Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje taking another level, Organic meets coconut water with 3x Blue forest berry and 1x Orinoco

Recommended Posts

Leuk hé, 4 verschillende meisjes ! Dat vraagt om na te denken bij het opnieuw toppen...

Van links naar rechts:Take it easy, i call her miss 'Sisi'....Heerlijk meisje dit, just go with the flow. Ik verheug me het meest op haar, zij is de mooiste, hele opbouw is machtig om te zien, prachtig bladerdek. Doctor, i'm in love with her ! Zij krijgt alleen de 'Coco' en haar hebben we niet nogmaals getopt.

Give it up for 'Sisi Rider' !

1426181106_groeidag34Sisi(2).jpg.c463fe7748f3fa25249c4c3b3f2bef67.jpg

Nr 2. Zij ging en gaat het hardst van allemaal, know it all, enkel de reguliere giften, zal haar een rotzorg zijn, gaat als een speer, mooie open structuur. Deze gaan we in toom houden en hebben haar van bovenaf nog eens 2 nodes terug getopt. Ik verwacht dat ze gewoon door blijft knallen en wanneer ik ga supercroppen, zal het zeer waarschijnlijk bij haar zijn. Ze doet me ook denken aan de 'potentieel grootste opbrenger' uit de vorige ronde, die zowel de heren- als het damestoilet bezocht, ben benieuwd.

Ladies and gents, we call out miss 'Nono' !

161542636_groeidag34Nono(3).jpg.b6ffbb86aceb5b4ff1b4d2fe739594e2.jpg

De smurfin in de familie, onze liliputter. Zo ontzettend compact, dat je zou denken: “dat gaat niet goed nee'', maar ook hier alles opperbest, mooie opbouw, mooi stammetje ! Ze gaat gewoon mee, ook qua nodes doet ze zeker niet onder, alleen je ziet het nauwelijks. Zij krijgt alleen de molasse mee en haar gaan we niet meer toppen, maar proberen we wel wat meer uit elkaar te trekken.

I present you, miss 'lili' !

2030369502_groeidag34Lili(4).jpg.60ca779bd1729a54fd6c1608f0ec93f8.jpg

Als laatste hebben we nog the 'rude one'. Zij kreeg de wildcard ten gunste van Ori. Hier is geen peil op te trekken. Zij had in aanvang de 'lichtste verkleuring' van allemaal en ook haar hebben we terug getopt, maar wat een comeback! She becomes the full package with 'coco and melasses'.

I  announce you all, the presence of miss 'Rookie' !

922637625_groeidag34Rookie(5).jpg.39994cb7ecda382a9acaaa101d67f240.jpg

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat lekker daar :specool

Maar "lili" is ook zo denigrerend, zielig voor de dame in kwestie :oeps:no :lol:
Ik stel voor om haar om te dopen tot Mevr Kropsla :jump:

 

*nieuwsgierig*  Wat zijn die witte bollen op de voorgrond voor dingen?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Des te leuker wanneer ze me gaat verrassen. Kan ik je hiermee overhalen, love it !

 

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hebben mensen nog concrete tips voor mij omtrent het scroggen op een gaaspaneeltje met een maaswijdte van 5x5cm ? Wil dit nu eens proberen. Ik begrijp dat je de eerste beste tak die 'erdoor' komt meteen dwars legt en vanuit daar verder ?

Kan ik het beste met iedere tak meteen naar de hoek gaan, of bijvoorbeeld naar het midden van de zijkant en van daaruit met een hoek van 90 graden naar de hoek ? Of is dat af te raden om met een tak zo'n hoek te gaan maken ?

Ben natuurlijk wel topics aan het doorspitten en wat mij opvalt is dat er ook mensen zijn die onder het netje door blijven gaan, dus niet eerst er doorheen...

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

alllessss kan

op het net is voor kleinere ruimtes korte veg

anders is het midden omhoog gegroeid voor de zijkanten ingevlochten zijn

maar neem vooral de tijd, een tak moeten herplaatsen kost veel tijd dus bezind eer gij bind 

Edited by HUFFnPUFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scroggen stelt niet zo veel voor hoor, iedere manier werkt wel opzich. 
Maar alles onder het net heeft wel wat nadelen, jonge uitlopers die knel komen te zitten, schaduw, je moet alles van onder het net doen ;) , met oogsten moet je ook alle toppen los knippen ipv complete takken ineens. Er op lijkt mij een stuk handiger volgens mij.

