Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Jakkes

Zoektocht naar een mooie skunk pheno (RFX, eb en vloed, HPS)

Recommended Posts

Ik ben ook benieuwd of het gaat lukken. Heb totaal geen verstand van rfx maar nieuwe "technieken" uit proberen is altijd leuk, tenzij je puur voor de centen kweekt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pindarots123

Ik ken je niet zo goed en dacht dat je een “ik doe maar wat” kweker was. Maar door deze reactie besef ik me dat er een bult aan kennis en ervaring zit. Dit is heel zinvol en ik ga nu hiermee rekening houden en kijken wat ik hiermee ga doen.

Jammer vind ik wel dat, net zoals bij lostchild, ik pas deze goede tegenargumenten krijg als ik begonnen ben. Ik had ze graag eerder in het andere topic gehoord. Want daar werd niets gezegd wat overtuigend genoeg was voor mij.

Maar inhoudelijk op je punten:

Ik was van plan om niet te husselen. Dit verkloot de rfx en is natuurlijk niet te doen in zo’n bak. Ook laat ik de oude wortels gewoon voor wat ze zijn. Ik denk dat dit geen kwaad kan en juist voeding kan zijn. Dit is een echte “aarde” gedachte. Maar daar ligt ook juist mijn ervaring. Ik heb moeite dit opzij te zetten zoals je telkens merkt.

Ook heb ik alle roosters bekleed met horgaas. Omdat ik wil voorkomen dat de rfx uiteen valt en toch door het rooster gaat. Hiermee los ik dat probleem op, maar neem tegelijk een gok. Want deze kan weleens gaan verstoppen doordat de gaatjes te klein zijn. Maar bij de eerste test ging het water er erg vlot doorheen. Dus ik denk dat het wel goed gaat.

Qua spoelen heb je natuurlijk een terecht punt. Maar in het ergste geval verspil ik incidenteel flink wat voedingswater. Als ik het überhaupt goed gespoeld ga krijgen met zo’n bak.

Kortom is het glas bij mij nog steeds half vol en denk (lees: hoop) ik dat ik hiermee een systeem heb waarmee ik het voor mezelf enorm veel makkelijker maak. 

@Buyuk

Zo sta ik er ook in. Het is een hobby voor mij en nieuwe dingen maakt het leuk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb al mijn posts in jouw topics nog even doorgelezen en kom tot de conclusie dat ik je niet meer serieus hoef te nemen. En zéker jouw topic '1 grote bak rfx vs losse potten', waarin allerlei mensen waaronder ik jou tig tegenargumenten geven en waar jij aan het einde 'ik ben eigenwijs, niet overtuigd en ga het toch doen' typt, bewijst eens te meer wat voor clown je bent. En dan durven stellen dat je nu pas tegenargumenten krijgt :rofl Dat hele verhaal van dat spoelen heeft @Twiet je hier ook al uitgelegd. En dan mij en de tientallen posts die ik aan jou spendeer met schatten aan info wegzetten als een 'ik doe maar wat' kweker :rolleyes: 

Je bent éénrichtingsverkeer, een langspeelplaat die alleen naar z'n eigen muziek wilt luisteren. 

Edited by pindarots123

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Jakkes said:

Ik was van plan om niet te husselen. Dit verkloot de rfx en is natuurlijk niet te doen in zo’n bak. Ook laat ik de oude wortels gewoon voor wat ze zijn. Ik denk dat dit geen kwaad kan en juist voeding kan zijn. Dit is een echte “aarde” gedachte. Maar daar ligt ook juist mijn ervaring. Ik heb moeite dit opzij te zetten zoals je telkens merkt.

Bodemleven ontbreekt op inert medium, leer een wijze les, jij moet voor God spelen van begin tot einde.

Husselen zorgt er juist voor dat je langer met je rfx doet, waar haal jij verkloten vandaan?

Haal maar alvast een 5ltr can enzymen in huis die je de hele kweek mee gaat geven en probeer toch zoveel mogelijk oude wortels uit die bak te krijgen na de kweek om shit in je medium te voorkomen.

