Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje taking another level, Organic meets coconut water with 3x Blue forest berry and 1x Orinoco

Recommended Posts

Pot 4, miss Rookie

1597914051_bloeidag28Rookiepot4(1).jpg.a9d31d32f8c2039f582866bac2b7a647.jpg

bloeidag 28 Rookie pot 4 (4).jpg

bloeidag 28 Sisi pot 3 (2).jpg

bloeidag 28 Rookie pot 4 (2).jpg

Zij drinkt nu circa 800 ml per dag. Haar schema :

dag 1 molasse

dag 2 water

dag 3 water

dag 4 EM (microferm)

dag 5 kokoswater

dag 6 water

dag 7 bacto

 

Gaat wel lekker.........:D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zijn zelf je bevindingen? Wie loopt er voor van je dames? En wie is het gezondst, of zie jij ook het verschil niet meer? :P

Ik zie vooral dat het overal prima gaat! Lekker EM dr bij :)

Tent er naast zetten om jezelf bezig te houden ;)

Edited by Sunbeam
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: Vorige week meende ik 100% te zien dat de dame aan de rechterkant het gezondste was en kon mij dus aansluiten bij @Xaim. Nu zijn die verschillen bijna miniem, maar qua potentie blijf ik bij dat meisje. Ik zie die verschillen als ik er lang genoeg naar kijk :lol:

Ik heb wel het idee dat de kleinste van het stel ook het eerste klaar is, maar gewoon omdat ze zo fucking compact is, maar ik kan dat eigenlijk voor de rest totaal niet onderbouwen.

Maar eerlijk is eerlijk, ik vind ze er allemaal gewoon te gek uitzien en denk dat dit ook voor een groot deel te danken is aan de EM. Ik kan je wel vertellen dat ik me zeer verheug op de ronde erna, voor dat medisch wietje. Dan gaan we lekker 'gewoon' doen, maar dan zullen ze wel allemaal the full package krijgen ! Lekker EM, bacto, melasse, kokoswater (2x) en een heerlijk 'leidingwatertje' :D:icecream:.

Ze zijn ook gewoon zoooooo mooi groen :wub:

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Likes waren vandaag al vroeg op.... +10
Ja precies gewoon allemaal in de watten leggen! De volgende keer.
Als je het vaak genoeg gedaan hebt ga je ook veel meer op intuitie, die een scheutje meer die overslaan die wat minder, doe je nu al trouwens, het is alleen dat het op papier moet oja...

Ja weet je voor ik deze kweek begon heb ik een hele discussie gehad via pm met een kweker op facebook, deze ging over het hebben van glans op je bladeren.
Hij zei dat onder hps hij altijd glanzende blaadjes had en dat hij dat onder led nooit ziet en dat het hem zelf ook maar niet lukt.
Ik bedacht me later, dat een blad helemaal niet moet glanzen want dan vangt het minder licht op, toch? maar hij sprak dat weer tegen.
Toen zei ik calmag toevoegen bij led zegt iedereen hij  ok
En ik lezen over die glans, ik zeg 'satijnen' glans

Maar volgens mij heeft die glans dus gewoon te maken met 'dialing in your system for led' (ff los van neem oil en andere sprays die gewoon een laagje achter laten).
Maar ook met die dingen die jij toevoegt soort van het vetmesten van het leven in je bodem en voor elk wat wils bieden, zo zie ik t, en jij doet dat vooral door in te wateren met spul met een super hoge of zeg maar complete voedingswaarde, want in weze is het een ei een zaad, een cocosnoot, daar krijg je dus gezonde planten van. Zo veel denk ik ervan. En dan met EM flink de TURBO erop dat ze nèt aan al dat licht kunnen omzetten in groei, of ruim voldoende, dat maakt bij organics dus niet uit! Je kan dus een turbo soil maken zoals ik nu gedaan heb. En dat uit zich dan in die glans? Want ik gebruik geen calmag en ik kweek met glans onder led :likken: (maar wel topdressing he en allerlei calcum rijke droge toevoegingen, wiet is gewoon een veelvraat!)

