukenafval resten, geinnoculeerd aan het fermenteren. Wormen zijn er gek op! Ik gebruik veel bladjes en houtsnippers omdat dat gratis is! Enn omdat daar alles in zit wat ik wil hebben, schimmels microben, van grof en fijn, hard zacht, in verschillende stadia: Diversteit !
En dan aanvullen met bio aarde uit zak deze keer, de berg gemixte soil is al weer op....
Luchtige aarde gekozen met een mix van coco en turf als basis..

Onderin zit dus een wormen hotel, met van alles ook wat groene snoeizooi, dan nog wat karton, niks echt aangedrukt! ....tussendoor blijven, innoculeren met EM
Wat van de inheemse grond erover, en dan wat tuinaarde, even een soort van laag om t af te dekken. 
En dan mix ik lichtjes die bosgrond en de snippers door alles heen, maar een veel kleiner percentage, een paar handen zo hier en daar.
Op elke hoek nog een wormen hub, zo uit mijn compostbak... Waar ook al lava bij zit vanaf het begin al.. super luchtige mix, de pot graaf ik ook maar half in voor nog meer zuurstof bij de wortelpartij. Ook omdat ik ze iets te diep in de potten heb staan, dan kan ik later nog de rand terug klappen...
Die wormenbak heb ik meegenomen nog van mn vorige woning, met nematodes, beneficials, alles er nog in van al mijn kweek avonturen, zelfs de inhoud van mijn volle carbonfilter is daar nog door gegaan....
Dat zit nu overal door de tuin..

Verder mix ik steeds een emmertje met handjes dit en dat, wat ik overal bij doe, naar gevoel (net koken), ik heb wel wat grote zakken die bijna leeg zijn nu.
Eifelgold Lava, Terra Fertiel (bodemleven), Biovin (bodem vreten), Kelp, Gerstemoutmeel.. lanng verhaal , Guano 2 soorten (probeer daar spaarzaam mee te zijn, er zit weinig kant en klare mest in! En een overvloed organische grondstoffen! Met lage PK waardes en niet direct opneembar, tenzij via de wormen of bubbelaar..), Bokashi vlokken, ook wat algemene bio voedingskorrelels, waar ik ook weer spaarzaam mee om ga, nog 100 liter vermiculiet is er door gegaan, evenals 100L perliet, nog een keer een aanhanger compost uit een bos gescoord, daar zijn ook een paar kruiwagens van door gegaan, nog wat zakken bio aarde en potgrond. Verder nog een grote zak meelwormenmest, en bio havermout, tarwekiemen, nog gebroken lijnzaad, dat soort dingen, aanbiedingen bij gezondheiswinkels, alles wat maar gekiemd is, (wel zo veel mogelijk bio) voor de schimmelvorming en als wormen/microben voer, voor de enzymen van alles.... Nog een speciaaltje was een zak veevoer, een voer toevoeging het zouden kleimineralen zijn,op carbon basis, helemaal zwart en humuszuren er in, het stimuleert t bdemleven maar het neemt ook gif en zwaren metalen uit de bodem weg! Fijn zwart poeder, lijkt wat op lava als je het voelt, gewoon proberen dacht ik.... was 25,- voor 25kg..

Er komt nog wat bulk aan, das ook voor de rest van de tuin. Voornamelijk kalk, gips en zeewierkalk, dat zijn 2 soorten de ene is sulfaat en de andere carbonaat, dat ontbrak nog inmijn recept, cannabis is een calcium vreter!
maar ook een zak sea-90 zeemineralen besteld! Gelijk voor mezelf als voedingssupplement:
https://karobv.azureedge.net/1486808645/dossier-art/STSEA90ZK/productinfo_Sea-90_KaRo.pdf 

Ik heb eigenlijk maar 1 echte regel, niet bang zijn voor meer LEVEN.
En dat leven voeden vanaf de bodem af er van uit gaan, dat alles zo gaat samenwerken dat de plant helemaal zijn ding kan doen en tot volle expressie kan komen! Als een plant helemaal zelf zijn ding kan doen kan hij zich ook verdedigen tegen ziektes en plagen alsof het nooit anders was. Ik sta klaar met de spuit maar ik zie helemaal geen plagen.... alles is blij ofzo, symbiose? Een blije plant geeft je veel oogst! En hoe diverser de mix hoe gelaagder de smaak/effect!
Niet focussen op yield, maar wel op gezondheid, van klein tot groot, vandaar ook de nadruk op basismineralen. 
Yield is de kers op de taart!

