Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

cannarie

Sinaasappeltjes onder een hybride hps/led zonnetje.

Recommended Posts

On 7/21/2019 at 9:18 PM, cannarie said:

Om die reden had ik een paar weken geleden de ledlamp een kwartiertje later ingeschakeld. Heel veel meer kun je niet doen om het te voorkomen denk ik?

..:search: en gij zult vinden zei de stuurman op de wal:wave:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie,

Wat je nu gaat lezen zal je waarschijnlijk als aanvallend ervaren maar het is goed bedoeld. 

Mensen proberen je te helpen en je adviezen te geven, want je vraagt er na. Nadat ze hun ervaringen/adviezen delen is het al gauw: zo hoort het niet, zo klopt het niet enz. 

En tuurlijk mag je een eigen mening hebben en je eigen kweekstijl ontwikkelen, niks mis mee:tu

Mensen die al antwoord geven willen je oprecht de goede kant op sturen, dat heb ik wel gezien. Ik heb ook gezien dat je heel eigenwijs bent (ben ik zelf ook) en dat je graag je eigen koers vaart. Ik snap het antwoord van @greentjeonatrip ook erg goed, aangezien hij je dit onderwerp al meerdere malen onder de neus geduwd heeft. EN toch wilt hij je NOGSTEEDS helpen.

Ik zeg niet dat je alles moet doen wat er gezegd wordt, maar overweeg het een keer of leg uit waarom je het niet zou willen. Bekijk het eens van het perspectief van de helper, I.P.V. van je eigen perspectief:tu

Nogmaals het is goed bedoel Cannarie, en anders denken is ook zeker geen verkeerde keuze! Je vraagt wel indirect naar hulp en mensen geven je de handvaten (goede of slechte) om je te helpen en uiteindelijk maak je zelf natuurlijk de keuze, maar onderbouw deze zodat men het snap waarom je het niet zou willen. 

Het is allemaal goed bedoeld:innocent:

Gr, X 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, lostchild said:

..:search: en gij zult vinden zei de stuurman op de wal:wave:

Bedoelde het meer van. "Naar mijn idee houd ik er al rekeing mee. Zie dan ook niet direct aanleiding om er nu naar te gaan zoeken. Maar als jij zegt dat ik iets mis, hoor ik het graag." Die laatste zin was dan het vraagteken

Ik zou het niet meer durven om jou direct een vraag te stellen. Ik weet toch ook wel dat jij daar geen antwoord op geeft ;)

Maar toch leuk leuk dat je je ondanks de akkefietjes even in mijn topic komt melden ouwe reus ;)

 

@Xaim Ik voel me niet zo snel aangevallen hoor. Ik heb alleen het idee, en ook dit is geen aanval, dat je de conversatie tussen green en mij niet helemaal goed gelezen hebt. Of in ieder geval de hoofdzaken niet van de bijzaken hebt kunnen scheiden.

Ten eerste heb ik nergens om hulp gevragd. Ik heb aangegeven te overwegen RO water te gaan gebruiken etc etc, waar jij op reageerde en er een gesprek ontstond. Een beetje zoals dat gaat op een forum zegmaar. Daarnaast heeft hij me nooit eerder iets onder de neus geduwd. Correct me if I'm wrong, maar volgens mij heb ik het nooit eerder met hem over rot in relatie tot voeding gehad.

Daarnaast waardeer ik elk advies wat ik krijg. Of ik er nou wat mee doe of niet. Sterker nog, ik waardeer elke deelname aan mijn topic. Maar daar gaat het helemaal niet om.

Waar het om ging is dat greentje blijkbaar van alles aan te merken heeft op wat er in dit topic geschreven wordt, maar dan zonder dit alles ook maar enigszins toe te lichten. En dat vind ik raar. En daar zeg ik dan wat van. Dat is alles.

En dan haalt greentje er vaak een heleboel dingen bij die er niet direct mee te maken hebben. En ook dat is geen aanval, want dat is nou eenmaal wie hij is, prima. Alleen het kan dan wel erg afleiden van de kern van het verhaal.

Het is verder allemaal wat het is. Ik heb voor de rest helemaal geen probleem met greentje ofzo. Ik weet ook wel dat hij het allemaal niet slecht bedoeld. Heb alleen het idee dat hij nu meer een probleem met mij heeft haha. Of mijn stijl van communiceren dan. Maar dat komt ook wel goed hoor ;)

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie,

@lostchild heeft hier boven in wat getagt wat toch echt wel een vraag is (in mijn beleving). Je twijfeld, dus wil je meer weten, zo komt het op mij over. 

