Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

JackyH80

Eb en vloed met gleds 560 en rfx op smartpots

Recommended Posts

Ik heb hetzelfde probleem, blijft lastig. Heb me ook laten vertellen dat je een fan de hete lucht naar beneden kan blazen, maar dan ook niet vol boven op de dames maar langs de zijwanden naar beneden. Dus misschien een fan in het midden hangen die naar boven blaast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb nu even als test 3 van m'n 5 ingangen dicht geplakt en de afzuiging op 10% gezet.  5 ingangen is volgens mij sowieso waanzin in een 120 tent. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Limbic said:

Ik heb hetzelfde probleem, blijft lastig. Heb me ook laten vertellen dat je een fan de hete lucht naar beneden kan blazen, maar dan ook niet vol boven op de dames maar langs de zijwanden naar beneden. Dus misschien een fan in het midden hangen die naar boven blaast.

ja heb ik me ook laten vertellen, doe ik ook al maar merk er weinig van. Ook omdat er gewoon haast geen warmte van af komt he.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De bron van het probleem is natuurlijk de discolamp, die heeft te weinig wattage om warmte te genereren. Verder zou ik je afzuiging op minimaal zetten, zo laag dat je nét genoeg onderdruk hebt zodat de luchtjes de tent niet verlaten. Verder is 1 venster open meer dan genoeg voor verse lucht, je zou met een pc-fannetje op 6v kunnen inblazen bijv. Een warmtemat is ook een optie, maarja volgens mij gaf je ook al aan dat er geen CV in de betreffende ruimte is, dus eigenlijk is het dweilen met de kraan open. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik denk toch dat iedere ledlamp weinig warmte afgeeft, of heb jij ervaring of ken jij types die wel meer warmte afgeven??

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, JackyH80 said:

iemand nog tips hoe je bij LED de temp een beetje fatsoenlijk op niveau krijgt?

Huy Jacky-H-80!

Ik heb even in vogelvlucht een weg gebaand door jou topic. Neem me me niet kwalijk als ik zaken over het hoofd heb gezien. Ik wil het in deze comment even houden op het klimaat, gewoon, omdat een goede omgeving ontzettend belangrijk is voor de dames (weet je zelf natuurlijk ook wel) en ik lees dat je wat probleempjes hebt met de kou, ondanks een kacheltje....

Ik probeer zelf ook  een goede omgeving te creëren en helaas hoort daar in mijn setup ook verwarming bij.  De ruimte waaruit ik aanzuig beschikt weliswaar over een cv, maar die ruimte zelf is gewoon groot en slecht geïsoleerd en ik zat er niet op te wachten om de cv daar lekker vol continue te laten knallen voor 2 aanzuiggaten in die ruimte. We moeten ook een beetje aan de centjes denken.....

Er waren hier 3 concrete zaken van toepassing voor mij :

* Ik wil het lekker warm hebben in mijn hokje (en ook houden), maar daarvoor ....

* ....wil ik ook de aanvoertemperatuur kunnen beheersen, immers de aanvoer bepaalt de hoeveelheid lucht en hoe koud of warm die is.....

*....en het liefst tegen zo weinig mogelijk stroomverbruik.

Ik beleef nog altijd bijzonder veel plezier aan deze warmtekabel https://www.warmtekabel.nl/verwarmingsdraad-230v. Het is natuurlijk afhankelijk van je setup (goed meten dus), maar ik heb toen gekozen voor een kabel van 6 meter (+2 meter koude uiteinden) = 8 meter = totaal 180 watt. Deze kabel heb ik 2x rondom mijn hokje bevestigd aan de binnenwand, zo halverwege pothoogte, net onder de inlaten en bevestigd met wat haakjes, maar vooral alu tape, voor een goede warmteoverdracht. Gelukkig beschik ik over een folie die de warmte ook als zodanig goed opneemt en de folie wordt ook aangenaam warm. Ik weet niet of de binnenvoering van je tent daarvoor geschikt is, even nagaan....

Daarnaast heb ik deze warmtekabel aangesloten op deze temperatuurregelaar met sensor https://www.warmtekabel.nl/temperatuur-regelaar. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een buitengewoon eenvoudig, maar efficiënt produkt is. Je kunt de in- en uitschakeltemperatuur tot op 1 tiende regelen. Ik heb deze combi altijd als een waardevolle investering beschouwd (thanks Vak). Ik moet erbij wel vermelden dat ik een hokje heb en geen tent......

