Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje Seeking The Solution, Second Attempt 3X White Gold 1X Purple Bud

Recommended Posts

Je kunt voorlopig weer vooruit :verrygood:smoke

Geniet ervan, na al die noeste arbeid! :P

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan gaan we over naar de einduitslag B)

De PB in het midden, de kleinste van het stel, het zorgenkindje, het meisje die vrijwel direct liet merken de palmboomas niet te kunnen waarderen : 54 gr.

De PB links, weet u nog, de 10 daagse douche van brandnetel/duizendpoot : 114 gr !

En als laatste de WG, de dame met tmv verschijnselen : 86 gr

Na het oogsten hebben de takken 9 dagen gehangen, iets te lang eigenlijk, heb me  teveel geconcentreerd op de takjes en niet gekeken naar de topjes, iets te droog dus, jammer. Ik merk dit nu ook in de eerste dagen met curen, target is 55%-59% en zit nu op 52-53%, iets te laag dus, we houden het in de gaten, eerste 5 dagen gaan de potten/cvault  2maal daags kort open.

Al met al lijkt me dit in ieder geval een heel mooi resultaat voor de 2e keer, 254 gr onder (wat zal het zijn) gemiddeld 200watt, ik weet het niet, maar wanneer ik me bedenk dat er nog zelfs een dame was uitgevallen...... 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi resultaat man!!!  -LIKE- 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netjes gedraaid,  ben zelf ook zeer tevreden over de PB strain.  Altijd mooie gewichten mee gehaald.

Nu lekker genieten :spliff:

 

Gr, X

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dan nog het eindverslag. Het was weer een 'bewogen' avontuur en wat hebben we weer veel geleerd. Aan de hand van mijn topic zijn er nog genoeg aspecten die ik nu even wil aanstippen om het ook mee te nemen naar de volgende ronde. In willekeurige volgorde :

 

* diy airco. Ik kan dik tevreden terugkijken op de inzet hiervan. We weten allemaal hoe lang al en nog steeds wij te kampen hebben met de aanhoudende hitte. Hierdoor mag ik gerust stellen dat ik gedwongen was om  structureel de koelelementen in te zetten bij een aanhoudende aanvoertemperatuur die over het algemeen gewoon tussen de 27 en 30 graden lag. Het vergde in ieder geval enige discipline, maar staat natuurlijk in schril contrast bij hetgeen de 'waterdragers outdoor' hebben ondergaan en nog steeds. Niettemin heeft het bij mij in die zin iets opgeleverd dat de daadwerkelijke temperatuur nooit boven de 31 graden is uitgekomen.

* temperaturen. Tsja, ik weet nog dat ik de intentie had om dit rondje de lamp maximaal te belasten. Ik vond dit toch wel spannend, aangezien ik bij het uitkomen van de zaailingen onmiddellijk te maken kreeg met een warmtefront. De hele kweek heb ik dagtemperaturen gehad die lagen tussen de 26 en 31 graden, no exceptions. Het was dit rondje dus ook niet zo heel moeilijk om het verschil tussen de dag- en nachttemps klein te houden en dit is gewoon goed bevallen.

* lamp(afstand). Ditmaal volle bak licht, met uitzondering van de eerste paar dagen en de laatste 1 a 2 weken ivm afbloeien. Ik weet nog dat ik de eerste paar daagjes gedimd draaide, omdat ik schrok van de hoge buitentemperaturen, maar daarna volle bak en  samen met de feedback van David (todogrow) was dit gewoon prima. Wat ik hier wel ga veranderen in de volgende ronde, is dat ik sowieso gedimd ga beginnen en ook begin met de lamp lager te hangen. Ik heb mij onvoldoende gerealiseerd dat dit dimmen en lager hangen een prima start is omdat de dames dan nog zo klein zijn en ik veel minder rekening hoef te houden met de 'spreiding'. Tegen de tijd dat de dames dan hun definitieve pot gaan krijgen, zullen we ook dan de intensiteit gaan opschroeven en de daarbij gewenste hoogte.

* interne luchtcirculatie. Ditmaal vanaf het begin 3 pc fans ingezet met intervallen en ook dit gaan we herhalen, wellicht uitbreiden. De pc fans waren aangesloten op een analoge tijdschakelaar van Legrand, die ik tot het uiterste gedreven heb en heb ervaren als een hele degelijke, betrouwbare tijdklok. Ook heb ik deze ronde verschillende 'grondventilatoren' getest. Ik heb een zeer strenge selectie gemaakt van de te testen fans op basis van wat haalbaar moet zijn in mijn setup. er waren 3 verschillende fans die een behoorlijke indruk op mij hebben achtergelaten, echter qua  afmetingen allen optimaal inzetbaar bij een iets grotere ruimte en kom ik tot de conclusie dat als het gaat om een zwenk- of grondventilator, er gewoon op dit moment geen op de markt is, die aan mijn eisen voldoet. Het maakt ook in die zin niets uit, want ik kom ook tot de conclusie dat ik het gewoonweg niet nodig acht in mijn setup, na dit 'heet' rondje. De pc fans in gordijnrailtjes en in hoogte verstelbaar hebben tot volle tevredenheid gefunctioneerd. 

