Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

Flavonoïde gevonden in zeldzame Jamaicaanse wietsoort kan pancreaskanker behandelen

Recommended Posts

De FDA heeft de status van weesgeneesmiddel toegekend aan een synthetische cannabisflavonoïde, afgeleid van een zeldzame soort van Jamaicaanse ganja, die kan helpen bij de behandeling van alvleesklierkanker.

De federale overheid heeft goedkeuring verleend aan een nieuwe reeks klinische proeven die zullen evalueren of een cannabisflavonoïde afkomstig van een zeldzame Jamaicaanse wietsoort kan helpen bij de bestrijding van pancreaskanker .

Het meeste onderzoek naar de medische eigenschappen van cannabis is gericht op individuele, bekende cannabinoïden zoals THC en CBD. Maar afgelopen zomer meldde een studie gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Oncology dat cannflavine B - een flavonoïde, geen cannabinoïde - kan helpen bij het doden van pancreaskankercellen. Dit is een bijzonder opwindende ontwikkeling, omdat pancreaskanker een van de dodelijkste vormen van deze ziekte is, met een somber 8 procent overlevingspercentage.

In deze studie ontdekten onderzoekers dat cannflavine B ervoor kan zorgen dat kankercellen in wezen zelfmoord plegen, terwijl ook de effectiviteit van standaard chemotherapie en bestralingstherapieën wordt verbeterd. Flavocure Biotech Inc, het bedrijf dat dit onderzoek heeft gefinancierd, is echter niet geïnteresseerd in het gebruik van natuurlijke cannabis om kanker te bestrijden. In plaats daarvan hebben ze cannflavine B gebruikt om een antikankermiddel te ontwikkelen dat bekend staat als Caflanone of FBL-03G.

Dit najaar verleende de Food and Drug Administration (FDA) de status van weesgeneesmiddel aan Caflanone , waardoor Flavocure hun volgende fase van proeven kon starten om de werkzaamheid van dit nieuwe medicijn te onderzoeken. De status van weesgeneesmiddel is gereserveerd voor nieuwe geneesmiddelen die jaarlijks minder dan 200.000 Amerikaanse patiënten kunnen behandelen.

"Het onderzoek gaat verder op de Harvard Medical School, een instelling die gecrediteerd is voor de ontwikkeling en samenwerking van enkele van 's werelds meest succesvolle medicijnen," zei Flavocure mede-oprichter en Executive Vice-voorzitter Clark Swanson van het Medical Cannabis Network . "Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen (IND) die onderzoek mogelijk maken, is nu in wezen voltooid en we hebben vertrouwen in de resultaten en de langverwachte klinische fase van de geneesmiddelenontwikkeling van ons bedrijf."

 

Hoewel het bedrijf werkt aan het creëren van een synthetisch cannabis-derivaat, kwam de eerste ontdekking van deze kankerbestrijdende flavonoïde voort uit een unieke stam van Jamaicaanse ganja. Swanson legde uit dat Flavocure-voorzitter Dr. Henry Lowe PhD 'een zeldzame soort cannabis ontdekte die endemisch was voor Jamaica. De soort is gelabeld als 'Black Swan' vanwege het hoge flavonoïde-rijke spectrum. ”Natuurlijk gekweekte Black Swan-planten hebben slechts gemiddeld 0,14 procent flavonoïde-inhoud, dus koos het bedrijf ervoor om een synthetische versie van de natuurlijke verbinding.

Swanson vertelde Medical Cannabis Network dat zijn bedrijf zich nu richt op de nieuwe proeven op alvleesklierkanker, die later dit voorjaar van start gaan. "Werving begint in het eerste kwartaal van 2020," legde Swanson uit. “Op dit moment zijn we van plan een multisite-onderzoek uit te voeren. We verwachten Oost- en Westkust, VS. Er zijn momenteel geen verdere details beschikbaar. "

https://merryjane.com/news/flavonoid-found-in-rare-jamaican-weed-strain-could-treat-pancreatic-cancer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...