In het begin toen ze klein waren heb ik 1x wat neem gesprayd, en toen een paar keer wat brandnetelgier, en een pufje diatomaceous earth op een paar topjes tegen mieren die er luizen probeerden te huizen, de tuin stik(te) van de mieren, toch werkt de biodiversiteit goed om dit in balans te krijgen en houden, ik zie nog hier en daar een verdacht beestje, maar ik zie ook dat die aantallen vrijwel nihil zijn, en ik zie veel meer predators! er zijn legio insecten, en er komen er almaar meer, er groeit ook zo veel omheen, zelfs de slakken kunnen er niet tegenop eten.
De strategie met cover crops, lokplanten, stikstofbinders, insectenplanten werkt voor mij nu voor de 2e keer weer uitstekend!
Ik maak nu compost thee in een kliko.. handige dingen zijn dat, ik gebruik ze ook om water mee op te vangen van het dak, er zit geen regenpijp.. Water dat zit wel goed, wel wat ongefilterd tegenwater naast gefilterd kraanwater, geen ro, maar 2 filters en een vitalisator, dat zit hier al in t huis! ....
Ik heb ook nog (niet onbelangrijk) 3 soorten michorizzae in een peperbus gedaan (een pot met gaten in de deksel geboord)
Het gaat goed! Als ik hier volgend jaar nog zit kan ik no till gaan! Sommige kwekers zullen me wel voor gek verklaren dat ik zo uitpak met aaaal die toevoegingen, maar ik doe gewoon wat ik al jaren in mnijn hoofd heb zitten en bnlijf lange termijn denken, ook al zit de kans er in dat ik er geen jaren blijf. Veel zit gelukkig in potten, teilen en andere mobiele dingen! Zolas klikos, lol 10 euro t stuk, op festivals gestaan.. mooi, met wielen

Ik heb dit dus de vorige ronde allemaal in het klein indoor geprobeerd, in 120x90x180cm, en toen was het ook al goed gegaan, gewoon de strategie, meer leven is beter, ik had wat foute bestjes, maar ik kocht de goeie beestjes erbij, maar later bleken die allang in mijn compostbak buiten te huizen, en dus ook binnen, ik schrok eerst wel even van al dat leven, al die beestjes overal, help!, toen bleken het later allemaal goeie te zijn!  Mijn strategie was: ik ben niet bang voor leven, ook niet binnen. Volgehouden en het allemaal laten gebeuren, geeindigd met schone planten en niet eens fnghus gnats. Wel overwaterd, wat verloren aan toprot, maar toch 800gram zoiets had ik.. 

Hier nog wat platen van 1 Strawberry Amnesia, (keuzes keuzes) en haar nieuwe hangout!

Hier nog aan de grond vastgegroeid
_DSC7720.thumb.jpg.5de7d214139a4d622dcc5a2b79f3a693.jpg_DSC7721.thumb.jpg.7314f6025acee9251e19527fdc26d57c.jpg

ff kijken wat gaan we doen..
_DSC7722.thumb.jpg.becda116aeaa2e86b2b49572c0350c1d.jpg

ziet er goed uit!
gaatiedan, krrrr
_DSC7724.thumb.jpg.613800d4e247df6a981f727a08fb18fd.jpg

_DSC7726.thumb.jpg.f7bf55d8c78b932758ffbfee17d20f11.jpg


Diep vierkant gat dat wijd uit loopt, niets meer van te zien, met alles uit het heelal er in ;)

_DSC7727.thumb.jpg.6db24cfc273cbbd2cbafecb61078ab6f.jpg_DSC7727-2.thumb.jpg.c4cd4c3405c92fd0cbe5c92ed1ddcf50.jpg