* afzuiging. Van begin tot einde op 100% gedraaid en enkel het geluid van de 'luchtstroom'. Prima bevallen dit.

* de klauw. Weer dit rondje last gehad van klauw bij 1 dame en wel bij de grootste opbrenger. We gaan de volgende ronde zien of het nog eens gaat voorkomen, want het medium is reeds klaar en weggezet en gaan we de volgende ronde pas bijvoeden wanneer het nodig is. Mogelijk dat de oorzaak toch in de voeding (N) ligt en hier gaan we dus op letten.

* watergift. Van bovenaf met een gietertje en steeds keurig wat van de stam af. Dames hadden mijns inziens een mooi wortelgestel. Enkel de pbm heb ik na de overvoeding van onderen gegeven. Tijdens de dagen dat ik weg was, zelfs weer van boven, met Blumat. Van bovenaf geven is mij heel goed bevallen en gaan we in ieder geval de volgende ronde ook doen.

* groen. Ik ben er eigenlijk nog best verbaasd over hoe mooi groen de dames zijn gebleven met alle omstandigheden. Het geeft in ieder geval vertrouwen naar het medium dat is samengesteld, dat in mijn ogen aan de basis ligt hiervan.

* medium.Tijdje geleden alweer het nieuwe medium klaargemaakt. Uit mijn hoofd is er wel iets dat ik veranderd heb, maar weet even niet 100% wat. De containers zijn keurig gelabeld met alle verhoudingen en straalt op dit moment alle vertrouwen naar mij uit in wat voor mij definitief een basis is gaan vormen voor de weg naar een goed reultaat.

* temperatuur voedingswater. Deze ronde elke watergift de temperatuur gecontroleerd en voornamelijk tussen de 21 en 24 graden geweest. Bij het afbloeien verlaagt. Uitstekend en nu ook standaard.

* handschoenen. Wat vanaf nu ook standaard gaat worden, is dat we bij elk bezoek handschoenen gaan dragen. er komt gewoon bij de ingang een doosje met wegwerphandschoenen. De laatste weken heb ik dit al gedaan, een 'makkelijk aan te krijgen- en goedkope variant' is uitstekend bevallen en wellicht dat we hiermee ook in de toekomst zaken, zoals tmv kunnen uitsluiten.

* netje. Eerste keer gebruikt, geen spijt van. Blij dat ik nog niet 'gebonden' had, toen er een herma voorbij kwam. Ook afhankelijk van de volgende strain gaan bekijken of we dit weer gaan doen en op welke manier.

* toppen. Slechts eenmaal getopt deze ronde, maar ditmaal ook de onderste node eraf en die onderste node gaat er nu ook standaard af. Qua hoogte kwam ik net uit. Ook weer van de strain afhankelijk of we dit de volgende ronde gaan doen, wellicht fimmen en hoofdtoppen op tijd 'knakken'.

* dieven en ontbladeren. Goed bevallen dit hoor ! Ik meen me te herinneren dat het ergens 2e week bloei was, maar ik heb geen zin meer om terug te lezen. Ineens en alles eraf ! Heerlijk water geven zo en de dames vonden het wel prima. Spannend vond ik dit wel en het was ook best een karwei, met ontsmetten tussendoor, maar erg tevreden over het verdere verloop en zeker voor herhaling vatbaar.

* onderste schutbladeren hangen. Dit vond ik toch wel een opvallend fenomeen deze ronde. de definitieve oorzaak is me hiervan nooit overduidelijk geweest. Het maakt ook verder niets uit, want ze zouden bij het ontbladeren sowieso zijn weggehaald, maar ik heb deze daags erna al verwijderd. Mogelijke oorzaak watergift.

* afbloeien. Dit is zeer zeker bevallen en gaan we alleen maar meer mee experimenteren !

* 2e bloei. Ja, dit is wel een dingetje. We gaan de volgende ronde, met name in de bloei, iets doen aan de 'hoeveelheid' mbt de watergift. We gaan dan bewust de dames geleidelijk in de bloei wat minder water geven dan zij volgens de tensiometer aan mij gaan vragen, gewoon om te testen of dit van invloed zou kunnen zijn op het 'niet ontstaan van deze 2e bloei', ben benieuwd ! Uiteraard snap ik heel goed dat bij een 2e bloei een dame zich erg lekker voelt, maar ik wil het gewoon eens een keer niet meemaken en we gaan kijken of dit hiermee kunnen realiseren, zonder dat dit al teveel afbreuk doet aan het algemeen welzijn van de dame.

