alkaline 683 Posted October 2, 2018 Goedemorgen WF-ertjes!! Deze is voor de mensen die de dure bubble bags niet willen betalen (ook al werkt het misschien iets vlotter) of geen zin hebben in het lange wachten op de zwaartekracht (gumby). Benodigdheden: Één of ander roer stokje 2 emmers Stukje touw / trekbandjes Filterdoek/zeefdoek 150micron danku Ome Ali Filterdoek 25micron Vers/droog knipafval (enkele uurtjes in de vriezer is een plus) Ijs Koud Water Optioneel: Boormachine Mortelmixer Huis-tuin en keuken zeef Extra filterdoeken (90micron en 75micron,...) Laten we er dus maar aan beginnen! Koud water, ijs en knipafval in de emmer en 10-15min flink roeren. (Heb de emmer hier in een vuilniszak gezet dat scheelt in opkuis achteraf) Ijsblokken beetje uit het water vissen. 150micron zeefdoek aan de andere emmer bevestigen en overhevelen maar! Beetje extra water toevoegen in emmer en eens ronddraaien zodat je al het lekkers eruit hebt. Eventjes laten uitlekken en uitknijpen en het knipafval mag terug in de diepvries. (wachtende op een 2de en 3de draai) Zeefdoek van 25micron bevestigen op de lege emmer en het extractie-water weer overhevelen. (Voorzichtig deze loopt iets trager leeg) 25micron doek uitschrapen met een lepel en het eindproduct laten drogen op een bakpapiertje in je droogruimte. Probeer elke dag de kief-drap in kleinere korreltjes te breken. Eenmaal fatsoenlijk droog (dagje of 3-7 naargelang de hoeveelheden), kan je deze gaan persen of a la frenchy cannoli style een zwarte kneedbare hasj maken. ben altijd al fan geweest van zachte hasj, vooral dan van afghaan. De manier waarop dit soort hasj wordt gemaakt scheelt nogal per regio, komt vooral veel zweet en ellebogen werk bij kijken... Hoe we het nu gaan aanpakken: Stevige plastic zak (food safe) Glazen bokaal/fles (gevuld met warm water) En dan is het enkel nog maar rollen, dubbel vouwen en nog eens rollen en kneden tot je er zelf tevreden van bent (5-10min is goed genoeg) en op het einde heb je dan een bescheiden bolletje hasj dat na enkele seconden te warmen tussen je handpalmen terug kneedbaar is Smakelijk! Ps: het curen van een goede hasj is even belangrijk als dat van een mooie top. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted October 2, 2018 Lekker hoor zoon knikker. Zullen we een potje knikkeren? >> ik win dus geef maar hier 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BIK 6 Posted October 4, 2018 Mooi topicje hoor Weet je het rendement ook ongeveer? Heeft het nog meerwaarde om toppen toe toevoegen? Ik heb nog een paar knetters van planten in de tuin staan die toch niet meer volledig afbloeien. On 10/2/2018 at 9:38 AM, alkaline said: ben altijd al fan geweest van zachte hasj, vooral dan van afghaan. Verschikkelijke hasj hahaha ook hier is wat de één vreselijk vindt is voor de ander favoriet 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted October 4, 2018 (edited) @BIK heb het plant materiaal niet afgewogen, als ik een gokje mag wagen iets van een 25gram. balletje hierboven is iets meer als 1gram, nog geen zin gehad om een 2de draai te doen (als die er al van komt ) naargelang de kwaliteit van het gebruikte materiaal zit je ergens tussen de 2% en 15% (misschien 20% maar denk het niet) 45 minutes ago, BIK said: Heeft het nog meerwaarde om toppen toe toevoegen? als je toppen toevoegt heb je in ieder geval meer rendement en het neemt niet zoveel plaats in je bespaard ook op weckpotten het scheelt ook op aantal uurtjes knippen (bv enkel de mooiste toppen opknippen om zo te roken en de rest wat ruw opknippen om hasj van te draaien) Edited October 4, 2018 by alkaline Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hannesh 65 Posted December 3, 2018 Werkt hetzelfde als zakken, maar dan goedkoper. Heb je het gevoel dat deze methode het beste rendement geeft? Bedankt. Groeten, Hannesh Quote Share this post Link to post Share on other sites