Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

-TAV-

Wietboter van nat knipafval

Recommended Posts

Posted (edited)

Zo,


Het ene topic is nog nauwelijks afgekoeld, of ik begin de volgende. Iedereen mag meegenieten van de avonturen van -TAV-  .

Na meer dan een jaar de tijd genomen te hebben een kast te bouwen, is ook de eerste oogst op LED meer dan geslaagd met meer dan 1gr/w ondanks dat er wel het e.e.a. misging.
Zie hier het kweekverslag waar het afval vanaf komt!

Nu hoef ik natuurlijk geen verslag te maken van mijn rookavonturen, dat kunnen de rest van de stoomtreinen en biomassa verbrandingsmotoren die hier rond deinen ook wel :smoke.

Vandaar dat ik m'n wietboter hier eens in de etalage zet, althans, het stappenplan. Er is al een fantastische sticky, maar ik zag her en der vragen over droog/nat restafval (meestal gebruikt men droog afval), de verhoudingen met boter/water/knipafval en nog wel meer. Bovendien is dit niet het allersterkst, maar geeft hier een lekkere buzz voor een mooi aantal uren. Productief ben je echter niet meer :rolleyes2:.

Let's go!


Benodigdheden:
De grootte van de pan, de hoeveelheid knipafval en de hoeveelheid water en roomboter zijn afhankelijk van allerlei factoren. Hieronder beschrijf ik mijn gebruikte kooksessie, als richtlijn.

De kwaliteit van je knipafval is belangrijk!:
Is het vooral blad (inclusief grotere schutbladeren), dan is 50% meer afval aanbevolen. Ikzelf heb knipafval met alleen klein blad (móét zichtbare kristallen hebben) en toppen. Hierbij zitten ook toppen die ik wellicht had kunnen drogen (zie foto's).

Ik gebruik hieronder niet gedroogd kweekafval (heeft twee weken in de vriezer gelegen, direct na het knippen). Gebruik je gedroogd? Deel de gegeven hoeveelheid dan door vier.
Voorbeeld: ik gebruik 100 gram nat, ga dan voor 25 gram droog. Is het echt alleen blad? Gebruik dan 150 gram nat, of +/- 40 gram droog.

Zo is het in mijn situatie:
•    Twee pannen (2,5L inhoud)
•    Knip afval en popcorn toppen (100gr, 50% blad, 50% top, niet gedroogd)
•    Pak roomboter (250gr)
•    1,75L water (boter + water = 2/3e pan vol)
•    Houten pollepel
•    Vergiet of zeef
•    Theedoek
•    Mes
•    Bakje voor het eindproduct
•    Magnetron/ aansteker/ kaars

Noot: het blijft veel eigen gevoel. Bij edibles ga ik voor een lange, fijne roes, niet voor een multiverse achtbaan a la Rick en Morty of een vliegvakantie met SpaceX en een ontspoorde Elon Musk. Ook speelt de soort wiet een grote rol. Eigenlijk de grootste. Garbage in is garbage out!

Stappenplan met foto's

1: Zet de pan met de roomboter op laag vuur, zodat deze smelt

IMG_20190316_160038.thumb.jpg.c979da4c336872861a9044b730f6560e.jpg


2: Doe hier water bij. Ik houd van precisie en heb een hekel aan recepten zonder eenheden erbij, dus voor m'n medestanders: 1,75L

IMG_20190316_160410.thumb.jpg.122c00e68bdb077ab3238a33feb57080.jpg


3: Breng deze allersmakelijkst uitziende soep bijna aan de kook. Ik wacht altijd tot het aan de randen bijna gaat borrelen

IMG_20190316_160909.thumb.jpg.3b070af3829b370a914482c5c9c80419.jpg


4: Gooi je knipsel erbij. Zie op de foto's de kwaliteit van het knipsel: er zitten wat toppen doorheen en groot schutblad is uit den boze!

IMG_20190316_161234.thumb.jpg.089f899fa53e72718b680d7ef2405a0a.jpg

IMG_20190316_161357.thumb.jpg.6147465fda674e3d6fd4e94a04610873.jpg


5: Zet het brouwsel op de kleinste pit (als de pan daar nog niet op stond) en zet het vuur op z'n zachtst, zodat het net niet kookt

IMG_20190316_162321.thumb.jpg.129ea42f03e60148c917007072dd1932.jpg


6: Het spannendste deel: roer elke 10-15 minuten gedurende 2-3 uur. Sommigen doen 8 uur, sommige 30 minuten. Ik door de tijd heen 3 uur genomen. Op basis waarvan? Hele hoge wiskunde: de mediaan van 10 random andere how-to's. Ik heb namelijk nooit verschil gemerkt tussen 1:30 en 8:00 uur, daaronder wel. Voor de zekerheid laat ik 'm vaak wat langer door pruttelen.

