Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

@Piffer,

De climate controler houdt alleen je temperatuur in de gaten:innocent:
Wordt het te warm kan je hem af laten zuigen met een bepaald percentage of geheel automatisch laten lopen.

LV is een lastig spelletje, als het te warm in de tent wordt moet je meer afzuigen, maar als het te koud blijft zuigt je afzuiger een stuk minder af,
Hierdoor kan de LV in je tent oplopen. Je moet even uitzoeken wat de minimale stand is zodat de LV laag blijft zonder dat je teveel aan temperatuur inlevert. 

Gr, X
 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt zoveel tenten dat ik niet meer kan bijhouden waar wat staat.

Maar als dit dezelfde tent is waar je ook die CO2 toestand hebt staan, dan zou het gebrek aan ventilatie wel eens mede debet kunnen zijn aan je toprot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb er maar 2 , klein en groot(lv 55 en ppm 560, zuigt terug meer af door lv regeling) voor het toprot, had ik onderin last van rottende bladeren door vocht, heb dan nog wat extra gediefd en blad verwijderd onderin en een vaste fan in de hoek geplaatst zodat hij dwars over het lange gedeelte 240cm blaast, dit onderin continue 24/24, in de andere hoek komt passieve 200mm binnen, had de rotatie fan bovenin ook zo geplaatst dat hij over het ganse velde blaast maar ook over de armatuur, zodat er wat warmte kan zakken. De controller nu op 40lv gezet en nu hoor ik 'm regelmatig harder zuigen, waarschijnlijk omdat het analoog is dat ik meer moet opvolgen om te zien hoe hij juist werkt, sinds drie dagen heb ik , omwille van een tip, de warmtematten ook uitgezet en ze drinken en verdampen beneden dus minder, denk deze combinaties samen...., de plant stond pal in het midden van 120-120 veldje. Heb ook dieper naar beneden geknipt zodat het zeker weg is. Hopelijk blijf ik nog 1.5 week gespaard en deint het niet uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zonde man, had je nog een foto gemaakt van de toprot? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Piffer said:

 

Week 8 bloei gg, Keertje licht uit

20191220_100418.thumb.jpg.de80a704ec0c08fcbcbe4014f314d08f.jpg

 

 

 

@Kluns moest gisteren als ik het knipte nog direct aan jouw en volcanicsea, denken, allen ook last van gehad.

Het is de middelste van de 3 onder het net, de tweede rij van vooraan te beginnen, rechts zie je een bruin gekruld blaadje hangen halverwege de top, net in het hoekje gelijk aan het netje, daar zat het, ongeveer 5cm cirkeltje :angry:,

heb wel degelijk wat kunnen recupereren van bovenin en heb twee toppen extra onderin geknipt, hopelijk blijft het weg, binnen 15 min beginnen we aan een dagje lv regelen tot het in orde is....:showoff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja het is echt klote, ik had het in een stuk of 25 van mijn grootste toppen. 

Echt niet leuk. 

Maar het houd je weer alert. 

Hoe is je lucht circulatie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kwam laatst DIT tegen.

Geen idee of het ook daadwerkelijk helpt :whistling

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Houdt in vervolg je handen thuis, dat blad valt vanzelf af als het niet nodig is en staar je niet zo blind op een lv waarde die je op een min/max meter meet. Wil je echt inzicht krijgen zul je een datalogger in je ruimte moeten hangen.

Voorkom open wonden door snoeien of andere plantentraining. Zulke wonden geven de sporen van botrytis namelijk toegang tot het binnenste van je wietplant.

12 hours ago, Piffer said:

 voor het toprot, had ik onderin last van rottende bladeren door vocht, heb dan nog wat extra gediefd en blad verwijderd onderin

Edited by lostchild
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

net nog rondje gecontroleerd en verder in beide veldjes niks meer te bespeuren, rotatiefan onder de led nu gehangen en op stand low, afzuiging op min 35% gezet, lv nog steeds 66, dus die sensor lv is volgens mij stuk, staat op de analoge knop ingesteld op 38, met wat speling zou dan toch de controller de afzuiging moeten aansturen om harder af te zuigen tot de ingegeven lv....helaas.  Mailtje naar Cli-Mate gestuurd en afwachten.

ga de sensor ook eens aan de zijwand hangen bij de dure hygrometer., zien of hij dan meer afzuigt. de garden hygrometer geeft 61 aan.

wederom aan het bijleren  :tu

Edited by Piffer

Share this post


Link to post
Share on other sites

35%... Probeer eens meer af te zuigen? 