_DSC7728.thumb.jpg.1b7e3f71076126bfe2f3fa8dc0252b31.jpg
_DSC7728-2.thumb.jpg.ad5cffa951bfd6c6b431de33016fc2b4.jpg

kom maar kleintje ;)
_DSC7729.thumb.jpg.2293a2a6eff351d1dfd0cb323438f936.jpg

_DSC7731.thumb.jpg.16e7174157aa7318e2e75e80dedecacd.jpg

_DSC7732.thumb.jpg.1bba43de65bb3b6916cc5a47a188947c.jpg_DSC7733.thumb.jpg.d51ecb25c6ab509acfede41767c358f3.jpg

Nog wat Bananen Haze 1, noem ik haar maar de 11met veel topjes, die altijd als eerste slaapt! Die wil!! Maar wie wil niet hier...
_DSC7742.thumb.jpg.02cd73d0f60b5f0ebc76fcb752eff802.jpg_DSC7745.thumb.jpg.095b5e66b5675c233a47eda76db8c972.jpgIk heb deze zowel binnen als buiten al wat ervaring mee, het is en hele sterke plant, elke tak krijgt kaarsrechte zijscheuten die alleen maar 45 graden schuin lijken te willen.
_DSC7743.thumb.jpg.8b0eb8b26803a7239b5d10baa22a4488.jpg

Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om fotos te editen maar ja als je eenmaal bezig bent is het weer te leuk.

_DSC7737.jpg

CU

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow!
Mijn kleinste plant nog wel!
een Strawberry Amnesia. Ze ruikt juist heel sterk.Een wolf fin schaapskleren?
_DSC7764.thumb.jpg.ae93509e05955ff3664378f9179b8156.jpg_DSC7764-2.thumb.jpg.d4634ce40345c4152c50fbe869da5074.jpgIk wist dat die potten te klein waren!
_DSC7765-2.thumb.jpg.b317ccc6e0c9518167a0daae27e92c00.jpg

Dat liet zo los_DSC7765.thumb.jpg.ba0dad7780679f958016cd28ecb44c10.jpg

De wortels zitten vooral aan de buitenkant_DSC7767-2.thumb.jpg.effd815420487e17a86583d12f5ff0f5.jpg_DSC7767.thumb.jpg.3f1c5fa04bdee591bb662276dac2f645.jpgWordt vervolgd...

Edited by Sunbeam
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop dat je planten niet teveel last gaan krijgen van die Sproeistoffen van die boer.

Als die 'Adengo' heeft gespoten....kan vrij verwoestend zijn....

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/9/2020 at 12:31 PM, greentjeonatrip said:

Ik hoop dat je planten niet teveel last gaan krijgen van die Sproeistoffen van die boer.

Als die 'Adengo' heeft gespoten....kan vrij verwoestend zijn....

Hij heeft 1x gesproeid, en daar blijft t ook bij gelukkig. Hij noemde 2 dingen op, maar niet Adengo.
Hij zat ook extra laag bij de grond met zn sproeier toen hij langs mij reed... 

Ik had er even geleden al wat over geschreven:
 

  On 7/2/2020 at 10:55 AM, al green said:

Geweldig !

Geen last van die boer met z'n maisland? 

Nou dat was wel even stressen, ik zit idd erg dicht op de erf grens.
Want daar is het meeste zon.
De dag dat ze gingen sprayen stond ik daar met mijn camera als een paparazzi journalist klaklaklaklak. Toen de boer dat zag stapte hij verontwaardigd uit zn trekker voor een praatje. Ik vroeg er wat er in die tank zat, zei die 2000 liter water en 2 liter wat anders. Later kreeg ik de middelen te horen.. Een enzym inhibitor die de fotosynthese onderbreekt waardoor het gras vergeelt en nog wat anders engs..
Langs mijn tuin heeft ie uiteindelijk de sprayer heel laag bij de grond gehouden, t was iig geen roundup.
Gelukkig spuiten ze met mais maar 1x per jaar (de rest van het gif maakt de maisplant zelf aan natuurlijk) en stond de wind goed... Als ze er aardappels op hadden staan was ik 6x de sjaak geweest!