En zo gezond worden ze dan dat de meeste plagen en ziektes geen kans meer krijgen, dat is waar je op in zet he, of ons dat gaat lukken tot de eindstreep? Ik vind het best een prestatie als je kijkt waar je als coco kweker allemaal op moet blijven letten en wat je moet doen en laten om daar een mooi schoon resultaat te behalen. Waarschuwingen voor van alles, middeltjes, flushen, ipm, als het goed is bewijzen wij hiermee dat dat allemaal marketing is. Maar goed ik koop ook biobizz leeg..

Doe je verder nog wat aan het voorkomen van ziektes/plagen?
 

Edited by Sunbeam
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Over dat glanzen zou je me van alles wijs kunnen maken, ik heb er niets mee. Ik heb die term vaker in topics zien opduiken en het enigste wat daarbij naar boven komt drijven, is dat het duidt op 'té'......(teveel of gewoon te....), maar ik weet er eerlijk gezegd niets over en kijk vanaf nu ook vooral naar de topontwikkeling en dat gaat naar behoren.

Ik had mijn potten al maanden klaar staan en voor ik al goed en wel begonnen was had ik wat last van mugjes, maar die zaten dus al in het grondje kennelijk. In tegenstelling tot jou wil ik  geen beestjes hebben en heb hiervoor hepa filters op mijn inlaten , plus een koolstoffilterdoek (zwart, voor lichtdicht extra).

Als preventieve maatregel (ook door de mugjes) de toplaag afgedekt, maar het belangrijkste is denk ik toch wel, dat ik in de groei 2x alle dames heb  ver/bestoven met Lavameel en denk ik dat dit ook een grote indicator is die heeft bijgedragen aan de gewasversterking,de huidige gezondheid en het onaantrekkelijk maken voor beestjes. Lavameel is misschien wel hét onderwerp, waar ik mij nog het meest over heb ingelezen destijds en om tig verschillende redenen mag dit niet ontbreken ! Het zal trouwens ook een standaard gaan worden vanaf nu, dat 2x in de groei verstuiven....

Als laatste vind ik dat ik een aardig 'stabiel' klimaat heb, mede ook door het verschil tussen dag en nacht klein te houden. Mijn rv  (52%) schommelt bijna niet, hooguit een paar procenten en denk ook dat dit veel ellende voorkomt.

Edit. En natuurlijk vangstrips en hygiënisch werken.

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Sunbeam said:


En zo gezond worden ze dan dat de meeste plagen en ziektes geen kans meer krijgen, dat is waar je op in zet he

Precies ja !:showoff:......

.......en ik ben tamelijk obsessief met mijn klimaat bezig (licht, water, medium, temperaturen, rv, etc.... heb 7 sensoren)...:innocent:

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat noemen ze 'stuffing' haha met direct opneembaar voer.
Zal best flinke yields geven.. Nou ja ik denk dus weer dat hps gewoon minder vraagt van de planten en ze zijn gewoonweg niet gewend die 'licht kracht' van led, ze moeten gewoon hun voeding opschroeven, grotere potten etc, omdat het metabolisme omhoog gaat, dan kunnen ze de bladeren weer net zo veel laten 'glanzen' als eerst. Het lijkt trouwens wel op het verhaal van die grote toppen of die te kleine toppen bij led die dan vervolgens 2x zo zwaar blijken te zijn.

Het gekke is dat ik die mugjes juist niet heb, ik heb er meer in de keuken dan in de tent! Die plakdingen was genoeg, juist uit mijn compost die aarde, die vinden ze niet lekker, misschien vinden ze de bokashi wel niks zulke dingen.

En die kweek dat ik het deed meer zoals jij nu doet toen had ik er juist wel last van!
Ik vind dat zelf ook frapant, ik ben hier maar gewoon volle bak gegaan. Maar ik denk nog steeds; op termijn kan dat toch niet goed blijven gaan? Hoewel bij mij dus die scillica spray misschien is die alleen wel genoeg om mijn wiet schoon te houden en heb ik het probleem nu al in de kiem gesmoord.
Onder het immuunsysteem van de bodem versta ik ook de beestjes die er op en om leven! En ik zag ook dat waar er luizen zaten, het beestje dat die luizen op het menu heeft staan zich ook aan het opmaken was voor het strijdtoneel.. In principe met de macrolens lijkt het echt een zooitje! Maar als je dan onder de streep gaat kijken heb ik niks geen blaadje nog hoeven weg snoeien vanwege aantasting!
Ik vergroot het proces hier alleen maar wat uit. de top van de voedselketen is wat je ziet, het is heel spannend ja, niet voor als je thuis zit na je chemo en je moet snel goeie wiet hebben.... dan zou ik ook cocos, een zak gesteriliseerde aarde en biobizz gebruiken en zand op de potten...

