Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

Lester Grinspoon, legendarische cannabis onderzoeker, overleden op 92-jarige leeftijd

Recommended Posts

Een dag na zijn 92e verjaardag is de invloedrijke cannabis onderzoeker en auteur Lester Grinspoon overleden. Dat meldt zijn zoon Peter via Twitter. Grinspoon’s boeken waren van grote invloed op het debat over het cannabisverbod in de Verenigde Staten en daar buiten.

Lester Grinspoon werd op 24 juni 1928 geboren in Newton, Massachussetts. Hij was decennia lang professor psychiatrie op de medische faculteit van Harvard en veertig jaar psychiater in het Massachusetts Mental Health Center in Boston. In 1971 publiceerde hij ‘Marijuana Reconsidered‘, een baanbrekend boek over de criminalisering van cannabis. ‘Marijuana: The Forbidden Medicine‘, verschenen in 1993, had grote invloed op het maatschappelijke en politieke debat over medicinale cannabis.

Grinspoon was een echte bekeerling: toen hij cannabis in 1967 begon te bestuderen, was hij er van overtuigd dat “it was a very harmful drug that was unfortunately being used by more and more foolish young people who would not listen to or could not believe or understand the warnings about its dangers.” Hoe meer research deed, hoe duidelijker het werd dat hij, en de rest van het Amerikaanse publiek, was voorgelogen over de gevaren van cannabis.

Met regelmaat trad Grinspoon op als getuige-deskundige in rechtszaken, waaronder die tegen John Lennon en debatten, tot in het Amerikaanse congres toe. In 1990 werd hij door de Drug Policy Foundation onderscheiden met de prestigieuze Alfred R. Lindesmith Award for Achievement in the Field of Scholarship. In 2012 won hij de Cannabis Culture Award. Vandaag tweette zijn zoon Peter Grinspoon:

‘My father, Dr. Lester Grinspoon, passed away this morning, peacefully & comfortably, with his wife Betsy (of 66 years) at his side, after celebrating his 92nd birthday with his family. Thank you for making the world a better place, in so many ways!’
 

https://voc-nederland.org/blog/2020/06/25/lester-grinspoon-legendarische-cannabis-onderzoeker-overleden-op-92-jarige-leeftijd/

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, konopi said:

Een dag na zijn 92e verjaardag is de invloedrijke cannabis onderzoeker...

 

Daar gaan we weer.

Het is één woord, schrijf het dan ook als één woord!

Cannabisonderzoeker!

Dom volk, daar bij het VOC!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus als je taalfouten maakt ben je gelijk ‘dom volk’. Ik ben ingenieur maar ernstig dyslexisch. Ik zie mezelf niet behoren tot de groep ‘dom volk’.

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Nederlandse taal is ook niet mijn sterkste punt, maar wij zijn dan ook geen redactielid of perschef van een club voor mensen met een lelijk gezicht. Je mag van iemand die content levert voor zo'n website toch verwachten dat die de taal beheerst?

Ik zou overigens zeggen dat decennialang ook één woord is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel weer typisch Nederlands & eigenlijk ook respectloos om over taalfouten in het artikel te gaan beginnen.:angry:

Het boek Marihuana the forbidden medicine is in de jaren 90 ook in het Nederlands verschenen.Nog steeds te koop trouwens, voor diegene ,die interesse hebben.Was een eyeopener toendertijd voor velen.

522x840.thumb.jpg.5a81a9697120d61d91edcc471cb606dc.jpg

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...