Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

upheaval

3x White Rhino 1x White Widow 600watt hps

Recommended Posts

2 hours ago, upheaval said:

Nu momenteel drinken ze alsof ze juist uit de woestijn zijn komen lopen, maar moet dat wel stevig in de gaten houden want dat kan niet blijven duren.. maar zal er bovenop zitten.

Dit rijmt ook met de periode waarin je zit. 

Zolang je maar de klik maakt, als de hittegolf eraan komt.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan ben ik er ook uit wat de juiste moment is voor te stoppen met voeding.. zal me bokshandschoenen op tijd uit uitdoen:rofl

Gaan t bladgroen en vergeling goed in t oog houden, en aan de hand daarvan afstemmen..

Tnx

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, greentjeonatrip said:

Dit rijmt ook met de periode waarin je zit. 

Zolang je maar de klik maakt, als de hittegolf eraan komt.

Ja maandag word t weer 30° en dinsdag 34:evil:

4 dagen maar hopelijk en dan zakt t weer, maar deze keer gaan mijn dames die 34° K.O slaan:rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flessen ijs bij de hand!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip

Ik ben op dit gestuit heb een omleiding kunnen vinden denk ik om op de site te komen maar daar trof ik dit in:

http://5.196.13.201/page/disclaimer

No Mercy Products verkoopt alleen aan bedrijven die zich bij de lokale Kamer van Koophandel hebben ingeschreven en voldoen aan de door No Mercy Products gestelde eisen (waaronder acceptatie van de algemene voorwaarden). No Mercy Products verkoopt dus geen producten aan particulieren.

Edited by upheaval

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben maar blij.

Die gekte van die CO2 tabs slaat hopelijk niet over naar dit forum.

Op het 'andere' forum mag je er niks van zeggen, maar het is totaal wetenschappelijke onzin.

CO2 doet wel iets met je wortels, maar niet datgene wat de producenten beweren. Wortels kunnen nu eenmaal geen CO2 opnemen zoals blad dat doet.

Die SpeesCees zegt ook steeds dat ie er niet aan verbonden is, dus hij lijkt objectief. Maar ondertussen is het ene bedrijf van zijn neef....

SpeesCees zit waarschijnlijk weer eens op zwart zaad en hoopt een paar gewillige slachtoffers te scoren.

Ondertussen iedereen schofferend die het niet met hem eens is.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is ontzettend jammer dat jij dat al jaren verkondigt Kees, want in mijn beleving zit jij er al al die jaren naast.

Correctie. je formuleert de tekst zodanig, dat ik er grotendeels in mee kan gaan.

Ik denk wel dat bij de juiste toepassing, onder de juiste condities, de meeropbrengst van betekenis kan zijn.

Rataplan gaf hiervoor de eerste aanleiding.

Atmo gaf de doorslag.

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damned. Ik miste bijna belangrijke info. Interessant dat cocoswater. Ik heb geexperimenteerd met de donker fase op het einde. Alleen kon ik maar vergelijken met de twee GG#4's, maar die vergelijking ging echter niet op, omdat het twee verschillende pheno's waren. Ik had wel de indruk dat 48 uur toch wel de harsproductie deed stijgen. Ik heb ook geëxperimenteerd met de water gift op het eind en het lv level bij het curen. De ANQ heb ik veel "natter" het cuurproces laten starten. Was in begin niet echt gelukkig met die keuze. Altijd grinder nodig, langer moeten laten boeren. Achteraf gezien, ben ik blij met die keuze. De smaak is zalig. Ik had mijn testers wat later moeten opsturen. Denk dat ik met de Purple couskush en de Glue Gelato ook ga verder experimenteren voor een beter terpenenprofiel. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, greentjeonatrip said:

Dat is ontzettend jammer dat jij dat al jaren verkondigt Kees, want in mijn beleving zit jij er al al die jaren naast.

Dat mag dat jij dat vindt.

Dat is ook het mooie van een forum: Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn.

Wel is het heel wonderlijk dat alleen sommige wietkwekers van CO2 opname door wortels (en dan bedoeld als opname als bouwstof) overtuigd zijn, maar dat voor de rest geen enkele planten-, bloemen- of fruitkweker deze zelfde gedachte aanhangt.

Ik wil de discussie die SpeesCees daar voert hier niet over doen, maar SpeesCees neemt op zijn zachtst gezegd een loopje met de waarheid.

Of hij dat bewust doet, of dat hij het werkelijk allemaal zelf geloofd... geen idee.

