Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Kluns

6x Blue Cheese - 660 watt LED

Recommended Posts

On topic:  (waarom ik eigenlijk wilde reageren op dit draadje)
Blue Cheese is een heerlijk soortje om te roken. En goed gekweekt ziet ie er erg mooi uit ook. 
Helaas heeft de shop hier hem maar 1 keer gehad en toen was ie gone forever.
Elke variant van Cheese vindt ik erg lekker trouwens :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, MEAN GREEN said:

Maar het ene soortje is het andere soortje niet en het ene soortje vergt andere aandacht dan de andere etc. Met name voor wat betreft het wortelen en het “trainen/snijden” van de moeders. Wat zijn bijv de vragen die jullie hebben? Als alle vragen er zijn kan ik proberen een draadje te maken over dit onderwerp waarin die vragen alvast beantwoord kunnen worden. Just an idea... 
 

Op welke temp hou je ze op 18u licht aan, licht uit ?

Welke lv , tensiometer gebruiken, welke voeding geven en wanneer, kortom behandeling is niet zoals een plant in groei of bloei, ale denk k?(noob i am)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piffer:

Er komt uiteindelijk meer bij kijken, maar in antwoord op jouw vragen (op basis van eigen ervaring en wat voor mij goed werkte, zowel op wat grotere schaal als ook op kleine schaal)

TL:DR
Moeders kunnen zelfs groeien in de minst gunstige omstandigheden en nog steeds stekken geven die ook weer kunnen wortelen in de minst gunstige omstandigheden, maar als je het consequent en goed wilt doen komt er iets meer bij kijken....


In principe begint het allemaal met genetica natuurlijk. Zonder goede genetica kan je nog zo’n mooi moederhok en stekkenruimte hebben, maar je succes qua wortelen en goede opbrengsten zouden er wel onder kunnen lijden... Je zal iemand die ziek is ook niet vragen een marathon te lopen.... Het lukt hem misschien wel, maar niet op zijn volledige potentie. 

Als je maar 2 of 3 moedertjes hebt staan dan  het wel mee met die marathon lopen, want dan hoef je wss maar eens per 3-5 wkn wat stekken voor je eigen ruimte eraf te snijden. Maar op het moment dat je bijv 2x per week gaat snijden, krijgt je plant daar natuurlijk wel een klap van. Waar ze dus beter en sneller van kan herstellen als ze gezond is en goede genetica heeft én de juiste voeding krijgt om te herstellen.

Daarnaast heb je nog te maken met dingen als het moment van water/voeding geven aan de moeders in relatie tot het moment van snijden. En welke voedingsstoffen je geeft. Dit heeft namelijk ook invloed op het (sneller) doorwortelen van de stekken.

Maar even in het kort in antwoord op jouw vragen:


Temperatuur Moederhok:
25-27º 

Temp Wortelruimte: 
Bij de voeten tussen de 20-23º (meest belangrijke is dat ze warme voeten hebben) en zorgen voor voldoende frisse lucht. Zeker als er veel stekken in een kleine ruimte staan.

Luchtvochtigheid Moederhok:
Rond de 50-60%

Luchtvochtigheid Wortelruimte: 
Rond de 70-80%  

Lichtschema:
Ik heb beiden geprobeerd, 18/6 en 24 uur aan. Ik was zelf altijd van mening dat 18/6 beter was voor de plant, zodat ie zn rust ook kan pakken, maar anderen adviseerden 24 uur aan. Dat heb ik ook geprobeerd en werkte ook prima, alleen waren de moeders sneller op en dus moet je sneller vervangen. 

Tensiometer:
Hier heb ik geen ervaring mee, mijn moeders hebben altijd of op cocos gestaan (met druppelsysteem = explosieve groei, maar lastig werken ivm slangen in je ruimte.) Op aarde was het een kwestie van gevoel... in het begin aan de pot voelen of ie licht was en water nodig had en verderop in het proces wist ik dat op 11l potten, elke 2 dagen zo’n 1,5l water nodig had. Maar dit hangt ook weer af van hoe groot je moeders zijn, de condities van de ruimte etc. Het beste is (denk ik) een tensiometer, als je maar 1 of 2 planten hebt,  maar heb je er meer dan is voelen imo de beste/makkelijkste manier. 

Voeding:
Hier is ook veel over te zeggen, met name in relatie tot het sneller- of uberhaupt- goed doorwortelen van stekken, maar in het kort heeft een moeder waar niet veel aan gesneden wordt (dus niet elke week bijv) niet veel nodig. Biogreen heeft zelfs speciale voeding voor moederplanten. Mum heet dat. Maar je kan ook je eigen schema/regime maken met enkelvoudige voedingsstoffen bijv. op basis van wat je ziet dat ze nodig hebben. Ik zou ze iig niet op dezelfde manier -of met dezelfde hoeveelheid- voeden als dat je doet met je planten die je aan het voorgroeien bent om te gaan bloeien.

