Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

'Heksenjacht' op verkopers hennepolie

Recommended Posts

ja en toch zegt de opiumwet dat het niet mag, hence je uitzonderingen en grijs gebied en al het gezeik erom heen, duidelijk kun je het niet krijgen

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/8/2018 at 2:28 PM, konopi said:

Europese wet staat boven de Nederlandse wet, dus als er in een ander EU land CBD olie verkocht wordt, mag dat hier ook.

Een traktaat (internationale wet) is van hogere orde dan een nationale wet. Een nationale wet mag worden getoetst aan een traktaat: strijdt de wet met dit traktaat dan kan de nationale wet onverbindend worden. Die onverbindendheid moet evenwel worden uitgesproken door een internationaal gerechtshof.

In Nederland mag een wet niet worden getoetst aan de grondwet, maar wel aan een traktaat. Een Nederlandse wet is onaantastbaar ten opzichte van de grondwet. Constitutionele toetsing door rechters is op grond van het bepaalde in art 120 Grondwet verboden. In Amerika mag een wet wel worden getoetst aan de grondwet. Bijvoorbeeld is in California meerdere malen aan de orde geweest of de doodstraf wel of niet zou strijden met de grondwet. 

Voorts bestaan er naast traktaten ook internationale richtlijnen: voor dat deze rechtskracht krijgen, moeten die worden geïmplementeerd in de nationale wetgeving. Hoewel rechters in voorkomende gevallen bij hun uitspraak reeds rekening houden met deze richtlijnen in een soort mengvorm van teleologische en anticiperende interpretatie.

Voor zover ik weet, bestaat de laatste belangrijke implementatie in onze nationale wetgeving uit de Europese Fusie Richtlijn. 

De Wet op de Vennootschapsbelasting is hierdoor qua tekst verdubbeld. 

Wat niet wegneemt dat in het kader van drugsbestrijding een lappendeken aan wetten en regels is ontstaan (wietpass, ingezetenecriterium, afstandscriteria coffeeshops bij scholen, de Wet Damocles -imperatief of facultatief met per gemeente andere criteria-, een of andere wet die (vermeende) growshops aanpakt, rechters die achterhaalde wetgeving tackelen met "schuldigverklaring zonder strafoplegging", kortom het is een onbegrijpelijke chaos geworden. 

Tot mijn geluk is deze wetgeving niet het enige wat ik onbegrijpelijk vind. In de plaats waar ik woon, zijn er een aantal shoarmatentjes. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze kennelijk shoarma kunnen verkopen zonder dat die cylinder van shoarma dunner wordt. Dat ding blijft naar mijn oordeel gewoon qua omtrek gelijk, ongeacht de omzet.

Ik vergelijk dat met de onbegrijpelijke bevoorrading van coffeeshops. Het mag niet, dus gebeurt het niet, maar toch wordt de voorraad aangevuld. Zouden coffeeshop exploitanten stiekem ook nog shoarmatentjes runnen, waarbij de shoarma cylinder bij voortduring op onbegrijpelijke wijze aandikt?    

Edited by X-Travert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...