Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Hannesh

Hydro met grodan granulaat

Recommended Posts

Dames en heren,

Voor mensen met een klein budget, het volgende: 

Hydro wiet van een steelwol granulaat substraat.

Benodigdheden

-Grodan, grof steenwol granulaat, 1 zak is zat. Grodan granulaat grof link bij substraten op de website.

-Eb en vloed bodem of een wasmachine bak van de bouwmarkt. Een eb en vloed bodem kunnen er 20 hebben (100x106cm). Met een wasmachinebak kun je er 9 kwijt, of 4 als je voor een scrogg gaat. http://www.eveleensbv.nl bij potten en containers. 45 liter speciekuip

-Salontafeltje of zelfbouw tafeltje 50 cm hoog (als het op de vloer staat vinden de planten het te koud. Lastig te verwarmen want warmte stijgt.). 

-Gieter of speciekuip met aquariumpomp, tules en slangen. Afhankelijk van wat je wilt. Als het klein is kan een gieter prima. Eb en vloed kan voor groter gemakkelijk zijn met een speciekuip en een aquarium pomp met tules en slangen. Tule voor tuinslang

Techniek

Alles op tafel (50cm van de grond), granulaat inwateren op pH 5.5 met afgezuurd water. Lamp 400w hps niet te dichtbij, (lees hoog?) Ver genoeg dat het blad niet opkrult, niet zo ver dat de plant gaat strekken (als de scrogg staat zit de 400w in de nok van het 1.2x1.2m tentje.

Watergift

Bij het geven van water er op letten dat het groeimedium (de steenwol) helemaal vochtig is geworden tot boven in de pot als de watergift wordt gegeven. De planten laten staan en niet water geven totdat de steenwol droog is geworden, zodat net onder het oppervlak licht vochtig(!)is, maar niet dat je er een natte vinger aan over houd, zeker niet stofdroog. Dan pas water geven, weer goed nat. 

Groei

Stekken in de 11 liter potten, wortel stymulator en groeivoeding. Eerst mengen dan pas afzuren naar pH 5.5 (is het te zuur geworden? Dan kan je gewoon schoonmaaksoda met kleine beetjes toevoegen en eerst goed dat korreltje soda oplossen (door te roeren) tot de pH weer is gestegen naar 5.5). 3 dagen voorgroeien als de 20 bakken op de eb en vloed bodem staan en 2 weken voorgroeien als er voor een scrogg (opspannen van je planten op een rek) met 4 potten gekozen wordt. Licht 18 uur aan 6 uur uit. Wanneer de planten wortels hebben onder in de pot kun je stoppen met wortelstymulator en beginnen met enzymen mee te geven elke voedingsbeurt. 

Geef altijd eerst de minimum hoeveelheid dat op de voeding staat, als de planten te licht zijn kun je altijd meer geven (Met een eb en vloed systeem met een Pomp kun je de ec waarde lezen wanneer het water terug komt in het reservoir. Hier kun je aan de ec zien of de ec hoger of lager terug komt en kun je zien of de plant meer wilt(de ec komt lager terug) of minder wilt (de ec komt hoger terug.)).

Met een gieter kun je dat niet uitlezen aan de ec meter, de ec loopt toch schandalig hoog op met enzymen, dus kun je het niet meer meten na een tijdje. Een ec meter is dan ook niet persee nodig, een goed pH meter daar in tegen wel. Afzuren met ph - groei of bloei maakt niet gek veel verschil, als de ph na het mengen bij het afzuren maar op 5.5 uit komt.

Bloei

Bloeivoeding mengen, enzymen, afzuren op pH 5.5. Altijd beginnen met lage hoeveelheden, dus het minimum wat er op de verpakking staat. Na een week of 4 bloei kun je topbooster mee gaan geven. Dat helpt met topvorming. 

Word de plant te donker groen: minder voeding. Is de plant te lichtgroen: meer voeding. Nieuw blad is ook licht groen, dus let vooral op het iets oudere blad. Groen als gras is goed, klein tintje donkerder, maar zeker geen donker groen.

Te donker groen betekend alleen water geven zonder voeding. Daarom beter laag beginnen met voeding.

De laatste 2 weken (en wanneervdat is hangt af van wat je kweekt (wellicht slaat het op de verpakking hoe lang de bloei duurt))alleen maar afgezuurd water en enzymen geven. Dan haalt de plant alles uit zn reserves en worden de bladeren lichter. Heel belangrijk voor een goed resultaat. 

Oogst en opnieuw beginnen

Knip de stam met een snoeischaar, de grote blaadjes met een verfkrabber/scheermes. Top aan stok op zn kop in het donker(!), licht vreet je thc op. Hangen en laten drogen voor 2 weken minimaal.

Wortels uit je potten halen, stekken er in, beetje steenwol bijvullen, inwateren pH 5.5, groeivoeding en wortel stymulator. Goed voor de volgende ronde. 

Conclusie

Dit leverde bij mij met 4 planten op een scrogg onder een 400 watt hps 450gram droge wiet op. Ik knipte wel de grote bladeren weg voor mn toppen. Eigenlijk was de hele scrogg een toppenveld. Al had ik stekken van de winnende plant van de 4 die ik had en de scrogg nog voller(er waren hele randen ongebruikt op de scrogg) dan had ik nog hogere opbrengst gehad.

Veel succes met je hydro, als je alles doet zoals gezegd dan levert dat gegarandeerd grote opbrengst.

Groeten, 

Hannesh

Ps.

Zet je tent op 2 lagen rubber tegels in de hoeken om vibraties van je ventilator op te vangen.

 

Grodan_bag.png

Screenshot_2018-08-31-10-33-41.png

123.jpeg

123 (1).jpeg

pot-vierkant-11-liter.png

image (2).jpg

image (3).jpg

123 (2).jpeg

Edited by Hannesh
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...