Maar dan zitten we nog steeds met die koude nachten die zo nu en dan opduiken. Daarvoor heb ik toen deze aangeschaft https://www.greensell.nl/a-38422309/bodemverwarming/tube-heaters-eco-heat-kas-verwarming-80w/. Je hebt ze in verschillende maten en ik heb deze maat gekozen, omdat die precies onder mijn beide inlaten paste. Ik heb ze dus toen ook pal onder die inlaten gezet en aangesloten op deze regelaar, die ik je zeker niet zou aanbevelen, omdat deze gewoon veel te onnauwkeurig is https://www.greensell.nl/a-36413973/bodemverwarming/biogreen-thermo-2-digitale-thermostaat/. Door het compacte formaat zou je ze misschien ook in je kweekruimte zelf kunnen plaatsen, natuurlijk uitkijken met water...

Ik kom hiermee op een totaal van 260 watt, die ik natuurlijk ook niet altijd benut. Het hangt natuurlijk van diverse factoren af en ook onder meer van je in- en uitschakeltemp  (daarvoor is die eerste regelaar een plezierig produkt om mee te werken).

Wellicht is de ene optie goed genoeg voor je, misschien de ander alleen, of gewoon een combinatie hiervan, of helemaal niets :rofl. Ik ken natuurlijk niet alle ins en outs van je setup, maar misschien zet het aan tot denken. Met een stabiele aanvoer, een dag en nacht die wat dichter bij elkaar ligt, ik zie het in ieder geval terug....

Verder las ik iets over 5 aanzuiggaten die je had, klopt dat ? Je had er inmiddels een paar afgeplakt ? Ik weet niet of je passief of actief inblaast. Over actief heb ik geen kaas van gegeten, zuig zelf passief aan en werkt prima. Die verhouding passief tot je uitvoer ligt volgens mij nog altijd op uitvoer 1, staat tot aanvoer 3. Ik weet verder niet hoe het met de kwaliteit van je tentje zit, maar ik vermoed dat je met 2 aanzuiggaten toch wel een heel eind komt. Volgens mij heeft Pindarots het al eerder gehad over die onderdruk.

Ik weet verder niet waar je inlaten binnenkomen, maar je zou ook kunnen kijken of je ze met behulp van een slang bijvoorbeeld, eerst via boven naar onder laat gaan en je inlaten zo richten dat de lucht eerst langs je lamp komt, kan het al een beetje opwarmen....

Misschien zet je ook weleens een raampje open, weet het niet, maar is wellicht minder vaak nodig, bij mij is het niet aan de orde, maar ik ken je aan- en afvoer helemaal niet.

Misschien dat op den duur een climate controle aan de orde is, maar daar hangt natuurlijk ook weer in ieder geval een  prijskaartje aan.

heb echt maar flarden gevolgd, maar misschien kun je er iets mee.

Succes beste Jack :tu

 

 

 

 

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

dank je wel greentje! hier kan ik wat mee, geweldig. Ik heb nu een kacheltje erin,heel klein electrisch dingetje , maar verbruikt 350watt en ik keek net en het is krap 18graden. Dan lijkt me jouw optie veel beter, en vooral zuiniger.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, greentjeonatrip said:

Verder las ik iets over 5 aanzuiggaten die je had, klopt dat ?

Mijn situatie is :ik heb 2 ruimtes , 1 tent en 1 hok, tent is 120, hok is ongeveer 2x zo groot en is bedoeld als voorgroeihok en drooghok. Ik heb mijn ruimte eerst als een Marouschka poppetje ingepakt met 1 groot hok met anti detectie folie en daarna heb ik daar weer 1 hok in gemaakt en 1 tent. De tent heeft heel veel ingangen,en ik heb voor de zekerheid alle overgebleven gaten gebruikt met een slurf die aangesloten zijn aan 1 grote die over de tent en hok loopt. Omdat m'n kamer als een Marouska is ingepakt had ik zoiets ik kan beter te veel verse lucht aanleggen en later afplakken dan naderhand een halve kamer moet gaan slopen om erbij te komen.

Er komen trouwens 3 inlaten met een slang van boven naar onder, en 2 van onder.    

Raampje openzetten is uit den boze, ik haal m'n verse lucht uit een paar meter ruimte naast de Maroushka, daarnaast heb ik bij bouwen rekening gehouden dat dit niet voldoende zou zijn en heb ik nog een verse lucht leiding aangelegd die naar een andere ruimte loopt, maar die heb ik nu afgeplakt. Is tot nu toe niet nodig. (maar ook hier had ik zoiets van kan het beter nu doen en dan later er achter komen dat het toch nodig is)

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, greentjeonatrip said:

 Ik heb deze combi altijd als een waardevolle investering beschouwd (thanks Vak). 

 aangesloten op deze regelaar, die ik je zeker niet zou aanbevelen, 

Ik ben er mezelf ook eeuwig dankbaar voor :P  En m'n planten ook!!! :verrygood

Waarom sluit je ze niet beide aan op de thermo van je kabel? Weet zo het max vermogen niet meer, maar moet geen probleem zijn volgens mij.
Splitter erin en een verlengkabeltje naar je tube ;) 

