Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

cannarie

Sinaasappeltjes onder een hybride hps/led zonnetje.

Recommended Posts

1 hour ago, Wiekspiet said:

Begon hier al tijdens de zwangerschap :whip:

Dan had je de ketting te lang :whistling :lol:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

4 hours ago, vakman said:

Dan had je de ketting te lang :whistling :lol:

Of die van haar te kort? :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

dag 15

20190820_132801.thumb.jpg.06585f65270cbf8c4440d78f9923eae1.jpg

Het was al snel na het verpotten duidelijk welke vd 5 de zwakste schakel was, dus had die al gelijk omgehaald.

3 planten zaterdag getopt, de 4e zondag.

Ik ben aan het experimenteren met 24/0 licht.

Ben van een nieuwe setup aan het dromen waarin ik 2 hokken alternerend wil draaien maar wel in het zelfde hok wil voorgroeien. Dan leek me 24/0 wel handig, vandaar.

Ondanks dit zie ik ze niet heel veel sneller groeien. Maar de vorige keer had ik ze ook meteen in 11 liters gezet ipv 4, had ik er meer lampen op staan en had ik niet getopt, dus het is ook niet echt een goed vergelijk.

Denk dat ik ze eerst nog een keer in 11 liters over ga zetten voor ze in hun eindpotten gaan. Zo kunnen ze nog wat langer in het 90x60 tentje blijven staan, al is het verschil in diameter vd potten eigenlijk net te klein om een beetje lekker te kunnen verpotten.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

dag 16

20190821_1604471.thumb.jpg.20636181927407d88ca82b92d3399c2c.jpg

Toch maar verhuisd om ze wat meer ruimte te geven en de breedtegroei optimaal te stimuleren

Edited by cannarie
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... TCFKATMV (the condition formerly known as tmv)

20190823_105036.thumb.jpg.4c4559d7d37874386f8ac76b04a16266.jpg

Geloof dat het qua ernstigheid (tot nog toe) wel mee valt en dat het gelukkug zoals men vaak dacht toch niet besmettelijk schijnt te zijn.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valt wel mee inderdaad ja. Was ook nerveus over de besmettlijkheid van wat het ook moge zijn, maar heb het nooit zien over gaan naar een andere plant. Bij mij staan ze nog allemaal in dezelfde bak water ook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wietefras Ja is was jou nog even vergeten in de referentie te zetten ;) 

Kon me toen ik het aantrof herinneren wel eens gelezen te hebben dat de oorsprong van "tmv" ter discussie stond. Ging toen even zoeken en kwam op een post van jou uit op ik geloof .eu waarin ik je redenatie wel plausibel vond. Dat het ook niet voor komt op stekken bijv. Dus dat het wel genetisch moet zijn, aangezien niemand een zieke plant gaat selecteren als moeder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet ook niet precies hoe het zit hoor en ik ben niet meer welkom daar op .eu (door mijn ongewenste correcties op de onzin die de hoofdsponser en zijn ja-knikkers daar rondstrooien), maar inderdaad het viel mij ooit ook op dat het niet besmettelijk is. Voor zover ik begreep is dat wel anders met de echte TMV (op tabaksplanten dan)

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja het was duidelijk dat het slechts een redenatie was hoor, maar zoals gezegd wel een waar ik in mee kon gaan.

Ja kreeg al iets mee dat het daar rommelt. Kan er in dit geval weinig over zeggen omdat ik er niet meer doe dan af en toe mijn kweekverslag updaten en het dus allemaal niet gelezen heb.

Hoorde wel ook al dat er de nodige dingen weg geedit worden en als sponsors idd inspraak krijgen wat er wel of niet gezegd mag worden zegt dat eigenlijk wel genoeg. Al zullen ze het vast niet met zoveel woorden gezegd hebben.