Ik kreeg nog een snoepje van hem, met een chemisch sinasappelsmaakje, en ik heb afgesproken de fotos niet te publiceren.
:popcorn:

 

 

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of ze heeft de ballen verstand van wiet... Of ze vind het juist maar wat mooi om te zien. In beide gevallen, prima situatie om in te verkeren. Sluit me aan bij hierboven, pas op met die schilders. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die schilders komen pas volgend jaar weer langs om de klus te klaren is mij toegezegd. (Laatste stukkie maar even weggehaald, want dt staat eerder al en je kan de kat op t spek binden..)

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb een rits nieuwe fotos, maar eerst even de laatste, want

wat voor een eitjes zijn dit??
_DSC8366.thumb.jpg.7dc95262b6cf4762c4c8be23052051d3.jpg_DSC8366-2.thumb.jpg.41b9baa064a953c394142926788804ea.jpg_DSC8369.thumb.jpg.2442c2e9da026df714a5ad1da36b3390.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb geen idee, maar persoonlijk zou ik niet afwachten wat eruit komt en ze verwijderen. Mooie planten nogsteeds ;)

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik lees dat het waarschijnlijk de 'bessenwants' is.

deze zuigt sap uit bessen, dus...

"De wants zuigt plantensappen, liefst uit bloemen en vruchten waardoor die misvormingen kunnen krijgen. Uit de plantensappen haalt de wants een walgelijk ruikend goedje dat wordt afgescheiden bij verstoring. De Bessenwants wordt ongeveer 10 tot 14 millimeter lang en de soort is te zien van augustus tot juni.

Wantsen komen wereldwijd voor op het land en in zoet en brak water, niet in poolgebieden of in zee. Alle wantsen hebben een zuigsnuit waarmee ze hun prooi uitzuigen: planten, zaden, andere insecten, of parasitair op andere dieren. De meeste soorten wantsen leven van plantensappen, maar een aantal soorten jaagt actief op andere insecten. Het komt voor dat plantenetende soorten, althans de zwangere vrouwtjes, toch andere insecten grijpen om proteïnen te verkrijgen voor de ontwikkeling van de eitjes." 

https://www.ivn.nl/afdeling/voorne-putten-rozenburg/bessenwants

 

Waanzinnig mooie beesten, maar het zou zomaar de oorzaak van sommige vervormingen kunnen zijn, vooral bij mn bessen planten. Laatst heb ik alle toppen daarvan moeten verwijderen voor er weer beweging kwam in de groei..
Dat wordt een topje oogsten :P
 

bessenwants.jpg

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK

Nu weer eens een lading fotos. Hard gewerkt, de boel is ook hard gegroeid. Een aantal hebben een mooi wortelhuis gekregen, met wat ik ze maar kon geven.. Het verschil is duidelijk te zien met de planten die nog in de pot staan..

Ik weet haast niet waar ik de lens moet richten zo veel is er te zien...

Dit was 19 juli, groot gat gegraven en weer opgevuld met alles tm wormen, paar planken neergelegd anders zak ik weg daar.
Daar komt mijn grootste Strawberry Amnesia
(Links voor 2 pounder, rechts voor banana 1, en achter banana 2)
_DSC7982.thumb.jpg.aea37b97548d60b57c9284e798663867.jpg

_DSC7984.thumb.jpg.4865cf218b7308569691340fe9f22786.jpg
Hier staat ze nog aan de grond
_DSC7997.thumb.jpg.720066c86080b511e8fd822aa64e6880.jpgwat een pracht

_DSC7999.thumb.jpg.a70f1c1fd93f6832f552d55a6a9d3e36.jpg_DSC8000.thumb.jpg.3b4eb3ffb557dfdf9c772ca8da296af1.jpgMet 1 krom blaadje

_DSC8002.thumb.jpg.969e275f54bd2511f5ffce4aa4913368.jpg

_DSC8005.thumb.jpg.afca410d8a57bf010ae0f76bf0082221.jpg

Ze gaat als een beest in die pot, maar straks staat de zon laag en achter de schuur dus ze moet verhuizen!
_DSC8012.thumb.jpg.088f1225b13d21f1e79bc1e58481857a.jpg

_DSC8016.thumb.jpg.1fdcf1faa48b5127560336e0e367404b.jpg_DSC8017.thumb.jpg.c112e3a70b48e5eed7845802174fea6d.jpg_DSC8018.thumb.jpg.e05579b48890a269dfeebff7656b6765.jpg

Met pot en al!_DSC8021.thumb.jpg.f8c3075d9ea1d0ee511ffba41a17f105.jpg

In slaap gevallen tijdens het verplanten haha t was schemer..