Met de plaatsing van de takken gewoon een beetje rekening houden met welke takken het langst zullen worden, meestal de bovenste omdat ze het meeste licht krijgen. Dus die leidt je naar de hoeken van het net, met de rest vul je het "midden" op. Haakse hoeken in de takken is geen probleem, het blijft onkruid ;) 

De uitlopers die er door komen leg ik plat met een clip als ze 1 node boven het net staan, dan na een paar dagen gaat er een tweede clip bij (stukje verderop uiteraard). Als er weer voldoende groei is zet ik de eerste clip voorbij de tweede clip enz enz, dus geen 30 clips op 1 tak(lastig oogsten) ;)  

Succes!

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

de ervaring leert mij dat je meeste toppen toch los moet knippen omdat die tak hier of daar toch 'vast' zit aan het net

of gewoon de stam doormidden en het hele scrog omdraaien en ophangen, weegt wel wat maar scheelt hoop werk :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, HUFFnPUFF said:

maar neem vooral de tijd, een tak moeten herplaatsen kost veel tijd dus bezind eer gij bind 

:lol: Ik was tot nu toe zo'n beetje van : .......bind........en dan verzint :rofl

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, HUFFnPUFF said:

de ervaring leert mij dat je meeste toppen toch los moet knippen omdat die tak hier of daar toch 'vast' zit aan het net

of gewoon de stam doormidden en het hele scrog omdraaien en ophangen, weegt wel wat maar scheelt hoop werk :smoke

Zo had ik het dus ongeveer de laatste ronde gedaan. De stam doorgeknipt, daarna de takken doorgeknipt, rekje omhoog getakeld en toen opgehangen......heerlijk man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bloeidag 1. Notitie. Bij de Rookie zie ik verbrande bladpuntjes met hier en daar ook sporadisch aan de zijkant. het concentreert zich vooral op de jonge scheuten onder en in het midden. bovenin de jongste scheuten heb ik het niet kunnen ontdekken.

Op groeidag 31 kregen ze de laatste bio brandnetel. Op groeidag 33 kregen ze voor de 2e en laatse keer (met een tussenpozen van 16 dagen) de Sillicium als ondersteuning op het 2e keer toppen. Op groeidag 34 getopt voor de 2e keer. Sinds een aantal dagen is de watergift dagelijks, nu op 500 ml per pot, tensiowaarde iedere dag rond de 100 mbar en wil ik vanaf nu in de bloei geleidelijk op laten lopen.

Mogelijke veroorzaker:

* de Sillicium https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjHh_fdwuDdAhXBse0KHU9rAxcYABAFGgJkZw&ohost=www.google.nl&cid=CAASE-Ro8T8Qxks02Cq8Rnz8EhmdAo0&sig=AOD64_0ZTFB731-3tETpMsjjbas-VtoX3g&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwjqqPLdwuDdAhURZ1AKHTzJB-MQ9aACCEI&adurl=, mogelijk te kort op de bio douche.

* verhoudingen in de 18L toch nog iets te zwaar bemest, waar individueel anders op wordt gereageerd ? Nakijken met de aanbevelingen van @konopi.

Bekijken of we verderop in de week het toch maar achterwege laten om voor de 2e keer te verstuiven met lavameel als gevolg hiervan ?

Dames hebben verder geen groeivoeding gehad en intentie is om ook geen bloeivoeding te geven. Ze krijgen verschillend kokoswater en melasse, maar krijgen allemaal eens in de week bacto en microferm. De dame in kwestie krijgt overigens geen kokoswater of melasse.

Oplossing: De rookie water blijven geven (ook dagelijks blijven doen ivm lage rv en dus gedwongen vraag) zoals gebruikelijk, naast de EM en bacto en misschien toch melasse geven (?) ivm voeden bodem (de anderen hebben er geen last van die afgewisseld melasse en kokos krijgen). Misschien ook een keer extra bacto. De bovenste scheuten in de gaten houden en er zal gedieft gaan worden en eventueel ontbladeren ergens bloeiweek 2...

Lamp hangt op 40 cm.

999179324_bloeidag1rookieverbrandescheutjesonderenmidden(3).jpg.d6a01b7496de46c44f3f619dab237b24.jpg2030093882_bloeidag1rookieverbrandescheutjesonderenmidden(2).jpg.3f9010875510cda0fa70d7854a7e7ef2.jpg300741417_bloeidag1rookieverbrandescheutjesonderenmidden(1).jpg.562d87ef20c69cde962ab0eca272eb9d.jpg

 

 

 

 

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben op verschillende plaatsen de bladtemperatuur gaan meten en deze ligt over het algemeen nu minimaal 3 graden onder de omgevingstemperatuur...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu zie ik toch ineens bij het water geven nog een enkel van die kleine kut schimmelmuggen lopen ! Wellicht dat dit de oorzaak is van die bladpunten ?

Ik had al vangstrips en zal de aarde wat meer op laten drogen, dus om de 2 dagen wateren, maar ik wil er wel van af, want ik ga nu wel 3 belangrijke weken van groei in. Ik wilde diatomeeenaarde bestellen en die over de grond uitstrooien. Mag ik dat rijkelijk doen ? Is deze prima https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi5zOv5lo7eAhUUntUKHQsmD4wYABAJGgJ3cw&ohost=www.google.nl&cid=CAASEuRob2oSGfMuDI4OI_Z5_ZycdQ&sig=AOD64_21bGmOWh7eCPY3_Cro0Ot1TZvPyg&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwiH8uf5lo7eAhUSsaQKHS7jBhYQ9aACCEU&adurl= ?

 

Ik wilde nog een 2e keer met lavameel verstuiven, maar ben al 5 weken aan het wachten op deze https://www.aliexpress.com/item/Garden-Pest-Control-Bulb-Duster-Sprayer-Pesticide-Powder-Duster-with-Longer-Lance-for-Bugs-Pests-indoor/32905034473.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.bc2a4c4d0vRTNf

Kan je indoor wat preciezer te werk gaan. Ben nu toch maar gaan verstuiven met de grotere variant, maar nu ook langs de randen van de pot. Komen me daar toch een paar rotzakjes uit gevlucht :angry:

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die bladpunten, mocht de varenrouwmug willen dat die dat kon.

Pas bij een enorme plaag en geen vreten (vergaand organisch materiaal) zal de varenrouwmug larve aan de wortelpunten gaan vreten.

Zo ver ben je ng lang niet want dan heb je letterlijk wolken mugjes in je hok.

Varenrouwmug doet goed werk, zijn opruimers.

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die bladpuntjes kan komen omdat je grond nog te heet is,na het mengen met vispoeder kun je het beter 2 weken minimaal laten staan om af te koelen.
Want je bodemleven moet het eerst afbreken voor een gedeelte.

Plant je er toch gelijk op krijg je dit soort dingetjes,had ik ook de eerste keer dat ik vispoeder erbij gooide.
 

Gewoon blijven verwennen zoals je dat al deed,gaat wel goedkomen.
Als het goed is groeien ze er gewoon doorheen.

 

Jah bless !

Edited by Collie Weed
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, lostchild said:

Die bladpunten, mocht de varenrouwmug willen dat die dat kon.

Pas bij een enorme plaag en geen vreten (vergaand organisch materiaal) zal de varenrouwmug larve aan de wortelpunten gaan vreten.

Zo ver ben je ng lang niet want dan heb je letterlijk wolken mugjes in je hok.

Varenrouwmug doet goed werk, zijn opruimers.

Ik heb ook mugjes, maar ergens denk ik inderdaad dat ze er best mogen zijn en zelfs nuttig zijn ja!
Toch kan het uit de hand gaan lopen, maar volgens mij gebeurt dat niet zolang er genoeg biodiversiteit is? Mijn motto daarin was dit keer; gewoon helemaal over de top(dressing) gaan en vertrouwen op de goede afloop..
Ik heb hier ook mijn hele hok ter voorzorg vol met van die plakdingen gepropt, alleen voelt dat wel een beetje onnatuurlijk, luguber bijna. Alsof je met grof geschut te werk gaat maar dat de overgebleven beestjes alleen maar harder gaan breeden omdat de populatie steeds terug loopt en de balans er dus ook uit gaat? Beetje vergezocht misschien....

Ik denk wel dat als je zoals jij nu de boel hebt lopen, met lage RV en dan af en toe soaken en dan weer uitdrogen, en geen schuilplaatsen, dat het misschien dus juist uit de hand wil lopen? Als je geen sappige cover crop hebt staan waar ze kunnen schuilen en chillen, gaan ze in ieder geval wel voor de second best option en dat is je wietplant...

De beste tip die ik ben tegen gekomen was toch wel de bodem van de potten dicht maken. Ik weet niet of je nog gaat verpotten, maar als je dat doet leg dan een stuk landscape fabric onderin je pot voor je hem vult, onderin leggen ze namelijk eitjes, en dan dus niet meer want ze kunnen er simpelweg niet meer in! Bij smartpots heb je dat probleem niet trouwens.....

Ik zie ook dat kwekers die geen cover crop hebben een flinke laag zand bovenin de pot leggen zodat er echt nergens meer aarde te zien is, dat schijnt in combinatie met de 'dichte' bodem uitstekend te werken! Binnen weken sterven ze dan uit!
 

Edited by Sunbeam
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, lostchild said:

Die bladpunten, mocht de varenrouwmug willen dat die dat kon.

Pas bij een enorme plaag en geen vreten (vergaand organisch materiaal) zal de varenrouwmug larve aan de wortelpunten gaan vreten.