Wat er op een gegeven moment verteld is heb ik allemaal gevolgt en ik begrijp jullie beide. Alleen jij snapt mij duidelijk niet, maar dat is ook goed. Ik heb m'n best gedaan, en ik vind het niet zo gek dat iedereen zo aanvallend op je reageert uiteindelijk.

Je moet toch is naar je zelf kijken ipv naar anderen te wijzen.

Gr, X 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar wat heeft mijn "vraag" aan lc hiermee te maken?

Zoals ik zei waardeer ik elk advies. Maar wat voor advies is "bizar om alle adviezen hierboven te lezen, ga je eens wat meer verdiepen in Atmosphere" dan?

En iedereen mag kritiek op me hebben, maar ik heb vooralsnog nog geen kritiek voorbij zien komen die hout snijdt.

Ik was verder niet in de veronderstelling dat iedereen aanvallend op me reageert. 

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/20/2019 at 10:33 PM, cannarie said:

Maar baal er wel van. Nu al 3 rondes op rij rot, waar ik het voorheen nog nooit had gehad. En waar ik het dan in moet zoeken? hoge ec misschien?

Klopt, even wat meer moeite gedaan, dit zijn wel de vragen die ik bedoelde. Maar je stelt wel degelijk vragen, zelf zonder dat je het als vraag bedoeld (als ik je zo goed begrijp van de tekst hier boven? (Mijn "vraag" ) )

Maar los daarvan gaat mij het mij meer om de manier waarop er gesproken wordt, er zit (in mijn beleving) een beetje kleinerd iets in, maar dat kan mijn verkeerde opvatting zijn, het is natuurlijk eenmaal tekst. Ik weet niet hoe @greentjeonatrip of @lostchild het bv opvatten.

Ik denk dat mensen wel een beetje beledigd zijn en dit ook naar jou laten merken, maar dat is wederom hoe ik de tekst op vat:innocent:

Klopt, maar ik heb hem dit al een keer eerder aan horen halen bij jou (of dat dit topic was weet ik niet zeker). Daarom zeg ik ook, ik snap jullie beide. 

Je zegt ook dat je geen kritiek hebt gehad dat hout snijdt, ik heb wel degelijk goede adviezen langs zien komen, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Maar los van dit hele geneuzel, wat verwacht je van de mensen hier op het forum als bijdrage? 

Je weet dat wat je nu doet rot oplevert, ideeën die aangedragen worden snijdt geen hout, maar waar hoop je dan op? Aangezien je al deze tips aan de kant schuift en beschouwd als niet nuttig genoeg. 

Gr, X

Edited by Xaim

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Xaim said:

Maar je stelt wel degelijk vragen

en wat dan nog!?

10 hours ago, Xaim said:

er zit (in mijn beleving) een beetje kleinerd iets in, maar dat kan mijn verkeerde opvatting zijn, het is natuurlijk eenmaal tekst.

Ja dat is een verkeerde opvatting. Het tegenovergestelde is waar. Als iemand iets zegt dat me niet bevalt en ik zie diegene voor vol aan, dan reageer ik daar op een directe manier op. Ter illustratie.. als mijn moeder iets stoms doet zal ik haar dat op een directe manier laten weten. Doet een willekeurig persoon op straat het zelfde, denk ik lekker laten gaan die gek.

10 hours ago, Xaim said:

Ik denk dat mensen wel een beetje beledigd zijn en dit ook naar jou laten merken, maar dat is wederom hoe ik de tekst op vat:innocent:

Als ze zich beledigd voellen hebben ze of de gelegenheid uit te leggen dat mijn onderbouwde kritiek niet juist is, of ze kunnen gewoon niet tegen de waarheid. Ik houd nou eenmaal niet zo van dat oppervlakkige geslijmjurk. Ben daar een beetje allergisch voor zelfs. En als iemand dan echt zon teer zieltje heeft blijft ie maar lekker weg ofzo. No hard feelings

10 hours ago, Xaim said:

Je zegt ook dat je geen kritiek hebt gehad dat hout snijdt, ik heb wel degelijk goede adviezen langs zien komen, maar dat is mijn persoonlijke mening. 

Maar los van dit hele geneuzel, wat verwacht je van de mensen hier op het forum als bijdrage?

