Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif

Sign in to follow this  
CannaDanny

Wietboter

Recommended Posts

Mijn manier van wietboter maken....

Benodigdheden

Gedroogd Knipafval (ik gebruik 1 gr per 10 gr boter), roomboter, pannen, zeef of kaasdoek.

2x 250 gr roomboter. Deze heb ik gekozen omdat 't minder schuimt. Ik smelt de boter au-bain-marie, dus pan met boter in pan met water. De boter smelten, ik voeg 50 gr gedroogd knip afval toe als boter is gesmolten. Dan pan tot 3/4 vullen met water en langzaam (!) verwarmen!, de boter met water en wiet niet laten koken. Na 2 uur pan van vuur, 10 min af laten koelen en dan zeven. Je hoef vettig bladafval en een donkergroengrijsbruinedrab over, die moet afkoelen in de koelkast. Volgende dag is de boter weer hard, mooi groen ook.

[IMG] https://i.imgur.com/WjuMbbx.jpg [/IMG]

Om space cake te bakken, Wiet ijs, oreo met wietboter vulling, cupcakes, muffins etc.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Waarom zien we dit soort recepten nou niet op tv :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×