Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Doede

Sleepwet

Recommended Posts

De sleepwet.

Weet je het nog, dat briefgeheim van vroeger, de tijd dat de overheid nog respect had voor zijn burgers.

Nu hebben we de sleepwet, een belangrijk element in het electronische web waar wij steeds meer in verstrikt raken en dat steeds meer ons leven gaat bepalen, todat je volledig in het gareel loopt en niets meer te vertellen hebt.

Een kwalijke ontwikkeling!

De mens ontleent zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling en daarom moet iedereen zelf uitmaken hoe zijn leven er uitziet en niet de Staat.

Het is niet legitiem als de Staat inbreuk maakt op je individuele vrijheid op grond van een gecreëerde paranoia/angst.

'Ongebreidelde surveillance die buiten het zicht om plaatsvindt en die leidt tot ondoorzichtige invloed op ons leven, vormt een bedreiging voor fundamentele kernwaardes als burgerschap, autonomie en democratie.

Privacy is een essentieel collectief goed. Het gaat om ons alllemaal.

 

 

Ik heb niets te verbergen, zeg je?

Aan de uitspraak 'ik heb niets te verbergen' ligt een aantal fundamentele aannames ten grondslag:

De eerste aanname is dat degene die dit zegt, weet wat het is dat hij niet te verbergen heeft.

De tweede is dat hij weet voor 'wie' hij dat niet te verbergen heeft.

De derde is dat hij weet 'waarom' hij dat niet te verbergen heeft.

 

Uit de zoektocht in het boek (Je hebt wél iets te verbergen) blijkt dat alle drie de aannames misvattingen zijn. Want we weten helemaal niet welke gegevens we allemaal weggeven. We hebben geen idee wie er – bevoegd of onbevoegd- toegang tot die data hebben. En we weten niet om welke redenen andere partijen in onze data geïnteresseerd zijn, wat ze ermee doen en welke beslissingen over ons worden genomen op basis van die data.

 

Hoe kun je dus zeggen dat je niets te verbergen hebt als je niet weet welke datasporen je achterlaat? Hoe kun je zeggen dat je niets te verbergen hebt als je niet weet wie er bij jou data kunnen? Hoe kun je zeggen dat je niets te verbergen hebt als je niet weet wat er met jou data gebeurt?

 

En dan is er ook nog de aanname van de 'ik' in de zin 'ik heb niets te verbergen'. Het woord dat privacy tot een persoonlijke in plaats van een collectieve aangelegenheid degradeert, er een puur individuele in plaats van een collectieve waarde van maakt.

Laten we het dus gewoon benoemen: wie 'ik heb niets te verbergen ' zegt, weet niet waar hij het over heeft.

 

 

De aspirant terrorist, die met een auto op het publiek wil inrijden, hou je met een sleepwet ook niet tegen. Sleepwet leidt niet tot meer veiligheid. Wel tot meer onvrijheid. Je vrijheid wordt ingeperkt en je persoonlijke levenssfeer wordt 'wederom' aangetast. Ze kunnen niet met nog meer data de veiligheid vergroten. Wat ze bieden is schijnveiligheid. Wat je dan uiteindelijk krijgt is een gedachtenpolitie!

Een overheid dient in dienst van de samenleving te staan en niet andersom. Daarom is het verstandig om, op basis van wederzijds respect, voor een maximaal betrokken samenleving de dialoog centraal te stellen. Daar kom je een stuk verder mee.

Stem tegen de sleepwet!

Doede J. de Jong

Appelskea

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bron van bovenstaande verhaal is deels uit het boek ' Je hebt wel iets te verbergen'' van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis- over het levenssbelang van privacy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor degenen die de envelop met de 'Oproep voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad' nog niet hebben geopend' omdat je toch niet van plan was om je stem uit te brengen doe nou maar wel, want er zit óók een 'Oproep voor het raadgevend referendum' in om op woensdag 21 maart 2018 TEGEN die godvergeten Sleepwet oftewel de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 te stemmen.gallery_338_2528_6129.png

Edited by Running Water
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is wel zeker verstandig om tegen te stemmen, de bulk informatie gaat naar andere geheime diensten en het is zoveel dat je niet eens weten wat ze delen.

Dus als hun interessante dingen tegen komen over dat je wietplantjes hebt, of het opstuurt naar je neef in Frankrijk of überhaupt het gevoel dat je getapt word met of zonder reden.

