Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
wietlover

Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

Recommended Posts

18 hours ago, sannie said:

Het ziet er naar uit dat je last hebt van trips, deze zijn relatief makkelijk te bestrijden.

Aarde en minerale voeding is een kweek methode welke ontstaan is uit de grotere cannabis kweek waar het nodig is om met water vaten te werken en deze stabiel te houden voor dagen. Organische voeding in een water vat is niet zo een goed idee aangezien het water gaat leven en hierdoor onstabiel en zelfs giftig kan worden. Druppel systemen vinden organische voedingen ook niet zo fijn aangezien ze de boel verstoppen.

Wanneer je met een minerale voeding werkt is het ZEER aan te bevelen een ph en ec meter te gebruiken om te zien waar je mee bezig bent en regelmatig je drain (water welke je opvangt onder de pot) meet en hier je dosering op aan past. De losse elementen in voeding worden alleen optimaal opgenomen indien de PH in orde is.

De plant heeft een bepaalde behoefte aan deze verschillende elementen en deze worden opgenomen uit de aarde, wat niet gebruikt word blijft liggen en kan zich opstapelen na verloop van tijd, dit benadeeld de PH waarde in je aarde waardoor bepaalde elementen niet meer kunnen worden opgenomen en je planten tekorten krijgen. Het bekendste hiervan is de blad roest.

Organische voedingen staan in dienst van de aarde en bodem leven en zijn door de natuur ook bedoeld om een aanvulling te zijn voor de aarde. Organische voeding is onstabiel en veelal is niet te meten door de ec meter aangezien de voeding nog niet is opgelost als meetbaar zout. Dit moet nog gedaan worden door het bodem leven. PH en EC meten op aarde is dus niet nodig wanneer je volledig organisch kweekt.

Een organische voeding is afhankelijk van een goed functionerend bodem leven en deze begint al vanaf het moment dat je de aarde voor de eerste keer nat maakt, het is in onze snelle kweek aan te raden het bodem leven een extra handje te helpen:

Wij doen dit door te beginnen met een light mix dus aarde met zo min mogelijk aan voeding, dit doen we zodat mycorrhiza schimmels en bodem bacterien optimaal kunnen groeien, wanneer er veel voeding in de aarde zit zullen de schimmels en bacterien geen noodzaak zien zich te settelen. Tevens groeien wortels beter in een voedings arme omgeving.

Wanneer je aarde een goed functionerend bodem leven heeft heb je eigenlijk geen omkijken meer naar de voedings behoefte van je planten aangezien dit gereguleerd word door je bodem leven, vloeibare organische voeding of top  dressing om de extra behoeftes te voor zien. Deze manier van kweken is zeer succes vol en zorgt voor een optimale oogst en smaak !

Er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan en wanneer ze goed uit gevoerd worden zijn ze allemaal succes vol en zullen ze in eind resultaat niet van elkaar onder doen het fabeltje dat hydro meer gewicht op brengt is al lang ontkracht. Hydro kan zorgen voor een iets snellere kweek en de planten zullen langer zijn aangezien ze op water gekweekt worden, maar droog massa gewicht zijn de planten even zwaar als wanneer op aarde gekweekt. Planten op aarde zijn kompakter.

Het echte verschil is dat de smaak en het effect van op aarde gekweekte wiet veel beter is.

Je water gift heb je goed in de vingers zo te horen, als er water onder je pot uit loopt geef je teveel aangezien water zuurstof uit je aarde drukt en het meer modder gaat worden. De water gift word zeer onderschat en is ook een lastig in de vingers te krijgen onderdeel. truukje is even de pot optillen voor water gift, kijken hoe de aarde er van boven af uit ziet en misschien even je vinger erin duwen om te voelen hoe vochtig de aarde is. Niet alle omstandigheden laten dit toe maar meestal is er een van de truukjes wel mogelijk.

Ik hoop dat je toekomstige zicht op aarde hier wat mee geholpen is.

 

greetz sannie

 

Bedankt voor deze zeer uitgebreide reactie. 

De thrips ga ik behandelen met neem olie, de fungus gnats met gele plak strips. Wist alleen niet dat die beesten zoveel schade kunnen veroorzaken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20180618_035500_1.jpg
20180618_035458_1.jpg

Ik neem aan dat die bruine bladeren door de fungus gnats veroorzaakt worden. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had je deze foto's geplaatst had je heel andere replies gezien.

Deze zijn rijp vd kliko.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey je antwoord stond ook gewoon op het schema van plagron

https://plantenvoedingstore.nl/wp-content/uploads/2016/12/Plagron-voedingsschema-terra.pdf

Als jij ze met de hand water geeft zou ik gewoon voor organische voeding gaan, mineraal werkt relaxter zoals al genoemd is op druppelsystemen en hydro teelt.

 

Edited by Fatamorgana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...