Maar hij stelde bijvoorbeeld dat vele grote kwekers CO2 tabletten gebruiken en dat CO2 toevoeging in de lucht al nauwelijks meer gebruikt wordt om die reden. (want het zou ook zeer ineffectief zijn) Beiden zijn nonsens. Nu ken ik natuurlijk niet alle grote kwekers, dus ik maak een voorbehoud. Maar ik ken wel de eigenaren van de overgebleven GS's in mijn regio. Nog nooit heeft er een kweker van formaat naar die tabletten gevraagd.

Er werd eerder deze week gevraagd welke kwekers in Aalsmeer of het Westland CO2 toevoegen aan hun medium. Zowel de vraag als een mogelijk antwoord zijn weggemodereerd. Maar denk dat SpeesCees er niet eentje kan opnoemen. Die kwekers daar voegen - als ze CO2 gebruiken - dit gewoon toe aan de lucht. 

De links SpeesCees naar wetenschappelijke bronnen die hij geeft, geven ook helemaal niet aan dat CO2 opname door wortels mogelijk is. Wat sommige onderzoekers denken of aan geven ontdekt te hebben, is dat bepaalde voedingsstoffen beter opgenomen worden als er CO2 in het medium zit. Dit zou tot een betere of snellere wortelontwikkeling kunnen zorgen. Maar dat is nog wel effe iets anders dan dat wortels CO2 als bouwstof kunnen opnemen. We moeten ook niet de ogen sluiten voor dit soort onderzoek, maar dat is nog iets anders als hoog van de toren blazen dat CO2 tabletten vele malen effectiever zijn dat CO2-toevoeging in je lucht.

Ik verkondig niks geks. Ik verkondig datgene wat in de huidige stand van de wetenschap als feit geaccepteerd wordt: Wortels kunnen geen CO2 opnemen, zoals blad dat doet.

Ik zeg niet iets onoorbaars of iets discriminerends, en hang ook geen rare theorie aan.

SpeesCees moet ook lekker zelf weten wat hij zegt, en iedereen die denkt dat het wel werkt moet het vooral kopen en toepassen. Ze zeggen wel eens 'there's a sucker born every day'.

Wel wonderlijk dat hij iedereen die het niet met hem eens is, verbaal afmaakt, en dat hij niet tot de orde wordt geroepen. Terwijl normaliter iedereen die het niet met Karel Kweker eens is, op zijn lazer krijgt of een ban.

Ben ik een heel slecht mens als ik denk dat commerciële motieven hierin een rol spelen? Zeker nu ik vandaag las dat SpeesCees is binnengehaald door een andere sponsor, die zo ongeveer de minst effectieve ledlamp van Nederlands fabrikaat op de markt brengt? Is geld de reden dat kritikasters de mond wordt gesnoerd, maar Cees gewoon vrijuit verbale tikken mag uitdelen?

Maar voor wie de zelfbenoemde goeroe wil volgen: Er is een prachtig forum dat hem geen strobreed in de weg legt. Maar laat ons aub verschoond blijven van deze Messias.

Edited by Kees A
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben ook niet echt overtuigd, ik vind niet echt een wetenschappelijke meerwaarde. Ik vind ook nergens sluitend wetenschappelijke onderbouwde bewijzen of toepassingen, ook niet bij andere planten, groenten of fruitteelt, geen toepassingen of bewijs dat  CO²  tabs zorgen voor meer vruchtaanmaak. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie bijdrage van je.

Ik kom van een generatie die helemaal niet bekend is met de frictie tussen Cees en anderen.

Dat CO² tabletten vele male effectiever is dan de toepassing in de lucht, daar zou ik vanuit dat standpunt minstens gaan fronsen, maar zo kijk ik er ook helemaal niet naar. Ik kijk meer naar de toepassing van lucht met blad en tablet met wortel.

Ik ben toevallig de afgelopen dagen in de weer geweest om  uit te zoeken of wortels in staat zijn om co² op te nemen. Ik heb het dan niet over waterplanten. Dit, vanwege een topic op dat andere forum.

Ik trek een andere conclusie dan Sannie, zijn biologen en alle anderen hebben gedaan in het verleden.

Ik koppel vervolgens mijn eigen conclusie aan andermans ervaring en loop pardoes meteen tegen rataplan aan.

Verder heb ik een hele hoge pet op van Atmo, die de tabletten ook gebruikt.

Tot slot lees ik op een heel ander forum een heel leuk verslag van iemand die er buitengewoon enthousiast over is.

Als ik die optelsom maak en dat terugkoppel naar de investering die het kost in 1 rondje, om het daar eens te testen......

.......dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Kees A said:

 

De links SpeesCees naar wetenschappelijke bronnen die hij geeft, geven ook helemaal niet aan dat CO2 opname door wortels mogelijk is.

