Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Kluns

6x Blue Cheese - 660 watt LED

Recommended Posts

16 hours ago, Kluns said:

@greentjeonatrip hij geeft nu 112 aan.

1.5L geven? 

Wat voor mij altijd goed heeft gewerkt, is om minimaal 5% van de potmaat aan te houden. Het hangt ook onder meer van je klimaat af natuurlijk, maar van daaruit heb ik altijd een stijgende lijn gezien (na het inwateren). Ik zou in dit geval 2L hebben gegeven en afhankelijk van de waarde daarna, mogelijk overslaan en bijstellen. Probeer ook altijd het verloop ervoor mee te pakken.

Wat nog wel zo is, is dat ik (nog) enkel vanuit zaad kweek en dat ik ook echt verschil zie in ontwikkeling bij sommige planten, waarbij de kleinere planten ook gewoon in het begin echt eens af en toe wat minder kregen dan die 5%, maar dit merk je gauw genoeg, wanneer daar bijvoorbeeld de ontwikkeling minder hard verloopt, de plant kleiner blijft en ook de waardes minder hard oplopen, maar ook dat liep gestaag op.

Als dat betekent dat je eens een keer moet overslaan, of misschien zelfs een dag extra, so be it, maar ik geef er in principe wel de voorkeur aan, om per keer dat ik geef, genoeg te geven. Dit was ongeacht ik per dag, of per meerdere dagen ging wateren. Bij een gift over meerdere dagen, was uiteraard de hoeveelheid ook meer, maar voor beide manieren geldt dat ik dit zoveel mogelijk synchroon heb laten lopen, met mijn gedachte over het vol wortelen van de pot en mijn gedachte over wanneer ik vind, dat je dit op peil dient te houden.

Wanneer je wel  vanuit dat oogpunt gaat wateren, dan kun je wel een vast stramien proberen na te leven, maar het is natuurlijk wel zo dat bijvoorbeeld in het begin van zo'n cyclus, dat plantje met van alles en nog wat bezig is om te ontwikkelen en dat betekent ook, dat er in het begin mogelijk wat meer dagen tussen de giften zitten, maar feitelijk blijft dat plantje aan de hand van de meter (en daarnaast observeren) wel leidend, gaat haar eigen weg en krijg je ook met dipjes te maken, maar die meter blijft tegelijkertijd wel altijd alles zeggen over de huidige vochtbalans en met het verloop ervan, ook het gedrag.

Het plantje wordt groter, meer wortel, de behoefte wordt groter, de waarde loopt sneller op en daarmee ook het vochtgehalte, maar ook dan volgen er soms dipjes.

Wat ik eerder ook zei, heeft het ook met de potmaat te maken, de omstandigheden (staat je vloer waterpas, raken de smartpots elkaar, welke plant heeft het meest te verduren van een fan, wat is de rv bijvoorbeeld), de ontwikkeling, de luchtigheid van je aarde, etc... 

In de keren dat ik dagelijks ging wateren, moest ik ook gewoon eens overslaan en dat gold ook voor om de dag wateren, maar ik gaf genoeg, per keer dat ik gaf.

Ik weet niet of ik het eerder eens vermeld heb, maar wanneer de groei en bloei er aardig in begint te komen, dan stelt 10/20 mbar echt geen fuck meer voor.

Bij een dagelijkse gift probeerde ik ergens tussen 120-150 mbar uit te komen (op mijn 18L). Heel kort samenvattend, betekent dit dat het bordje leeggegeten wordt en dat ze daarnaast en daarna niet te nat staat en ook niet te droog.

Bij een gift waar meerdere dagen tussen zat, probeerde ik rond de 60/70/80 mbar uit te komen (dag erna dus) en van daaruit laten oplopen. Neem dan ook gerust wat meer ruimte, zeker wanneer je wat verder in die cyclus zit en die waarde snel kan oplopen en zeker in een wat grotere pot. Het is dan ook gewoon prima, om ze dan pas te wateren bij 200 mbar, misschien zelfs 250 . Die marge is bij mij in ieder geval in de regel, onder die 200 mbar gebleven Samenvattend is dit ook gewoon weer het bordje leeg eten en pas wateren, wanneer ze niet te nat staat en niet te droog.

In beide gevallen mag het in aanvang (mijns inziens) wat vochtiger zijn, maar schep je wel de voorwaarde, dat er een nat-droog wordt aangehouden, waar ik als richtlijn aanhoudt, dat het in de groei af en toe wat droger mag en in de bloei proberen zoveel mogelijk op peil te houden.