Andere topic heb ik net nog ff doorgelezen en alles wat te zeggen valt kwam toen ook al voorbij.

Je geeft de controle op met je aanpak maar ziet dat nog steeds als voordeel omdat dat eerder op die bak aarde (waar echt wel bodemleven in zat) zo goed werkte.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild en @pindarots123

Ik waardeer jullie bijdrage enorm. Jullie geven ontzettend nuttige info en zijn kundig. Ik kom soms krom uit mijn woorden, maar ik bedoel het goed. Zoals dat ik schreef dat ik dacht dat pindarots “een doet maar wat kweker” was, maar dat ik daar nu anders over denk was alleen maar positief bedoeld. Nu ik het terug lees is dit krom opgeschreven. Ik bedoelde het echt goed!!! Sorry dat het verkeerd over kwam.

Ik ben stront eigenwijs, maar doe zeker wat met jullie adviezen. Voorbeelden:

- ik heb rozenpotten gekocht om in voor te groeien

- ik heb toch de eerste ronde 11 liter potten gebruikt ipv een grote bak

- ik heb de 11 liter potten voorzien van extra gaten met een soldeerbout

- ik heb de ph verhoogd toen de planten geel werden

Dus jullie bijdrages waren zeker zinvol en heb ik wel naar geluisterd. Enkel in het topic over één grote bak was er voor mij maar één echt argument dat was gegeven. Namelijk het spoelen. Ik dacht dat dit enkele nadeel niet zou opwegen tegen de voordelen. Vandaar de gok. Ik bent daarmee eigenwijs, maar sla jullie adviezen echt niet in de wind. Ik onthou wat de potentiële valkuilen zijn en ga daarop extra focussen. Ook ga ik meerdere ronden potten naast de grote bak zetten om te vergelijken. Pas na meerdere rondes kan er gekeken worden of het wel of niet werkt.

Ik hoop dat ik jullie niet gepikeerd heb, want dat was nooit mijn bedoeling. Ik waardeer jullie juist enorm omdat ik o.a. van jullie zinvolle info krijg. Dat ik deze niet altijd opvolg is geen gebrek aan respect of waardering. Maar puur mijn stronteigenwijze karakter.

Daarom hoop ik dat jullie niet stoppen met advies geven. Want ik waardeer dat wel!!!

Edited by Jakkes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excuses is nergens voor nodig naar mij toe, ik ben echt niet pissed off omdat je je eigen gang gaat.
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laten we jou manier van kweken in een grote bak met rfx een soort "test" benoemen waarvan we einde van de rit kijken welke argumenten juist zijn. 

condom-just-do-it.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zojuist de kast met Skunk #1 gestart. Hier ook twee pheno’s. Deze ga ik op 11 liter potten kweken.

Helaas een paar kleine stekjes ertussen. 
 

large.1427212B-961E-41BE-A8C0-EAF5547A60F6.jpeg.4d9606c2ca2d02a11dbc1f8ec2ab6397.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Super Skunk staat nu 7 dagen in de bak. Vandaag weer voor het eerst van boven wat gegeven (alleen hypro A+B, ph 5.6 en EC 1.3). Niet zoveel, alleen om de toplaag niet helemaal droog te laten vallen. Immers wil ik daar ook zoveel mogelijk wortels krijgen.

Ik heb op twee na (die lopen achter qua ontwikkeling) alles getopt. Vooralsnog geen bijzonderheden.
 

large.801D6315-DA90-4433-88E0-8A0DA970DEC8.jpeg.805d101db2db7547e65182b60318c496.jpeg
 

Skunk #1 staat nu 6 dagen in de kast. Vandaag ook hier voor het eerst weer water gegeven van boven (zelfde als de super Skunk).