Maar waar?? Waar is mijn opmerking naar greentje dat zijn opmerking me niet zinde, overgegaan in een soort van verwijt naar mij dat ik niet naar adviezen luister? Waaruit is in dit topic uberhaubt gebleken dat ik niet wil luisteren naar adviezen? Waar de fuck komt dat vandaan en wat is in godsnaam de relevantie in deze hele discussie?? Jullie zijn toch geen stelletje ongestelde wijven ofzo? Die weten ook altijd totaal irrelevante onderwerpen fijlloos in een discussie te intergreren. Wat is dat bovendien voor een raar verwijt? Dat ik niet mee wil gaan in een advies van een ander. Ja nou en?!

Nota bene stond het advies dat greentje uiteindelijk gegeven heeft, dat het wel eens heel goed door te veel voeding zou kunnen komen, haaks op jouw advies dat het daar waarschijnlijk niet aan ligt!

10 hours ago, Xaim said:

ideeën die aangedragen worden snijdt geen hout, maar waar hoop je dan op? Aangezien je al deze tips aan de kant schuift en beschouwd als niet nuttig genoeg.  

Je leest gewoon niet. Ik snap dat het inmiddels veel tekst is, maar als de bereidheid er niet is om het goed te lezen (snap ik overigens volledig), reageer dan niet. Helemaal als je met verwijten gaat slingeren.

Waar zeg ik dat de adviezen die ik krijg geen hout snijden? Ik heb het over de kritiek die greentje en jij hebben op mijn manier van communiceren. Sterker nog, ik nam het in mijn opmerking naar greentje juist op voor de mensen die met mij meegedacht hebben over de oorzaak van de rot. Want dat werd door hem weggezet als bizar om te lezen, zonder zelf iets in te brengen.

2 hours ago, lostchild said:

,toch?

hoe bedoel je?

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, cannarie said:

en wat dan nog!?

Er is helemaal niks mis mee. 

7 hours ago, cannarie said:

Ja dat is een verkeerde opvatting. Het tegenovergestelde is waar. Als iemand iets zegt dat me niet bevalt en ik zie diegene voor vol aan, dan reageer ik daar op een directe manier op. Ter illustratie.. als mijn moeder iets stoms doet zal ik haar dat op een directe manier laten weten. Doet een willekeurig persoon op straat het zelfde, denk ik lekker laten gaan die gek.

Directheid is niks mis mee, ben ik zelf ook, maar ik vind het zelf soms een bepaalde onderliggende toon hebben. Maar net wat je zegt, ik zal het dan wel verkeerd begrepen hebben:tu

7 hours ago, cannarie said:

Maar waar?? Waar is mijn opmerking naar greentje dat zijn opmerking me niet zinde, overgegaan in een soort van verwijt naar mij dat ik niet naar adviezen luister? Waaruit is in dit topic uberhaubt gebleken dat ik niet wil luisteren naar adviezen? Waar de fuck komt dat vandaan en wat is in godsnaam de relevantie in deze hele discussie?? Jullie zijn toch geen stelletje ongestelde wijven ofzo? Die weten ook altijd totaal irrelevante onderwerpen fijlloos in een discussie te intergreren. Wat is dat bovendien voor een raar verwijt? Dat ik niet mee wil gaan in een advies van een ander. Ja nou en?!

Nota bene stond het advies dat greentje uiteindelijk gegeven heeft, dat het wel eens heel goed door te veel voeding zou kunnen komen, haaks op jouw advies dat het daar waarschijnlijk niet aan ligt!

Ik vat opmerkingen als: misschien is er meer ventilatie nodig in het hok. Op als opbouwende kritiek, vandaar dat ik de link legde met jou uitspraak over het houtsnijden. 

7 hours ago, cannarie said:

Maar waar?? Waar is mijn opmerking naar greentje dat zijn opmerking me niet zinde, overgegaan in een soort van verwijt naar mij dat ik niet naar adviezen luister? Waaruit is in dit topic uberhaubt gebleken dat ik niet wil luisteren naar adviezen? Waar de fuck komt dat vandaan en wat is in godsnaam de relevantie in deze hele discussie?? Jullie zijn toch geen stelletje ongestelde wijven ofzo? Die weten ook altijd totaal irrelevante onderwerpen fijlloos in een discussie te intergreren. Wat is dat bovendien voor een raar verwijt? Dat ik niet mee wil gaan in een advies van een ander. Ja nou en?!

Nota bene stond het advies dat greentje uiteindelijk gegeven heeft, dat het wel eens heel goed door te veel voeding zou kunnen komen, haaks op jouw advies dat het daar waarschijnlijk niet aan ligt!

Ik heb het inderdaad verkeerd gelezen over dat van @greentjeonatrip. Sorry daarvoor.