 

20 juli smorgens :D
_DSC8031.thumb.jpg.3877f8fb932d3eaf5c936b0d30ffb648.jpg

_DSC8035.thumb.jpg.cad4434fc34ce308a144cf313146e5e3.jpg_DSC8035-2.thumb.jpg.d2db5c03a421acfdbe14ac8fa573ddac.jpg

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

21 juni:
_DSC8046.thumb.jpg.633572c18fa4afa1692c3b8ad74068e4.jpg

 

Cold Thunder:
_DSC8049.thumb.jpg.8ced86f7a01bec5985203308aec754dd.jpg

 

Een autoflower, eh ff kijken Cinderella Jack van Dutch Passion:

_DSC8059.thumb.jpg.462b34639129e52ed565e4018b0e6cf7.jpg

ruikt naar mandarijnenschil, of zoiets lol

_DSC8061.thumb.jpg.623e29f48f24653c5c3da76e66d834d4.jpg

_DSC8074.thumb.jpg.4ba441a928ad8d8301a0587f2ed50d87.jpg_DSC8077.thumb.jpg.61afefbcd0dbd822fa8203ea57865ed5.jpg_DSC8079.thumb.jpg.bd58b2e2adc2e80a067071d91a922355.jpg

_DSC8080.thumb.jpg.eed11aaccbdb271f64136c04728f11b8.jpg

Banaan 1:_DSC8068.thumb.jpg.e3cee0f15cf36f5f484fc5e2d248cf3f.jpg
ook verplant, weekje terug ongeveer.. 

De schutting begint ook aan te slaan :)
_DSC8109.thumb.jpg.4bcec8b3af4b188578bb022ea5a5d327.jpg_DSC8112.thumb.jpg.94dc9575ad3f5377ce359cd6e8dd58b6.jpg_DSC8113.thumb.jpg.d7d370b3fb2df7beb8dfa486d0a65b0f.jpg_DSC8114.thumb.jpg.4a2a8fc28ce14309af73c1c52a5d4f2b.jpg

Deze dames staan nog te krap behuisd:
Bruce banner 3
_DSC8221.thumb.jpg.465775b2d923c1c3ea828e63b57b65cf.jpg

 

Girl scout cookies:

_DSC8223.thumb.jpg.9e5cf0f1c7c68f07379e8c2330832ae9.jpg

En Runtz 2:

_DSC8224.thumb.jpg.bb105b3256355a77f4720d1f1263662a.jpg

 

Heerlijke plant die Runtz, achter staat er nog 1 maar dan groot zeg maar, 1x getopt, en groener!

Maar eerst nog even wat Amnesia Ganjna Haze auto zou moeten zijn, onder de rok van Cold Thunder:
_DSC8225-2.thumb.jpg.2ff25713e7e77d51d31386dafe452c1d.jpg_DSC8225.thumb.jpg.2dd19f575c947ed2d471238d4689410a.jpg_DSC8226.thumb.jpg.dea73355a10533958d99dcfbf6013b4d.jpg

Edited by Sunbeam
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

26 juli, de boel begint alweer dicht te groeien. Ik heb 5 planten binnen het frame van de kas (3x3x2m) staan en de rest past niet. Ja er staat nog 1 tomaat, maar achter tegen de zonnebloemen staan er 3 naast elkaar, en 1m per plant is dus echt te krap. De meeste zijn 120m doorsnede of zelfs meer nu. 1 plant zou nu al niet meer in mijn tentje passen (120x90x180)!
Bij de meeste planten ben ik eerst begonnen met LST, (na 2x toppen) ofwel takken uitbuigen en begeleiden met binddraad, ik ben nu aan rolletje 5 toe en de bamboe stokken zijn ook uitverkocht lol.
 

