Jump to content
 • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje taking another level, Organic meets coconut water with 3x Blue forest berry and 1x Orinoco

Recommended Posts

Wanna take a seat ? (psssttt....it's for free) :lol:

Ik wilde eigenlijk veel later gaan inhaken, maar dit wordt met afstand de leukste ronde vanwege de verschillende testjes, dat ik nu gewoon moet beginnen met het verslag, anders ga ik er niet meer uitkomen ! Wat staat er deze ronde op het programma ?

* 3x Blue forest berry. Ditmaal is Growerschoice aan de beurt en deze strain gekozen, https://www.growerschoice.nl/nl/gefeminiseerde-wiet-zaden/105-34-blue-forest-berry-gefeminiseerd-5-pack.html#/30-pack-5pack. waarom ? Vertel ik later !

* Een deel van de dames wordt onderworpen aan kokoswater, de anderen niet.

* Ze krijgen allemaal Microferm .

* Ze gaan allemaal brandnetel/duizendblad ontvangen.

* Een deel krijgt melasse, een deel niet.

* De voorgroeipotjes hebben een verschillende verhouding gekregen voor wat betreft lavaworm en zeewier. Nu, na 12 dagen zijn de verschillen opzienbarend !

* We gaan van stel op sprong nog 1 bijzondere dame ontkiemen om medische redenen. Ze gaat dus minimaal 14 dagen achterstand  krijgen maar krijgt wel the "full package", ben benieuwd !       Orinoco ! https://www.zamnesia.nl/medical-marijuana-genetics/4818-orinoco-or1-feminized.html

Suggesties om in bovenstaande nog wijzigingen aan te brengen omwille van......... shoot people !

:D

Edited by greentjeonatrip
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foto's van de verschillen :wOOt

En ik heb m'n bank vooraan staan, zakkie wiet en chips bij de hand, wat te drinken paraat. Kom maar op met dat verslag :D

Edited by vakman
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhhhh, leraar Vakkie ? Mijn welgemeende excuses dat de stewardess je verkeerd heeft laten instappen (het is haar eerste vlucht). Teken je bezwaar aan voor het feit dat je verplaatst gaat worden naar de business class ? De dames zullen dan graag met de 'karretjes' voor je nonstop op en af rijden. Je mag zelfs de kleding uitkiezen. Tip: De airco heb ik al iets omhoog gezet.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the meantime: 

Voor deze ronde en tests heb ik eenmalig de enige echte 'Antonio' een plezier gedaan en dít kokoswater gekozen https://www.superfood.nl/kokoswater-dr-martins-puur-500ml. Waarom ? Dat vind je allemaal hier: https://www.zamnesia.nl/blog-kokoswater-biologische-meststof-cannabis-n1766?SID=gagbrtn6vahrhdn022uaqt9kk9.

De dames hebben nu 2x 'koko' gehad, waarvan eenmaal tussen de koffiefilter, dus de helft gedrenkt in koko in een verhouding van 15 ml op 1L en de anderen niet. Ik kan helaas niet zeggen dat ik hier nu al een verschil in merk, nou ja, er is wel degelijk een verschil, maar dat komt toch echt door de lavaworm en zeewier. Ik weet dat, omdat ik hier ook eenmalig de moeite heb genomen om te beginnen met 10 zaadjes, weer allen uitgekomen met deze methode https://www.cnnbs.nl/zo-ontkiem-je-ieder-wietzaadje-tenzij-het-dood-is/ en het waren  vooral een paar zaadjes "zonder kokoswater"  die er over  het algemeen het beste voor stonden en laat dat nu de zaadjes zijn waar ook het meeste lavaworm en zeewier in zat....

Verder had ik ook al heel lang deze in het assortiment liggen https://www.deduurzametuin.nl/winkel/em/microferm/  en ook hier een algemene opmerkelijke verbetering na slechts 1 gift en dat na 24 uur. Ik ga dit goed in de gaten houden of dat geen toeval was, want mijn ervaring was tot nu toe dat de echte 'boost' zo rond dag 12-14 begon. Overigens zit ik nu, na tellen op groeidag 11...

 

 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ik beginnen om je alvast succes te wensen. Dat het maar net zon mooie ronde mag worden als de vorige. Of nog mooier natuurlijk.