Ik heb de meine net van 40% naar 50% gezet, scheelde me 2% lv. 

Eerst 62 nu 60.

Bij mij zat de rot overal in de bovenste toppen. 

Onderin zat helemaal niks. 

Echt die compacte toppen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kluns en ik (de de rest weet ongetwijfeld ook hoe het is) voelen je pijn inderdaad.
Hopelijk dat we 't allemaal vanaf nu zoveel mogelijk kunnen ontwijken.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

denk dat lostchild overschot van gelijk heeft, in combinatie met slechte verluchting, enkel sinds 4 dagen dat er s nachts ook een fan draait...., heb nog 13 hoofdbuds, en 7 kleinere hoofdbuds, dus niet getreurd voorlopig, volgende is op komst, zou spijtig genoeg pas februari toekomen,

https://www.trotec24.be/machines/luchtontvochtiging/ttk-e-s-comfort-luchtontvochtiger/luchtontvochtiger-ttk-29-e.html

op de controller is er een poort voor bevochtiger/ontvochtiger, met nog een aparte schakelaar wat je wenst, dus komt wel goed, 

enkel eens wat met de lucht en verplaatsing bezighouden dat dit beter verdeeld is. Ook nog zo'n heat tube kopen om in het midden onder het frame van de fannetjes te bevestigen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je je goed inleest in hoe toprot nu eigenlijk ontstaat en wat jij daar zelf voor rol in speelt kun je het veel eerder herkennen en meestal voorkomen.

De meesten concentreren zich op schimmelpluis in je toppen waar je je zou moeten concentreren op voorkomen van ontkiemen van de sporen/voorkomen dat sporen je ruimte binnenkomen al is dat laatste bijna onmogelijk, helemaal gedurende bepaalde periodes van het jaar zijn er veel sporen in de lucht.

Als je zo nodig aan je planten moet trekken doe dan handschoentjes aan . Liefst blijf je van je planten af als er toppen ontstaan zijn.
Ook heb je genetica die wel of niet goed tegen rot kan: vroeger was dat een selectiecriteria en kreeg je die info vd zaadboer, nu is dat overbodige info? 
Vraag dat na voorzover mogelijk als je rot in de planten krijgt.

Tennisbal toppen geven veel minder kans op rot dan 2ltr cola flessen, het oogt natuurlijk niet zo spectaculair maar grammen wiet weggooien waar je weken je best voor deed is ook zo wat he;)

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is inderdaad wel mooi en knap die dikke toppen maar zoals je aanhaald zoveel meer kans op rot omdat alles vochtig opeen gepakt zit en er kan geen lucht aan, gisteren gemerkt als ik alles uiteen knipte, een natte boel topjes opeengepakt, zal bij knippen de grote toppen op een net doen, de rest ophangen, ga het risico niet lopen die dikke toppen zo vol te drogen, of ik moet er een fan opzetten. Denk volgende ronde zoals nu 75% en in bloei max 80%, lampje doet zn werk, ook een stuk minder planten en voor de bloei deftig dieven en blad verwijderen. Nu op 75% blijven ze in hun 2de bloei vol doorgaan, hier en daar slaat de herfst erin  :tu

Edited by Piffer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukkies, week 2 dag 3,

15770164211583263057043925285324.thumb.jpg.1fb8a3bba479212b84511ab5465ef0c4.jpg

Ze stellen het goed, gisteren eerste bio sapje, silicum, bacto, melasse, fulvic, yuccah en colonize gehad. :icecream:

Enkel kleurt het 2 de kartelblad paars? Lamp hangt op 40cm en op 75%, het is bij beide soortjes, de pure ak en de dr.kali hetzelfde. Precies 1 soortje gezet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ph 5.9 temp, 19gr, m.a.w. kan ik beter het 32w warmtematje onder de twee bakjes leggen continue? Beter voor de ukkies...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet over welke 2 bakjes je het hebt, maar dit was meer een algemene opmerking van mijn kant en stond in ieder geval los van je 'tweede paars gekartelde blaadjes', mocht je dat denken.