Ik heb hier te maken met grote verschillen in de planten. Ik twijfel of ik over een paar dagen de grote ga terugsnoeien zodat ze qua omvang weer meer overeenkomen. Maar dit kijk ik nog even aan voordat ik het eventueel ga doen.

large.453493F5-6B37-449C-BBE3-A5F11EF18D41.jpeg.caf837843329611278065e28ee9e57e7.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super skunk doet het inclusief vorige ronde veel beter en ziet er veel stabieler uit.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vind ik ook. De toppen zijn ook compacter. Maar over een aantal weken kijk ik of dat het überhaupt de moeite waard is om door te gaan met deze soorten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe is dit experiment eigenlijk afgelopen? (doel dan op het grote bak rfx verhaal)

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nu nog één Super Skunk en een Skunk #1 pheno over. Dit is de derde selectieronde. Vorige ronde had ik de Skunk #1 twee pheno’s in een kast en van de Super Skunk twee pheno’s in de andere kast.

De Skunk #1 had een die er echt uit kwam qua hoeveelheid en kwaliteit. Heb zelf ruim 600 gram onder 680 watt hps eraf gehaald. Dus deze is de moeite waard.

De Super Skunk in de andere kast had echt super mooie compacte toppen, alleen niet veel gewicht. Totaal onder 680 watt 350 gram. Dus niet echt geweldig.

Nu heb ik van beide soorten de beste in één kast staan om een echt vergelijk te krijgen. Maar de Skunk #1 blinkt er echt wel in uit. Dus daar ga ik even mee verder.

De reden dat ik zo lang door ga terwijl de resultaten niet goed genoeg waren, is dat de rfx nieuw is voor mij en ik daar nog genoeg fouten in maak denk ik. Nu is het de derde ronde en gaat het beter en kan ik echt zien wat de soorten in zich hebben.

De grote rfx bak is op zich fijn werken. Water geven gaat goed. Door de vele rfx op het oppervlak komt het water hoger dan bij losse potten (met dezelfde hoeveelheid). Hierdoor kom je hoger in de bak. Echte problemen heb ik er niet mee gehad. Enige nadeel vind ik dat de rfx in het begin veel te veel water heeft en dus niet droog trekt bij de kleine planten. Hierdoor denk ik dat de wortelontwikkeling niet optimaal is. 
Ik heb het zo gemaakt dat ik in de bak kan spoelen als het moet. En dat werkt goed. 
kortom ben ik wel tevreden en ga ik de tweede kast ook zo maken.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Jakkes said:

De reden dat ik zo lang door ga terwijl de resultaten niet goed genoeg waren

600 gram onder 680w hps is helemaal niks mis mee toch?

Maar mooi om te zien je het toch gewoon gaat, ondanks alle voorziene problemen. Zou er wel eens een verslag van willen zien.

Ga zelf naar alle waarschijnlijk met ca80 liter rfx per plant (in 45 liter kuipen) werken volgende ronde. Is ook nog helemaal nieuw voor mij. Maar ga dan wel in kleinere potten beginnen om dat probleem wat jij benoemt van het te langzaam droog trekken te voorkomen. Kan me voorstellen dat het om die reden in jouw situatie ook wel de moeite waard zou zijn om in een groter maatje voor te groeien dan die rozenpotten waar je het over had, om met meer wortels te beginnen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die Super Skunk valt wel mee en op aarde had ik deze na ronde 1 weg gedaan. Nu toch langer door gegaan omdat de rfx nieuw was voor mij. Maar nu gaat die alsnog weg.

Ik heb op aarde ook altijd met grote aardebakken gewerkt. Je hoeft eigenlijk maar om de 4-5 dagen water te geven. En dat is een voordeel maar ik vind het ook soms een nadeel. Vooral in de groeiperiode wil ik vaker geven. 
 

Maar ik ben nu ook bezig met Master Kush om een mooie moeder te vinden. Het lijkt erop dat ik één ertussen heb zitten die wel potentie heeft.

Maar als ik de ledlamp af is dan maak ik wel een verslag van mijn manier van kweken. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jakkes said:

Ik heb nu nog één Super Skunk en een Skunk #1 pheno over. Dit is de derde selectieronde. Vorige ronde had ik de Skunk #1 twee pheno’s in een kast en van de Super Skunk twee pheno’s in de andere kast.