Maar één ding is zeker. Hier zul je het iig nooit aan de stok krijgen met de leiding ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja het is jammer om te zien hoe een forum zo naar de kloten kan gaan als de forum eigenaar zich zo laat inpalmen voor een paar centen. Alle mensen die er wel verstand van hebben zijn weggepest en de moderatoren die regelmatig gratis spullen  opgestuurd krijgen zijn laaiend enthausiast en dulden geen weerwoord. Ze "testen" spullen zonder enige kritische houding. Laat staan dat ze een  verklaring geven in hoeverre het product daadwerkelijk "geweldig" zou zijn als ze resultaten laten zien die relatief slechter zijn dan met andere producten.

Anyway, het forum hier draait inderdaad heel goed zonder dat de leiding zich er overmatig tegenaan bemoeit en/of ons hun producten door de strot duwt. Er zal wel wat moderatie zijn, want anders krijg je geheid gedoe over verkoop prijzen ofzo, maar het lijkt zich vooral ook zelf te modereren. Hoop dat ik hiermee niet een aantal hardwerkend edoch stille moderatoren mee tekort doe :)

 

Maar goed, sorry voor de afdwaling. Was hier meer om je prachtige planten te bewonderen. Blijf het toch altijd weer iets magisch vinden hoe die zaadplanten zich zo prachtig symmetrisch ontwikkelen.

Ik gebruik bij de voorgroei ook 24/0. Ook inderdaad niet zozeer omdat ze zich sneller zouden ontwikkelen, maar de temperatuur is constanter, je kan er altijd bij en je kan zonder beperking kiezen welke 12/12 periode je vervolgens neemt.

Enige merkwaardige wat ik ondervind is dat ze aanzienlijk meer drinken (anderhalf tot twee keer zoveel). Ook nadat ze in de bloei zijn gegaan blijven ze meer drinken. Misschien toeval of een andere reden dat ze dat doen, maar ik heb voor zover ik weet verder niets veranderd. Zie ook geen lekkage oid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wietefras Maar jouw posts en ook die van Slablaadje zijn in ieder geval nog aanwezig. Misschien niet allemaal.

Maar er zijn ook leden totaal uitgewist waardoor aan sommige topics geen touw meer vast te knopen valt.

Vooral in toen even die rare SpeesCees daar actief werd, zijn er koppen gaan rollen.

Wel een hoog amusementsgehalte :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Wietefras said:

Er zal wel wat moderatie zijn, want anders krijg je geheid gedoe over verkoop prijzen ofzo, maar het lijkt zich vooral ook zelf te modereren. Hoop dat ik hiermee niet een aantal hardwerkend edoch stille moderatoren mee tekort doe :)

Nou nee hoor. Om een voorbeeld te noemen opende een flapdrol hier 2 weken terug 2 topics waarin hij alle mogelijke vervalsde documenten aanbood. Nou die topics staan er gewoon nog steeds hoor. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Het moet idd echt van de leden zelf komen. En dat werkt eigenlijk best prima tot zo ver.

2 hours ago, Wietefras said:

Enige merkwaardige wat ik ondervind is dat ze aanzienlijk meer drinken (anderhalf tot twee keer zoveel).

Daar kan ik nog niet echt iets over zeggen. Voor het schakelen houd ik nooit zo bij hoe vaak ik ze wat geef namelijk. Las laatst in een stukje van cnnbs dat ze sneller in bloei zouden schieten na 24/0. Maar zij schrijven wel vaker rare dingen dus weet niet hoeveel waarde ik daar nou aan moet hechten. We merken het vanzelf wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, ja met hydro zie je wel wat directer wat ze verbruiken. Het ging bij mij van 5 liter water per dag per m2 naar 10 liter. Later in de bloei was het ook nog steeds 8l per dag oid. Het reservoir waaruit het systeem eigenlijk een week automatisch uit aangevuld kon worden was nu dus ook nog maar genoeg voor een paar dagen.