Maar het is ook super gaaf dat iedereen wat anders doet!
En dat je kan afkijken bij elkaar idd open source!
Die toplaag afdekken, waarom niet? Om al die onzekere factoren die ik heb te voorkomen, voor consistency.
Jij kan resetten na elke grow, ik ga proberen meerdere malen in dezelfde bak te kweken met alle gedoe van dien.
Maar goed misschien wel weer minder gedoe, als het maar leuk is iig!

Ik heb veel lavameel in de grond zitten, maar niet op mijn planten, ik denk ik wil geen stoflaag.. niet over nagedacht verder.
Wel over dus het leven in de bodem met bacterien, schimmels, enzymen die dat lavameel kunnen afbreken en omzetten.. en ook over lava en hoe dat de basis van de basis is.
Ik heb ook echt een heel semester lavameel gedaan zo ongeveer,
Ik had nèt 'the greenhouse powder feed booster' binnen voor 80,- een zak, een soort waspoeder. Want ik kon nergens een lijstje vinden dat zo compleet was !
Tot ik ineens zag wat er in lavameel zit en dat je dat per ton kan bestellen voor een paar meier....
Het enige verschil is dat het eerst moet worden opgegeten door een organisme!
Maar sprayen dan heeft het weer een andere purpose, heb ik wel eens gedaan emmer lava zeefwater leeg gekieperd over een plant buiten heen, nou die plant was helemaal roodgrijs oeps.

In principe houden microben er niet van op de blaadjes, net als bij mij met die scillica, maar in de aarde wordt het gegeten als je  dan weer vulvinezuren humidezuren? toe voegt? 1 van die twee... dan vreten ze het wèl, in de soil dan, veelzijdig goedje!

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/12/2018 at 12:48 AM, Sunbeam said:


Ik heb veel lavameel in de grond zitten, maar niet op mijn planten, ik denk ik wil geen stoflaag.. niet over nagedacht verder.

Voor zover mijn prefrontale cortex het toelaat :lol:, zal ik proberen uit te leggen waarom lavameel nu júist zo geschikt is om als aanvulling toe te passen, als zijnde een verneveling/verstuiving, in tegenstelling tot wat jij noemt een 'stofnest'. Je zult weten dat planten signalen afgeven aangaande hun gezondheid. Deze signalen zullen beestjes ontvangen en daar wel of niet op reageren. Door 2 maal goed te verstuiven van lavameel , in de groei, creëer je juist een ultra fijne grens tussen de plant en beestjes. Je geeft hiermee juist in feite een versterkend signaal af : "blijf van mij af, ik ben veel te sterk voor jou ! " 

lavameel is  een uitstekende versterkende bladvoeding en bewerkstelligt nu net ook een 'dubbele werking' naar insecten en plagen toe. Insecten hebben geen alvleesklier en beschikken daarom ook niet over de juiste eiwitten om een plant aan te vallen die  een 'hoog' suikergehalte bevat, omdat ze dat simpelweg niet kunnen verteren en het is juist Silicium (wat in lavameel zit) dat hierin ook een belangrijke rol vervult en daarnaast worden juist heel veel andere elementen door het blad opgenomen, vanwege de microscopische samenstelling van talrijke mineralen, omdat het uit anorganisch materiaal bestaat.

Anderzijds is het  dat 'stofnest' waar veel insecten en plagen nu júist gevoelig voor zijn, vanwege de 'schurende werking', wanneer je het toepast als verneveling. Het poeder gaat in de gewrichtjes zitten van de insecten, waardoor hun beschermlaagje wordt aangetast en zij zullen 'uitdrogen'. 

Dat mensen zich er geen voorstelling van kunnen maken in 'onze sector', komt denk ik eerder uit een stukje onwetendheid en het feit dat het nog niet als zodanig is toegepast. Welnu, ik heb het gedaan en blijf dit doen en ben meer dan overtuigt bij deze toepassing.