* vochthuishouding/tensiometer. Ditmaal de waardes apart bijgehouden en ik kan niet anders zeggen dat het gebruik van deze meters voor mij erg waardevol is gebleken. er zijn echt wel een paar momenten geweest waarop de dames meer, dan wel minder hebben gevraagd. Wanneer ik globaal naar de waardes en het verloop kijk, icm het gebruik van de tensio's, kan ik niet anders zeggen, dan dat dit voor mij op dit moment ook een standaard is geworden die ook anderzijds een basis vormt voor de weg naar resultaat.

 

Als laatste, hoe is deze eerste, volledig organische kweek nu bevallen ? Ik heb geleerd dat er ook hier grenzen aan kleven, maar wanneer ik naar het hele plaatje kijk : Ik heb niet hoeven om te kijken naar ph of ec, ik heb mogen meemaken dat de dames mooi groen bleven vertonen, het heeft aangezet tot mogelijk een correcte samenstelling van het medium zonder bijvoeden en de uiteindelijke beloning stemde mij zeer tevree. Wanneer ik dit meeneem naar de volgende ronde, zeg ik

 

You're damn right, i choose organic ! :D

 

:wave:

 

Edited by greentjeonatrip
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doctor Green mogen we wel zeggen dus, complete analyse hier, alleen op die closeup lijkt het toch wel heet geweest te zijn (kan ook pheno zijn) want ik zie weinig dikke paddestoel trichomes 
 

Quote

* afbloeien. Dit is zeer zeker bevallen en gaan we alleen maar meer mee experimenteren !

altijd doen dat afbloeien :jump:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen N (fishmix) in je voorgroeipotjes next time ;)  , alleen wat lava en zeewier. En als je weer dezelfde toevoegingen in je potten gooit hoef je waarschijnlijk pas heel laat of zelfs helemaal niet bij te voeden.  

Had je nu nog merkbaar verschil in groei, bloei en opbrengst tussen de potten met meer of minder zeewier? Of verschil in wortelgroei, meer bij de pot met het meeste?

 

En houd er rekening mee dat er heel veel strains zijn waar die 2e bloei heel normaal is, die wil je echt niet missen in de meeste gevallen!! :o

Edited by vakman
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF. Waarschijnlijk begrijp ik je niet goed. De foto's waren wel allemaal in het donker gemaakt, enkel met de telefoon. Hier nog de topjes by daylight, enkel met de telefoon...

WG.jpg.136fe252d1acc22f1757741fef84f11e.jpg904336601_PB(2).jpg.355f42b56dea33243d74622177e2a0c2.jpg2035586968_PB(1).jpg.e0d5f2baf787bc49463db8b827dea3d3.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja hoor.. 2e rondje en meteen al dik boven de gram per watt. 

Goed man! gefeliciteerd

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vakman. Ik moest even spieken, maar voor de volgende ronde heb ik idd alleen lavaworm en zeewier in de voorgroeipotjes gedaan. Ik heb nu wel verschillen in hoeveelheid zeewier in deze potjes, uiteenlopend van 10 ml tot 30 ml, daar waar ik eerder  verschillen alleen in de grote potten had. Ik heb ook even gekeken naar de 18L, daar zijn de verhoudingen hetzelfde gebleven, alleen heb ik hier nu ook dezelfde hoeveelheid zeewier erin gedaan, overal 80 ml en voor de rest alle verhoudingen gelijk..

De grootste opbrenger  PBL had 80 ml in de grote pot, echter had  de andere PBM toevallig ook 80 ml.

Wat mij wel is opgevallen, is dat de WG zich pas in een later stadium is gaan melden en daar heb ik echt een inhaalslag mogen aanschouwen. Deze had 100 ml zeewier in de grote pot. Als ik kijk naar het wortelgestel, vind ik die van de WG ook gewoon het mooiste, maar alleen al vanwege het feit dat alle mooie dikke (zij)vertakkingen zich ook daadwerkelijk overal rondom de hoofdwortel bevinden, dit in tegenstelling bij de PBL. Je ziet het ook duidelijk op de foto bij de PBL, aan 1 kant bij de hoofdwortel zit gewoon helemaal niks.

Ik heb het nu dus voor de volgende ronde omgedraaid. De verschillen zitten nu in de voorgroeipotjes. Ben benieuwd of er bij de definitieve selectie dan ook echt waarneembare verschillen zullen zijn...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou het haast vergeten. Ik had gisteren nog eens teruggebladerd en wat ik heel erg leuk vind is dat eigenlijk iedereen waarvan ik hoopte dat ze een bijdrage zou leveren zich ook heeft laten zien. Jullie zijn enorm bedankt mensen !