Maar, als ik zo vrij mag zijn, mankeert er als ik het zo lees denk ik wel iets aan je testopstelling..

Je gaat namelijk 3 (zaad)planten neerzetten en hierop 2 vergelijkende tests uitvoeren (de test op voorgroeipotjes even buiten beschouwing latend al geeft dit eigenlijk ook vertekening). Als je dit al gaat doen zou je 1 plant kokos moeten geven, 1 plant melasse en 1 plant geen van beiden als "controle". Anders kun je de resultaten namelijk nooit met elkaar vergelijken.

Maar daarnaast, om de betrouwbaarheid van je onderzoek iets beter te maken zou je eigenlijk grotere groepen planten met elkaar moeten vergelijken. Helemaal natuurlijk als je uit zaad kweekt en rekening moet houden met phenotype verschil.

Wat ik nou zou doen in jouw situatie, waarin je geloof ik niet boven de 5 planten uit wil komen, is 1. beperk het tot slechts 1 test en 2. zet 4 planten neer, zodat je de variatie nog enigszins kan spreiden.

Maar je moet natuurlijk vooral doen wat je zelf leuk vindt :)

edit: en nu zie ik je fotos met 7 planten en snap ik hem niet meer :)

Edited by cannarie
 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannarie. Ik ben best gaar nu, maar ga je in ieder geval proberen even antwoord geven op hetgeen ik duidelijk kan verwoorden en op de rest kom ik terug wanneer ik helder ben.

Als je goed kijkt zie je 9 potjes staan. Ik had er eerst 10, 10x Blueberry. 1 heb ik eruit gedonderd, omdat ik daar nu nog adhoc een Orinoco voor wil gaan zetten, die nog moet ontkiemen. 

Er komen uiteindelijk 4x 18L potten te staan, melasse gaat na het overpotten aan bod komen :

 

* 1 Orinoco, behandeld met kokos en melasse

* 1 blueberry, onbehandeld, dus geen kokos en geen melasse

* 1 blueberry, behandeld met kokos, maar geen melasse

* 1 blueberry, behandeld met kokos en melasse

Lijkt je dat wat ?

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, greentjeonatrip said:

Ik ben best gaar nu

 

3 minutes ago, greentjeonatrip said:

Als je goed kijkt zie je 9 potjes staan

Ja ik blijkbaar ook lol

Wat betreft de verdeling van toediening is dat idd een alternatief voor wat ik zei met 1 x kokos, 1 x melasse en 1 x niks. Blijf je alleen wel met de belangrijkste ruisfactor zitten, namelijk pheno verschil. deze variabele alleen al, kan een groot verschil maken in verschillende aspecten (aroma, structuur, opbrengst etc)

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, greentjeonatrip said:

1587365812_groeidag11(4).jpg.6993b6c863fca402f6910f4cb1cadc05.jpg

Wauw!
Je zal t misschien niet zeggen maar dit is eigenlijk mijn ideale setup een kast die niet meer dan een armlengte diep is, maar wel breed en ook hoog.
Oog voor detail mooi ding !!
T was ook kiezen tussen de tent die ik nu heb en deze 80x150x200 welke ik wou dat ik genomen had want die ik nu heb bleek bij binnenkomst maar 180cm hoog :(
lekker maatje deze: https://www.growland.co.uk/GrowLab-Horticultural-Grow-Room-GL80L

En Lavaworm wat is dat?
Heb je leveranciers van je zeewier en die lavaworm?

De resultaten zijn veelbelovend! Ook voor mij dan dus hiiihaaa
Wist je trouwens dat je met microferm hele leuke fermentatie dingetjes kan doen, je kan je eigen direct opneembare plantenvoeding maken.
Je gebruikt melasse als aanjager maar dan kan  je je favo fruit als basis nemen en dat gaan fermenteren, en dan verdunnen en voeren, dat is de laatste trend volgens mij!
Wat ik iemand zelfs heb zien doen is dus Lavameel fermenteren, diegene zweert erbij, zegt dat je een monster van een superfood creert, direct opneembaar wordt alles dan, ik was al begonnen met experimenteren, maar veel is er nog niet uit gekomen.
Mijn planten bleven maar hongerig.
Ik denk trouwens ook wel dat dat cocoswater niet voeding op zich kan zijn, het is mooi, maar doet Aloe vera dat niet allemaal ook, en meer planten, zeewier doet dat ook al volgens mij. Het is gewoon allemaal goed lol

Ja compost thee die wil ik ook gaan maken, (met brand netel enzo idd!) ik moet nog een 20 l emmer bestellen verder ben ik hier compleet

Dat is volgens mij wel 1 van de missing links! Lekker borrelen nu al zin in.