Je kunt er gif op innemen, wanneer ik ooit voor de eerste keer stekken in mijn handen zou krijgen, het allereerste wat ik zou doen, is deze van onder tot boven vernevelen en een 2e keer, bijvoorbeeld bij het overpotten (zodat tevens de worteltjes wat minder belast worden tijdens hun herstellend proces), hetzelfde geldt voor zaailingen, maar het liefst dus vooraan in de groei, met een pauze van circa 3 weken....

Waar je mijns inziens alleen rekening mee dient te houden, is dat de silicium kristallen voor verbranding (blad) kunnen zorgen, maar daarom is het ook  goed toe te passen in de beginfase, wanneer je zonnetje nog niet zo hard straalt. Mocht je zonnetje desalniettemin toch vanaf het begin full power blazen, dan zou ik daags erna gewoon met een 'waterspray' eroverheen gaan, zodat de rest lekker je substraat in loopt....

Voordat ik het indoor heb toegepast, heb ik het uitvoerig buiten getest. Op het gazon groeide van alles (niet doen dus:lol:), ik heb mijn rozen zien opbloeien, ik heb de insecten letterlijk zien 'vluchten' toen ik de coniferen behandelde, een tomatenplant in mijn tuinkas, evenals de paprika's......man man man.....geweldig, dat terwijl ik nu net een hele dierentuin achter heb door de verschillende aanplant van bloemen die insecten aantrekken  en  insectenhotels.....

Liep laatst nog tegen een site aan van Welkoop, een stukje info over de insectenbestrijding in relatie tot lavameel, een hele waslijst ....https://www.welkoop.nl/winkel/tuin/plant-zorg/tuinapotheek/plantversterkers/dcm-vitasilica-lavameel-plantversterker-poeder-2kg_1214593

Er werd mij niet aan het oog onttrokken dat spint, thrips en meeldauw hier ook bij stonden, maar goed, je dient hier vooral uit te gaan van een preventieve werking, ik heb verder gelukkig nog niet last gehad van deze plagen en weet ook verder niet hoe betrouwbaar deze site is. Het is wel gewoon zaak dat je hiervoor een kwaliteits-poederverstuiver inzet en een mondmaskertje gebruikt !

Lavameel verstuiven @Sunbeam.....?......... Damn right i will do ! (en ik kan nu niet zeggen dat mijn dames het niet konden waarderen:P)

Kenmerken insectenbestrijding
Aardvlooien Ja
Appelbladvlo Ja
Bessenbladwesp Ja
Bladmineerder Ja
Bladroller Ja
Bramengalmijt Ja
Buxusbladvlo Ja
Buxusmot Ja
Buxustopmijt Ja
Cicaden Ja
Coloradokever Ja
Coniferenspint Ja
Druivenviltmijt Ja
Elzenbladwesp Ja
Elzenhaantje Ja
Emelten Nee
Engerlingen Nee
Fruitmot Ja
Galmijt Ja
Galwesp Ja
Gegroefde lapsnuitkever Ja
Groot koolwitje Ja
Hazelnootboorder Ja
Japanse vlieg Ja
Kevers Ja
Koolgalmug Ja
Koolvlieglarve Ja
Lapsnuitkever Ja
Laurierbladvlo Ja
Leliehaantje Ja
Ligustertrips Ja
Lindegalmijt Ja
Netwants Ja
Perenbladvlo Ja
Perengalmug Ja
Preimot Ja
Pruimengalmijt Ja
Rhododendronwants Ja
Rozenbladwesp Ja
Rozencicade Ja
Rupsen Ja
Spint Ja
Spuugbeestje Ja
Taxuskever Nee
Trips Ja
Wantsen Ja
Witte Vlieg Ja
Zaagwesp Ja
Algemeen
Geschikt voor Moestuin Ja
Geschikt voor Siertuin Ja
Geschikt voor Gazon Nee
Geschikt voor Rozen Ja
Geschikt voor Buxus Ja
Geschikt voor Aardappelen Ja
Geschikt voor Tomaten Ja
Geschikt voor Fruitbomen Ja
Appelbloedluis Ja
Bessenbloedblaarluis Ja
Beukenbladluis Ja
Bladluis Ja
Bloedblaarluis Ja
Bloedluis Ja
Dopluis Ja
Groene perzikluis Ja
Kommaschildluis Ja
Melige koolluis Ja
Rozenluizen Ja
Schildluis Ja
Sparrenluis Ja
Takluis Ja
Wollige bloedluis Ja
Wollige dopluis Ja
Wolluis Ja
Zwarte bonenluis Ja
Aardappelziekte Phytophthora Ja
Bladvalziekte Ja
Bladvlekkenziekte Ja
Botrytis vruchtrot Ja
Buxusschimmel Cylindrocladium Ja
Buxusschimmel Volutella Ja
Perenpokziekte Ja
Hagelschotziekte Ja
Knolvoet Ja
Knopsterfte Rhododendron Ja
Krulziekte in perziken Ja
Echte Meeldauw Ja
Valse Meeldauw Ja
Meeldauw in druiven Ja
Roest Ja
Roest in prei Ja
Rozenroest Ja
Schurft Ja
Sterroetdauw Ja
Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW
Dat wist ik allemaal nog niet, fragmentarisch wel eens wat over gelezen, maar....
respect voor dit relaas!!