Er zullen altijd wel verschillende meningen zijn, over wat nu de juiste waarde is, waarin cannabis en bepaalde genetica daarin, zich prettig voelt. Ik dacht dat er in het algemeen werd aangenomen, dat dit tussen de 80 en 120 mbar lag. Ik denk dat die range als algemene richtlijn prima is, maar dat het goed is om te vermelden dat je daarin ook een verloop behoudt en dus niet continue aan de vochtige kant blijft zitten. 

In het begin van zo'n cyclus, waarin het plantje nog klein is, is dat allemaal leuk en aardig......dan zie je die waarde ook nog niet zo absurd oplopen, maar de essentie blijft hetzelfde, je gaat van nat naar droog.

Wat verderop in de cyclus wordt dat mijns inziens toch een wat ander verhaal.

Ik geef je mijn mening, mijn ervaring en denk dat ik in lijnen ook heb uitgelegd hoe mijn tensio programma eruit ziet in zo'n kweek, wat voor mij gewoon heel goed heeft gewerkt, maar echt straight proberen te houden tussen 80-120 mbar, dat is bij mij niet aan de orde, wat ik eerder heb proberen aan te duiden en wanneer je er (zeker) voor de eerste keer mee aan de slag gaat, mag die marge best wat groter zijn en zul je ook slagen en kom je waarschijnlijk al tot de conclusie dat je al natter aan het kweken bent.

Ik denk dat er een gros aan kwekers zijn, die te droog kweken (uit voorzichtigheid), maar dus ook niet de volle kansen benutten.

Zo denk ik ook dat er genoeg kwekers zijn die te nat kweken en daarmee ook niet die kansen benutten.

De tensio heeft bij mij daarin altijd balans gebracht.

Volgens mij was het dit wel zo'n beetje van mijn kant. :P

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd:nerd

Wat een verhaal, maar heel duidelijk allemaal. 

Ik had gister 1.5L gegeven, een andere pot met 1 plant erin heb ik ook gemeten en die gaf 88 aan. 

Dus die met 2 planten erin drinkt wel wat meer als die met 1 plant erin. 

Daar moet ik dus voorzichtig mee zijn, dat ik niet hetzelfde geef aan de potten met 1 plant erin. 

Dus de andere potten met 1 plant heb ik geen water gegeven. 

Straks weer eens kijken wat de waardes zijn. 

Sinds dat ik de tensio gebruik, kweek ik vele malen natter. 

Dan kom je er pas achter dat je een droge kweeker was. 

Of dat dit positief in grammen gaat omzetten, dat weet ik niet. 

Maar ik merk wel dat de planten zich nu een stuk beter voelen ( de bladeren wijzen omhoog). 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/17/2019 at 9:21 PM, Kluns said:

Dat opbinden ben ik toch wel genoodzaakt toe. 

Ze staan u op 60 cm hoogte van me lampen, en ik kan nog maar 30 cm omhoog. 

En aangezien ze nu 6cm per dag groeien is dat geen goed idee. 

Heb ik straks zonnebloemen:D

Waarschijnlijk blijven ze nog wel een week of 2 groeien dus het is ff niet anders. 

Ik heb dit altijd een geweldig stukje gevonden van Lastpak. Misschien kun  je daar iets mee.

https://www.weedforum.eu/wietforum/topic/4835-houd-uw-internodes-kort-door-hoge-nachttemperaturen/?do=findComment&comment=184044

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is wel een interessant stuk zeg! 

Volgens dat schema is mijn temp perfect. 

25/26 met de lamp aan en 20/21 met de lamp uit. :D

 

Net gaf de tensio 202 aan, dus ik heb hem 3 L gegeven en de andere 2.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bloei 12/12 DAG 9:wOOt

Vanaf vandaag ga ik proberen om ze niet meer vast te binden en te kijken hoe hard ze nog gaan groeien. 

En ofdat ik het dan ga redden met de hoogte van me lampen. 

De tensio gaf 202 aan dus die heeft 3L water gekregen van me en de andere poten waar maar 1 plant instaat hebben 2.5 L gekregen. 

Verdere heb ik ze verwend met

- Bacto

- Flower Safer Plus

Voor de rest weinig bijzonders te melden. 

Groetjes Kluns

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, Kluns said:

Bloei 12/12 DAG 9:wOOt

Vanaf vandaag ga ik proberen om ze niet meer vast te binden en te kijken hoe hard ze nog gaan groeien. 

En ofdat ik het dan ga redden met de hoogte van me lampen. 

Lol.

Krijg je de schijt van hé, als je al een dikke week op de knieën zit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, greentjeonatrip said:

Lol.

Krijg je de schijt van hé, als je al een dikke week op de knieën zit.

