Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Plantformer

Kosher Kush met een vleugje Pineapple OG

Recommended Posts

Gaaf, ziet er heel goed uit weer.

Wat meer info over bvb je setup zou wel fijn zijn ja.

Ben benieuwd hoe dit verder gaat, succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh oke ja las nergens dat jij hem gingen bewaren.

Dus ging er maar vanuit dat je het geslacht had bepaald en hem eruit ging halen ook omdat de rest toppen heeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Al Green: ja

@Twiet: growlab 80w (150 x 80), lumatek evsa 1000watt gedimd naar 600watt, softbox 250m3, vloerverwarming, oliekacheltje. 

17 x 12ltr potten. Atami bi grow met flowersaver, compo bio korrels op basis van schapenwol, lavameel en Biovin. Ingewaterd met Biopak. Elke beurt sylicium mee. Stekken waren niet schoon, 3 x behandeld met spray&grow spint. Nu helemaal schoon. 

Strains: 14 x Kosher Kush uit stek en 2 x pineapple OG en 1 x Somari x Gorilla Glue#4 uit zaad 

1 Pineape OG is behandeld met STS, naar verwachting gaat "hij" komende week stuiven. 

Voeding vanaf week 4 t/m 8 OPF 5-2-5, 1 x per week Biopak mee om het bodemleven op gang te houden. 

Temp lamp aan: 26.5

Temp lamp uit: 16

Temp Bodem: 22/24 continue. 

LV: 55% lamp aan, 60% lamp uit. 

3 weken voorgroei, veel knakken, buigen en pinchen. 

Getopt na de 6de internode. 

Kosher kush en pineapple OG moeten na het schakelen in toom worden gehouden anders gaan ze behoorlijk strekken. Planten zijn perfect op hoogte zo'n 60/70 cm. Lamp op 60cm van het gewas. 

 

 

 

 

 

Edited by Plantformer
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi maatje tent, die kende ik nog niet.

Heb je een speciale reden om de Pineapple als man te gebruiken en niet de KK, is deze kruising al vaker gedaan, hoeveel zaad +/- denk je hier uit te halen of heb je daar geen idee van, is het in jouw ogen belangrijk om silicium mee te geven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Twiet:  De Pineapple OG is een kruising tussen een OG kush en een Pineapple haze en is gekozen als vader omdat deze uit mijn eigen keukentje komt en het een goede buitenplant is en een een behoorlijke gever door de invloeden van de pineapple haze. De Kosher Kush (is ook weer een afstammeling van de OG kush) voor zijn zeer hoge THC productie en hard stinkende terpenenprofiel . Het resultaat is sowieso monsterlijk met deze genetica. Met een beetje mazzel haal ik ruim 20.000 zaden, de laatste run tikte ik de 21.000 aan op 1.2 meter met een 600wattert.

Silicium zorgt voor een betere opname van voedingstoffen, zorgt voor minder stress en gaat goed samen met myccorhiza. Absoluut een aanrader om toe te voegen aan je voedingslijn. Ik gebruik de silicium van Aptus (white label dubbel geconcentreerd en niet te koop in de "winkel")

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi is dat, je eigen speciale pineapple OG. Ik vroeg me af of je een speciale reden had om die pineapple als pa te gebruiken ipv de Kosher Kush. Want ik weet niet veel van genetica en kruisingen en zo maar kan me wel voorstellen dat als je het andersom zou doen, Kosher als pa en pineapple als ma het resultaat anders zou zijn. Vandaar ide vraag.

Het lijkt me inderdaad hoe dan ook een kruising waar je hele mooie planten uit kunt halen.

Test je dat resultaat dan ook zelf, of gaan de zaden lekker de deur uit?

Ik zal ook eens een rondje doen met silicium, ben benieuwd.:tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ik heb gekozen voor KK als moeder en Pine OG als vader had te maken met beschikbaarheid.  Ik had niet voldoende Pine OG om de tent te vullen. Anders zou het nog weken gaan duren voordat ik verder kon. KK als vader en Pine OG als moeder zou een ander resultaat geven. Zover ik weet komt 35% van de genen van de vader in het nageslacht terecht.

Het streven is om eind januari deze run af te ronden en gelijk een nieuwe run in te zetten die eind april klaar moet zijn... "toevallig" begint dan net het buitenseizoen. Alles gaat de deur uit en zal worden gekweekt in het buitenland in de volle grond. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da´s een goeie reden toch. Ah, is dat zo, +/-35% van de genen komt van de man, leuk om te weten.

Dat gaat je vast lukken, die 2de run op tijd klaar te hebben. Nu snap ik ook waarom je het belangrijk vindt om een goede buitenplant te gebruiken voor deze batch. Zal de kweker die er mee aan de slag gaat blij mee zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prachtige planten. Hoe weet je dat de man een omgebouwde vrouw is? Ik zie geen calyxen.

Succes verder. Altijd leuk een zadenkweek!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Limbic : dat weet ik omdat er vrouwlijke voorbloei is geweest. Ik gebruik een behoorlijk sterke oplossing STS. De zilverdeeltjes in de oplossing zorgen voor een blokkade voor vrouwelijke bloei waardoor mannelijke bloei wordt geforceerd. Het gebeurt ook dat de vrouwelijke bloei eerst inzet en daarna krijgt de plant mannelijke bloemen. Vrouwelijke bloei heeft deze keer geen kans gehad en de plant is na behandelen gelijk mannelijk gaan bloeien, de chromosomen zullen vrouwelijke zijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant, ik blij mee kijken. :popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat worden veeeeeel mooie zaden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij werken die filmpjes niet, de eerste een heel klein beetje maar de 2de is niks.:(

Maar ik begrijp uit wat ik heb kunnen zien dat je het mannetje een beetje helpt bij het stuiven. Doe je dat om de zoveel tijd, zet je er een ventilator achter zodat het stuif beter verspreidt?

Je zegt dat je een sterke sts gebruikt, kun je ons de verhouding verklappen?

Hoe komt het denk je dat je man deze keer geen vrouwelijke bloemen heeft laten zien, ligt dat ergens aan?

Ik heb nu voor het eerst een vrouwtje behandelt met sts en meteen na de 1e behandeling op 12/12 gezet. Ze staat nu 12 dagen en begint vooralsnog enkele vrouwelijke blommekes te laten zien. Maar het lijkt wel zo dat de toppen een iets andere vorm beginnen te krijgen als bij gewone vrouwelijke planten rond deze tijd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@TwietDoor tegen de bloemen te tikken of op de takken te tikken komen er hele wolken pollen vrij. Vanaf het moment dat ik merk dat de bloemen open gaan zet ik tijdens het bestuiven de afzuigventilator uit en schud ik flink en tik aan de plant om zoveel mogelijk pollen op de pistels te deponeren. STS maak ik zelf met een gappie van me. Recepten zijn op Google te vinden. Hoe goed de STS pakt verschilt per strain. Kijk maar eens op de site van Strainhunters ofzo je kan er een hoop info vinden. Ik gebruik een verhouding van 100ml STS op 500/600 ml demi water. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, alles staat op internet. Meestal geef ik 1 behandeling een week voor 12/12, dus nog in de groeifase. Vervolgens zet ik deze plant een week eerder dan de rest op 12/12. Gemiddeld duurt het 30/35 dagen voordat de pollen vrij komen. Bestuiven doe ik bij voorkeur in week 3/4 na 12/12.doe je het later dan zal dat effect hebben op de kwaliteit en aantallen omdat zaad gemiddeld 6 weken nodig heeft om te rijpen. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...