Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje taking another level, Organic meets coconut water with 3x Blue forest berry and 1x Orinoco

Recommended Posts

34 minutes ago, greentjeonatrip said:

:lol:

Duidelijk man.

Kun je me eens uitleggen wat nu het concrete verschil en voordeel is dat je...

half gefermenteerd materiaal in een wormen compostbak doet voor fase 2, ipv

volledig gefermenteerd materiaal in je medium bijvoorbeeld :innocent:

 

 

Dat verschil weet ik zelf nog amper, wat ze fermenteren noemen is volgens mij meer een soort van innoculeren!
Wat ik weet is dat je keuken afval uit de bokashi emmer al kan ingraven in je tuin als het 3 weken in die emmer heeft gezeten.
In de praktijk langer want voor die vol is duurt het al langer.. Ik gebruik zelf een klein emmertje voor de dagelijks dingetjes, schillen enzo, en die dump ik weer eens in de week in een grotere en die dump ik weer eens in de zoveel tijd buiten, zo hou je het altijd stank vrij!

Nog wat dingen; elke keer stamp je het aan want er moet dus geen lucht bij.
En het ziet er dus helemaal nog niet gefermenteerd uit of, het is niet vergaan als het de emmer uit komt!

Ik doe het zo omdat iemand op internet dat zei weet je wel!
Nadat het uit de emmer komt, composteert (met lucht en wormen) het sneller, 2x zo snel,

zeggen ze!

En het grote voordeel aan bokashi tov die stap weglaten zou zijn dat er meer carbon in je eindprodukt zit omdat dit niet vergast omdat de deksel er op zat. Ik zeg zat want later niet meer.
Het is een puzzel vol ontbrekende stukjes.
Ook schimmels spelen bij mij een rol, zag ik  :)

Niet elke keer lukt het helemaal goed om een mooie laag te krijgen

Maar met zeewier en bokashi 'vlokken' op de toplaag succes wel gegarandeerd, in het donker, nat genoeg... krijg je in dagen een mooie witte laag, waar je weer schimmeldominante thee mee kan zetten!! Ik heb het over buiten in die bak niet in je emmer, kan ook gebeuren,... maar.. jaja verwarrend.

Volledig fermenteren, ik weet niet hoe dat moet maar volgens mij ga je dan richting:
FPJ
Fermented Plant Juice

Das in vloeistof dus!
Eh plantaardig materiaal en suiker (of melasse) mixen 1:1, innoculeren met EM en nèt onder water zetten in een 'dichte' emmer, het liefst met waterslot.
En ik dacht 2 weken laten staan bij 28 graden en laten off gassen (bij voorkeur in je growtent :P ). Het is maar een klein beetje bij fermenteren.

Of vruchtensap/prut met EM! Zonder suiker want het is al zoet! Staat nog op mijn to do list...! Want zou je daar niet onwijs lekkere wiet mee krijgen?...

En je fermenteert díe dingen die bij je groeifase passen, dus groente voor de groei en vruchten voor de bloei! :D

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunny.

De 7e foto (witte kerst) is er eentje van onderen !

Over die blaadjes......

Ik heb er eens een stukje tekst over geschreven. Weet even niet meer welk forumlid dit was. Het ging hier vooral om het tijdig schakelen naar 12/12.

Had ik trouwens daar niet ook een linkje in jouw topic van gezet ?

Ik heb er zelf deze ronde ook nog mee geëxperimenteerd....

Maar de essentie van die bladeren is dat je, wanneer je tijdig schakelt, je 100% assimilatie hebt bereikt, op het moment dat je plant zich volledig op de bloemen gaat storten.

Wanneer je te laat hebt geschakeld, is het zeker zinvol om nog wat blad te verwijderen.......

....en kun je beter wat blad van onderen verwijderen ipv boven. Waarom ?

Ik heb eens verteld dat bladeren 'selectief' zijn in het opnemen van licht. Een deel wordt gereflecteerd en een deel wordt doorgelaten.

Tenzij je met verrood licht werkt (jij dus), kun je dan beter  vooral wat blad van onderen weghalen, omdat deze simpelweg bijna geen licht opneemt en dus ook nauwelijks energie kost, wanneer je ze verwijdert, maar wel energie kost om ze in leven te houden, terwijl die dissimilatie in die bloeifase vooral heel erg gaat oplopen.

