Twiet 812 Posted April 13, 2019 Wat noem jij kurkdroog? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twiet 812 Posted April 13, 2019 Als in practies 0% vocht, dat het vergruist als je er in knijpt? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Limbic 992 Posted April 13, 2019 6 hours ago, JackyH80 said: En het was veel te snel droog, na 5 dagen ,kurkdroog. Maar je zag toch echt volgens mij de thc nog zitten na het drogen... Te droog is niet fijn, maar een lekkere amie kan dat wel hebben al is het beter van niet. Btw thc kan je niet zien, het is een werkzame stof dat als ik het goed heb in de trichomen zit, die je waarschijnlijk ook bedoelt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JackyH80 517 Posted April 13, 2019 12 minutes ago, Twiet said: Als in practies 0% vocht, dat het vergruist als je er in knijpt? Ja juist,zo droog. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twiet 812 Posted April 13, 2019 Dat is toch veel te droog voor het mooie? Op het moment dat het vochtgehalte onder de pak em beet 50% komt stopt je wiet met curen en slaat het zeg maar dood. Je kunt beter zorgen dat je het rond de 60% houdt, droger is echt niet goed. Bovendien, wie wil er nou wiet die vergruist als je hem beet pakt en bovendien amper ruikt of smaakt, kun je onderhand net zo goed stro roken? Ga er maar van uit dat je met dat extreme drogen je wietje verknalt hebt. De koper zal er zeker niet blij van zijn geworden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JackyH80 517 Posted April 13, 2019 (edited) Nee dat begrijp ik. Normaal doe ik ook nooit curen, nog nooit gedaan trouwens,ga ik wel doen de volgende keer.,maar droogde ik altijd 7-10 dagen en zodra het droog genoeg was om er een joint er van te kunnen draaien, (dus gewoon klein te krijgen tussen duim en wijsvinger) dan vond ik het prima ,en ook mn klanten. Maar deze keer ging ik toevallig even kijken na 5dagen en merkte ik dat het ram droog was. Ze hingen waarschijnlijk te dicht bij de afzuiging/of de afzuiging stond te hard. Was zeker niet de bedoeling om het zo droog te krijgen in ieder geval. Edited April 13, 2019 by JackyH80 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kees A 1,163 Posted April 13, 2019 Als het zo droog was, heeft ie er ook niet teveel voor betaald Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fatamorgana 870 Posted April 13, 2019 je kan het wel weer wat vochtiger krijgen. en duitsers zijn niet de meest kieskeurige, als ik zo je planten zie was t wel oke sommige willen gewoon wat te zeuren hebben. voortaan wat minder hard drogen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twiet 812 Posted April 13, 2019 Ja, je moet enorm oppassen met drogen. Als het eenmaal té droog is kun je het wel weer vochtiger krijgen, maar het curen krijg je daarmee niet meer op gang. Maw, je kunt het wel vochtiger krijgen maar niet lekkerder, kaputt is kaputt. Maar wel is het beter verkoopbaar als het een goede vochtigheidsgraad heeft. Ik gebruik al een tijd Boveda, daar krijg ik een prachtig resultaat mee. Net voordat het mooi droog is een dag of 4 verpakken met een paar zakjes boveda en in de koelkast leggen. Na die 4 dagen is het perfect droog en al erg lekker. Langer zo bewaren is beter, maar na die 4 dagen is het prima weg te doen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Limbic 992 Posted April 13, 2019 In de koelkast? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pindarots123 581 Posted April 13, 2019 Idd, vier dagen drogen met de meest minimale onderdruk die nodig is om de ruimte niet te vullen met geuren, dan alles in een zak voor een halve dag en meten wat de LV is, en van daaruit kun je bepalen of je het spul nog een paar uur/ halve dag uitlegt of dat je het dicht laat en lekker laat curen voor een paar weken, zo af en toe de zak open en laten ademen en voelen/ruiken hoe je waren er aan toe zijn. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twiet 812 Posted April 13, 2019 2 hours ago, Limbic said: In de koelkast? Ja, het is hier een groot deel van het jaar redelijk warm en omdat ik de boel in zakken doe voordat het helemaal droog is, samen met een paar pakjes boveda, was ik bang dat er schimmel zou ontstaan. Vandaar dat ik begon ze in de koelkast te leggen en ze zo middels de boveda de juiste vochtigheidsgraad te laten bereiken. Dat is mbv de boveda 62%. Ik heb gemerkt dat dit prima werkt, minder kans op schimmel, krijg de perfecte vochtigheidsgraad en het cured uitstekend. Heb hier een speciale koelkast voor staan, ik leg het niet tussen de kaas, de boter en de tomaatjes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kees A 1,163 Posted April 28, 2019 On 4/13/2019 at 11:27 PM, Twiet said: Dat is mbv de boveda 62%. Kun je een zelfde zakje keer op keer gebruiken? Of zijn ze voor eenmalig gebruik? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted April 28, 2019 Die Boveda zakjes blijven op zich gewoon werken. Je moet ze alleen soms wel wat drogen of juist bevochtigen om ze aan de praat te houden. Je voelt het vanzelf aan de zakjes of ze te nat of te droog zijn Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twiet 812 Posted May 3, 2019 Wat wietefras zegt, ik gebruik ze keer op keer. Wel oppassen dat je ze niet lek prikt of té droog laat worden en als ze niet in gebruik zijn opbergen in een gesloten container. De kleinste maat (8gr) is erg klein, beter is de 60gr. versie. En ik gebruik liever wat meer dan wat fabrikant aanraadt, 2 of zelfs 3x de aangeraden hoeveelheid. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted May 7, 2019 Wow, ze hebben ook een "zakje" met 320g?! Quote Share this post Link to post Share on other sites