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:tu In de fishmix zit ook een hoop P, dat vinden je schimmels niet fijn. Ik had eigl niet anders verwacht, dat die met het meeste zeewier de mooiste kluit had.  Was die toevallig ook een stuk donkerder groen dan de rest, of geen verschil??

Nog verschillen in geur of smaak tegen gekomen tussen deze PB en de vorige? Het leek of je nu een gekleurde pheno had, of was dat geen PB?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan moet ik heel hard nadenken Vakkie, maar bij mijn weten kon ik hier geen noemenswaardig verschil opmerken, omdat ik meer naar het hele plaatje heb gekeken en verbijsterd was dat ze allemaal nog zo groen waren, los van de PB die de klap heeft gehad.

Ik heb deze nog niet geproefd :P

Die PBL was idd hier en daar paars geworden, kon je idd goed zien op de foto, misschien door het afbloeien, maar ik had het zelf eerlijk gezegd niet meteen in de gaten, was toen nog bij aan het komen van een 5 daags festival tussen coma-zuipende duitsers en de alles gebruikers :innocent: :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

photografisch voorbeeld is makkelijker ja: 

IMGP0036-2-480x419.jpg 

vs

 IMGP2848-2-480x422.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekkere wiet hoor Green,

Top gedaan tijdens die helse temperaturen !

 

Greentje WG.jpg
WG.
Geur is een beetje kazig en een lichte hint babykak/zweetsok,wel een fijn geur bouquet.
De geur is goed maar niet supersterk,en de terpenen vervliegen vrij vlug in je joint dus na een paar hijsen word de smaak al minder sterk.
Dat heeft te maken met de terpenen producerende genetica waarschijnlijk,op de pijp smaakte hij ook niet zo heel sterk namelijk.
Daarbij zeggende dat het jointje lekker was tot de laatste suck omdat het goed gecured was en goed gekweekt.
Geen bittertje,geen scherpte.
Voordat ik het doorhad had ik hem op....

Uiterlijk is mooi wit en compact,mooie bag-appeal dus.
Doordat het gecured is en ik het niet eerst heb nagedroogd,plakte de trichomen gelijk de grinder aan elkaar.
Maakt verder niet ook uit maar alleen goede/verse wiet heeft zo snel je grinder geblocked.

De high was superlekker van de WG,en zou hem daarom nog wel vaker willen hebben.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Greentje PB.jpg
PB.
Deze rook wat sterker en had duidelijk een beter uitgewerkt terpenenprofiel.
Een groene boventoon met bessen en een lichte hint sechuan-peper of lavendel.
Deze wiet bleef goed smaken naar besjes/sechuan tot op het eind van de joint en had genetisch gezien een goed profiel.
Geen bittertje,geen scherpte.
Eveneens was hij mild op de keel vanwege het curen,en omdat hij goed gekweekt is.

Uiterlijk is mooi frosty en compact met hier en daar een paarse calyx,wel mooie wiet.
Daarbij moet ik wel kwijt dat deze soort een iets minder prettig voelende high had dan de WG,en vraag mezelf af of dat de soort is of dat hij nog wat langer mocht blijven staan?
Duurde toch een half uur ofzo voordat ik rustig werd na het roken hiervan,qua high dus niet mijn eerste keus,qua smaak wel.
Meestal heb ik dat met onrijpe wiet,terwijl deze toch goed rijp lijkt.
De soort zal me niet helemaal liggen denk ik,maar wel lekker van smaak.

 

Goed gekweekt Green,no doubt.

Bedankt voor de mooie grote samples,ze waren lekker.

 

 

Edited by Collie Weed
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Collie Weed, heel graag gedaan en jij bedankt voor deze geweldige input ! Ik sta eigenlijk nog steeds paf als ik jouw comment teruglees, maar verheugd ben ik zeker en reuze bedankt voor deze opbouwende kritiek :rofl

De Purple Bud heb ik ongeveer 2 weken na het inzetten van de 2e bloei omgehaald en had achteraf misschien wel langer mogen/moeten staan, maar ik vond het ook leuk om eens te choppen, net na de 'bloedrode volle maan' en met de afbloeitips van  @HUFFnPUFF   (waarvoor dank) was ik er daarna ook gewoon klaar mee.  

Ik heb voor de volgende show een sativa dominante strain gekozen en ga zeer zeker nog kritischer kijken naar het oogstmoment.

Jullie zijn allen nogmaals bedankt !!!

De volgende voorstelling belooft toch wel weer wat leuks te worden en iedereen is weer van harte uitgenodigd !

We gaan trachten het niveau op te krikken aan de hand van een aantal experimentjes, die ik uiteraard met jullie zal delen.

Hierin gaan we aan de slag met..........................................................................Microferm en.............................................. Kokoswater !

 

:wave:

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HUFFnPUFF Ja man !
It's got electrolytes ! :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...