Hier gaf iemand op dat forum een uiterst vermakelijke en goede bijdrage in. Helaas is dat bericht verwijderd. Ik kan me wel een beeld vormen, van wat mensen denken over Russen.

Ik ben daarop juist naar andere wetenschappelijke teksten gaan zoeken met betrekking tot die opname.

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is inderdaad altijd het proberen waard.

En wellicht levert het in bepaalde gevallen wel iets meer op. Maar dan zal dit niet komen door wat de producenten van de tabletten claimen.

Maar het wortelstelsel zou wellicht baat kunnen hebben bij CO2 in het medium. Snellere of betere opname van stoffen. Dat is volgens mij ook wat Sannie zegt. 

ik ben zo benieuwd welk wetenschappelijk bewijs je dan gevonden hebt dat wortels CO2 zouden kunnen opnemen. Dus niet dat CO2 zorgt voor een betere opname van bepaalde elementen.

 

Rataplan is/was een gewaardeerd lid, dus zijn ervaringen moet je zeker niet uitvlakken. Alleen is niet echt goed na te gaan waar de meerwaarde vandaan komt. Zijn het tabletten? Is het iets anders?

Mensen trekken wel eens verkeerde conclusies. Niet uit onkunde of kwaadwillendheid, maar omdat goed, langdurig en objectief testen een hele lastige zaak is.

 

Ik ben er ook niet tegen om iets uit te proberen. Begrijp me goed. Ik ben zelf bijvoorbeeld niet overtuigd van spoelen in de laatste weken (de plant spoelen, bedoel ik). Toch zijn er hele kweek-volksstammen die er bij zweren en ook nog zeggen dat ze het kunnen proeven. ik denk van niet, maar wie ben ik in dat geval? Ik kan nog geen Pepsi van Coca-Cola onderscheiden terwijl mijn broer het al ruikt.

Ik vind wel dat als iemand iets aanvecht waarover vooralsnog wetenschappelijke consensus bestaat, dat je dan met hele sterke bewijzen moet komen die het tegendeel aangeven.

Of een onderzoek dat in ieder geval flink aan de poten zaagt. En dat krijg ik vooralsnog niet te zien.

Het is nu anekdotisch, of "geloof me nou maar, want ik heb jarenlang onderzoek gedaan en ben zelfs 3 keer naar de sowjetunie geweest."

Allemaal niet heel sterk.

Zoals ik ooit met een gelovig christen sprak en aangaf dat de aarde toch echt langer bestaat dan in de bijbel wordt aangegeven, want 'er worden toch fossielen gevonden?' was mijn bijdrage aan de discussie.

En zijn antwoord was "ja, maar die heeft God in de aarde gestopt om ons te testen". Dan ben je uitgeluld. Tenminste, ik wel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip,

Ik denk het zelfde als @Kees A, maar ik sta zeker achter je om het te proberen:tu
Er is nog zo weinig van bekend dat het zeker de moeite waard is om dit te proberen.
Ga je deze test ook delen met het forum of hou je het voor je zelf?:innocent:

Ik ben namelijk zeer benieuwd naar de resultaten er van.

Hoe wil je de test gaan opzetten:D?

Gr, X

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Velda verkoopt ze ook, co2 tabletten.

Mooie van dit soort producten is dat je niet na kan gaan of dit nu wel of niet iets doet bij cannabis kweken maar in een aquarium of vijver waarin planten het niet zo lekker doen kan het een oplossing zijn om een co2 tekort in het water aan te vullen waar die tabletten ook voor ontwikkeld zijn.

Enige wat ik me kan bedenken is de extra nitrificatie die nuttig zou kunnen zijn voor een plant in pot en enigzins invloed op de pH zonder gebruik van zuren mar daar houdt het wel bij op.

Investeer je geld beter in een fles enzymen daar heb je veel meer aan.

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben ook geen expert op t gebied van wortels maar ik heb t ook vaker gelezen dat de wortels ofwel co2 opnemen en omzetten in o2 of juist andersom..

Ook greenhouse geeft advies in bepaalde weken van de bloei te spoelen en dan laten uitdrogen zodat de zuurstof goed bij de wortels kan voor de explosieve groei van de toppen.

Ik ga t voor de zekerheid toch bestellen en op 1 plant testen.. heb 2 white rhinos staan die heel erg op elkaar lijken ook de grote van de toppen en aantal grote toppen is t zelfde.. wie weet kan ik verschil zien met de oogst..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, upheaval said:

Ook greenhouse geeft advies in bepaalde weken van de bloei te spoelen en dan laten uitdrogen zodat de zuurstof goed bij de wortels kan voor de explosieve groei van de toppen.

zuurstof ja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 51 op 12/12,

Dinsdag heb ik van alle planten wat bladeren verwijderd zodat alle toppen in t licht staan..