Wiste je dat je bokashi keuken afval, dat ik ook fermenteer in een grote emmer, een uitlek emmer er nog onder heeft, dat spul dat daar uit komt is ook voeding zegt men.
Ik heb het geprobeerd, maar ik kan er nog niks over zeggen behalve dat het heel zuur spul is dus dan kan je niet heel veel door je voedingswater gooien en dat het nogal sterk kan ruiken! Volgens mij extreem bio actief.
Dat spul is volgens mij trouwens ongeveer het zelfde als wat je krijgt als je fruit gaat fermenteren met microferm. (microferm = EM 5 is dat en dat maak je van EM 1 met water en melasse).
Alleen dan doe je het met je keuken afval. Dus dat stinkt een uur in de wind! De eerste grow mijn planten wat overvoerd ermee, de aarde stonk naar natte hond!! Maar de wiet was onwijs sterk en stinky ervan, op de goeie manier!

Ik denk dat ik fruit eens ga proberen, gewoon wat bijna rotte mangos voor weinig van de markt proberen dat soort dingen :)

Edited by Sunbeam
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, greentjeonatrip said:

@Sunbeam. Ik werk met de Guanokalong lijn. Al mijn ingrediënten vind je op deze site http://www.guanokalong.nl/ waaronder ook de zeewier. 

Die ken ik hele goeie lijn!
De BATBOOST K2 is mooi spul vind ik, half dopje en je water is zwart lol!

En Taste Improver heb ik daarvan, geen idee of dat werkt, het is wel bijna op lol

Leuke test, mij lijkt je laatste idee leuk ik zeg doen!

SucceZ
 

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraag 1: Hoe ziet die stewardess eruit? :icecool

Vraag 2: Waarom kokoswater uit een flessie en niet uit de groene noten? Flessie schijnt minder te werken want is bewerkt.

Vraag 3: Heb je ook gesproeid met zeewierextract?

 

Dat de planten met de meeste ml's toevoeging het beter zouden doen had ik niet anders verwacht, vooral de zeewier zorgt voor het verschil denk ik. Vraag 4: Ook verschil in wortelgroei zichtbaar?

 

Leuk soortje weer, ben benieuwd naar de kleuren! Neem aan dat je ze op het eind weer in de kou gaat zetten, dan zou je er eigl 1 een winterjas aan moeten doen :P  Kijken of het scheelt in kleur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antwoord 1: Afbeeldingsresultaat voor stewardessen topless

 

Antwoord 2: 

 • Een 100% puur biologisch kokoswater gemaakt van verse groene biologische jonge kokosnoten
 • Gefilterd met behulp van een gepatenteerd filterproces dat ervoor zorgt het sap niet in contact komt met licht en lucht
 • Volledig vers, dus niet gepasteuriseerd en niet verhit
 • Bevat geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en genetisch gemanipuleerde ingrediënten
 • Bevat vitamine C (ascorbinezuur)
 • Zeer calorie arm: slechts 19 Kcal per 100 ml. Bevat geen cholesterol en vrijwel geen vet
 • Isotoon
 • Bevat calcium
 • Zeer puur en daardoor hypoallergeen. Bevat bovendien geen lactose en melkeiwitten

Antwoord 3 : Nee. Ik weet nu wel dat ik zeker niet minder dan 30 ml in mijn potjes ga doen voortaan. Wilde weten hoeveel  minimaal door mijn grondje moest. Die Zeewier rocks, evenals lava.

Antwoord 4 : Ik zou niet weten hoe ik dit kan beoordelen nu. Ze zitten immers in hoge palmpotjes. Ik had er 1 uitgegooid en die ging in ieder geval wel aardig.

Antwoord 5 : Zeker!

 

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Overal even veel wortels onder uit de potjes, dikker/dunner, veel haarworteltjes aan de puntjes??