De assimilatie minus de dissimilatie = de groei energie.

wanneer je gaat tornen aan die assimilatie en dus teveel blad gaat verwijderen (!), gaat dit ten koste van de resterende energie die overblijft, energie die het plantje nu zo ontzettend hard nodig heeft in die eindfase !

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op dit moment is de planning.....

dat ik over 14 dagen ga oogsten (net ná volle maan en eerst minimaal 48 uur in het donker).

Ik ga me natuurlijk wel laten leiden door de trichomen en als dat betekent dat het 3 of 4 weken duurt, fine by me :innocent:

(Lucky)  timing could, and should be the key now :P

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF!

Je had zeker geklopt hé ? Het spijt me, de bel deed het niet :hug:

Afbeeldingsresultaat voor lieveheersbeestje hotel

 

Huff. Je weet vast dat ik al was begonnen om de lamp te dimmen...

Er gaat van alles door mijn klein hoofdje...

* intensiteit lamp

* lichturen

* dag- en nacht

* watergift

Hoe zullen we het de komende weken aanpakken Huffie ?

Vertel, vertel !:jump:

 

edit. De bel deed het niet ? Waar zit dan de deur ?:rofl

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

dimmen zou ik voornamelijk door om temp laag te houden, zal dus passen en meten worden hoe veel je moet (en wilt) zakken

afbouwen om de dag bijv half uurtje tot je op 8 uur zit

niet nog even snel je ritme omdraaien voor koele temp want dan flippen ze :nerd

water en brood! 

het is geen hogere wiskunde, gewoon in overleg met de vrouwen doen :hug:

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok !

Dan ga ik langzaam aan de lamp verder dimmen, waardoor de dagtemp ook zal zakken. Zit nu op 23,8

Ook vanaf nu die lichturen dagelijks inkorten.

Zal nu ook geleidelijk de nachttemp (en aanvoer) laten zakken. Zit nu op 20,8

Krijgen alleen nog EM en water, op het moment dat de toppen niet meer aandikken. De kleinste wil ik bij de laatste waterbeurt shockeren met een watertemp van circa 10 graden.

En in overleg met jou :P

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

24c is wel koel genoeg, niet? laatste week kun je alijd meer zakken

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEERLIJK!!!

Kan zo het museum in :specool

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lijkt me een goed idee om al eens voorzichtig vooruit te blikken op het eindresultaat en nu ook al aanhalen wat beter kan, misschien goed voor de zelfreflectie. :P

* Licht. Als er een ronde is geweest, waarin ik het meest gedimd heb, dan is het wel dit rondje geweest. Ik ben volledig gedimd begonnen en (uit mijn hoofd) heb ik pas in de 2e week 12/12 de lamp bijna vol open gegooid, om vervolgens na circa 4 weken deze weer te dimmen. Dit is ook meteen de laatste ronde geweest, waarin ik het stroomverbruik niet gemeten heb. De volgende keer komt er zo'n klokje in, kom even niet meer op de naam, had het linkje van @sunbeam. Mocht ik er dit keer een getal aan hangen, zou ik meteen roepen dat de lamp op gemiddeld max 180 watt gedraaid heeft, waarschijnlijk minder, maar het is mij om het even.... Toch gaan  we dit de volgende keer anders aanpakken en gaan we de lamp gewoon sneller opendraaien. We werken immers nog met zaad en de insteek is dan ook om de koelcapaciteit van onze zaailingen te gaan vergroten en gaan we z.s.m. de lichtintensiteit vergroten. Als we het in opbrengstverhogend willen zoeken, dan is deze factor hier zeker aan de orde dit keer.  https://www.canna.nl/download_file/974/516/

