Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje Seeking The Solution, Second Attempt 3X White Gold 1X Purple Bud

Recommended Posts

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Vak, had ze al eens een keer eerder gelezen en betrap me er weer eens op dat ik een geheugen als een zeef heb  nu ik het weer lees.

Ik ben ook eens in topics van @sannie gaan duiken, aangezien hij ook wel van de organische is 

 Als het gaat om de bac bloeivoeding die hij beschrijft, loopt dit in dezelfde verhouding op als de Kalong Bloom, maar wordt er gewezen dat je hierbij uiteraard goed naar je gewas dient te kijken.

Ik vroeg me af in hoeverre je, eigenlijk hoe snel je een stikoverschot kunt krijgen, wanneer je 100% organisch kweekt, omdat ik lees dat dit wel vaker gepaard gaat met voedingsverbranding en dus de klauw, terwijl die voedingsverbranding nu juist met organisch kweken toch bijzonder lijkt te zijn. Ik mag dan wel 100% organisch kweken, maar de Kalong Bloom is wel een 'vloeibare' voeding. 

Ik neig er op dit moment wel naar, om inderdaad eens te gaan minderen met die Bloom, sterker nog, ik sta aan de vooravond van week 6 en het lijkt me een prima plan om morgen de dames een pk impuls te geven in de vorm van palmboomas die ik dan wil topdressen en de Bloom deze week achterwege laat en wissel voor water.

Good night

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, greentjeonatrip said:

Wat mij rest is om je van harte uit te nodigen om minstens zo direct te zijn in het eventueel geven van tips met betrekking tot mijn organisch kweekje.

Ja sorry,

Ik had de boodschap wat anders moeten brengen.

Ik volg je kweekje met belangstelling.

Het staat er prima bij,

Dat klauwblad.. Pfff, daar zou ik me geen zorgen overmaken.

Stikstofoverschot, kan wel degelijk in een organiche kweek. dat heet te geil, (sorry, voor de taal, maar zo heet dat nou 1keer).

Tensio waarden waar ik me op richt is tussen de 80 en 120. En dat is voor mij,,, dan de ideale vochtigheid die ze graag wil.

Dus volgens mij, kun je wat meer water geven.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zien er goed uit, lekker groen. Over het klauwen van de bladeren zou ik me geen zorgen om maken,  dat trekt meestal vanzelf wel bij.

Wat je zelf ook al aangeeft zou ik iets minderen met de voeding, ze kunnen namelijk behoorlijk wat hebben, en ondertussen kijken hoe ze er op reageren. Mijn planten zijn nu behoorlijk geel in week 9 dat begon al in wk6. Dus dood gaan ze niet zomaar :rolleyes:

Ik "pest" ze altijd een beetje om moeite te moeten doen voor hun voeding en hun zelf ook extra te boosten dat de laatste dagen er aan zitten te komen. Of het werkt weet ik niet, maar ik ben altijd zeer tevreden over mijn toppen. Want voor de laatste dagen is het voortplanten het belangrijkste en waar doen ze dat mee?  Juist de bloemen :engel 

Net wat ik zeg, of het werkt weet ik niet maar ik ben er altijd dik tevreden over. Te veel voeding kan namelijk ook voedsel opname beperken :P

Gr, X

Edited by Xaim
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@oude rocker:jump: Helemaal niet, iedereen is zoals hij of zij is en wat waar is, is waar. Zoals ik al zei, je hebt helemaal gelijk, klaar, over en uit en vooruit. Doe me alsjeblieft een plezier OR: Als je er al een 'botte bijl' in zou gooien, hou dat alsjeblieft erin, in ieder geval in mijn topic, ik hou daar wel van en kwestie van hoe ik daarop anticipeer. Des te leuker vind ik je bijdrage nu, ik kijk namelijk wel ook naar de waarde ervan en je was nog 1 van de weinige die op mijn lijstje stond en kan jouw feedback minstens zo goed gebruiken.:D

Erg leuk dat je het volgt en samen met @Xaim stelt me het klauwverhaal  wel wat gerust. Ik vond het hoe dan ook toch goed om het even te vermelden en probeer wel overal bovenop te zitten, het helpt denk ik ook om het plantje in zijn algemeen beter te leren kennen en ik ben weer wat info rijker, ook dankzij jullie.