 

Jack
Hoe is de temperatuur in de ruimte waar je de verse lucht vandaan haalt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is er een mogelijk die te verhogen?  Verwarming open?  Dat is opzich het goedkoopst, gas is niet zo duur ;) 

Lukt dat niet dan kun je een warmtekabel in je aanvoerslang(en) leggen, dan komt er lekker warme lucht de tent in.
Heb hier een 2 meter kabel (20 watt) in een aanvoerslang liggen, binnenkomende lucht is met lamp uit meestal 23 graden ongeveer. Temp in de kamer is dan ook een graad of 15 tot 18. 
Heb in de kast ook een kabel (60 watt) voor de echt koude dagen.

Thermo ingesteld op 21 graden en de rest gaat vanzelf, kabel springt eens in de zoveel tijd aan en warmt dan in een X aantal minuten de boel op en springt weer uit. Vreet dus niet continue stroom ;) 

Edited by vakman
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zet je me wel aan het denken vakkie, maar die tube heb ik niet altijd nodig gehad, enkel het laatste rondje eigenlijk. Die warmte kabel is altijd nr. 1 geweest, nog steeds, ook vooral vanwege de folie in mijn hokje, ben daar zeer over te spreken.

Schiet me te binnen dat die kabel van die tube trouwens absurd kort is. Zou ik daar ook weer een kabel tussen moeten zetten....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip Dan trek je de stekker van de tube eruit als het buiten weer een bepaalde temp is, das makkelijk uit te vogelen ;) 
Gewoon simpel verlengkabeltje...       Wil je het helemaal PRO doen plaats je een WCD (opbouw) bij je tube met een kabel (weggewerkt eventueel) naar je thermo, stekker eraan en gaan :showoff: :D    Leuk klussie voor een regenachtige dag ;) 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moest daar even over nadenken mr. V......ook vanwege die ene sensor waar ik dan nog maar mee werk. 

Die opbouw wcd bevalt me wel.  Dus de kabel van de wcd, verbinden met de warmtekabel, daar een stekker op en die inpluggen in de thermo, toch ?

Wil dan wel de sensor in het hokje houden. Betekent dat de tube volop blijft draaien tot de uitschakel is bereikt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Interessant....

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, greentjeonatrip said:

Die opbouw wcd bevalt me wel.  Dus de kabel van de wcd, daar een stekker op en die inpluggen in de thermo, toch ?

ZO bedoel ik het ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, greentjeonatrip said:

Betekent dat de tube volop blijft draaien tot de uitschakel is bereikt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. 

Hij zal dan ook sneller uitschakelen natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Edit.  Helemaal in de war met wcd... weet het nu weer van mijn elektrobordje...

Sorry voor je topic Jack, ik hou erover op...

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip ben nu toch eigenlijk wel reuze benieuw waar je in eerste instantie aan dacht met wcd? :rofl

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen probleem greentje !

Eerster de zaailingen omgepot. Zijn 10 skunk en 9 super skunk. (Reguliere)  moeten uiteindelijk 1 of 2 moeders worden.

20190214_194432.jpg

20190214_194438.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

LDe zaailingen geven een teken van bladeren naar onder krullen. Wat betekent dat nog eens?

20190215_222707.jpg

20190215_222646.jpg

20190215_222655.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wortels houden niet van licht...  Vul die potten is wat aan.
Staan ze niet te droog?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rond de 20 is het mooist onder de 18 gaat alles snel achteruit (nacht temp).

Wel mooie zaailingen zou de potten zoals vakman zegt iets bijvullen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaailingen staan nu 5 dagen in de grotere potten en beginnen zich lekker te voelen. Ik heb de wortels bedekt,maar potten moeten eigenlijk veel voller zijn met rfx maar is echt lastig. Plan is als de plantjes groter zijn dat ik ze nog bijvul met rfx.   Van deze zaailingen zal uiteindelijk 50% man zijn dus die gaan toch dan asap eruit!

20190218_224556.jpg

20190218_224615.jpg

20190218_224640.jpg

20190218_224657.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip

Ik heb de warmtekabel met thermostaat binnen. Het ziet uit als goede Duitse degelijkheid. Werd meteen gloeiend heet.  Hopelijk blijft het goede gevoel.

20190220_123425.jpg

20190220_123458.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die Jacky snelle...:D

Benieuwd kerel. Ik zag al aan de laatste foto's dat het aan de folie niet zal liggen. Misschien wat meer aan de slag met alu tape voor een goede warmteoverdracht, maar we zullen zien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...