Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Xaim

Xaim's Tentje.

Recommended Posts

@greentjeonatrip

Tripsen :rolleyes:, wil namelijk de volgende ronde alles dood hebben^_^ zodat ik er niet weer last van krijg. 

Zo erg is het NOG niet, maar wil niet een compleet tripsen circus krijgen :kill:

Gr, X 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhm, alles in de fik steken en de as weer gebruiken als voeding...  :rofl
Heb de laatste keer alles de deur uitgemikt, goed schoongemaakt en een aantal weken stilgelegen. Maar zag er toch weer een enkele lopen :kill:

Dus ook weer wat rovers uitgezet.

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerst deze ronde even afmaken,  en dan een geschikt biologisch middel zoeken die ze nekt :rolleyes: 

1 ding wel gelezen is dat ze een schijt hekel aan vocht hebben :P maar als de planten klaar zijn, en gedroogd in de zelfde tent ga ik de grond natmaken met kokend heet water, het gaat allemaal dood :rolleyes: OF ik maak de potleeg en flikker het in de vriezer met -20, alleen geen idee of dit werkt :ph34r:

Gr. X 

Edited by Xaim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou dan overwegen, afhankelijk van ook je medium, om eens 'preventief' lavameel in te zetten, maar dan in de vorm van 'verstuiven'. Buiten de geweldige eigenschappen die je bekend zijn zal 1 tot 2 keer in de groei goed verstuiven van je dames er toe kunnen leiden dat deze onaantrekkelijk worden voor insecten, het wekt ook 'uitdrogingsverschijnselen' bij insecten op.....

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lavameel dus uitstrooien over de planten als ik je goed begrijp?

Dat zou ik zelf nooit doen want dan blokkeer je gigantisch veel licht,  ik weet niet of de plant dit zal waarderen ^_^

Gr, X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, verstuiven, niet uitstrooien. Ik gebruik daar zelf een 'bobby birchmeier', ideaal, maar erg aan de prijs. Gigantisch veel licht blokkeren ? @Xaim, ik heb die lavameel eerst buiten getest, op mijn gazon en daarna in de tuinkas.  Op het gazon, daar begon werkelijk 'alles' te groeien :lol: en in de tuinkas heb ik een tomatenplant die daar de dienst uitmaakt, gaat me de bijna de hele kas rond ,blijft maar doorgaan en de paprika blijft ook maar eindeloos produceren :D en ik weet zeker dat lavameel daar van invloed op is. Over dat 'blokkeren' dien je me wat beter te overtuigen, maar zoals gezegd, bij het verstuiven krijg je een hele andere uitwerking en met een goede vernevelaar dus ook een veel fijnere verdeling die ook juist essentieel is als het gaat om het inzetten tegen schimmelziekten en plagen, want ook daar is lavameel bij uitstek geschikt voor.....

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klinkt dan inderdaad wel goed. 

Dat is het eerst wat in mij opkomt,  want je legt er een dun laagje overheen, maar als het niks belemmert kan het inderdaad geen kwaad en als alles er beter van gaat groeien al helemaal niet:D

Gr, X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben er toen door @vakman  op gewezen en ben daarop verschillende blogs over gaan lezen. Ik denk dat je dan wel overtuigt zou zijn en heb de 'lavaworm' versie standaard in mijn medium.

Je kunt er gif op innemen dat wanneer ik outdoor zou gaan, ik dit 100% preventief zou gaan inzetten, met name voor invloeden van buitenaf, maar lavameel heeft zooooo  veeel meer te bieden, dat wanneer je mij nu zou vragen wat er absoluut  niet mag ontbreken....lava dus !:P

Maar een goede vernevelaar is wel cruciaal lijkt me. Heb een tijdje getwijfeld over die 'bobby', vanwege de prijs, maar geen seconde spijt van....