Volgend jaar mijn tuin ook maar es onder handen nemen! En misschien wel meer...
Maar dus niet voor je gazon haha

En hoe ziet die van jou er uit? In die DCM verpakking zit daar gewoon rood lavameel?
Want ja dan is die die ik heb wel een stuk goedkoper, die 20kg zak Eifelgold..

En die verstuiver, een dróge verstuiver??
Die kende ik zeker nog niet!

 

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou eerder zeggen 'beige of lichtbruin'.

Die van Eifelgold mag er wezen hoor, super!:verrygood

Ik heb destijds deze besteld (willekeurig linkje aangeklikt) https://www.bol.com/nl/p/poederverstuiver-birchmeier-bobby/9200000047071486/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DMMTUNKNOWN%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D5%26itm_id%3D9200000047071486&bltgh=oZlzZP-oiHnZQntoY6FIWg.1_5_6.11.ProductTitle

En daarna deze voor het preciezere werk (ben nog steeds in afwachting, zucht) en lijkt me uit oogpunt van formaat en prijs ook gewoon beter en maakt voor indoor (denk ik) de ander overbodig.  https://nl.aliexpress.com/wholesale?spm=a2g0z.search0104.8.14.31ab13adsyjDdh&initiative_id=QRW_20181112074819&SearchText=pest+control+bulb+sprayer&productId=32921736422

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog even wat pics geschoten toen de lamp uitging. De bodemtemperatuur toen ook maar even gemeten, 21 graden....

1029407834_bloeidag30picsdonker(1).jpg.42c94dc1985d951ac2aed550b2d3a26a.jpg1858741911_bloeidag30picsdonker(2).jpg.03d64e534e94bd330c71cb542208c5b4.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu je het over lavameel had, dat grote blad onderin, middelste vinger, wat is dat witte plekje? Of begin ik nu paranoia te worden? :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke foto ? :innocent::nerd

Edit. Zie het al. Zal straks eens kijken :D

Thanks for the tip :verrygood

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, 420man010 said:

 Of begin ik nu paranoia te worden? :P 

We zijn het allebei niet :P Ik heb gekeken, gekeken.....en nog eens gekeken...brilletje op, brilletje af, gevoeld aan het blad..........Het enigste wat ik mij kan bedenken is dat het misschien komt door (weerkaatsing van ?) wat zilverzand die er her en der op het blaadje te vinden is :jump:

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een aandachtspuntje voor de volgende ronde.

Hoewel ik nog geen concrete bladproblemen heb aangetroffen, is het wel iets waar ik mij voor ben gaan interesseren bij andere mensen en ben wat dieper gaan duiken in specifieke tekorten dan wel overschot. Om het maar meteen op mijn eigen te betrekken, ben ik ook eens gaan kijken naar het element "Fosfor" !

Ik was tot nu toe, meer in  de veronderstelling dat fosfor vooral in de latere fase van de cyclus belangrijk was en legde dan vooral het linkje met de zogenaamde pk boosters. Nu blijkt dat maar liefst 75 % (!) van die opname fosfor al geschiedt in de eerste levensfase van het plantje en onder meer belangrijk is bij de ontwikkeling van de worteltjes :innocent:.