Je wilt eigenlijk een goeie balans tussen groei boven de grond en de groei/ontwikkeling van  de wortels in de grond. De manier waarop je je voorgroeiende planten voedt, geef je ze eigenlijk een oneven balans, vaak meer gericht op boven de grond en het kunnen maken van dikke toppen, dan op de ontwikkeling van de wortels. Dus voor moeders wil je eigenlijk (in het kort)  een 1:1 ratio van Stikstof en Kalium. 

2-3 weken voor je gaat snijden als je niet regelmatig snijdt- en om de paar dagen als je wel regelmatig snijdt-  een lichte douche geven met kelp/zeewier-extracten als bladvoeding (Superthrive bijv.) Dat heeft een hoog gehalte aan Cytokinines, een hormoon wat (in het kort) de celverdeling weer stimuleert zodat je plant ook in de breedte gaat ontwikkelen door meer zijtakken te maken. Meer zijtakken = meer stekken = minder hoge moeder = langer levende moeder. In mijn topic heb ik een foto van 1 van mn moeders gepost vandaag waarbij je een beetje kan zien wat ik bedoel met meer zijtakken ontwikkeling.

Verder zou ik pas stekken van mn moeder gaan halen als de planten minstens een week of 8 oud zijn. 
Dan is de plant voldoende volgroeid en heeft voldoende “stored energy” in zich om gezonde, sterke stekken te kunnen geven.

En dan heb je nog het wortelen.... het ene soortje wortelt makkelijker en sneller dan de andere. Mijn Kush stekken wortelden altijd binnen 7 dagen en sommige zelfs na 4 al. Terwijl bijv een Haze stek er zo maar 14 dagen over doet. Mijn Gelato stekken in mijn verslag waren ook grotendeels allemaal binnen 7 dagen geworteld. Die heb ik er ook pas afgehaald toen mn planten weer helemaal gezond waren. (Week 7 en 8 voorgroei).

Zo.. nu eerst maar eens ff een jointje draaien :D Hoop dat je hier wat aan hebt!

  • Like 1
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MEAN GREEN said:

Sommige info die geen betrekking op thuiskweek heeft, vind ik beter te bespreken 1 op 1 (of via PM dan in dit geval) dan in het openbaar. Stekken maken hebben we het al gauw over aantallen. Als je er van 1 moeder per week al 20-25 af kan snijden (geen haze) gaat het hard en heb je zo honderden stekken staan in je worteltentje en dan hebben we het al gauw over commerciële schaal in de ogen van opsporing...

Maar als er nog geen draadje is dat specifiek gewijd is aan moeders/stekken maken wil ik er best 1 beginnen. (Misschien is ie er niet vanwege bovenstaande reden, I dunno...)

Daar hoef je je niet zo'n zorgen om te maken :)

 

Het lijkt me juist mooi (en ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben) als je een apart topic zou openen dat over het maken van stekken en het houden van moeders gaat.

Als het in dit topic van Kluns staat, is het niet voor iedereen te vinden.

Dus kopieer gewoon de info die je hier al gegeven hebt, en maak een nieuw topic "moeders & dochters 2019" :verrygood

Denk dat velen met het plezier zullen lezen. 

Edited by Kees A
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeker, maakt mn inzicht weeral ruimer...zal pas binnen paar maà zijn die eerste moeders maar nu al goed inlezen en informeren...thx man

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Kees A said:

Daar hoef je je niet zo'n zorgen om te maken :)

 

Het lijkt me juist mooi (en ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben) als je een apart topic zou openen dat over het maken van stekken en het houden van moeders gaat.

Als het in dit topic van Kluns staat, is het niet voor iedereen te vinden.

Dus kopieer gewoon de info die je hier al gegeven hebt, en maak een nieuw topic "moeders & dochters 2019" :verrygood

Denk dat velen met het plezier zullen lezen. 

Dat wil ik best wel doen :) Dan draai ik er ff een en dan ga ik er eens goed voor zitten. Dat zal niet vandaag worden.. dat is een mooie voor de zondagmiddag :) 

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind het prima hoor, @Kluns houd wel van moedertjes:icecream:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je je moeders op kleinere potten zet en onder niet al te veel licht hoef je niet zo vaak stekken te snijden. Zelf heb ik ze nu in 3L potjes staan onder 5x18??w Tci strips. Op die manier hoef ik maar 1x in de 3-4 weken ofzo stekken te knippen.

@Kluns de milf hunter:ph34r:

Edited by Wiekspiet
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Wiekspiet said:

Als je je moeders op kleinere potten zet en onder niet al te veel licht hoef je niet zo vaak stekken te snijden. Zelf heb ik ze nu in 3L potjes staan onder 5x18??w

@Kluns

Dit is wel een idee. 