* Temperatuur. Ik heb dit rondje de hele cyclus hogere nachttemperaturen ingestuurd. Overall, hebben de dagtemps gelegen tussen de 24 en 27 graden en de nachttemps tussen de 21 en 24 graden. Het verschil is bijna nooit hoger geweest dan 4 graden. De inspiratie daarvoor, vond ik onder andere hier http://www.just4growers.com/stream/temperature-humidity-and-c02/understanding-the-optimum-temperature-for-plants.aspx , hier http://www.just4growers.com/stream/ventilation-and-environmental-control/how-raising-nighttime-temperatures-helps-to-keep-plants-squat-and-mildew-free.aspx en hier https://www.weedforum.eu/wietforum/topic/4835-houd-uw-internodes-kort-door-hoge-nachttemperaturen/. De planten zijn ook gewoon laag gebleven. In het begin begreep ik het niet eens, totdat ik mij later realiseerde, dat vooral in de groei het verschil tussen dag- en nacht miniem was en het misschien best wel eens zou kunnen zijn dat dat dit laag blijven gewoon het gevolg is van die hogere nachttemps, maar laten we elkaar niet echt voor de gek houden mensen, want we hebben de dames natuurlijk ook gewoon getopt. En toch.....gaan we dit ook weer het volgende rondje doen !

* Toppen. 2 dames 2x getopt en 2 dames 1x. Het bevalt mij heel goed om gewoon met node 2 en 3 verder te gaan. Qua afstand tussen die nodes was daar weer geen speld tussen te krijgen. Een mooie korte sapstroom,mooie toppen en dit kunstje van Monty gaan we zeker nog eens herhalen.

* Medium. In de 18L gaan we vooralsnog de Palmboomas iets verhogen en misschien zelfs de fishmix. Die fish-pure-power:rofl gaat er ook weer in de voorgroei komen. We gaan wel nog eens goed kijken naar die verhoudingen in die voorgroeipotjes, want ik kan achteraf niet ontkennen, dat we het daar toch ook wel  overdreven hebben. Voor de rest bevalt het hoofdmedium tot nu toe goed. De jongedame in het huidige rondje had het opperbest, alleen de big sisters die wilde toch wat meer bigg:P. Hoe dan ook, vanaf nu gaan alle verhoudingen in elk medium gelijk blijven.

* Voorgroei. Ja, ja, ja....Hier gaan we meer aandacht aan besteden dan ooit tevoren. Ik had zelf wel altijd de indruk dat de meeste stress bij jongedames wel lag in het overpotten. Die mening heb ik inmiddels wel herzien. Ik kan hier ook wel Everest in volgen http://www.just4growers.com/stream/propagation/understanding-and-avoiding-transplant-shock.aspx en zie ik veel meer in de stress die de kleintjes ondergaan bij de verandering in hun omgeving en dan met name die van de luchtvochtigheid. De babies gaan next time in een fatsoenlijke propagator, waarin we ook de luchtvochtigheid kunnen gaan regelen aan de hand van 'schuifjes'. Als het gaat om de ontwikkeling en het eindresultaat, dan is dit de 2e factor waar ik het in ga zoeken.

* Luchtvochtigheid. Tsja...dat leek wel bijna vanzelf te gaan deze ronde. Nu heb ik ook wel gemerkt dat ik sowieso weinig last heb van schommelingen, maar zal dit ook  waarschijnlijk  het gevolg van de dag- en nacht zijn geweest, maar over het algemeen heeft het klimaat buiten ook wel een handje geholpen. Ik zit nu in die afbloeifase op een rv van 40%, keurig dus en zoals gezegd, gaan we het vooral in de voorgroei volgende keer nog wat opkrikken, met die propagator dus, minimaal 60% en van daaruit de rv proberen te laten zakken.

* VPD. Hier heb ik ergens in dit topic een stukje over geschreven, om het vooral voor mijzelf ook wat begrijpelijker te maken. Aanvankelijk begreep ik hier niet zo veel van, maar oh,oh,oh.....dit is wel zo'n onderwerp geweest, waar ik gewoon razend enthousiast van ben geworden en heb hier ook met buitengewoon veel plezier over zitten lezen, lezen en....nog eens lezen en ook hier gaan we meer mee aan de slag. Die verdamping hé beste mensen, het proberen te zien vanuit het perspectief van het mooie plantje zélf. De laatste factor om misschien wel de meeste winst mee te pakken, is die van de vpd !