Ik had overigens de verlichting ook naar 50% gedimd toen die op 24/0 stond. Ik dacht daarmee de totale hoeveelheid licht per dag gelijk te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan mijn lampen niet zo heel ver dimmen met een strip per 12cm en een 1050a driver. Dus ik hang ze gewoon net zo hoog tot de blaadjes net wel/net niet omhoog gaan krullen.

Ik ga het zien wat betreft het drinken na het schakelen. Dan kan ik de watergift zo naast die van vorige ronde leggen. Al zopen ze toen ook meer dan ooit met de nieuwe leds in de plaats van de helft van de hps. Zal wel aan de lichtintensiteit gelegen hebben.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik schuif ook aan :) ga proberen weer wat actiever te zijn op de forums

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 21

20190826_214854.thumb.jpg.a429aaf50b02c86aed7db102a6090c6e.jpg

Zou normaal gesproken morgen weer updaten, maar heb dan geen tijd dus doe het nu alvast.

Zit net als vorige ronde weer zo'n strekker tussen. Deze net 4x geknakt. Beetje gewaagd misschien met het oog op veel stress in 1 keer. Het waren wel vrij subtiele knakjes hoor ;)

20190826_210341.thumb.jpg.5807baf1f33e5f13ee33f97d2ba7bde3.jpg

De tabaksplant (helemaar rechts) groeit nu het langzaamst, terwijl die eerst wel gewoon gelijk mee ging.

Net nav een gesprek in een ander topic weer eens mijn bladtemperaturen gemeten. En weer is die heel hoog. De 3 niet geknakte planten waren ca 0,5 graad koeler dan de omgeving (beide met het ir pistool gemeten) en de strekkende plant zelfs een half graadje warmer dan de omgeving. Dit was wel net na het knakken waardoor de plant misschien even wat minder verdampt door stress ofzo? Ik heb iig wederom geen idee waarom die temperaturen zo hoog zijn.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook eens gemeten, ook ongeveer een halve graad koeler dan de omgeving. 

Zou het ontbreken van de stralingswarmte er iets mee te maken hebben, dat het blad nu minder hoeft te koelen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daardoor zou je het juist andersom verwachten toch?

Als ze minder hoeven te koelen omdat ze minder warm worden, dan heb je toch in de beginsituatie al een koelere plant? :) 

Bovendien hebben we beide ervaren dat minder stralngswarmte niet perse tot heel veel minder verdamping leidt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker knakken die bitches, geen medelijden

Wanneer ga je ze overpotten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, 420man010 said:

Wanneer ga je ze overpotten?

Staan nu een week in deze potten. Gok op zondag. Beetje afhankelijk van wanneer ik er tijd voor heb ook

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 32

Erg druk geweest afgelopen 2 weken en er niet helemaal bij geweest met mijn aandacht. Ging van een paar keer te droog tot daarna watergeven wat er voor de helft in 1 keer onder weer uit liep, gevolgd door tekenen van te net staan.

Gevolg is dat ze heel weinig gegroeid zijn, veel geel blad onderin hebben en ik een week later verpot heb dan gepland. vandaag dus. De plant met het geelste blad was trouwens die die ik toen 4x in 1x geknakt had. Die ging de dagen erop heel hard achteruit. was geen goed idee geweest dus

Maargoed, had wel en paar weken speling qua uiterst oogst moment en ze groeien er wel weer uit

Oh ja. zojuist nog 1 blad met trips schade aangetroffen met 3 van die beesten onderop het blad. Deze kapot geknepen en moet nog even kijken hoe ik de rest die er ongetwijfeld zitten aan ga pakken.

20190906_233810.thumb.jpg.18715a23ec8d9392be439b5835d85979.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een leger aan rovers erin, 2 soorten, gewapende guerrilla strijders die de bushbush in gaan en een bataljon grondtroepen.
Dat is de enige manier om er echt vanaf te komen :tu

Dood aan de moederneukers!!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...