 

EDIT vers uit de noot lijkt mij toch beter :rolleyes:

EDIT 2 en natuurlijk ook veel meer bio dan uit een plastic fles :lol: je zou de noten zelfs weer kunnen composteren en toevoegen aan je aarde :whistling:jump:

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet wat jouw ervaring is wanneer je uit zaad opkweekt in die hoge palmpotjes, maar bij mij komen er onder nog geen worteltjes uit. Uhhhhh.....ik heb eigenlijk nog geeneens gekeken :lol:. Bij die ene wat ik eruit gehaald had, was deze na 10 dagen in ieder geval nog niet tot onder...

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, greentjeonatrip said:

Ik weet niet wat jouw ervaring is wanneer je uit zaad opkweekt in die hoge palmpotjes, maar bij mij komen er onder nog geen worteltjes uit. Uhhhhh.....ik heb eigenlijk nog geeneens gekeken :lol:. Bij die ene wat ik eruit gehaald had, was deze na 10 dagen in ieder geval nog niet tot onder...

Zou eigl wel moeten, na een dag of 7 is hier wel normaal.  Dan geef ik ze meestal een klein slokje van onderen, zodat ze nog harder die kant op groeien ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol:haha, ik dacht net nog: Volgens mij kwam dat er heel verkeerd uit en ook totaal verkeerd verwoord. daarom reageer ik ook in de regel niet meteen en valt me zelf al op dat ik de laatste tijd veel edit. Ben net nog even gauw bacto gaan geven, de 1e keer na het inwateren.

Ik weet dat zeker, maar wat ik bedoel, is dat ik tot nu toe ook niet eerder heb gekeken, in ieder geval niet onder de 10 dagen en ik nu 2x heb meegemaakt dat ze pas echt begonnen te 'schieten' na dag 12 en ook 2x dat het overpotten niet eerder dan 19 dagen was. hoopte dat nu te realiseren na plusminus dag 15.

Na dag 7 @vakman ? Damn! Vanaf wanneer zou je ze sprayen met die zeewierextract, heb die ook. Meteen vanaf de 1e gekartelde blaadjes ? En vanaf wanneer was het overpotten bij jou dan aan de orde, was dat niet ook zo ongeveer na 15-20 dagen ?

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb daar eigenlijk geen moment bij stilgestaan om jonge 'verse groene kokosnoten' te bestellen. Kan ook eerlijk gezegd even niet zo gauw vinden waar ik die zou bestellen. Ik had namelijk, ook al vanwege de prijs, met poeder aan de gang willen gaan, maar wilde persé wel een eenmalig een goed kwalitatief produkt. Gelet op de eigenschappen die eerder vermeld waren, kwam ik uit bij superfood.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

De groene schil is er meestal al afgepeld voor de verkoop/handel, zijn ze natuurlijk goedkoper te verschepen ;)   Hoe vaak wilde je het gaan geven?  Voor 1 a 2 x per week is 1 kokosnoot ruim voldoende, komt ongeveer 200ml uit 1 noot.  De prijs valt wel mee dan toch? 

 

Ik begin met besproeien zodra ze boven de grond zijn, spuit de aarde er ook mee nat na het zaaien. Overpotten meestal na 14/15 dagen idd.

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah.... idd hooguit 1 a 2 keer per week, omdat ik alles afzonderlijk geef. 1x microferm, 1x bacto, 2x kokos en ook normaal water. Op dit moment geef ik eigenlijk ook pas om de 2 a 3 dagen, dus het loopt sowieso niet zo lekker, zoals ik dat wil, omdat ik gewoon een verschrikkelijke aandoening heb....

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, greentjeonatrip said:

 omdat ik gewoon een verschrikkelijke aandoening heb....

Huh??  :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip

Erg strakke setup weer,tot in de details wederom.
Gaat erg goed vind ik,just keep on going Green.:tu

 

Soms moet je jezelf ook gewoon een break gunnen he? 
Niet alles kan perfect gaan,en uit fouten komen soms de leukste dingen voort.

Kijk nu naar die stewardessen,waren hun kleding vergeten(foutje) maar dat is toch helemaal niet erg??:lol:

 
 

Edited by Collie Weed
 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clusterhoofdpijn.

@Collie Weed. Die dames hebben wel degelijk een 'broekje' aan, kijk maar naar het kleurverschil :lol:

Of is dit nu echt aanstootgevend voor Sannie en alle mods ? @Beaker, wat vind jij ervan ?

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...