Plus die 3e partij kan ook gewoon jouw gegevens weer doorverkopen net als facebook heeft gedaan, dus wat jij opzoekt op google met wie jij praat, wat je tegen je vrienden of vriendin zegt, in mijn optiek gaat ze dat allemaal geen zak aan dus stem ik tegen

Edited by Fatamorgana

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Fatamorgana : De AIVD is geen politie he kerel,ze zoeken bommenleggers en aanslag plegende extremisten.

Als jij een paar plantjes hebt staan is de internationale veiligheid niet echt in beding geloof ik,ook niet als je zolder volstaat.

Als het je echt boeit moet je je nu al zorgen maken over van alles en nog wat,qua locatiegegevens op je mobiel en je pc en dat soort poeha.

Tegenwoordig weten ze toch wel alles te achterhalen als ze echt willen,alleen is de vangst echt wel contraproductief in zo'n geval van maar een paar plantjes.

Veel moeite voor zo een kleine vis willen ze niet doen.

Of een brief met kruiden richting Engeland Frankrijk of Duitsland ook niet echt geloof ik. :lol:

 

Weet waar je voor stemt.

het gaat om internationale veiligheid,niet om af te luisteren wat je met je vrouw hebt gedaan gisternacht of wat voor gewas in je binnentuin staat :withstupid:

En als er internationale uitwisseling van info nodig is om een terrorist te grijpen,stem ik ook voor. :rtfm:

Nu kunnen sommigen nog gewoon vrijuit,terwijl het echt foute lui zijn.

 

Flikker die lui maar op water en brood :thumbsdown:

 

We need peace,love and prosperity,no terror please

Edited by Collie Weed

Share this post


Link to post
Share on other sites

De aspirant terrorist, die met een auto op het publiek wil inrijden hou je met een sleepwet niet tegen.

Is misschien alle auto's verbieden een oplossing?

 

Ze bieden schijnveiligheid.

 

Het is fake!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat stukje wat Doede uit een boekje is op zich logisch, maar “ik heb niets te verbergen” is een beetje uit de context gehaald. Wat je eventueel zegt in de context is “ik heb niets te verbergen voor de aivd” en dat mag hopelijk een feit zijn.

 

Dat gezegd hebbende, het is naief om te denken dat het uberhaubt iets uitmaakt. Ook zonder sleepwet wordt er gesleept. Was administratief eenvoudiger geworden met de sleepwet.

 

Doede, de uit het Engels geleende term false sense of security is hier nvt. Nog niet iig. Voor die conclusie zul je eerst moeten bewijzen dat het tegendeel waar is, en dat is niet zo, de sleepwet maakt feitelijk het werk voor de AIVD makkelijker. Als bijvoorbeeld de data nooit degelijk onderzocht zou worden en het gereedschap niet effectief gebruikt word, en er specifiek daardoor een aanslag zou plaatvinden, pas dan zou je kunnen stellen dat het schijnveiligheid was. Wat jij eigenlijk zegt is “it workt net sa as they sisse”, maar dat kun je niet onderbouwen.

 

Ik heb natuurlijk tegen gestemd, maar dan wel voor logische redenen (ben uit op world domination en heb dus wel iets te verbergen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

De aivd verzamelt de gegevens niet de politie in dit geval idd.

Maar dat hun dit doorspelen aan politie en andere geheime diensten word alleen maar bevestigd als je die debatten bekijkt en je er in verdiept.

Het gaat me ook niet echt op die planten meer dan hun zonder enig toezicht je overal kunnen volgen en aftappen, vandaar ook de naam sleepwet.

Hun halen door woonwijken een sleepnet door iedereen af te tappen en dan het goede eruit de zoeken, dus zitten ze met bulk data.

Dit is zoveel informatie dat ze niet alles alles kunnen inkijken,en toch spelen ze het door naar andere diensten.

Als je de debatten had gekeken dan had je wel gehoord dat ze dat doen collie.

Je stopt geen terroristen door iedereen maar te gaan aftappen wat natuurlijk wel gaat gebeuren dat is 1 +1.

Na een tijdje heb je zoveel data waardoor je juist geen overzicht meer hebt.

Dit kun je in Amerika wel zien die schietpartijen op school en andere aanslagen worden ook niet verholpen ja ondanks dat hun wel zoveel mogelijk mensen aftappen en niet alleen in Amerika.

Dat ze met een andere wet komen vind ik nog niet zo erg,maar deze vind ik niet oke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...