We maken dus even het bruggetje naar mijn voorgroeipotjes, waar slechts zeewier en lavaworm in zat. Het viel mij al op dat het wortelen dit keer wat moeizamer verliep dan de ronde  ervoor en nu weet ik waarom: er ontbrak vispoeder ! Hier  zit een verhouding van 5-4-1 in, aardig wat fosfor in verhouding dus, die we nodig hebben in de beginfase. Dit gaat de volgende keer dus niet meer ontbreken Greentje :whip:

En hier nog een 'weetje' uit Canna :

Een tekort

Bepaalde fosforsymptomen die beschreven zijn in de literatuur, mogen niet verward worden met een stikstoftekort. Een fosforgebrek kenmerkt zich namelijk bij cannabis niet door een opvallende paarsverkleuring in de stengels en bladstelen, maar door een kleine plant met paarszwarte necrotische bladdelen die het blad doen vervormen en later doen opkrullen.

Het verloop in chronologische volg- orde:

I. In het begin is de plant donkergroen, een ander soort donkergroen (blauw- groen) als bij een K-tekort (zie cAnna’s infokoerier dec ‘94).

II. De lengtegroei en de zijscheut-ontwikkeling is geremd.

III. Na 2 á 3 weken ontstaan donker paars/zwarte necrotische vlekken op de middeljonge- en oudere bladeren, waardoor het blad vervormt.

IV. De paars/zwarte necrose breidt zich nadien verder uit tot in de bladstengel. Het blad draait, krult flink en sterft af.

V. De dode bladeren zijn gekruld en verschrompeld, hebben een typische oker/paarse kleur en vallen af.

VI. De plant bloeit volledig uit, maar de toppen blijven klein en iel

Mogelijke oorzaak:

Omdat fosfaat in het milieu vrijwel altijd in zeer lage concentraties aanwezig is, is de affiniteit van plantencellen voor fosfaat zeer groot, het wordt door de gehele wortel opgenomen. Tekorten komen dan ook weinig voor, behalve: • Bij een te hoge pH in het groeimedium (>pH7); dan kan de plant nauwelijks fosfor opnemen en ontstaan er in de grond onoplosbare fosforverbindingen. • Bij ijzer- en zinkrijke of te zure bodems . • Door bodemfixatie .

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekorten komen dan ook weinig voor

In de voeding en aarde die je voor cannabis zou moeten gebruiken zit genoeg P verwerkt.

Sommige merken gaan daar anders mee om en stoppen het als een booster in een fles.

Ik las ooit over compleet blijven voeden ipv op mono elementen sturen want zo krijg je geen pH uitschieters en anders onbalans en doe dat sindsdien ook zo min mogelijk. Enige waar ik los op bijstuur is calcium wat ook bij opname fosfor een grote rol speelt.

Jammer dat Canna die relatie dan weer niet aanstipt:search:

Wat zit er op je vangstrip?

Plantjes gaan goed:icecool

Edited by lostchild
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vond dit stukje nog @lostchild bij Canna ten aanzien van Calcium tekorten https://www.canna.nl/download_file/878/429/

Calcium in de voedingsbodem.

Naast problemen als gevolg van calcium tekorten in de plant kunnen ook problemen ontstaan ten gevolge van een tekort van calcium in de bodem. Calcium tekorten in de bodem gaan vaak gepaard met verzuring van de bodem. Door een zuur wortelmilieu is onder andere fosfaat minder beschikbaar voor de plant en worden verschillende zware metalen beter beschikbaar voor de plant, wat tot vergiftiging van de plant kan leiden (bijvoorbeeld aluminium, mangaan, nikkel).

Ik weet nog dat het bij Canna eigenlijk begonnen is bij mij, maar was deze site een beetje uit het oog verloren en had nog niet zoveel oog voor pdf'jes toen, terwijl ik echt wel de indruk heb dat dit een van de weinige sites is waar de info verstrekking juist is en waar ik nu ook regelmatig op terugval.

Wat ik vooral opvallend vind ten aanzien van Fosfor, is dat er vaak beweerd wordt dat paarse stelen duiden op een fosfortekort, terwijl daar toch echt wel het een en ander aan vooraf lijkt te gaan, voordat het zover komt en  in de praktijk een stikstoftekort meer voor de  hand lijkt te zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...