Ik moet hier niet teveel 'geile' chicks in huis hebben:lol:, dus die Bloom, daar gaan we wat rustiger mee doen, thanks for that too, en jij ook Xaim ! Ik denk dat ik de dames voorlopig genoeg gepest heb, zeker met een aantal warme periodes die we al achter de rug hebben, maar ik snap je punt. Ze hebben hard gewerkt en ik ga ze toch van mijn kant maar eens belonen, geven en nemen....Vanavond krijgen ze een heerlijke pk boost en het fijne hiervan is dat ze zelf wel gaan beslissen of ze er wat mee gaan doen.^_^

Jouw timing is tevens perfect OR en ga je advies opvolgen. Lijkt me een mooi moment om vanaf nu wat meer richting de 100mbar te gaan, thanks again. Dat belooft wat voor de dames, hoe geil is dat ?:P

 

En hier nog wat foto's die ik maakte vlak nadat de lamp uitging

1644717081_Bloeidag35(3).jpg.a3c7c5ec50a243fe719f3ac4d98a70bd.jpg664812195_Bloeidag35(2).jpg.8bb94e4f3137f8f089642369d579b23d.jpg2113965233_Bloeidag35(1).jpg.b3007ae2bdbdab5d1d7773b71f3838d2.jpg

 

En dan gaan we maar weer naar het volgende onderwerp, dan toch maar weer eens verdiepen in exif, tor, vpn, etc. Kijken of we dit ook 'gratis' kunnen installeren...:whistling

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zien er idd met de lampen uit een een stuk donkerder uit. Desalniettemin mooi kleurtje, maar klein beetje rustig aan doen met de voeding zou ik zeggen.

Gaat lekker man!

Een Tor browser is gewoon gratis btw

Edited by cannarie
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die staan er idd mooi bij, niks mis mee!

Voeding hebben ze idd niet veel meer nodig, ik denk dat je eigl ook te vroeg bent begonnen met bijvoeden. Er zat nogal wat in je grondje ;)

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind ze er totaal niet te groen bijstaan. Prima man voor een eigen grondmixje. Ga deze ff goed in de gaten houden! 

Dat klauwblad heb ik elke kweek last van sinds ik met led ben gaan kweken. Wellicht heeft dit er iets mee van doen? Of het wordt toch iets te warm op tophoogte, dat kan ook. Gaat in ieder geval lekker!

Gr Jay

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Jaymaestro! Dank je man, glad you're joining me.  Ik heb het nu ook, 2e keer op rij en 2x  halverwege bloeifase. Ik vind dat wel opmerkelijk,  dat je dit hebt sinds je met led kweekt, interessant. Wanneer steekt het bij jou de kop op ? Ben je ook van voedingspatroon gewisseld toen je overstapte ?

Ik denk eerlijk gezegd wel dat @vakman de spijker op zijn kop slaat, werd ook eigenlijk onderstreept door Sannie in een ander topic. Dat zou betekenen dat het toevoegen van Bloom al vanaf beginfase bloei de aanleiding is tot hele kleine 'puntjes', gevolgd door krullend blad, omdat in de basis het grondmengsel nog meer dan voldoende zou bevatten. Hoe kijk je zelf hier tegenaan, als je kijkt naar je eigen kweekjes, of is er in die zin in jouw manier van 'voeden' niets veranderd ?

 

Iets te warm op tophoogte kan ik mij wel wat bij voorstellen, aangezien ik deze ronde altijd tussen 27 en 30 graden zit, alleen had ik het in de 1e ronde ook en was dit niet aan de orde

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de meeste ervaring met minerale voeding. Ik voed volle bak bloeivoeding vanaf eerste dag . Heb soms wel lichte overvoedingsverschijnselen, maar onder tneon geen klauwblad te bekennen en onder led wel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat de 'processen' in de plant onder tneon minder op 'volle toeren' hoeven draaien als dat er gevraagd wordt onder het licht van een hps of goede led, maar nu roep ik misschien iets heel geks. Ik weet ook trouwens niet of er meer mensen zijn die dit verschijnsel ook niet waarnemen onder tneon, maar verrekte interessant vind ik het toch.

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tneon is diffuus licht.

Klauw komt voor onder elke lichtbron.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik krijg ineens heel veel foutmeldingen bij het uploaden van foto's, dus ik kopieer ze maar weer eens van een ander forum.