Edit. Je zou het misschien zelfs al preventief in een lege tent kunnen proberen. Een fatsoenlijk mondmasker, je hele tentje ondersteboven vernevelen, je afzuiging uitlaten, je fan lekker laten blazen, tentje dicht voor 48 uur en daarna kijken of je een arsenaal aan uitgedroogde thripsen hebt liggen....:innocent:

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild

Ik begreep dat de planten van neemolie een aparte bijsmaak van zouden krijgen, heb jij hier ervaring mee?

Natuurlijk niet gebruiken in de bloei maar in de groei, maar geeft dat dan alsnog een bijsmaak? 

Gr, X 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee.

De bittere smaak wordt in tijd van 7wk compleet afgebroken (dus je kan ook in de bloei nog een keer spuiten) en het werkt systematisch: maakt plant oneetbaar en maakt insect steriel zodat vermeerdering stopt. Dat vd bittere smaak is overigens bij consumeren bespoten produkt via de mond en niet via roken.

Het 'stinkt' een beetje maar daar raak je snel aan gewend als je ziet hoe goed het werkt en het is beter dan een potje chemisen het is tegelijkertijd ook een bladvoeding.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild

Kijk dat wilde ik even weten,  want hoorde al zoveel verhalen en dan kom je het bos en bomen verhaal tegen :rolleyes:

Heb je toevallig voor mij een link naar het product waar jij ervaring mee hebt en je met succes hebt gebruikt?

Klopt het ook dat je klein beetje "groene" Zeep moet doen als emulgator? Zodat het mengsel goed gemengd kan worden? 

Gr, X

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je geen allergie of hekel hebt aan neem ja ( mij niet gezien :no)

lavapoeder? is dat als https://en.wikipedia.org/wiki/Diatomaceous_earth

vorige keer dacht ik van de trips af te zijn, alles was schoon, behalve blijkbaar de bak waar ik mijn aarde in bewaarde na 2 maanden toch paar stipjes (maar geen infestatie) toen de voorraad grond ook "besmet" met de predatory mites en niets noppas nadas :showoff:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF

Kun je mijn grond ook even ''besmetten'' Huff ?
Ik heb dezelfde actie als Vakman gedaan in principe.
 

Ook heb ik neem olie op de juiste verhouding toegepast(met voldoende uitvloeier) en nog zie ik ze lopen die klote thripsen.
Dacht er vorige keer wel vanaf te zijn na zo lange pauze en onsmetterij gedoe.
Kaneel thee gaan de meeste insecten wel van op de loop,maar deze rakkers drinken het met appelsap en een parasolletje in't glas:bier

Stuur je mijten kwekerij maar naar mij dan word ik blij :lol:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF hahaha,ik lach me een kriek met jou vent !:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF Ja man,zeker weten.
Humor is de ambrosia van het leven:D
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, HUFFnPUFF said:

Even een stukje tekst uit jouw link m.b.t. insecten:

Diatomiet is van waarde als insecticide vanwege de schurende en fysisch-sorptieve eigenschappen. [10] Het fijne poeder adsorbeert lipiden van de wasachtige buitenlaag van de exoskeletten van vele soorten insecten; deze laag fungeert als een barrière die bestand is tegen het verlies van waterdamp uit het lichaam van het insect. Beschadiging van de laag verhoogt de verdamping van water uit hun lichaam, zodat ze uitdrogen, meestal dodelijk.

http://biosolutions.bio/lavameel/

Silicium zorgt ervoor dat de gewassen duidelijk gezonder zijn, waardoor ze minder vatbaar voor schimmels en insecten zijn. Insecten hebben geen pancreas en bezitten daardoor niet de juiste enzymen om het hoger suikergehalte van de gezonde planten te verteren. 

https://www.mijntuin.org/shop/buiten/bestrijding-en-afweer/natuurlijke-bestrijders/traditionele-producten/11723-vitasilica-13-kg-bio-lavameel

 

