Collie Weed 2,426 Posted January 16, 2019 Interessant topic heb je hier Alkaline. Ik keek altijd naar moonshiners en krijg hier helemaal zin van om ook wat te stoken. Wat een machtig mooi apparaat is die T-500 man ! De naam doet me denken aan de Terminator films hahaha Ik ben benieuwd wat je allemaal stoken gaat voor lekkers ! Probeer ook eens de zest van een boeddha lime a.k.a. finger lime te gebruiken,die is echt apart en lekker als smaak. Als je daar limoncello van maakt ben je binnen 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted February 1, 2019 (edited) Goood morning WF!!! 2de stook is achter de rug, En meteen een 1ste favoriete gist (alcotec vodka-star) geur is iets neutraler dan de vorige. Verandering in opstelling t.o.v vorige stook: Aquarium pomp, koelvat en 9liter ijsblok 11:16 Ijsblok in koelvat 11:45 9liter ijsblok al helemaal verdwenen... (daar hebben we niet lang van mogen genieten... ) Ook eventjes alles afgewogen om de opbrengst in liter te hebben: 2785gram (92% abv dichtheid 0.813 gr/cm³) = 3425,58426cm³ = 3.4liter Zo, dat was hem weer voor nu. Tot de volgende, Greetz Alki @Collie Weed wat in godsnaam is een finger lime en waar kan ik het krijgen Edited February 1, 2019 by alkaline 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted February 1, 2019 @alkaline Nou zo eentje...... Word ook wel buddha's hand lime genoemd of buddha finger lime...... enzovoorts. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted February 1, 2019 ober er zitten kikkervisjes in mijn komkommer 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted February 2, 2019 @alkaline Je kunt ze krijgen bij de betere groenteboeren,en anders kun je ze daar bestellen. Maar ik weet niet wat het seizoen is van die dingen,volgens mij ietsje later dan gewone citrus vruchten. Je kunt het beste de zesteur gebruiken en het hele ding schillen daarmee en het wit laten zitten(bitter) aan de binnenkant zit geen vruchtlichaam maar alleen wit. Het is een typische citruslucht maar dan gemixt met heerlijke florale tonen die kenmerkend zijn voor deze soort. Ik had er een keer eentje in de zomer waarvan de zest in mijn 7 up ging,dat is ook lekker dorstlessend. Limoncello kan de extra aroma wel gebruiken/waarderen van deze rare vrucht is mijn mening. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted February 2, 2019 ik wil die dingen groeien 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted February 3, 2019 @HUFFnPUFF Mooi zijn ze iig wel he Huff? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted February 3, 2019 snozzcumbers 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted February 9, 2019 Goedemiddag wfertjes! Snelle update: Deze ronde op de turbo gist testbank; Double Snake C-star Vodka Vandaag eventjes nagemeten of deze uitgegist was. (Was inderdaad uitgegist) Zal binnen ±14dagen afgestookt worden . Greetz alki! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted February 20, 2019 nice topic man! en als je "makkelijk"wilt koelen: gebruik dan een bierkoeler. ook mooi te gebruiken met icen of om je condenser te koelen als je olie gaat maken 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted February 24, 2019 Goeiemorgen beste wfers!! De zon straalt weer aan de hemel, vingers kriebelen al om aan het buitenseizoen te beginnen! Jammer genoeg zijn we nog maar februari, dan zullen we de stookketel maar oppoetsen... Gisteren de C-star vodka stookwijn, gestookt eind totaal weer ±3.5liter 92%. Vandaag dus de ketel gekuist, maar wat zit er nu juist in de reflux-kolom boven in de kolom Koperen-zadels (om nare geurtjes en sulfieten te filteren) Voor het reinigen: Tijdens (mengsel van azijn en zout): Na: En de RVS-zadels (deze maken het een fractioneerkolom, de alcoholdampen moeten door al de zadels hun weg naar boven banen. Waardoor de waterdampen terug afkoelen en terug in de ketel vloeien en de alcoholdampen naar de koeler/condesor gaan): Deze zijn gereinigd met oxi-clean en water nadien afgespoeld. Zo dat was hem weer, voor vandaag. Maandag alvast een nieuwe gistemmer opstarten. Greetz alki 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakman 4,595 Posted February 24, 2019 Nog een heel werkje allemaal , nu even genieten 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted February 24, 2019 (edited) er komt inderdaad wel wat ontsmet en reinigings werk bij kijken @weetjehet aquarium-pompje doet momenteel goed zijn werk om te