Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Interessant topic heb je hier Alkaline.
Ik keek altijd naar moonshiners en krijg hier helemaal zin van om ook wat te stoken.

Wat een machtig mooi apparaat is die T-500 man !
De naam doet me denken aan de Terminator films hahaha:lol:
 

Ik ben benieuwd wat je allemaal stoken gaat voor lekkers !

Probeer ook eens de zest van een boeddha lime a.k.a. finger lime te gebruiken,die is echt apart en lekker als smaak.
Als je daar limoncello van maakt ben je binnen:icecream:

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goood morning WF!!!

2de stook is achter de rug,
En meteen een 1ste favoriete gist (alcotec vodka-star) geur is iets neutraler dan de vorige.

Verandering in opstelling t.o.v vorige stook:
Aquarium pomp, koelvat en 9liter ijsblok

large.IMG_20190201_112815.jpg.722844db41644dbd1ce2738531209cde.jpg

11:16
Ijsblok in koelvat

11:45
9liter ijsblok al helemaal verdwenen... (daar hebben we niet lang van mogen genieten... :P )

large.IMG_20190201_111632.jpg.ecf3b13745a790c472c8b0c64978e14a.jpg

Ook eventjes alles afgewogen om de opbrengst in liter te hebben:
2785gram (92% abv dichtheid 0.813 gr/cm³) = 3425,58426cm³ = 3.4liter

density.thumb.jpg.8fb0a8805d72290e11d7e7bb42947dbe.jpg

Zo, dat was hem weer voor nu.

Tot de volgende,

Greetz Alki

@Collie Weed wat in godsnaam is een finger lime en waar kan ik het krijgen :icecream:Finger-Lime-Tree-450w-.jpg.ecbcb65334873962f600069624ee3258.jpg

Edited by alkaline
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alkaline Nou zo eentje......
Word ook wel buddha's hand lime genoemd of buddha finger lime...... enzovoorts.

Buddha lime.jpg

  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alkaline Je kunt ze krijgen bij de betere groenteboeren,en anders kun je ze daar bestellen.
Maar ik weet niet wat het seizoen is van die dingen,volgens mij ietsje later dan gewone citrus vruchten.
Je kunt het beste de zesteur gebruiken en het hele ding schillen daarmee en het wit laten zitten(bitter)
aan de binnenkant zit geen vruchtlichaam maar alleen wit.
 

Het is een typische citruslucht maar dan gemixt met heerlijke florale tonen die kenmerkend zijn voor deze soort.

Ik had er een keer eentje in  de zomer waarvan de zest in mijn 7 up ging,dat is ook lekker dorstlessend.:icecream:

 

Limoncello kan de extra aroma wel gebruiken/waarderen van deze rare vrucht is mijn mening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF

Mooi zijn ze iig wel he Huff?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedemiddag wfertjes!

Snelle update:

Deze ronde op de turbo gist testbank; Double Snake C-star Vodka

large.IMG_20190201_164509.jpg.43aa044812a0cc6cd076df90f5c427ef.jpg

Vandaag eventjes nagemeten of deze uitgegist was. (Was inderdaad uitgegist)

Zal binnen ±14dagen afgestookt worden :icecream:.

 

Greetz alki!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

nice topic man!
en als je "makkelijk"wilt koelen: gebruik dan een bierkoeler.
ook mooi te gebruiken met icen
of om je condenser te koelen als je olie gaat maken:rolleyes:

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goeiemorgen beste wfers!!

De zon straalt weer aan de hemel, vingers kriebelen al om aan het buitenseizoen te beginnen!
Jammer genoeg zijn we nog maar februari, dan zullen we de stookketel maar oppoetsen... ;)

Gisteren de C-star vodka stookwijn, gestookt eind totaal weer ±3.5liter 92%.

Vandaag dus de ketel gekuist, maar wat zit er nu juist in de reflux-kolom :P

boven in de kolom Koperen-zadels (om nare geurtjes en sulfieten te filteren)
Voor het reinigen:large.IMG_20190224_102224.jpg.61f16e147ff5c90fa6d0d15bed7b7f58.jpg

Tijdens (mengsel van azijn en zout):large.IMG_20190224_103702.jpg.bb9cc684f2f54ac2d68e80714cbae7db.jpg

Na:large.IMG_20190224_110318.jpg.77765b55576af37a0b00902cf650cd32.jpg

En de RVS-zadels (deze maken het een fractioneerkolom, de alcoholdampen moeten door al de zadels hun weg naar boven banen. Waardoor de waterdampen terug afkoelen en terug in de ketel vloeien en de alcoholdampen naar de koeler/condesor gaan):

large.IMG_20190224_102233.jpg.b21cfb1ac5f01c776491eaeaba295fbe.jpg
Deze zijn gereinigd met oxi-clean en water nadien afgespoeld.

Zo dat was hem weer, voor vandaag.

Maandag alvast een nieuwe gistemmer opstarten.

Greetz alki

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een heel werkje allemaal , nu even genieten :smoke

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

er komt inderdaad wel wat ontsmet en reinigings werk bij kijken :rolleyes2:

@weetjehet aquarium-pompje doet momenteel goed zijn werk :D  om te koelen

thanks voor de tip zie net dat sommige van die bierkoelers met een temperatuur controler komen (beetje zelfde principe als die labo, glycol chillers)

Edited by alkaline

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier zijn we weer met een kleine update!