  • Lavameel vormt een ideale fysische barrière waardoor belagers verhinderd worden zich te vestigen.
  • Lavameel zorgt door de aanwezige mineralen en sporenelementen voor een optimale groei en weerbaarheid voor externe invloeden.
  • Bevat veel zwavel wat goed is tegen meeldauw, witziekte en bladschimmels.
  • Rijk aan silicium waardoor het lavapoeder een sterk schurende werking heeft. De scherpe lavakorrels geraken tussen de scharnierpunten van het pantser van aanwezige insecten. Daardoor kunnen die nog moeilijk bewegen waardoor ze sterven.
  • Sterk uitdrogende werking waardoor het vocht aan kiemende schimmelziekten onttrokken wordt. Door deze uitdroging kan de ziekte zich niet langer ontwikkelen en valt ze stil.

http://www.reiki-danoek.nl/Ervaringen met Lavameel.html

In de fruit-, aardappel- en wijnteelt kan men met succes tegen meeldauw of andere zwamziekten meerdere keren met lavameel bestuiven. Door de regen komt het lavameel vervolgens in de grond terecht en kunnen de kostbare mineralen en sporenelementen via het wortelgestel worden opgenomen. Hierdoor wordt het kiezelzuurgehalte verhoogd, waardoor het weerstandsvermogen van de planten toeneemt.

https://www.moestuinforum.nl/lavameel-t4974.html

het is een biologisch bestrijdingsmiddel. Een insecten houden er niet van of stikken erin. schimmels(meeldauw, knolvoet, aardappelziekte) zijn niet levensvatbaar op lavameel.
 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@greentjeonatrip

Klinkt bijna als een wondermiddel!  Het is in ieder geval het proberen waard als ik dat zo lees.

Je hebt dit zelf al met succes gebruikt bij ongewenste insecten? 

Misschien toch maar is aanschaffen met verstuiver :innocent:

Gr. X 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij vroeg om een biologische suggestie en dit zou bij mij de eerste keuze zijn geweest in natuurlijke bestrijding, waarbij het ook nog eens 2 kanten op werkt, omdat het namelijk ook 'gewas versterkend' is.

Ik heb het indoor nog niet als zodanig hoeven in te zetten, maar ik kan je wel vertellen dat de tuin naast ons praktisch is 'kaalgevreten', maar daar is bij mij geen spoor van te bekennen, terwijl ik nu juist diegene ben die een hele dierentuin achter heeft, lol. Ik heb verschillende bloemen geplant om de insecten juist aan te trekken (en elkaar bestrijden), heb zowaar insectenhotels :lol: , maar wel gewoon fantastische vruchten door een vruchtbare bodem en geen aangevreten planten, zeker weten dat dit door de lavameel komt...B)

Ik heb het op het gazon getest, gebruikt in de bodem tuinkas, de gewassen in de tuinkas bestoven (groei) en de rozen. Ik heb het element in mijn voorgroeipotjes en definitieve medium en ben inmiddels wel overtuigt dat dit standaard in het basispakket mag zitten....

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neem dien je met een interval van een dag of 10 te herhalen en is GEEN gif.

De insecten die je ermee raakt gaan er niet dood aan, ze worden wel steriel na consumptie van Neem en de plant wordt er niet te vreten van.

Vreten ze niet gaan ze ergens anders naartoe/sterven vd honger en omdat ze steriel worden na consumptie Neem word er geen broedt aangemaakt.

Dat je nog beestjes ziet lopen nadat je een Neem behandeling hebt gegeven is best logisch want het werkt op een heel ander nivo.

Ik koop mijn Neem olie samen met Rimulgan (maakt wereld van verschil tov groene zeep als emulgator) bij de GS.

Edited by lostchild
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@XaimHe Xaim, ik zou als ik jou was alleen nog maar afgezuurd water geven. Had je eigenlijk al eerder moeten doen! 

Het gaat heel scherp smaken als je blijft voeren. Bij week 6 bloei zou ik al niet meer voeren. 

Groeten,

Hannesh

Ps.

Ze ogen wel fraai, maar nog veel te groen voor de oogst. Laat ze maar lekker het blad leeg trekken. Hoe geler hoe beter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...