Maar het gaat goed!
Strawberry Amnesia, ja die ene die net verplant is:
_DSC8231.thumb.jpg.5511752be3d5550110299b7cec628817.jpgDaar zaten vele schatten verborgen onder de bovenste laag...

Dit is 2 pounder, die plant die nooit slaapt lijkt t wel, een behoorlijke struik:
_DSC8232.thumb.jpg.18ee0bcde1bdc81b1e41a5c40a81aad1.jpg_DSC8233.thumb.jpg.16d021b625223aca8f3894396c358564.jpg

_DSC8234.thumb.jpg.bd98c697dd0611c2b2964afc4b0a0b83.jpgHelaas kan ik niks binnen doen hier, dus geen klonen... Ik oefen wel hier en daar wat, ik zet gewoon een takje ergens in, kijken wat er gebeurt, hoe lang t duurt enz..
 

Banana 1 weer, die moet buiten afbloeien, als dat maar goed komt:

_DSC8237.thumb.jpg.5d38194ef50757fa666d855830554fea.jpg_DSC8241.thumb.jpg.85191de067a8eb60d3b2cecedcc2a406.jpg

_DSC8239.thumb.jpg.1c8a1cd04c7c5618c290bf075ee1ff56.jpg_DSC8240.thumb.jpg.80464379cc80fea2411c738539b5e051.jpg

flop
_DSC8244.thumb.jpg.5245485204d2185d99a1df74a8c2d674.jpg

_DSC8248.thumb.jpg.0d29d4932cd61250d6629d2412ddfee0.jpg

Dit is een struik, geen boom, heb wel 2 bomen staan.. Athans zo ervaar ik het, de Cold thunder en n Runtz....

Eerst even wat door moet gaan voor Strawberry Amnesia, maar ze lijkt er helemaal niet op en ruikt heerlijk ik heb geen idee meer er is wat verwisseld, misschien een getopte cold thunder?, het is me een struik, echt helemaal dichtgegroeid, dus ik moest haar supercroppen, de voorkant (zon kant) helemaal openen:

Links voor hier, wat oudere foto:

_DSC7928.thumb.jpg.a6c273969acafc5d82da224440cd96d1.jpg

Gisteren 27 juli:
_DSC8254.thumb.jpg.7e75d88c4b18b3283c2fd1bc281b460e.jpg_DSC8255.thumb.jpg.5eb7de96e8de973b91a284b48c2a4171.jpg

Er moest een kratje onder anders knakte ze te ver door.

_DSC8251.thumb.jpg.c76c983f26365b7dbf2e09d14687e009.jpgDit schoot niet echt op, die vezels man man, het was ook echt niet zo heel lekker..
Toch maar in de blender...
;)

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier de Gruntz! (ingevraven Runtz), Ze is niet mega hoog, 180, maar die achterste top kan niet echt een kant meer op
_DSC8260.thumb.jpg.b2092831fe139a8f3bff2a71e205dba2.jpg

_DSC8262.thumb.jpg.3345c79a509f61ff5b872b28692bd890.jpg_DSC8264.thumb.jpg.f5d92550bfdc34424fa401f1ed12ac5d.jpg_DSC8265.thumb.jpg.bc0f511afc30bb084592fec3a240e730.jpg

Op de foto is t toch altijd minder spectaculair, maar grote plant..
_DSC8267.thumb.jpg.80c1b759335a3820878dd918c73fc7f3.jpg_DSC8270.thumb.jpg.43ef2e0384bd8530eb56bd230d37b4e4.jpg_DSC8272.thumb.jpg.ba607486271f4592edab97e7d5886d30.jpg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een mooi stukje natuur heb je daar! Mooi speelterrein voor de dames. Ze staan mooi.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jah wel geluk gehad met deze tijdelijke plek.
Beetje camouflage gemaakt, sommige dingen wat laat ingezaaid zoals de stokrozen. Maar t is een lekker wilde tuin geworden, en het zooitje groeit mee met de wiet, en t valt op deze manier gewoon niet echt op.

