Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Ja mijn 62% packs waren laatst ook uitgedroogt. Shot glaasje met wat water in een weckfles met die packs er naast en ze waren zo weer klaar voor gebruik.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/18/2018 at 12:46 AM, Hutseflutsel said:

 

2018_-6.thumb.jpg.014f771079ea82e11f8f55eb274848f1.jpg

 

 

2018_-7.jpg

 

Ik ben al 47 minuten bezig om deze foto te vinden, ik had het aantal weken terug gezien maar wist niet meer waar :)

Ik was heel er benieuwd hou jij ervoor zorgt dat die topjes zulke vorm krijgen, het lijkt alsof ze zijn platgeknepen :nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk door de hoeveelheid in een zak.
Dan pletten de haartjes een beetje.

Ik gebruik altijd weckpotten van glas.
Ze zeggen het wordt dan een meer ''stoneder'' wietje i.v.m. omzet bepaalde stoffen/crystallen?
Het luchten elke dag is wel belangrijk maar toch ook heerlijk.
Even met je neus in die weckpot duiken :lol:

Edited by BigBellyGrower

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk niet echt dat het te maken heeft met hoeveelheid in zak, als ze zouden pletten zien ze er best anders uit, tenminste bij mij dan.

Weckpotten gebruik ik ook al jaren, luchten doe ik zelden. Alleen als ik mijn EHBO potje met wiet moet vullen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zou eens een side by side moeten doen met en zonder boveda en ervoor zorgen dat die zonder boveda op 62% RH is. Je zal merken dat de bovedas een negatieve invloed hebben op de smaak. Ik heb veel side by sides gedaan en ik gebruik nooit meer boveda. Ze verkloten aroma en smaak. Volgens integra komt het door de zouten in de boveda packs. De integra packs heb ik nog wel niet gebruikt, maar boveda is IMO niet geschikt voor cannabis....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je die tests blind gedaan?

Op veel buitenlandse forums zijn mensen lyrisch over Boveda. Maar ook het tegenoverestelde hoor je.

Ik weet het ook niet, maar ik vraag me bij heel veel zaken waar mensen zeggen 'je proeft het verschil', of ze dat verschil nog steeds zouden kunnen benoemen als ze niet weten wat wat is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook ooit Boveda's gebruikt tijdens het drogen en ik vond het resultaat ook niet lekker. Een pot zonder Boveda rook en smaakte echt beter. Ik ben toen toch ook wel gestopt met Boveda te gebruiken bij het drogen. Ik gebruik ze wel nog af en toe om het vocht gehalte juist weer wat te verhogen als het wat te ver uitgedroogd is. Of om de LV op peil te houden na het curen. Ik heb het idee dat dat minder kwaad kan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb die tests niet blind gedaan. Ik gebruik een verdamper (volcano) en de smaak daarin is overduidellijk. Ook vrienden van me hebben het (wel blind) getest. Ook al was het dezelfde wiet van dezelfde plant, die met bovedas vond iedereen goor en chemisch smaken terwijl die wat in potten zaten met caliber 4 hygro's op 62% heerlijk smaakten en zacht waren. Die met boveda was trouwens ietsje zachter dan zonder maar de smaak en geur waren om te kotsen. Zonder boveda smaak ik enkel zoetigheid en de geur van de plant. Met boveda geen geursmaak en een bittere smaak, wel zacht om te roken maar gewoon vies. Het smaakt nog erger als droge wiet die door hoge RH terug vochtig is geworden.

Ik ken ook veel mensen die aan cups meedoen en eigen zadenbedrijven hebben en ze zeggen me allemaal net hetzelfde. Die boveda's die verneuken de kwaliteit maar geven de cannabis wel een optimaal vochtgehalte voor verbranding.

Ik vind het idee achter humidipaks fantastisch! Vandaar dat ik het ook echt vaak heb geprobeerd te gebruiken, maar de resultaten zijn om te janken.

Ik heb zelfs al eens bovedas toegevoegd aan reeds 4 maand gecurede cannabis, om de RH in de pot op peil te houden want de pot werd wekelijks geopend. Daarmee heb ik een cupkwaliteitswietje (happy brother die super vettig en plakkerig was, smaakte zoals de geur en narcotisch was) verandert in iets dat naar rubber smaakt en gewoon te goor is om te roken.

Het kan dus zijn dat deze smaak en geurverandering wordt veroorzaakt door de zouten in e boveda packs. Integra packs werken niet met zouten maar die heb ik nog niet geprobeerd. Ik ga ze ooit wel eens proberen in een side by side. Maar met boveda zal je geen cupkwaliteit halen.  Theoretisch werkt het, in de praktijk voor fijnproevers niet zozeer...

 

Ik cure overigens tegenwoordig niet echt meer omdat ik heb gemerkt dat voor verdampen verse wiet (dus gewoon simpelweg gedroogd tot bepaald punt) het lekkerste is en het sterkste effect geeft. Voor roken kan curen wel leuk zijn maar voor dampen maakt het de wiet slechter. (meer mellow effect, minder geursmaak).

Ik droog mijn wiet nu gewoon onder gecontrolleerde omstandigheden, tot een specifiek punt (best nog vochtig en plakkerig), en dan gaan ze ongeknipt in mylar in de diepvries. Het klinkt miss controversieel omdat je overal leest dat je wiet niet mag bevriezen, maar de wiet blijft zo lekker vers en de geur en smaak verbeteren na maanden in de diepvries. Ik heb zelfs al 2 cups gewonnen met ingevroren wiet dus het is niet nadelig voor de kwaliteit. Eens uit de diepvries laat ik de mylar zakjes een dag gesloten. En dan open ik ze. Ik verwijder de suikerblaadjes net voor verdampen en zo behoud ik steeds die hele felle geur die de plant had toen ze nog leefde. Deze methode is gewoon perfect voor verdampers. En als je gewoon voorzichtig bent en common sense gebruikt, zullen de trichomen niet beschadigd worden.

Wiet helemaal zuiverknippen heeft voor mij geen zin want het is voor eigen gebruik en de kwaliteit en vooral geur en smaak zijn gewoon veel feller en beter als je de blaadjes eraan laat en ze dan verwijdert NET voor consumptie. Het ziet niet uit zo, maar looks don't mean shit. Het gaat zich om smaak en effect.

 

Over vacumeren wat ik enkele posts terug las: dit werkt ook heel goed. Maar dan moet  je wel mylar vacuum bags kopen want de plastiek zakken die ze bijvoorbeeld leveren met princess vacuummachines verkloten de smaak ook door afgifte van bpa's.

Een goede methode is ze drogen met de blaren aan tot de takjes knakken maar de wiet niet kurkdroog is. Dan trek je ze vacuum en laat je ze 2 weken rusten. Daarna doe je vacuumpak open en knip je de toppen zuiver, ze kunnen hierdoor ook even luchten. En dan kan je de zuivergeknipte toppen weer vacuumtrekken en dan ofwel invriezen als je wilt dat ze zo blijven ofwel gewoon zo bewaren en dan curen ze wat verder.

Soms kunnen ze even minder ruiken als je de vacuumzak open doet, dan laat je ze gewoon even luchten in een gesloten pot.

Edited by tetrahydrocannabinol
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...