Ik zal dan waarschijnlijk in het groepje thuis horen van ongestelde wijven. 

Klopt, maar mijn advies hoeft ook niet het zelfde te zijn als dat van @greentjeonatrip, of andersom. Het gaat mij meer om de reacties die geven worden.

8 hours ago, cannarie said:
8 hours ago, cannarie said:

Je leest gewoon niet. Ik snap dat het inmiddels veel tekst is, maar als de bereidheid er niet is om het goed te lezen (snap ik overigens volledig), reageer dan niet. Helemaal als je met verwijten gaat slingeren.

Waar zeg ik dat de adviezen die ik krijg geen hout snijden? Ik heb het over de kritiek die greentje en jij hebben op mijn manier van communiceren. Sterker nog, ik nam het in mijn opmerking naar greentje juist op voor de mensen die met mij meegedacht hebben over de oorzaak van de rot. Want dat werd door hem weggezet als bizar om te lezen, zonder zelf iets in te brengen.

 

Misschien had ik dan inderdaad beter niet kunnen reageren. Was wel makkelijker geweest. 

Is ook goed dat je het opneemt voor de mensen, dat is alleen maar goed om helderheid te vragen. 

 

Maar ik leg mij er bij neer, je hebt helemaal gelijk dat ik niet goed gelezen had over het advies van @greentjeonatrip en jouw reactie hier op, sorry daarvoor. 

Maar nogmaals; De manier van schrijven zegt een hoop zonder dat je er wat negatiefs mee bedoeld, maar dat mensen het wel zo op kunnen vangen. (Dat was voornamelijk mijn insteek van deze hele discussie) 

 

Gr, X

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mensen, het is bijna 40 graden.

Rustaaaaggghhhhhh!

  • Like 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey wietparkiet,

Is het daar ook zo heet? :P

 

Hoeveel ventilators heb je in je hok?  Ik zie er geen op de foto's namelijk.
Had hier afgelopen ronde ook rot, voor het eerst...  Voorheen blies ik altijd flink wat wind zijwaarts tussen m'n toppen door, nooit ergens last van gehad. Afgelopen ronde alleen heel zacht van boven wat lucht laten waaien en ik had rot, ik ga weer terug naar de oude opstelling.
Weer lekker zijwaarts blazen, zodat er weer overal voldoende circulatie is!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn advies is: ga eens lekker zwemmen, want tis fucking warm 

Ik ga iig zo lekker de Maas in :rofl 

Laterzzz

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, 420man010 said:

Ik ga iig zo lekker de Maas in

Het is maar wat je lekker vindt, in die baggersloot :lol:
Pas op dat je geen bulten krijgt :rofl

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waren jullie in de veronderstelling dat ik me aan het opwinden was dan? Zoals ik dacht ik een paar posts eerder zei ben ik een liefhebben van pittige discussies. Deze shit eet ik voor mijn ontbijt :P

Het is goed @Xaim we hebben allemaal wel eens een ongestelde bui ;) En ook ik lees geregeld te snel over dingen heen en sla dan wel eens de plak mis. Maar als de discussie dan wat pittigerr wordt is het wel handig om toch nog even goed te lezen waar het nou precies over gaat. En als je dat doet blijf dan vooral reageren!

@vakman Ik heb 1 redelijk grote fan in het midden van het hok. Kreng heeft me 150 euro gekost in de hoop er een te kopen die wat langer mee ging, maar na een week was het zwenkmechanisme al kapot. Heb hem dus op volle kracht door het midden laten blazen. Heb wel rondom het hele hok passieve inlaten. ook op de flank waar alle rotte toppen zitten wordt er via daar lucht door de toppen getrokken.

Maar het feit dat alle rotte toppen aan 1 flank zitten, indiceert lijkt mij wel dat er een relatie is met luchtstroom.

 

Knip nu trouwens elke avond 1 of 2 nieuwe rotte toppen er uit. Omdat de rot steeds zeer plaatstelijk in de toppen zit, knip ik dan steeds alleen de bovenste 7 a 8 cm van de top weg. En hiervan is dan nog de helft tot 1/3 deel schoon om gewoon te kunnen drogen. En gelukkig blijft het allemaal nog beperkt tot het rechter 1/4 deel van het veld

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komt er aan die kant dan koelere lucht binnen, of veel minder lucht dan aan de overige zijden?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kan er nog een kleintje bijhangen? Ik vind deze wel een stille. Ik blaas deze net onder de lamp al zwenkend. Hoge EC blijkt nu ook parten te kunnen spelen. Maar ik denk niet dat dit in jouw geval is, daar ze het verbruiken he? Als de pot langer dan normaal nat blijft kan dat wel aan een hoge EC liggen met alle gevolgen van doen.