De plant gelijk rechts heb ik heel veel blad van verwijderd gewoon voor mezelf om te zien of t nut gaat hebben of juist niet..

Hebben vandaag een lekkere kokossapje meegekregen met toch wel wat pk13/14 en bloom, maar dan alle 4 apart afgestemde dosis variërend van 1ml tot 4ml. 

De rest van de week enkel water en kokos

SmartSelect_20190719-001053_Gallery.thumb.jpg.92a70974b39e8e96f0751d4202264d93.jpg

SmartSelect_20190719-001101_Gallery.thumb.jpg.b977632d190948799b5fb48730cb6203.jpg

SmartSelect_20190719-001131_Gallery.jpg.ad0738a9bace61ba6640cc12b7ccb474.jpg

SmartSelect_20190719-001114_Gallery.thumb.jpg.6fb1aced8362d5fbb1616e82150e3d47.jpg

SmartSelect_20190719-001139_Gallery.thumb.jpg.f27477ca752a88595d1e876efe9f17cc.jpg

SmartSelect_20190719-001206_Gallery.jpg.c5733eaa2731f85f9d820e9c605d54b0.jpg

SmartSelect_20190719-001218_Gallery.thumb.jpg.a50740405805cc113ffab8a5e0a20707.jpg

SmartSelect_20190719-001413_Gallery.thumb.jpg.13f8610e9fc555b5e2b77e416574342a.jpg

SmartSelect_20190719-001419_Gallery.thumb.jpg.cf89ce28253d00917dcfe94d70d4549b.jpg

 

De white widow,

SmartSelect_20190719-001300_Gallery.thumb.jpg.1dd59068d552d4d4ecbacb2b5fba9f02.jpg

SmartSelect_20190719-001327_Gallery.thumb.jpg.63e08562ed6e61818e0fe642d85fbc51.jpg

SmartSelect_20190719-001317_Gallery.thumb.jpg.093fd75e5ddb841f661e17e7c008e32e.jpg

SmartSelect_20190719-001338_Gallery.thumb.jpg.d4aa7feef7340bbf636bddbaec3ae0bc.jpg

SmartSelect_20190719-001349_Gallery.jpg.6fb4b54616a91e7e092d44edce2489bc.jpg

SmartSelect_20190719-001402_Gallery.thumb.jpg.01121bad82f5f6fa841bcdbd1b3f1ccd.jpg

SmartSelect_20190719-001239_Gallery.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, cannarie said:

zuurstof ja :)

Het is ermee dat ik hoop dat de wortels de co2 in o2 omzetten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, upheaval said:

Het is ermee dat ik hoop dat de wortels de co2 in o2 omzetten

Neen wortels nemen geen co2 op. Zelfs aquariumplanten die via de wortel voeding opnemen moeten langs de wortel gevoed worden. Dat baat dan niet co2 in het aquarium te blazen. Co2 wordt langs de huidmondjes in de bladeren opgenomen. ‘s Nachts geven de planten die co2 terug vrij. Langs de wortel komt het water, dat water reageert met co2 om omgezet te worden in suikers. Door dit proces zet de plant co2 naar zuurstof om. Eigenlijk zet de plant water naar zuurstof om maar bon :-)

Zoals Lostchild zei zijn de wortels dan wellicht beter af met enzymen. Maar dan ook alleen maar in het begin. Beste is veel zuurstof bij de wortels. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ondertussen veel gezocht vandaag en ondanks dat ik toch wel veel lees dat de wortels waarschijnlijk geen co2 opnemen ga ik t toch proberen bij 1 plant.. gewoon om t zelf te ervaren. 

Zoals t wiet kweken, als ik t niet zelf ervaren had dan had ik mijn grote verloren geliefde nooit meer terug gevonden:rofl.. ik liet me wijsmaken dat ik er max 20gram de plant van af zou trekken en dan ALS de planten t zouden overleven.. totdat ik meer dan 200gram eraf haalde voor de 1e keer met 3 planten toch niet verkeerd en best wel geprutst had eerlijk gezegd, dood gaan die krengen niet snel denk ik of ik heb verborgen talent kan ook natuurlijk he:whistling

Het kost bijna geen drol die tablatten en ik heb 2 planten die soortgelijk zullen zijn qua opbrengst mooie gelegenheid om t te proberen denk ik dan.. 

Edited by upheaval

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeer benieuwd, hier ook

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...