Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
CannaDanny

Wietboter

Recommended Posts

Mijn manier van wietboter maken....

 

Benodigdheden

 

Gedroogd Knipafval (ik gebruik 1 gr per 10 gr boter), roomboter, pannen, zeef of kaasdoek.

 

2x 250 gr roomboter. Deze heb ik gekozen omdat 't minder schuimt. Ik smelt de boter au-bain-marie, dus pan met boter in pan met water. De boter smelten, ik voeg 50 gr gedroogd knip afval toe als boter is gesmolten. Dan pan tot 3/4 vullen met water en langzaam (!) verwarmen!, de boter met water en wiet niet laten koken. Na 2 uur pan van vuur, 10 min af laten koelen en dan zeven. Je hoef vettig bladafval en een donkergroengrijsbruinedrab over, die moet afkoelen in de koelkast. Volgende dag is de boter weer hard, mooi groen ook.

 

WjuMbbx.jpg

 

Om space cake te bakken, Wiet ijs, oreo met wietboter vulling, cupcakes, muffins etc.....

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom zien we dit soort recepten nou niet op tv :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

je vergeet decarboxyleren. Dit maakt je recept veel sterker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

en wat is dan decarboyxleren helemaal of is het de bedoeling dat de lezer het zelf moet googlen ?

:wtf2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...