Welke gist deze ronde op de testbank? De double snake C3 in 7kg suiker aangevuld met water tot 25liter totaal.

large.IMG_20190226_094957.jpg.afeb9ae075985f522353babb1fe8a8e3.jpg

De vorige gisten werden aangeraden op 6kg deze dus op 7kg, zeer benieuwd of we hierdoor een verhoging in opbrengst gaan opmerken die de prijs/kg suiker kan verantwoorden. :D

Vandaag ook nog de Quarenta y quatro gebotteld na 44dagen macereren.IMG_20190228_141420.thumb.jpg.41d1ddcd60942e59b5f408b9fd881bae.jpg

Zeer mooie goud/oranje kleurtje :icecream:

Jammer genoeg nog iets te vroeg op de dag om hier al eens een borreltje van te proeven... :rolleyes:

Greetz alki!!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goud uit als ik het zo zie:lol:
Mooi hoor alki !
 

Het maakt ook prima de glazen vape onderdelen schoon dat pure spul,uiteraard waste ik niks daarvan.
Want ik hou ook wel van wat AHO,en daarom houd ik het in een weckpotje tot het noemenswaardig is om in te dampen tot AHO.
Mooi filteren en indampen over een tijdje.:yummy:

 

Of gewoon een mixdrankje van maken:bier

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

* bump *

 

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kleine update over de uitslag van de C3 turbo gist gemaakt met 7kg suiker:

Opbrengst: 4.3liter 92%abv

Bijna 1liter ethanol meer voor maar 1kg suiker(€0.68/kg) extra :D

Een voorlopige tussenstand van de gisten die we geprobeerd hebben:

Alcotec vodka star > DS C3 > DS C-star vodka > DS C48

Binnen enkele dagen starten we de laatste stookemmer van het seizoen (niet dat het seizoensgebonden is heeft meer te maken met temperatuur v.h. koelwater) met deze: DS C24

1553416075886-1313205919.thumb.jpg.480a4c0a3afbe49d1614f5b14a10755f.jpg

Edited by alkaline
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alkaline ijs in je koelwater is niet preferabel toch?
Ik had gehoord dat je product blauw kan worden als er te koud gekoeld word? :P
 

0.68 cent de liter,om te lachen bro.:lol:

 


 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier zijn we weer met een receptje :verrygood

Limoncello:

Limoncello (±1.4liter)
Deel1:
500ml alcohol (+92%)
Zeste van 5 citroenen
2-3weken laten trekken

IMG_20190331_100819.thumb.jpg.bed9f414e27c8d65c7672278e5cff814.jpg

Deel2:
300gram suiker
800ml water
In een pannetje aan de kook brengen tot alle suiker is opgelost daarna de siroop laten afkoelen.

Afwerking:
Zestes uit de oplossing halen en siroop bij de alcohol gieten :D

Greetz Alki!!

@Collie Weed als het product blauw uit de ketel komt, lijkt me er toch iets anders aan de hand :P (bv: koperzouten, door het niet goed reinigen van de ketel). 

het is inderdaad lachwekkend hoe goedkoop het is om het zelf te maken in tegenstelling tot die veels te getaxeerde alcohol uit de winkel. :lol:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn we weer met wat lekkers!

Zondag de laatste stookwijn van het seizoen gedraaid (3.5liter 92%)  gist c24.

Één van de mindere turbogisten die aanbod zijn gekomen...

De beste gist naar mijn mening was de alcotec vodka-star en voor de kwantiteit de c3 gist...

Sooo dan kunnen we nu naar hartelust extraheren! :icecream:

De limoncello valt goed te pruimen in ieder geval :verrygoodIMG_20190421_111419.thumb.jpg.c3a1153fde20405ca171fbc5e1e6ab13.jpg

Verder ook beetje vals gespeeld met, "aroma" van een graan jenevertje (ben benieuwd :P)

IMG_20190421_095907.thumb.jpg.2997ddd32fa4d84f54939e04f7cc6793.jpg

Greetz alki!

Maak er nog een mooie woensdag van!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alkaline

Ik heb van deze lekkere smooth drinkende stook van 92% een lekkere chaga likeur gemaakt.
Ik heb gewoon het gedeelte water vervangen met sterk getrokken chaga thee en honing.
 

Zo heb ik een likeur gemaakt met vanille achtige tonen,die nog gezond is ook ! :verrygood
 

Ik kan zeggen dat het meer dan prima kwaliteit is,dat is een goed gestookte alcohol Alki !

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn we weer met iets op citrusvruchten basis... :rolleyes:

IMG_20191227_184618.thumb.jpg.c78abf2f674208d22b7f2146767dc397.jpg

December de maand van de mandarijnen en in dit geval clementine.:lol:

Recept voor ±1.3liter:

-schil van 10tal clementines

2x 15min opkoken in water (water verversen) dan een derde en laatste keer 15min in 0.7liter water + 300gr suiker.

Eenmaal de schillen en suikersiroop afgekoeld zijn in de weckpot voeg je 0.5liter 96% consumptie alcohol toe.

Laat 2weken macereren

Enjoy! :icecream:

Greetz Alki

Edited by alkaline
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...