* De strain. Wat heb ik genoten van deze soort zeg....en dan heb ik nog niet eens gesnoept :wub: , maar ik kende de witte kerst eigenlijk vooral van andermans plaatjes. Ik heb nog niet eerder zo'n belachelijk sneeuwveld op mijn toppen gezien als die op mijn Blue Forest Berry, gewoon waanzin :icecream:. Wat ik tot nu toe toch wel opmerkelijk heb gevonden, is dat 1 van de ladies aanvankelijk ook van geslacht wilde veranderen, maar uiteindelijk lijkt het er toch op dat zij een prachtige dame is gebleven. Zou het dan toch met de (bloei)condities hebben te maken jongens ? https://www.alchimiaweb.com/blogen/marijuana-hermaphroditism/ Mocht het toch anders uitwijzen....nou ja....dan ben ik hier vreselijk op mijn bek gegaan en zal hier alleen maar heel hard om gaan lachen, want lachen kost net zo veel, of zo weinig moeite...:lol: Bedankt voor deze prachtige zoete strain Growers Choice !

Denk eigenlijk wel dat ik de belangrijkste zaken heb aangekaart.....en heb ook geen zin meer om te schrijven :rolleyes:

 

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze maar lekker zijn toch!?:spliff:zien er in ieder geval mooi uit, vind ik:D

Gr, X 

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, greentjeonatrip said:

250-270 gram = gematigd tevreden.

Met de lamp op 180 watt, dan zou ik ZEER tevreden zijn :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn bladpuntjes zijn inmiddels verbrand dus je zit nog in de race ;)
:jump:
Edit
nee ik gebruik zeker het 3 voudige

De totale verbruiks stand met de lampen aan hangt rond de 700W hier lol
En zijn ze uit dan gebruikt de kachel + afzuiging ook 90-150W. Das dan inclusief metertjes, fannetjes, klokken, alles.

Ik zal de totale KWH standen doorgeven na het afronden. En dan afgezet tegen het aantal grammen, ik zit vast onder de 1g/W lol, ik hoop van niet, maar.. Hoe reken je dat uberhaubt normaal uit, g/W alleen de lamp? als ie aan is? op max?

Het totaalverbruik vind ik sowieso wel een mooie, ik zie niemand dat doen, alles meerekenen en ook bijhouden, alles via 1 KWH teller! Het enige dat er bij mij niet op zit is het 3W lampje dat ik gebruik om mijn control panel mee uit te lichten.

Een die zeg maar nog vóór die Wattmeter zit. Zo een heb ik er tussen zitten

https://www.vekto.nl/kwh-meter-1-fase-5-45a-analoog

helemaal aan het eind waar de hoofdkabel van mijn systeemPJE :lol: binnen komt.

En ik noteer de standen dus, net als wat je bij je auto doet. Niet alleen maar kijken hoe hard je rijdt..

Mensen die een dehu gebruiken en een airco, ik hoor ze nooit over het verbruik tov hun opbrengst, meestal alleen de lamp wordt aangehouden ter vergelijk, terwijl je naderhand wel de rekening gepresenteerd krijgt...

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're damn right @Xaim :D.

Het is ook wel de passie geworden @vakman en het feit dat ik een organisch micro mannetje ben geworden, maakt het eigenlijk ook alleen maar leuker. Het is me toch wat anders gaan laten kijken naar mens, plant en dier in het algemeen en ik vind het zo leuk. Dank voor die weg Vakkie en @Sunbeam maakt het eigenlijk alleen maar mooier.

Maar het is die passie hé. Op het moment dat ik geraakt wordt door iets en enthousiast blijf, dan ga ik ervoor. Ik heb een degelijke lamp, probeer er een degelijk klimaat op na te houden en ook een degelijke (dagelijkse) verzorging en dat maakt ook gewoon dat ik die lat hoog leg, terwijl ik ook wel blijf genieten. :)

Sun Valley. :rofl

Ik denk dat ik heel goed snap wat je bedoelt. Dergelijke apparaten komen er bij mij niet aan te pas. Wanneer ik deze apparaten zou gebruiken, dan is het om echt perfectie na te streven en zo ver wil ik ook niet gaan, want dan denk ik dat ik ook zou gaan schrikken van het stroomverbruik. Ik denk zeker dat sommige lieden er door omstandigheden of whatever, niet onderuit komen om al dit elektrisch geweld in te zetten, maar ik vermoed ook zeker dat er mensen zijn, die deze toch ook gewoon onnodig inzetten.