IMG_20190316_175858.thumb.jpg.44651ea866f5a72536acaaf0ac3a592b.jpg


7: Zet het vuur uit en laat het eventueel kort koelen. Gebruik vervolgens een zeef of vergiet en een pan om de plantresten te filteren. Heb je deze niet? Dan wordt het ouderwets handwerk!

IMG_20190316_182245.thumb.jpg.280869bd0a88282aac5725dfa145b7b4.jpg

8: Was zodra alles over is in pan numero twee de eerste pan. Pak met een doek alle plantresten en knijp ze goed uit. Er kleeft onwijs veel vet aan de planten! Zie maar:

IMG_20190316_182441.thumb.jpg.560d19fdf0dfea79a0b22b9aaf8adc76.jpg

9: Span nu ditzelfde doek over de pan (vieze kant naar boven). Gooi het mengsel over.

IMG_20190316_182657.thumb.jpg.c7f24fd2555d36275f88b3f7c1734793.jpg

 

10: Knijp de theedoek uit! Er zit veel vet in, met ons gewilde groene goed!

IMG_20190316_182922.thumb.jpg.162f6de6f65fdf39f8a7879a183be1a9.jpg


11: Zet de pan met de gezeefde inhoud in de koelkast en wacht

Voor de koelkast:

IMG_20190316_183002.thumb.jpg.4e89de1a532168f59477a4ab9f453d64.jpg

 

12: Na de koelkast (nachtje)

IMG_20190317_101116.thumb.jpg.6bab894795d2b855f371c81f91c327c5.jpg

 

IMG_20190317_101122.thumb.jpg.4d5332afe5652294d6eeb95e78ca9ae1.jpg

12: Snij met een mes de randen voorzichtig los. Dan kan je de vetlaag er zo uittillen! Anders lekker zeven of een doek gebruiken!

IMG_20190317_101407.thumb.jpg.b8b023d56b49c87a21979380a986fa23.jpg

IMG_20190317_101420.thumb.jpg.e584020a33a69c99d3c736e529f4f2ed.jpg

13: Ikzelf zet de pan weer terug in de koelkast. In dit geval heb ik 160gr boter (van de 250gr) in één keer. Terugzetten heeft dus zeker zin als je elke gram boter wilt winnen. Uiteindelijk heb ik de bak vol:

IMG_20190317_101657.thumb.jpg.d21371e4fc6b123f49d8a9667ab000b6.jpg

IMG_20190317_101711.thumb.jpg.69af94a162d5666e45643bb8bcf9fa97.jpg

 

14: Even 10 seconden verwarmen (kaars, magnetron) en in de koelkast voor een kwartiertje et voila!

IMG_20190317_111546.thumb.jpg.b77d595bafefd79dcd20f953d84a3045.jpg

 

Een kind kan de boter maken! In mijn geval veel toppen ertussen.

Nu zal ik nog wat recepten uitproberen met de boter, en deze hieronder meenemen!

TOT SLOT: Mocht je boter maken en niet gaan koken/bakken ermee, omdat je het bijvoorbeeld op een broodje wilt doen, dan is het altijd aan te raden om eerst het volgende te doen: doe je afval/wiet eerst in de oven op 100-110 graden (alles behalve boven de 120!) voor een uur, om de THC te decarboxyleren.

Edited by -TAV-
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Nice, ik liet de boter altijd afkoelen, in het water, zo ging de weedboter na koelen boven drijven, dit was wel enkel met verkruimelde toppen, niet met blad afval van oogsten. Dan zit je wel met brokjes in de cake, maar dat vond ik juist lekker.

Duidelijk verhaal en off the record, Ik haat ook recepten zonder duidelijke afmetingen of hoeveelheden. Maar dat zal dan wel weer de controlefreak in mij zijn. :rofl

Nice tip ook om de boter zo te gebruiken, ivm decarboxyleren, want als je dat niet weet, wordt de boter er miss zo opgemerkt. Voor mensen die het niet zien zitten om boter maken, kunnen de cannabis decarboxyleren en zo in het cakebeslag pleuren.

Maar ik sta volledig achter u recept, want dat vind ik persoonlijk het lekkerst.

Sorry ik kon geen reactie meer plaatsen blijkbaar, voor vandaag.

Edited by Fearghus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik bij recepten dingen zie als 'een snufje' kriebelt het al. Laatst staan een 'scheut' of 'naar gevoel' :P.

Overigens heb ik er gister koekjes van gemaakt, 80gr van deze boter en 60 gr normaal. Koekjes waren iets dunner dan een cm met een doorsnee van 4cm. Totaal 20 koekjes.

God allemachies. Laten we het er maar op houden dat het waarschijnlijk meer top dan blad was dat afval :rolleyes::rofl.

Ik heb er rond 16:00 uur 1 genomen. Die leek mee te vallen, dus om 18:00 uur weer. Nou... De rest van de avond was ik dus op pad met Elon Musk en Rick en Morty :|. En nog steeds duffer dan anders.

Die raak ik alleen nog maar op vrijdagen aan :likken:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...