Bloeidag 38. De PB in het midden laat binnen 24 uur overal een verkleuring zien naar lichtgroen-geel, gevolgd door

large.5b2d372aa7f11_Bloeidag38ProblemenPBmidden(13).jpglarge.5b2d371c9f9bb_Bloeidag38ProblemenPBmidden(12).jpglarge.5b2d370205eb4_Bloeidag38ProblemenPBmidden(11).jpglarge.5b2d36ea3555a_Bloeidag38ProblemenPBmidden(10).jpglarge.5b2d36d7cc6d0_Bloeidag38ProblemenPBmidden(9).jpglarge.5b2d36c38c13d_Bloeidag38ProblemenPBmidden(8).jpglarge.5b2d36ade5e10_Bloeidag38ProblemenPBmidden(7).jpglarge.5b2d3690591a4_Bloeidag38ProblemenPBmidden(6).jpglarge.5b2d367c74bd1_Bloeidag38ProblemenPBmidden(5).jpglarge.5b2d36705e42f_Bloeidag38ProblemenPBmidden(4).jpglarge.5b2d36640774d_Bloeidag38ProblemenPBmidden(3).jpglarge.5b2d365947d9b_Bloeidag38ProblemenPBmidden(2).jpglarge.5b2d364e0c508_Bloeidag38ProblemenPBmidden(1).jpg

 
Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

De PB in het midden is ook sinds 48 uur sterk achteruit gegaan met drinken. De WG rechts drinkt ook al sinds 48 uur ineens veel minder, alleen zie ik hier nog de symptomen die de PB in het midden heeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga nu even een aantal zaken opnoemen, omdat het nu nog vers in het geheugen ligt. Ik was aanvankelijk begonnen met 3x daags bloom te geven en ben daar sinds afgelopen zondag mee gestopt, omdat 'klauwblad' ook mogelijk gevolg kon zijn van (lichte) overvoeding, omdat het eigen grondje mogelijk nog genoeg meststoffen bevat.

 

Er zijn 3 concrete zaken die ik veranderd heb :

* Sinds deze week geen bloom meer

* 72 uur geleden een grondventilator getest, tussen de PB in het midden en de WG rechts. Deze ventilator 24 uur op de laagste stand schuin naar de wand laten blazen

* Afgelopen maandag een topdressing van Palmboomas gegeven.

 

48 Uur geleden dacht ik al een lichtere verkleuring van de PB in het midden te bespeuren. Het was ook sinds 48 uur dat de dorst van de PB midden en de WG gewoon gehalveerd was, van 1000 ml naar 500 ml per pot, per dag. wat mij daarbij opviel is dat de luchtvochtigheid ook gekelderd is van 52%-55% naar 42%-47% de afgelopen 48 uur, al zou misschien ook de omslag in het weer (frisser)  de afgelopen dagen hier debet aan kunnen zijn, maar is duidelijk dat 2 dames 'ineens' minder zijn gaan drinken en verdampen.

 

De lamp hing op 32-35 cm en heb deze zojuist  naar 40-42 cm gehangen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

was dat na water geven? houtas is erg 'heet' en hoge ph, kan het daar aan liggen?

lv is inderdaad iets gezakt buiten

Edited by HUFFnPUFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat bedoel je met " was dat na het water geven "  beste Huff ? Ik geef dagelijks. Gisteravond water gegeven, niets kunnen zien, behalve de indruk van een 'iets' lichtere verkleuring PB en vanavond bij het aangaan van de lamp ontdek ik dit, op meerdere plaatsen, toppen in het midden, maar ook aan de zijkant. Bladeren in de toppen, maar ook de bladeren op middenhoogte.

Ik kan je wel zeggen dat ik er ineens erg beduusd van ben dat dit zo plots is ontstaan en ik heb nog 5 weken te gaan. Is het trouwens niet zo dat die houtas  pas tussen de 5 en 10 dagen afgegeven wordt aan de plant ? Dat zou wat zijn, heb ik het vanaf morgen ook op de andere 2...:(

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zei dat ze minder dronken, daar kwam je achter bij het water geven, niet? Heb je de standaard hoeveelheid gegeven maar zonder voeding of?