1 van de pijlers in een organische kweek is de temperatuur van je medium, omdat die de activiteit bepaalt van je bodemleven.

Hoe hoger die temp, hoe hoger die activiteit en hoe beter de verwerking, uitwisseling en opname van nutriënten. Dit geldt in het bijzonder voor de opname van stikstof en fosfor.

Als je het met de waterhuishouding kunt afstemmen, zou ik minimaal gaan voor 23 graden....

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de tip :tu, zet ik gelijk de komende kweek de warmtematten op 24gr op de thermo2, raakt het medium op 22-23gr verwarmd continue.

Ukkies staan in 2 propagatorbakjes waar perfect 32w warmtematje onderpast, vandaar. Staan hoger op een bak en raken dus de mat niet, als ik ze op de mat plaats staan ze 70 a 75cm van de lamp verwijderd, welk ik niet riskeer dat ze misschien te hard strekken dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jinglebells, jinglebells.....my tent smells:spliff:

Aan allen WF'ers prettige eindejaarsfeesten EN

Een super 2020 met heerlijke thc overgoten toppen en veel groene porno in jullie hokjes/tentjes/tuin....

Ik begin de eindejaarfeesten alvast  :execute

Gorilla glue 4ltr bio (110cm)

20191222_190908.thumb.jpg.db0bbe42b7282e8485ddbba2a9392b73.jpg

20191222_190932.thumb.jpg.4b68249e8d36e64cb1ddca651f720eae.jpg

Power plant

20191222_191050.thumb.jpg.0a79fe344a5c8c6632bfd08bac368227.jpg

20191222_191100.thumb.jpg.5cef13174e2e62dd8c1690a1890600bf.jpg

gelato gespiesed

20191222_191152.thumb.jpg.a984c534e18e31443ae365be0b7e8601.jpg

20191222_191202.thumb.jpg.6a59d24a1e995cac2d671f23bb38f926.jpg

gelato gecropped en gespiesed

20191222_191255.thumb.jpg.5ca60571c878f0b7aa4cad227af6082c.jpg

20191222_191319.thumb.jpg.557fbb2ffeb97aa2ab843e9a3d29edd3.jpg

Gorillas hangen graang ondersteboven

20191222_191903.thumb.jpg.27ed41aa0c0de4f2e3700e92b11467ff.jpg

Pp en midden en rechts gelato

20191222_192005.thumb.jpg.8492b5bc85040ca15f5962819afbf6d2.jpg

Al bij al ben ik tot nu dik tevreden, voor nog maar een 2de kweekje en reeds 180gr mineraal waar er nog 1 moet afbloeien, 1 ste maal bio en in maar 4ltr, heb de indruk als ik de eerste kluit bekeek dat het bio-micro leven door de kleine pot, sneller op gang komt, enige wat ik als nadeel had is zeker dagelijks controleren en voeden naargelang wat ook de nodige stress kan veroorzaken, echter tot nu toe 1 bud let rot en geen banaantjes en dat buj gorilla die herla gevoelig is, met momenten soms 20 ltr per 120-120 en dag later opnieuw, ook is het wat TE veel van het goede 40 in ltr en daarom ronde 3 in 11 ltrs en pak minder plantjes per veldje, max 15.

Hopelijk brengen deze 4 iets meer op dan de 1 ste was 16.5 gr :rofl

Prettige avond en feest-blow ze nog

Groetjes :wave:

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geniet er van, ziet er goed uit:tu

Gr, X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx allen, nu 2 weken wachten en de weegschaal laten spreken :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Piffer said:

de weegschaal laten spreken 

Die zal klagen over de geur :rofl

Jij ook fijne dagen. 

Edited by vakman
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...