Ze raden af om op de planten te blazen. Maar ik overweeg toch sterk een 2e ventilator te kopen om die langs boven op stand 1 door de planten te laten blazen. Enkel maar zo dat de blaadjes zachtjes heen en weer gaan, niet te neig dus.

https://www.bol.com/nl/p/secret-jardin-monkey-fan-oscillerend-17-cm-20w/9200000101150816/?suggestionType=typedsearch&bltgh=kH5WTzqlRdnrhxYUg4FF6A.1.2.ProductTitle

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onderstaande afbeelding even een kwartslag naar links inbeelden

20190724_142114.thumb.jpg.386a9375c8b082c5a130dbd7ed9afaca.jpg

De groene strepen op de tekening is waar de lucht binnen komt. Bij de 4 langere strepen is dit net op hoogte boven de pot.

Omdat ik mijn filter een stuk naar rechts heb verplaatst, was ik bang dat er op de rechter flank (waar de rot dus zit) niet genoeg luchtverplaatsing zou zijn. Als je namelijk een rechte lijn trekt van openingen naar de filter, is daar geen direct luchtpad. Daarnaast wilde ik mijn onderdruk verlagen, maar dat terzijde. Toen heb ik dus een stel gaten gemaakt in de rechter wand. Deze een stukje hoger dan de andere inlaten.

Ik denk niet dat de luchtstroom iets sterker is geweest vanuit de rechter wand. Ook omdat de planten daar juist een stukje van de wand af stonden. Wel zou de lucht daar ietsjes kouder geweest kunnen zijn. Deze wand stond het dichtst bij de deur namelijk, maar zal niet heel veel gescheeld hebben. Maar door de hogere plaatsing zou de koudere lucht wat directer op de hogere compactere toppen terecht gekomen kunnen zijn.

De lagere stralingswarmte van de leds aan de zijkant, icm de evt iets koudere luchtstroom, icm de hore rv zou natuurlijk best wel eens tot koudere toppen onder het dauwpunt geleid kunnen hebben.

Oplossing zou dan kunnen zijn om een afscherming te maken voor de nieuwe inlaat, zodat die lager binnen komt

Bedankt voor het meedenken weer jongens :)

Als ik met de deur op een minimaal kiertje keek zag ik alle blaadjes licht bewegen trouwens.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, vakman said:

Het is maar wat je lekker vindt, in die baggersloot :lol:
Pas op dat je geen bulten krijgt :rofl

oude maas, minder bulten 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, 420man010 said:

oude maas, minder bulten 

Ik was er ook! Heb nog gezwaaid naar je... :d

Edited by Kluns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het advies van @420man010 ten harte genomen en heb de afgelopen dagen met het bootje de mooiste zwemspots van de plaatselijke rivieren opgezocht. (en dan zou ik zogenaamd geen adviezen aannemen :P)

Bruisend van de energie ben ik dan vanavond maar begonnen met oogsten op dag 57.

Hier het laatste beeld van de planten in leven...

20190727_173610.thumb.jpg.c84b877e6a7ea3dbb47d58ed824181f0.jpg

Wat een werk is dat knippen toch altijd weer. Verkijk me er altijd weer op. Ben denk ik een kleine 4 uur bezig geweest en als ik mijn hok in kijk lijkt het alsof ik nog moet beginnen.

Maar dan het goede nieuws.. Ben aan de rechter kant (de rotte kant) begonnen en heb nog maar slechts 1 miniscuul klein rot plekje gevonden. Als dit zo doorgaat zou het ondanks alle reeds weg geknipte rotte topen, toch nog wel eens een moddervette oogst kunnen gaan worden :)

Ga de grote de klus van morgen nu nog maar even met mijn ogen dicht voorbereiden.

later

 

Edited by cannarie
  • Like 4
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die foto maakt mij dendrofiel.

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, greentjeonatrip said:

Die moest ik voor de zekerheid nog even opzoeken. :lol:

https://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/03/vrouw-wil-trouwen-met-een-boom

Aangenomen wordt dat Emma een dendrofiel is, iemand die zich seksueel voelt aangetrokken tot bomen

Ja, maar iemand die aangetrokken is tot planten heten ze ook een dendrofiel. LgbqtD haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe lekker toch

Nou je hebt mooie toppen geoogst zo te zien, hopelijk niet al te veel rot tegen gekomen ;) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...