Want ik heb dit nog liggen om mijn zaailingen groot te maken. 

kweekbak_met_groeilicht__zwart_1546426159_1-600.jpg.88f1c9ffd3e5cb59564cc6384a9c89ec.jpg

Er zitten 2  T5 kweeklampen van slechts 24 watt.

Zou ik deze kap kunnen gebruiken om 2 kleine milfjes groot te brengen? 

10 minutes ago, Wiekspiet said:

Kluns de milf hunter:ph34r:

Dat is de reden dat ik kweek, 'lok wiet':wOOt

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Wiekspiet said:

Als je niet veel stekken nodig hebt moet dat wel voldoende zijn

Ik heb er 16 nodig. 

Dus 2x 3 L potje zou ik er wel 16 vanaf moeten kunnen halen? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Wiekspiet said:

Zou moeten lukken als je je moeders goed behandeld :P en je wat hoogte hebt

Uit de hoogte doen ben ik goed in. 

Dus dat zit wel snor

Share this post


Link to post
Share on other sites

:(:(:(:(:(:(:(:(

In 3 toppen toprot gevonden. 

:oeps

Niet leuk:no

IMG_20191024_181449.thumb.jpg.47c4fd9187f571d16534d62f79186f4f.jpgIMG_20191024_182950.thumb.jpg.d03ecea24ab0442aa198a5d174135846.jpg

Daaag 33 gram nat ( met het blad erbij). 

Hopelijk blijft het hierbij. 

Edited by Kluns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoop t ook voor je, redelijk wat mensen hebben er precies last van de laatste tijd, heeft dit met het klimaat buiten ook te maken dat t vochtiger is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is klote ja , ik neem tegenwoordig geen enkel risico meer en zet laatste twee weken non-stop ontvochtiger aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoop dat bij mij die humi controller(cli-mate mini grower humi) zijn werk goed doet, zou bij lichten uit om t uur de vochtigheid controleren en regelen...

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, JackyH80 said:

Is klote ja , ik neem tegenwoordig geen enkel risico meer en zet laatste twee weken non-stop ontvochtiger aan.

Vanacht had ik de afzuiger te zacht gezet. 

Ik denk dat dat het probleem was al weet ik het niet zeker. 

Mijn Lv is 52%  dus zo slecht is dat niet zou je zeggen. 

Ze staan nu  begin week 7.

Wanneer zou jij ze omhakken dan? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Piffer said:

Hoop t ook voor je, redelijk wat mensen hebben er precies last van de laatste tijd, heeft dit met het klimaat buiten ook te maken dat t vochtiger is?

Jep.

Schijnt zo te zijn. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan is t toch geen nonsens die k zit te lezen...:spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toprot is klote man. Is je LV overdag 52%? Of 's nachts? In geval van overdag, hoe is ie dan in de nacht?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klote van de toprot, ben je zo lang bezig en doe je hard je best en moet je uiteindelijk topjes wegknippen ivm toprot, kut gevoel.

Ik had altijd ontvochter in de tent staan tijdens de laatste paar weken bloei, zorgde voor een lv van 40%.

Omdat het ruimte in beslag nam heb ik dat vorige keer niet gedaan en ook ik had toen te maken met toprot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MEAN GREEN said:

Toprot is klote man. Is je LV overdag 52%? Of 's nachts? In geval van overdag, hoe is ie dan in de nacht?

Ik keek toen net de lamp 5 minuten aanstond. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Buyuk said:

Klote van de toprot, ben je zo lang bezig en doe je hard je best en moet je uiteindelijk topjes wegknippen ivm toprot, kut gevoel.

Ik had altijd ontvochter in de tent staan tijdens de laatste paar weken bloei, zorgde voor een lv van 40%.

Omdat het ruimte in beslag nam heb ik dat vorige keer niet gedaan en ook ik had toen te maken met toprot.

Precies dat. 

Is echt kut. 

Maar ja weer wat geleerd. 

Vanaf nu kijk ik heel anders naar de planten. 

Vanmiddag ff die ontvochtiger erin zetten, maar dan niet in de tent maar in de kamer. 

Kijken of dat wat doet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel kut man! Ik heb ook 1.5 plant moeten weggooien ivm toprot een paar weken terug.
Ik heb ergens gelezen dat het ook sterk met de temperatuur te maken heeft.
Ik heb het daarna niet meer onder de 20 graden laten komen in de kamer ( dit kan ik doen op gas ).
Dit schijnt de kans op toprot enorm te verkleinen, daarna nergens meer last van gehad gelukkig.
Ontvochtiger is ook een optie maar ik probeer op m'n stroomverbruik te letten en een grote slurpt echt energie.
Wel heb ik een heel klein ontvochtigertje erin hangen die maar 20 watt verbruikt, dat brengt de luchtvochtigheid ongeveer met 5 - 8 % naar beneden heb ik het idee.

https://www.zamnesia.nl/blog-kweektip-het-herkennen-en-voorkomen-van-toprot-n846
 

Edited by VolcanicSea
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...