_DSC8045.thumb.jpg.c57696ab24d73214879a216388da9419.jpg

_DSC8036.thumb.jpg.855146725af22e98b2302a20f2e58895.jpg

_DSC8038.thumb.jpg.5e8fcb37c6e6b8b0435839694a7333c4.jpg_DSC8044.thumb.jpg.7d7625f40b41a116823fe4d256835fd5.jpg_DSC7916.thumb.jpg.d896319a7c706bb5525c83ec8eaca2f4.jpg_DSC7963.thumb.jpg.fc0d9db9e081fc932457976b1224bb94.jpg_DSC8050.thumb.jpg.d82fa6f38ede2e46d55da1c4b7175443.jpg

Ik geniet elke dag met volle teugen moet ik zeggen, altijd van gedroomd, en nu mag ik gewoon even mijn ding doen met dit stukje verwilderde land...!
Er stonden al veel bijzondere planten en grassen, en een paar bessen maar dien waren bijna dood, er liggen ook veel stenen in, die heb ik er deels uit gehaald, en het gras is heeel taai.. Nu wel wat groente en kruiden staan maar ja ik moest van nul af die hele omheining verzinnen, en niet zomaar wat er tegenaan, maar zo veel mogelijk eetbaar,  en dan het licht, het is een heel dilemma, ik wil het liefst vaste planten, maar de plek is tijdelijk, ...
Het groeit als kool wat ik heb staan dus voor dit seizoen is het goed zo lol, ik koop nog een accutrimmer denk ik :p Ik heb ook een slakkeninvasie, ik gooi ze in een bokashi emmer lol, slakken uitdruip drap gisteren in de bubbel-kliko er bij gedaan, ik keek vanmiddag, was ie weer helemaal overgekookt van t schuim lol

ik moet de gehele tuin bijhouden, en aan de andere kant van t huis daar ligt grint en daar komt niemand, en te weinig volle zon om echt te kweken, toch groeit het maar door, het mag wild blijven maar ik moet toch wieden en t gras maaien, wat snoeien hele klus halve hectare, wel lekker veel organisch afval waar ik van alles mee doe ik experimenteer wat af! Deze winter stonden er nog vliegenzwammen onder de berken, dus de grond is wel goed, verder overal eiken ook! Een oase van leven, je verzetten is zinloos, overal beestjes.....

_DSC8347.thumb.jpg.d6abce7a23b2e9724b5ca8c6045ec302.jpg


_DSC8349.thumb.jpg.8ea7cc60e3cb544f668edd1b6205d413.jpg

_DSC8351.thumb.jpg.74805db2b68c7a9a64cdf574a6f5d764.jpg

_DSC8352.thumb.jpg.16af8dbd442a6f7729483eb33e9d4700.jpg

Hoe hoog ze ook zijn, de mais = hoger! 1x drijfmest + 1x kunstmest is daar overheen gegaan, en de soort is niet te eten, het wordt ingekuild en dan later aan dieren gevoerd, en ja die eten wij dus wel op.....
_DSC8354.thumb.jpg.f26934960c5aa5e600df4ef63e0f354e.jpg

 

_DSC8359.thumb.jpg.9d7e470fd495ff3ae5c1d3ee06eb50d5.jpg

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een heleboel platen:
_DSC8274.thumb.jpg.22b342b66f0e676a3d7f7abe30bb1e72.jpgVan struik naar plateau..

En weer wat Cold Thunder en autoflowers :D
_DSC8301.thumb.jpg.c70d28ce36ae627cfb50f8a9cfd1ec76.jpg_DSC8302.thumb.jpg.eb8dd772c985ab2eabf22c8912345388.jpg_DSC8307-2.thumb.jpg.df8938340515aaa871cdca1e1f0210c2.jpg_DSC8307.thumb.jpg.df199ef650e4e75ed0958c92de58157b.jpg

 

_DSC8310.thumb.jpg.7a4f45eab8c8370005c5350b687901ee.jpgPlliiinnggg haha
_DSC8314.thumb.jpg.78a1021709c1398fb1ef9dd88423017e.jpg

En deze draait haar blaadjes zo van; deze zonnepanelen zijn afgeschreven:
_DSC8319.thumb.jpg.c96781968b31bd13303b0fd53659a238.jpg_DSC8316.thumb.jpg.5370d335f5f795883a9ee3fcc81b7a5e.jpg