Voor mij is er slechts 1 uitzondering daarop van toepassing en dat is mijn warmtekabel of tube heater. Ik kan iedereen wel gaan dood gooien met linkjes wat ik over temperaturen heb gelezen, maar ik heb het hoognodige daarover gezegd en voor de rest bepaalt ieder maar wat goed, of goed genoeg voor hen is. Mijn voorlopige conclusie is dat ik tot nu toe dik tevreden ben met dat ene licht armatuurtje en liever wat warmte erbij heb in de nacht en daarmee ook een beter beheersbaar klimaat, een beter resultaat, minder ellende, minder stress en volop genieten. :verrygood

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, greentjeonatrip said:

You're damn right @Xaim :D.

Het is ook wel de passie geworden @vakman en het feit dat ik een organisch micro mannetje ben geworden, maakt het eigenlijk ook alleen maar leuker. Het is me toch wat anders gaan laten kijken naar mens, plant en dier in het algemeen en ik vind het zo leuk. Dank voor die weg Vakkie en @Sunbeam maakt het eigenlijk alleen maar mooier.

Maar het is die passie hé. Op het moment dat ik geraakt wordt door iets en enthousiast blijf, dan ga ik ervoor. Ik heb een degelijke lamp, probeer er een degelijk klimaat op na te houden en ook een degelijke (dagelijkse) verzorging en dat maakt ook gewoon dat ik die lat hoog leg, terwijl ik ook wel blijf genieten. :)

Sun Valley. :rofl

Ik denk dat ik heel goed snap wat je bedoelt. Dergelijke apparaten komen er bij mij niet aan te pas. Wanneer ik deze apparaten zou gebruiken, dan is het om echt perfectie na te streven en zo ver wil ik ook niet gaan. Ik denk zeker dat sommige lieden er door omstandigheden of whatever, niet onderuit komen om al dit elektrisch geweld in te zetten, maar ik vermoed ook zeker dat er mensen zijn, die deze toch ook gewoon onnodig inzetten.

Voor mij is er slechts 1 uitzondering daarop van toepassing en dat is mijn warmtekabel of tube heater. Ik kan iedereen wel gaan dood gooien met linkjes wat ik over temperaturen heb gelezen, maar ik heb het hoognodige daarover gezegd en voor de rest bepaalt ieder maar wat goed, of goed genoeg voor hen is. Mijn voorlopige conclusie is dat ik liever wat warmte erbij heb in de nacht en daarmee ook (onder andere) een beter beheersbaar klimaat......

Ja die kabel heb je ook ècht nodig! Zonder kabel grote kans dat je net wel rot hebt of schimmel.
Het is een mooie tussenoplossing. En dat ie ook werkt om de planten compact te houden, weer iets dat je kan sturen dan!
Maar ik heb bemerkt, je wil altijd weer logischer, automatischer.

Ik heb hier toch wel 'problemen' om al dat vocht weg te krijgen. Dat heb je ook sneller met grote potten.
Het is mooi die ramen van mij, met gootjes maar als de schimmel op je kozijnen staat..

Maar goed als je het klein houdt kom je weg met minimale middelen.
Het ziet er goed uit, de vooruitzichten voor wat er in is gegaan!

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Sunbeam said:

 g/W alleen de lamp? als ie aan is? 

Ja, uhm... :lol: 
Leg die vaporizer maar weer weg  :rofl

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Sunbeam said:

Ik heb hier toch wel 'problemen' om al dat vocht weg te krijgen. Dat heb je ook sneller met grote potten.
Het is mooi die ramen van mij, met gootjes maar als de schimmel op je kozijnen staat.

Zoiets helpt al heel veel ;) 
Afbeeldingsresultaat voor dauerluftung

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

vertel die hps-boys maar niet dat hun 1k gewoon 1200+ trekt inc voeding :wacko:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip je hebt de passie zeker te pakken!! :tu En ook flink wat kennis opgedaan in korte tijd, respect.
Nu ga ik dingen van jou leren :verrygood

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, vakman said:

Zoiets helpt al heel veel ;) 
 

dan gaat ook je co2 er uit :P

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, Sunbeam said:

dan gaat ook je co2 er uit :P

Jah wa wilde nou jonguh? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...