De Skunk #1 had een die er echt uit kwam qua hoeveelheid en kwaliteit. Heb zelf ruim 600 gram onder 680 watt hps eraf gehaald. Dus deze is de moeite waard.

De Super Skunk in de andere kast had echt super mooie compacte toppen, alleen niet veel gewicht. Totaal onder 680 watt 350 gram. Dus niet echt geweldig.

Nu heb ik van beide soorten de beste in één kast staan om een echt vergelijk te krijgen. Maar de Skunk #1 blinkt er echt wel in uit. Dus daar ga ik even mee verder.

De reden dat ik zo lang door ga terwijl de resultaten niet goed genoeg waren, is dat de rfx nieuw is voor mij en ik daar nog genoeg fouten in maak denk ik. Nu is het de derde ronde en gaat het beter en kan ik echt zien wat de soorten in zich hebben.

De grote rfx bak is op zich fijn werken. Water geven gaat goed. Door de vele rfx op het oppervlak komt het water hoger dan bij losse potten (met dezelfde hoeveelheid). Hierdoor kom je hoger in de bak. Echte problemen heb ik er niet mee gehad. Enige nadeel vind ik dat de rfx in het begin veel te veel water heeft en dus niet droog trekt bij de kleine planten. Hierdoor denk ik dat de wortelontwikkeling niet optimaal is. 
Ik heb het zo gemaakt dat ik in de bak kan spoelen als het moet. En dat werkt goed. 
kortom ben ik wel tevreden en ga ik de tweede kast ook zo maken.

Waarom zou je het laten droogtrekken?  Rfx is gewoon ideaal ism eb en vloed,je kan haast nooit te veel geven. Alles wat te veel is loopt er gewoon uit 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze jong zijn maken ze meer wortels aan als het soms wat droger is. En dat is in de bloei een groot voordeel. Tenminste zo kweekte inkop aarde en ga ervandoor dat het op rfx ook zo werkt. Ik vind in ieder geval de wortels tegenvallen in de grote bak. Dus ik denk dat dit daarvan komt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik doe door een tip van @pindarots123 ze in de 18/6 periode laten groeien in rozenpotten. Dit werkt goed,wortels genoeg.

Dat laten groeien in een grote bak vol met rfx lijkt me sowieso klote.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik die rozenpotjes ook. Alleen is dat niet voldoende voor de bloei. Er moeten er echt wel mee bijkomen.

En vele zeggen dat die grote bak klote is. Alleen na 1,5 ronde kan ik ze nog geen gelijk geven.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Jakkes said:

Ik gebruik die rozenpotjes ook. Alleen is dat niet voldoende voor de bloei. Er moeten er echt wel mee bijkomen.

En vele zeggen dat die grote bak klote is. Alleen na 1,5 ronde kan ik ze nog geen gelijk geven.

In die 2weken wat ze bij mij in de rozenpotjes staan geef ik maar max 2x water en niet van onder maar gewoon van boven. Ik begrijp niet dat je dan niet genoeg wortels hebt? Misschien is regulator een optie voor je want bij mij zijn na 8weken  als ik de potten na het knippen omschud en  schoonmaak vol met wortels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben nog aan het zoeken naar de juiste modus. Ik denk dat ik na het planten in de grote bak ze minimaal 7 tot 10 dagen geen voeding geef. Dan trekt de rfx wat droger en gaan ze meer wortels aanmaken die op zoek gaan naar water. Het is gewoon zoeken naar de juiste weg. Maar de grote bak vind ik wel prettig werken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, JackyH80 said:

Ik begrijp niet dat je dan niet genoeg wortels hebt?

Het probleem zit hem er toch ook in dat hij vervolgens 9x het wortelvolume van een doorworteld rozenpotje in 500 liter rfx zet en niet dat hij het rozenpotje zelf niet doorworteld krijgt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...