koelen thanks voor de tip zie net dat sommige van die bierkoelers met een temperatuur controler komen (beetje zelfde principe als die labo, glycol chillers) Edited February 24, 2019 by alkaline Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted February 28, 2019 Hier zijn we weer met een kleine update! Welke gist deze ronde op de testbank? De double snake C3 in 7kg suiker aangevuld met water tot 25liter totaal. De vorige gisten werden aangeraden op 6kg deze dus op 7kg, zeer benieuwd of we hierdoor een verhoging in opbrengst gaan opmerken die de prijs/kg suiker kan verantwoorden. Vandaag ook nog de Quarenta y quatro gebotteld na 44dagen macereren. Zeer mooie goud/oranje kleurtje Jammer genoeg nog iets te vroeg op de dag om hier al eens een borreltje van te proeven... Greetz alki!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted March 8, 2019 Ziet er goud uit als ik het zo zie Mooi hoor alki ! Het maakt ook prima de glazen vape onderdelen schoon dat pure spul,uiteraard waste ik niks daarvan. Want ik hou ook wel van wat AHO,en daarom houd ik het in een weckpotje tot het noemenswaardig is om in te dampen tot AHO. Mooi filteren en indampen over een tijdje. Of gewoon een mixdrankje van maken 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted March 15, 2019 * bump * 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted March 24, 2019 (edited) Kleine update over de uitslag van de C3 turbo gist gemaakt met 7kg suiker: Opbrengst: 4.3liter 92%abv Bijna 1liter ethanol meer voor maar 1kg suiker(€0.68/kg) extra Een voorlopige tussenstand van de gisten die we geprobeerd hebben: Alcotec vodka star > DS C3 > DS C-star vodka > DS C48 Binnen enkele dagen starten we de laatste stookemmer van het seizoen (niet dat het seizoensgebonden is heeft meer te maken met temperatuur v.h. koelwater) met deze: DS C24 Edited March 24, 2019 by alkaline 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted March 31, 2019 @alkaline ijs in je koelwater is niet preferabel toch? Ik had gehoord dat je product blauw kan worden als er te koud gekoeld word? 0.68 cent de liter,om te lachen bro. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted March 31, 2019 Hier zijn we weer met een receptje Limoncello: Limoncello (±1.4liter) Deel1: 500ml alcohol (+92%) Zeste van 5 citroenen 2-3weken laten trekken Deel2: 300gram suiker 800ml water In een pannetje aan de kook brengen tot alle suiker is opgelost daarna de siroop laten afkoelen. Afwerking: Zestes uit de oplossing halen en siroop bij de alcohol gieten Greetz Alki!! @Collie Weed als het product blauw uit de ketel komt, lijkt me er toch iets anders aan de hand (bv: koperzouten, door het niet goed reinigen van de ketel). het is inderdaad lachwekkend hoe goedkoop het is om het zelf te maken in tegenstelling tot die veels te getaxeerde alcohol uit de winkel. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted May 1, 2019 Zijn we weer met wat lekkers! Zondag de laatste stookwijn van het seizoen gedraaid (3.5liter 92%) gist c24. Één van de mindere turbogisten die aanbod zijn gekomen... De beste gist naar mijn mening was de alcotec vodka-star en voor de kwantiteit de c3 gist... Sooo dan kunnen we nu naar hartelust extraheren! De limoncello valt goed te pruimen in ieder geval Verder ook beetje vals gespeeld met, "aroma" van een graan jenevertje (ben benieuwd ) Greetz alki! Maak er nog een mooie woensdag van! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted August 8, 2019 @alkaline Ik heb van deze lekkere smooth drinkende stook van 92% een lekkere chaga likeur gemaakt. Ik heb gewoon het gedeelte water vervangen met sterk getrokken chaga thee en honing. Zo heb ik een likeur gemaakt met vanille achtige tonen,die nog gezond is ook ! Ik kan zeggen dat het meer dan prima kwaliteit is,dat is een goed gestookte alcohol Alki ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted December 27, 2019 (edited) Zijn we weer met iets op citrusvruchten basis... December de maand van de mandarijnen en in dit geval clementine. Recept voor ±1.3liter: -schil van 10tal clementines 2x 15min opkoken in water (water verversen) dan een derde en laatste keer 15min in 0.7liter water + 300gr suiker. Eenmaal de schillen en suikersiroop afgekoeld zijn in de weckpot voeg je 0.5liter 96% consumptie alcohol toe. Laat 2weken macereren Enjoy! Greetz Alki Edited December 27, 2019 by alkaline 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites