Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje taking another level, Organic meets coconut water with 3x Blue forest berry and 1x Orinoco

Recommended Posts

@konopi. Ik moet helaas eerlijk bekennen dat geen enkele van de 'behandelde' dames door zijn gegaan in de definitieve selectie. Ik wilde wel gewoon dat de beste doorgingen. Zonder dat ik daar acht op heb geslagen kom ik tot de conclusie dat de dames die door kwamen wel de potjes waren, waar in verhouding ook het meeste zeewier en lavameel in zat. Erg representatief was dit tot dusver niet, maar het ligt er maar aan hoe je hier tegenaan kijkt.

Ik heb geprobeerd zorgvuldig onderzoek te doen naar de losse elementen van GK die ik gebruik. Bij een aantal aanbieders kwam daarbij aan het licht dat het overmatig gebruik van zeewier de groei aanzienlijk zou afnemen. In de voorgroeipotjes heb ik dus verschillende verhoudingen gebruikt als het gaat om zeewier, maar ook lavameel. De voorlopige conclusie is daarbij dat minimaal 25 ml aan zeewier in mijn potjes garant staan voor een goede groei en minder bleek ook gewoon minder, aanvulling van kokoswater ten spijt. Wat de max is weet ik nog niet. De Orinoco, daar heb ik nu de meeste hoeveelheid in gedaan, 45 ml.

Ik heb dus momenteel 4 dames in de 18L en de Orinoco zit nog in een palmpotje (wel kokos), met 16 dagen achterstand. Ik kijk de komende dagen aan hoe het zich ontwikkelt en besluit dan of de Orinoco eruit gaat of dat ik 1 dame alsnog uit de 18L ruk en hier  de Ori in plaats (1 van de dames gaat namelijk niet zo heel goed, ziet wat bleekjes). Geen van deze dames  heeft dus kokos gehad.

Het biedt misschien wel weer opnieuw perspectief. De verhoudingen in de 18L potten zijn namelijk wel gelijk en we gaan nog wel zeker 14 dagen door met groeien en tel daar dan ook nog eens minimaal 14 dagen groei bij op vanaf 12/12.

Ik wil dus, opnieuw, een aantal van deze 18L behandelen met kokoswater en een aantal niet. Ik ga nog eens even de suggestie teruglezen van @cannarie en kijken hoe we dit in de rest van het traject wel nog enigszins representatief kunnen maken, voor zover je dit al kunt zeggen van een microkweekje...

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoezeer ik mijzelf op de rem ben aan het trappen, blijf ik wel gewoon in 7 sloten tegelijk springen. Er is namelijk nog een testje die ik nog niet vermeld had. Ik werk met 3 pc fans en ben deze ronde, weliswaar nog enigszins in interval, gaan starten om de pc fans bijna nonstop te laten lopen. Dit is wel iets waar ik mij misschien nog wel het meest ongemakkelijk bij voel....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van lavameel mag je best een half pondje per 10 ltr erin gooien, wel eerst mengen met wormenmest of compost.

Meer betekent niet altijd beter & dat geldt weer voor zeewier.40 g per 10 ltr is genoeg.

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, HUFFnPUFF said:

pc fans?

De interne luchtcirculatie. Deze ronde heb ik die vanaf het begin lopen, waar ik het eerder geleidelijk opschroefde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zolang de lucht niet direct tegen de toppen woeit ,woeien er ook geen extra bruine haren bij.
Algemene circulatie is belangrijker dan de toppen blasten met lucht(niet doen)

In de nacht gaan er ook processen en o.a. gassenuitwisseling gewoon door,hetzij even anders dan overdag.
dus een beetje verse lucht zou ik als plant zeker waarderen ook in de nacht.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik doe dat alleen in de veg, zodra er bloei in zit gaat intern alles uit snachts, alleen de afzuiger aan, zonder correcties voor plantensoort en klimaat scheelt mij dat max 15% lv in de nacht

maar hoe voel je hier ongemakkelijjk bij? je vertrouwd ze niet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De pc fans heb ik het volste vertrouwen in @HUFFnPUFF, het is meer dat ik het enigszins 'spannend' vind wat de invloed is van deze circulatie, zo van meet af aan. Als ik kijk naar de vorige ronde, waarin ik de circulatie geleidelijk heb opgebouwd en het resultaat dat er mocht zijn na zo'n heet rondje, ben ik gewoon ontzettend benieuwd hoe dit nu gaat uitpakken.

Er waren concreet voor mij nog 2 zaken die openstonden waar ik nog aan wilde tornen: het bodemleven en de circulatie.

* ik leg nu meer de nadruk op een florerend bodemleven.

* zoals @Collie Weed terecht opmerkte gaan 's nachts bepaalde en andere processen gewoon door, maar is dit vooral afhankelijk van convectie, omdat je de stralingswarmte in ieder geval niet meer hebt. Die convectie wordt weer bepaald door onder andere je interne circulatie. Om die reden zal ik (op dit moment) ten allen tijden ook 's nachts circuleren, vraag is waar je de grens legt in het beginstadium, waar ik eerder toch vaak zag voorbijkomen dat enkel de afzuiging volstaat in micro.

De zorgen die ik had, zijn sinds vandaag weer gedeeltelijk weggenomen. Het zal de frustratie van het overpotten zijn geweest (voor de worteltjes), de vervelende vliegjes (zijn trouwens weg nu!) en het feit dat ik niet altijd in de gelegenheid was om te kijken (wat ook gewoon goed is). Heel even dacht ik dat de dames er niet zo mooi bij stonden, wellicht door de overvloed aan circulatie, maar wat een verschil weer nu. Alsof ze hersteld lijken van het overpotten en wellustig de pot gaan 'ontdekken' :lol:. Zelfs eentje die er wat minder uitzag lijkt te gaan bijtrekken, maar we wachten maar gewoon even af.

Voor wat betreft die interne circulatie (en afzuiging) al in het begin zo aanwezig laten zijn. In het begin zijn er nog niet zo veel huidmondjes aanwezig en dus minder verdamping. Meer CO2 leidt tot een groter dampdrukverschil en wanneer deze te groot is, remt het de verdamping. Ik vind dit nu nog best ingewikkeld en misschien loopt het wel niet zo'n vaart. Voor dit moment denk ik dan namens de dames: "what doesn't kill you..."

Deze ronde heb ik, én de afzuiging al vol aan, én de circulatie al vol aan. Mocht ik onverhoopt tegen problemen aan gaan lopen, denk ik dat ik het hier moet gaan zoeken, maar dat is nu eenmaal de consequentie wanneer je de grenzen gaat opzoeken.

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha je verwacht nogal een verschil he, denk niet dat het zo hard loopt

mijn glazen bol theorie: minder intern blazen is minder verdamping snachts, minder vocht in de ruimte, minder watergeven in de ochtend, dus betere vochthuishouding en belangrijkste; minder vocht tussen de toppen, de lucht word nu in zijn geheel naar boven afgezogen en dus geen circulatie van vochtige lucht

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, HUFFnPUFF said:

haha je verwacht nogal een verschil he, denk niet dat het zo hard loopt

mijn glazen bol theorie: minder intern blazen is minder verdamping snachts, minder vocht in de ruimte, minder watergeven in de ochtend, dus betere vochthuishouding en belangrijkste; minder vocht tussen de toppen, de lucht word nu in zijn geheel naar boven afgezogen en dus geen circulatie van vochtige lucht

niet in zijn geheel, de lucht kiest de weg van de minste weerstand, rechtdoor van de inlaat naar de uilaat.

tenzij er een plant tussen staat, by design...

anders krijg je weer dead spots, dat wil je ook niet.

ik denk zelf:

1 de fans extreem dimmen, uiteraard!

Maar je kan soms ook genoeg hebben aan 1 fannetje dat schuin tegen de luchtstroom in gaat zachtjes laten blazen snachts, dat je nèt geen dead spots hebt.
Ik had er eentje aan mijn lamp hangen..

En wat ook zo is, de vorige ronde had ik nogal wat pc fans er bij die van onderaf recht omhoog gingen of schuin. Nu heb ik ook een herma gehad, uiteindelijk al mijn wiet vol zaadjes, wel te roken maar godse irritant, het is of een lichtlek geweest of te veel wind. Het waren 12v fans maar ik draaide ze op 7v, nu heb ik weer van die fans maar dan met een behoorlijke dimmer! Ik weet nog niet hoe ik ze in ga zetten, wel weet ik dat ik ze niet snachts aan heb gehad, snachts had ik alleen eentje van bovenaf schuin omlaag simpel en genoeg volgens mij. Maar ik had dan dus de inlaat links onder en de uitlaat rechts boven. En dan blies ik met dat fannetje zo dat er een hele lichte werveling via rechtsonder kwam, een beetje via de wand weet je wel..

Verder zit ik hier weer te spacen op manieren hoe je de luchtstroon gewoon kan afbuigen zonder de fan te bewegen, met een schotje op een spiegelbol motor weet ik veel, ik denk dat als je het goed weet te tunen, je in een kleine ruimte wel wat kan met pc fans ipv die grotere zwenk fans, die passen gewoonweg niet!
 

Zelf ben ik toevallig net bezig met de overhaul van mijn ventilatie systeem. Ik ga nu onder zowel rechts alls links in blazen.
En ik ben wel gecharmeerd van het ongekeerde draaikolk idee.
In theorie zou ik alleen maar 2 schotten op de inlaatpoorten kunnen plaatsen die de lucht naar links af buigt en er ontstaat vanzelf een draaiing, de afzuiger bovenin doet de rest zodat er geen vocht blijft recirculeren..

Ook een idee was een grote plaat die net wat kleiner is dan het opp. van de tent, en die dan op pootjes 5cm van de grond,
Als je dan de inlaat lucht laat binnen komen onder die plaat, dan heb je een kier rondom en perfect gelijkmatige luchtverversing, evt nog wat strategisch geplaatste gaten in het midden tussen de potten, en evt wat schotjes voor een werveling....

Edited by Sunbeam
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik pomp altijd een fan non stop op mijn toppen. Nog nooit een herma gehad hoor.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk niet dat ze van een beetje wind gelijk herma worden.

Heb ondertussen de knoflook, gember, citroengras & de pepermunt een oplossing van kokoswater gegeven.Eens kijken of er een groeispurt ontstaat.

Gebruik van het merk Obrigado.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/23/2018 at 8:38 AM, vakman said:

Leuk soortje weer, ben benieuwd naar de kleuren! Neem aan dat je ze op het eind weer in de kou gaat zetten, dan zou je er eigl 1 een winterjas aan moeten doen :P  Kijken of het scheelt in kleur.

Oh ja, nog een testje dan maar :oeps:innocent:....

1 van de dames gaat op het einde een 'ijsbadje' krijgen :whistling

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De luchtinlaat heb ik bovenin zitten naar beneden gericht zodat de lucht naar beneden valt over je planten en onderweg eerst mengt met warme lucht.

Je kan ook de luchtinlaat achter je fan plaatsen zodat de binnenkomende koude lucht netjes verdeeld en gemengd word.
 

Je wilt de wortels en dus de sapstroom warm houden in de nacht,en geen ''cold well'' vormen rond de voeten met koudere binnenkomende lucht.
Als jij koude voeten hebt slaap je ook niet tot ze weer warm zijn haha:lol:

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Collie Weed. De luchtinlaat boven, dat zal ik gaan doen in de winterperiode, wanneer mijn aanvoer naar alle waarschijnlijkheid onder de 18 graden komt. Nu ligt deze nog rond de 19 a 20 graden en vind dit prima. Sterker nog, met deze aanvoer realiseer ik de eindtemperaturen die ik wil hebben in de groei, namelijk 24 a 25 graden. Dat is precies waar ik op gehoopt had in deze periode. Het ijsbadje zal enkel onderdeel gaan uitmaken in de laatste week van afbloeien, denk dat ik hier niet zo duidelijk in was...

Desalniettemin bedankt voor je uitleg ! Het herinnert mij er in ieder geval aan dat ik dit rondje de bodemtemps eens een paar keer ga meten.

Collie, vind dit wel interessant trouwens. Ik veronderstel dat je dan je uitlaat ook onder hebt en dus je koolstoffilter buiten je tent ?

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij hebt je uitlaat toch ook onder? :rofl :jump: :lol:

Nice :specool

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik krijg mijn intake niet onder 20c snachts en houd toch een bodemtemp van 24c helemaal toppie :verrygood

In de winter krijgen ze inderdaad een jasje tegen koude nachten 

 

Edited by HUFFnPUFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice Huffie! Warmtematje ? Grotere potten ? Warmtekabel ? Invloed van je licht ? Invloed van je spiegeltjes ?

Oh ja, zou het leuk vinden als je weer erbij bent met afbloeien :innocent: :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de kast op een andere plaats in huis staan waar ik nu een onvoorstelbaar stabiel klimaat heb, ik GOK dat de betonnen binnenmuur waar de kast tegen staan daarbij help om de aanzuigtemp zo stabiel te houden, maar binnenkort gaat alles uit elkaar voor nieuw likje verf dus dan zoek ik dat ook uit (5 tempsensoren neerleggen en dan weet je het direct)

Ik zit klaar :verrygood

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, HUFFnPUFF said:

In de winter krijgen ze inderdaad een jasje tegen koude nachten 
 

En hoe doen jullie dit dan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij de kindermode winterjassen kijken :rofl

rolletje radiatorfolie of luchtfilterdoek om de pot wikkelen

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Groeidag 23. Vanaf vandaag krijgen alle dames een 7-10 daagse douche van brandnetel/duizendblad, net voordat het lampje uitgaat. De Ori gaat eruit en hebben we dus 4x Blue Berry Forest.

Vanaf morgen gaan we voor het eerst toppen en ditmaal helemaal volgens Monty. Ze lopen ietwat ongelijk op, 2 stuks al naar node 6, maar dit brengen we morgen dus terug naar node 3 en de onderste node eraf.

1590772230_groeidag23(4).jpg.03ea183119b9264e7c750331d859a11f.jpg2138997911_groeidag23(3).jpg.e2fe8530fd81164ae5cda71acbc95184.jpg423797780_groeidag23(2).jpg.9e385ed9036e71a2b50e3e854c644c64.jpg891702694_groeidag23(1).jpg.fd9d9c236a037ec7e9f93f8dbb11ddad.jpg

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanaf morgen gaan we voor het eerst in de 18L aan de slag met Kokoswater (tot 2e of 3e week 12/12) en gaan we wekelijks Melasse toevoegen. Daarnaast ook wekelijks Microferm en uiteraard Bacto.

We gaan de dames allen apart behandelen:

1x Blue Forest Berry : Geen kokos, geen melasse

1x Blue Forest Berry : Geen kokos, wel melasse

1x Blue Forest Berry : Zowel kokos als melasse

1x Blue Forest Berry : edit. Wel kokos, geen melasse

We gaan de watergift vanaf morgen proberen terug te brengen naar een dagelijkse gift. De volgorde zal wel veranderen, maar vooralsnog zal het schema er ongeveer zo uitzien:

dag 1 : kokos/water

dag 2 : water, of niets

dag 3 : kokos/melasse/extract

dag 4 : water, of niets

dag 5 : microferm

dag 6 : kokos/water

dag 7 : bacto

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...