Ik geef houtas altijd mee met het mengen van de grond, niet als dressing (nou okay, buiten vaak gedaan) omdat het tijd nodig heeft om 'in te werken' van maandag tot vrijdag bijvoorbeeld :likken: nu weet ik echter niet of je PALMas wel gewoon mee kunt geven, want dat was wel het advies, niet? 

voortaan 1 ding per week veranderen, dat houd het bij mij simpel ik ben ook geen plantenfluiteraar 

ps als je die fan weer uitzet kun je verdampingsproblemen snel uitsluiten

Edited by HUFFnPUFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt. Ik ben een paar dagen geleden de watergift met 200 ml gaan corrigeren (meer) om ze de dag erna zo rond de 100mbar laten uitkomen. Maar meteen de dag erna, gisteren, (en dit was ook de dag na de test met de fan) kwam ik bij het inschakelen van de lamp op een waarde uit van 63 mbar voor de PB in het midden en ook 63 mbar bij de WG.

Gisteren heb ik na die constatering de watergift (en enkel water, vanaf maandag) gehalveerd voor deze 2 dames, 400 ml. Vandaag kwam ik bij de ene uit op 80 mbar en bij de ander iets meer en vanavond beiden 500 ml gegeven.

De Palmboomas had ik al in beperkte mate in de potten zitten, maar ik was toch echt in de veronderstelling dat het niet ongebruikelijk is om dit vanaf week 5 bloei mee te geven als een pk boost, als zijnde topdressing, waarbij het bodemleven dit 'weekt' en het plantje min of meer zelf aangeeft of ze dit gaat opnemen.

Wat ik misschien toch echt beter de volgende ronde kan gaan doen is de losse elementen niet van te voren erin te gooien en echt ' naar behoefte' topdressen, zoals dit bij veel elementen beschreven staat, of gewoon iets minder buffer en kijken...maar dat zal dan ook weer wat nieuws voor mij zijn. Ik had juist gehoopt een eigen grondje zodanig samen te stellen dat de bufferwerking voldoende zou zijn, maar je kunt je dan tegelijkertijd gaan afvragen, waarom ik dan begonnen ben met de 'bloom', terwijl dit misschien niet nodig was en daar overheen de Palmboomas, dus ik heb wel het idee dat ik hier gruwelijk in de fout ben gegaan. Maar er gaan me op dit moment een hele hoop zaken door het hoofd Huff.

Als ik kijk naar wat er dus nu in de afgelopen 24 uur gebeurd is, schrik ik er in ieder geval wel van.

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je ze meer te drinken geeft gaan ze ook meer 'eten' , plus de palm als topdressing was teveel van het goede.

Voorlopig alleen van onder water geven, zodat ze niet nog meer te vreten krijgen van de topdressing.

 

Van tevoren alles in je grondje gooien werkt prima hoor, maar dan moet je niet ook nog als een malle gaan voeden.

Volgende ronde pas beginnen met voeden als de dames er om vragen ;)  En trek er eens een thee van i.p.v topdressen, werkt net wat fijner/beter.

 

En mijn mening over ventilators in kleine kastjes was je al bekend ;) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga eens kijken of ik er een schotel onder kan moffelen straks.

Kan mezelf wel voor de kop slaan nu. Het werd me notabene door jullie allemaal gezegd om rustiger aan te doen.

Wat vind je dat ik met de aangetaste bladeren moet doen, verwijderen ? Ik kan me voorstellen dat dit nu ook ingangen gaan worden voor 'infecties' ?

 Ben net nog gaan kijken. Op dit moment 'floreren' de andere 2 dames gelukkig wel nog en is hier nog geen spoor te bekennen van afwijkingen, maar goed, heb dus aan den lijve ondervonden hoe dit binnen 24 uur kan veranderen.

Edited by greentjeonatrip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klauwblad kan het gevolg zijn van teveel opname/beschikbaarheid stikstof.

Nitrificatie en denitrificatie kan zomaar zorgen voor meer stikstof dan de plant nodig heeft en het hoeft niet perse te komen door de N uit voeding die je geeft.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangetaste blad lekker laten hangen, wordt vanzelf gortdroog en valt af. Dat moet geen problemen opleveren.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeker blad laten hangen, dat is buiten energiebron nu juist een prima indicator voor hoe de plant zich straks voelt; zet het door of blijft het bij wat het is..

zou bijna zeggen doe eens een bio/spa only rondje, beetje bacto/molasse en verder misschien theetje trekken, less is more en dat soort uitspraken -_-

ENNE VERDER ZIEN ZE TOCH PRIMA UIT JOH :icecream:

Edited by HUFFnPUFF
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...