Zo ver ben je ng lang niet want dan heb je letterlijk wolken mugjes in je hok.

Varenrouwmug doet goed werk, zijn opruimers.

Oh wat ben ik tevree, want LC die kijkt ook weer mee :jump:. Je wil niet weten wat er gisteren allemaal door mijn hoofd ging joh:

Ik had die voorgroeipotjes volgens mij al 2 maanden klaar staan in de kelder, ingewaterd, met ook 2 ventilatieroosters in de kelder. Ik had die kleine rakkers al, nog voor ik goed en wel de zaadjes erin had gedaan, maar er verder niet over nagedacht. Gisteravond dacht ik, nou super, hebben ze lekker 2 maanden op hun dooie gemakje kunnen huizen in die potjes en uiteraard met overpotten ook meegegaan. Laat ik dan ook nog ergens iets lezen over larven die van melasse houden en toen begon ik het warm te krijgen, dacht, die heb ik een fijn leven gegeven tot nu toe en zijn misschien ook al een tijdje aan die haarworteltjes bezig...

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Collie Weed said:

Die bladpuntjes kan komen omdat je grond nog te heet is,na het mengen met vispoeder kun je het beter 2 weken minimaal laten staan om af te koelen.

Begrijp ik je niet goed Col ? Die 18L potten hebben eveneens 2 maanden van te voren klaargestaan in  de kelder. Hoe dan ook,  super fijn dat jullie weer allemaal meedenken!

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Sunbeam said:


Ik denk wel dat als je zoals jij nu de boel hebt lopen, met lage RV en dan af en toe soaken en dan weer uitdrogen, en geen schuilplaatsen, dat het misschien dus juist uit de hand wil lopen? 
Ik zie ook dat kwekers die geen cover crop hebben een flinke laag zand bovenin de pot leggen zodat er echt nergens meer aarde te zien is, dat schijnt in combinatie met de 'dichte' bodem uitstekend te werken! Binnen weken sterven ze dan uit!
 

Ik heb best wel wat vangstrips hangen en tekeer gegaan met die lavameel. RV ligt nu op 45-50%/

Ik heb daarover gelezen Sun en ik weet niet zo heel goed wat ik daar nu van moet vinden. Ik denk dat je 'metselzand' bedoelt ? Punt is dat ik van bovenaf water geef en dit ook in principe wil blijven doen. Ik kan me voorstellen dat bij die watergift er dan 'gaten' in gaan komen, maar het voelt op de 1 of andere manier ook gewoon niet goed om die toplaag zo hermetisch af te sluiten, alleen ik kan je niet uitleggen waarom niet, behalve dat het niet lekker voelt om het zo ....nou ja.....enigszins luchtdicht af te sluiten van bovenaf...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan nog iets. Ik heb 2 dagen geleden de klok al op 12/12 gezet, maar wil pas elk moment het netje erover heen gooien.Ik verwacht nu een aardige groeisprint, maar op dit moment zijn de dames pas circa 20-25 cm, waar ik bij die andere strains al op 30-35 cm zat bij mijn weten en ik die hoogte ook als ideaal zie om dan het scrogrekje te plaatsen. Ik heb vaak gelezen dat men die klok pas moet omgooien wanneer je rekje voor bijvoorbeeld 2/3 gevuld is. Wat ik niet zo goed begrijp, is dat ik weet dat er gewoon nog een groeispurt aan gaat komen van 3 weken en ik dacht juist dat het ook gewoon goed was om ná 12/12 dat netje erop te knallen en dan gewoon de komende 2 weken dit te gaan opvullen, ook al omdat ik in het verleden wel eens teksten of filmpjes had gezien waarbij gesteld werd dat het mooiste is wanneer je toppen zo tussen de 10 en 20 cm ,boven het net uitkomen, of ga ik hier nu vreselijk de mist in ?

Ik wil ook eigenlijk nooit echt langer voorgroeien dan 4 of 5 weken, omdat ik een hoogte heb van circa 1,75m, waar de (ophanging) lamp, afstand tot gewas, ruimte tussen pot en scrog en de potten nog bij gerekend dienen te worden....

Pffff. word ook af en toe doodmoe van mezelf....

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metselzand of zilverzand (nog fijner) werkt perfect hoor, ook als je van boven water geeft. Meteen nadat je het in je pot gooit paar keer goed sproeien met de plantenspuit, krijg je een harde toplaag van. Daarna kun je gewoon voorzichtig met de gieter water geven, iets zachter laten kletteren ;) 

Dat volledig afsluiten geloof ik niet zo in, het is zand geen plastic :lol:  Heb er nooit problemen door gekregen dat ik weet.

Die kutmuggen zie je na een tijdje niet meer terug :verrygood

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is je netje dezelfde afmeting als je kast?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...