Onder in de pot staan mijn eerste canna klonen ooit, zomaar wat takjes
_DSC8320.thumb.jpg.625c32b5f688ee58898d0a2ab68f6feb.jpg_DSC8321.thumb.jpg.31e822ac3f0d04a2a461ea24549df967.jpg

 

_DSC8323.thumb.jpg.6bb5d0e88205b90f57ed5a06122039a1.jpg_DSC8324.thumb.jpg.c2270a51b8c6c9a1745453c2ad1117f5.jpg_DSC8325.thumb.jpg.32407a6ab408e20082800a2901c72c0b.jpg...

 

_DSC8326.thumb.jpg.212e085b78fa147cc64f78a834a2db80.jpgHoppa!

Cold thunder is diep groen en gaat....., ik heb haar platter getrokken en nu... overal zijtakken

_DSC8329-2.thumb.jpg.ebdf6dee02d1670a2f34d4d3916c2259.jpg
_DSC8329.thumb.jpg.2cde16033389d3d9c7eb642f1f6969ac.jpg

Mijn jongste fotoperiod, de dikste stam
_DSC8330.thumb.jpg.56847cf5f4d9f4a4af412b39d55a589c.jpg_DSC8331.thumb.jpg.5825004ef4830636f561823bbd360292.jpgWortels eruit zoals je op youtube ziet in van die filmpjes uit callifornie ;)

_DSC8332.thumb.jpg.fa99d437fe04fcd2dacd3f7ec460af7b.jpg

_DSC8334.thumb.jpg.e2f3ba99f0ce10bb11e41013c9ebd18a.jpg

 

Geknak
_DSC8335.thumb.jpg.565acf4d36d963d71133e76ffaf0443f.jpg

 

_DSC8336.thumb.jpg.d804d01ce4698cdc58a7c41571d9041b.jpg_DSC8337.thumb.jpg.be58d477d85a7f7ba2c6b24c78f31d15.jpg
moet daar maar es een serie van maken...


_DSC8339.thumb.jpg.af5588d98b99bf727bd9306dce16544d.jpg_DSC8340.thumb.jpg.dadaf5dc389cbe3af4309d914a721924.jpg
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn kleinste telg staat daar wel goed in een berg mulch ze gaat beter en beter

_DSC8284.thumb.jpg.afdf7ef072202ab89c733a898067e61d.jpg

Dan te bedenken dat sommige beginners denken dat dat een grote plant is terwijl ze ook een cold thunder hadden kunnen hebben :lol:. Ben benieuwd wat er vanaf gaat komen allemaal, enof ik uberhaubt de eindstreep haal..
_DSC8285.thumb.jpg.c0b26ff8276ab410622c251d9041ab63.jpg

stealth of wat
_DSC8288.thumb.jpg.936591da687c994a216ad4d6e499fea2.jpg_DSC8290.thumb.jpg.e422c19ee32e6e2e8b9bee0a190a0010.jpg

 

Achterlangs een mooie ruimte gehouden

_DSC8291.thumb.jpg.9c57994c72b4369f618b72cbb3de2ab6.jpg

_DSC8341.thumb.jpg.6f17fad2252decf768b21c33ff2909ac.jpg

_DSC8292.thumb.jpg.01495db1bed9a727978e96393c04de2f.jpg_DSC8342.thumb.jpg.57300ff77ee8680310ee811cdd184cda.jpg

Allright sunbeam off  cu @ sun time keep em green

 

Edited by Sunbeam
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zalig. Lekker bio tussen de natuur. Ik zou me daar ook uitleven. Je zal wel een behoorlijke oogst hebben, een elektrische trimmer zal niet misplaatst zijn, als je alles alleen moet knippen. :D

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk topic, alleen beetje jammer dat je niet zoveel foto's post :rofl

 

Ziet er zalig uit daar :smoke

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi om te zien dat er meer bio mensen rondlopen... ik heb helaas enkel een dankterras en niet zon heerlijke tuin als jij :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zijn allemaal 2x zo hoog geworden inmiddels zie ik, binnenkort weer een kleine hoeveelheid fotos ;)
 

whooooohooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...