Ben zeker al 2 weken aan het binden. 

Het schijterige ervan is dat ik weinig ruimte rondom me tent heb. 

En dan nog de warmte in het hok.

Je bent zo 3 uur verder, en de volgende dag kan je opnieuw beginnen want dan steekt alles er weer 6 cm bovenuit haha. 

Maar hopelijk loont het. 

Is wel de eerste en laatste keer voor me denk ik. 

 

 

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi vol veldje. Nu gaan ze mooie toppen rechtop maken. Lijkt goed gelukt te zijn het opbinden. Ik hoop dat ze nog een stukje omhoog gaan. Anders krijg je flink wat topjes onder het net en dat is te druk ben ik bang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Jakkes said:

Mooi vol veldje. Nu gaan ze mooie toppen rechtop maken. Lijkt goed gelukt te zijn het opbinden. Ik hoop dat ze nog een stukje omhoog gaan. Anders krijg je flink wat topjes onder het net en dat is te druk ben ik bang.

Ze groeien als een gek,moet wel goedkomen. 

Ik hoop het ook. 

Nu 2 dagen niet opgebonden, en dit is wat ze uitsteken. 

En van de week  even blad weghalen

 

Edited by Kluns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik haal nooit blad weg wat licht vangt. Alleen onderin waar geen licht komt. Dit blad is nodig voor de fotosynthese. Zonder blad geen toppen. Dus denk goed na wat je weg haalt.

Maar gezien de topjes denk ik dat de groei niet lang meer door gaat. Vandaar dat ik mee duim voor je dat ze nog iets gaan komen in de hoogte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, VolcanicSea said:

Ziet er prachtig uit, maar je ontmoedigd mij wel om ooit te gaan scroggen haha.

Het is gewoon veel werk vergeleken met dat je het niet doet. 

Als je het niet hoeft te doen dan raad ik je het ook niet aan. 

Maar nu ik klaar ben met binden en het een leuk veldje begint te worden, ben ik toch wel zo trots als een pauw :D

Als je er goed de ruimte voor hebt dan is het ook wat aangenamer als hoe ik het moet doen. 

En ik heb een scheutje of 5 afgebroken dus daar baal ik sowieso ook van. 

Verders gaat het wel lekker zo. 

Je kan het sowieso een keer proberen toch. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jakkes bij @Xaim groeide ze nog wel een posie door dus ik ga ervanuit dat ze dat nog wel gaan doen.

Tja, over het blad weghalen. 

Topjes vinden het licht ook wel aangenaam, dus blad weghalen ga Ik sowieso wel doen. 

Veelste vol zo. 

Aan de onderkant laat ik het blad sowieso zitten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt me dat dit nog wel ff gaat doorgroeien de komende 10 dagen.

Hoe zit het met de luchtvochtigheid, blijft dat ook een beetje binnen de perken ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, greentjeonatrip said:

Lijkt me dat dit nog wel ff gaat doorgroeien de komende 10 dagen.

Hoe zit het met de luchtvochtigheid, blijft dat ook een beetje binnen de perken ?

Dat is wel een goeie, volgens mij zat ik rond de 70%. 

Vandaag geen tijd om te kijken helaas. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, greentjeonatrip said:

Lijkt me dat dit nog wel ff gaat doorgroeien de komende 10 dagen.

Hij zit nu op 21 dagen 12/12. Denk jij nog 10 dagen? Geloof ik echt niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jakkes,

Hij zit pas op 11 dagen geloof ik zo:innocent:

Ik zit op +3 weken met mijn Blue Cheese:rofl

Gr, X

Edited by Xaim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oké verkeerd gelezen. Dus pas 11 dagen nu. Dan groeit hij nog wel 10 dagen door. Ik trek alle woorden in. Dit gaat zeker goedkomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/19/2019 at 3:29 PM, Kluns said:

Maar ik merk wel dat de planten zich nu een stuk beter voelen ( de bladeren wijzen omhoog). 

Dat wordt door jan en alleman gezegd, dat dit een gezond teken is, de bladeren die omhoog wijzen.

Ik ben daar niet zo zeker van en heb al vaker gelezen, dat dit ook een uiting van stress kan zijn.

Als je erover gaat nadenken en het blad zou wat meer horizontaal staan, met een gezonde spanning, wat zou je daaruit kunnen afleiden ?

Dat deze het maximale aan licht vangt ? Dat het vochtgehalte misschien wel goed is ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, greentjeonatrip said:

 dat dit ook een uiting van stress kan zijn.

I.c.m paarse stelen zeer zeker, als ze nog mooi groen zijn niet ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...