Jump to content
 • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greentjeonatrip

Greentje Seeking The Solution, Second Attempt 3X White Gold 1X Purple Bud

Recommended Posts

Goedemorgen WF en een speciale groet aan de organische liefhebbers.

 

Hier alvast de start van een nieuw topic in de zoektocht naar een succesje om het aanstaande debacle van het eerste kweekje hopelijk te doen verbleken.

De setup :

Kweekruimte van 0,6x1,20x1,75 in een ruimte van 2x1,30x1,75m

 

TGL-220 plus LED, 212w dimbaar

Buisventilator S-vent silent M100 U 240 m³ .

Koolstoffilter 300m³ en mogelijk 250m³ achter de afzuiging wanneer deze dat trekt

Davin DV12-k

1x 34m³ en 2x 24m³ axiaalventilatortje

600w kacheltje, aangestuurd via app

2 Passieve inlaten

4x 18 liter potten, een maatje groter dus

Handmatig bewateren

 

 

Welnu, wat gaan wij proberen te verbeteren ?

Op de eerste plaats het medium. De afgelopen weken ben ik gevallen voor zo ongeveer alles waar het woordje Guanokalong in voorkomt. Ik had er al een aardig scala van in huis gehaald en na wat input van onder meer Vakkie, gesnuffel in topics van Poldergrower gaan wij zo organisch als het maar kan en doen dit uitsluitend met Guanokalong.

 

Dit keer gaan we in ieder geval OP TIJD beginnen met het klaarmaken van het grondje, zodat we er zeker van zullen zijn dat we ook een actief bodemleven hebben. De inhoud:

 

* De complete mix aarde GK

* Vleermuizenmest (guano)

* Vispoeder

* Zeewierpoeder

* Palmboomas

* Lavaworm

* Myco

 

 

Het geheel gaan we inwateren met bacto en molasse en gaan we minimaal 2 tot 5 weken apart zetten, in het licht of donker ? kamertemperatuur ? Afdekken met folie, gaatjes erin prikken of niet ?

Dan hebben we nog aan de zijlijn de Kalong Grow en Bloom, K-2 Batboost ,de Extract en uiteraard bovengenoemde.

 

Dan de lamp. We pakken nog eens even de richtlijnen erbij van de fabrikant, die me bijna op het hart drukte om hier niet van af te gaan wijken.

Model: TGL 220

Days of cultivation and distances:

First days (1-10) = 70cm

Growth (10-30) = 60cm

Pre Flowering (30-40) = 50cm

Flowering (40-80) = 20-30cm

Final (80-90) = 15cm

 

Ik ga nu wel in beginsel deze afstanden aanhouden, zeker met de plus versie. Ik corrigeer liever wat strek dan de problemen waar ik tegenaan liep, doordat ik de lamp veel te kort erop had staan. De 15 cm in de laatste fase is idd wel gortig, maar goed, eerst eens zien of we zover komen.

 

De ventilatie. Plan was om nu vanaf het begin de 34m³ onder de lamp te hangen, iets hellen naar onderen en zijdelings de 2 stuks van 24m³, ook iets naar onderen. Suggesties om dit anders te gaan hangen, wel of niet gebruiken in de groei, of minder, ik hoor het graag !

 

De afzuiging. De gedachte van meer afzuigen = meer verse lucht, bevalt me wel. In de laatste fase groei en bloei deed ik dit al, maar de opzet is om dit nu 'right from the start' te doen.

 

Temperatuur. Met de veranderingen in ventilatie, afzuiging en hoogte lamp gaan wij hier proefondervindelijk weer mee aan de slag, op wat schommelingen na, bleef dit eerder prima binnen de perken, we zullen zien.

 

Watergift. Handmatig, gietertje met sproeikop,in iedere pot een Tensiometer en "Huff-methode" spreekt me wel aan, gepaard met een snellere omschakeling naar bloei, intentie ligt om dit na 3, max 4 weken te doen.

 

Stress. Ditmaal gaan we een poging doen om te scroggen (gefeminiseerd zaad). Ook gaan we weer toppen, alleen ga ik dit keer per plantje bekijken wat het beste moment hiervoor is, maar wel zo vroeg mogelijk. Ik benoem hier bewust stress, omdat ik de eerste keer met een herma te maken had.Verschil met de eerste keer is, dat het me nu beter lijkt om het toppen slechts eenmaal en in 1 keer toe te passen, hoor het HEEL graag van jullie ivm scrog of ik het alleen bij de hoofdstam moet laten of.....

 

Borst vooruit, kop omhoog, schroom niet om mij te bekritiseren, corrigeren, uw mening te delen en ventileren.

 

Ik heet u allen van harte welkom ! :wave:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes kerel je bent igg enthousiast en voorbereid, en dat is het halve werk. Al vind ik de lampafstand van 50-70cm te hoog,gaan ze dan niet strekken?

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes!!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maarruh. Wat heb je dan met die vorige kweek gedaan ? Dat heb je toch niet weggeflikkerd he ? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig :D nou, dan moet je mijn eerste kweek is zijn op het forum hier

 

gallery_45821_18741_25398.jpg

 

Dat was ook geen beste rofl. Doe jij nog steeds beter.

Edited by De_Föhn
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weinig mensen beginnen en eindigen perfect :P Af en toe aan kloten en ervan leren is veel leuker :D dan heb je echt eer van je werk wanneer het wel goed gaat.

 

Gr. X

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zekers Xaim, plus ik vind het toch belangrijk om ook een slecht kweekje/ topic af te ronden, zo kunnen we later mooi terugblikken. Vind het alleen lastig om in deze fase de uiteenlopende meningen goed te filteren, maar dat komt vooral ook door mijn eigen gebrek. Des te leuker, wanneer de betrokkenheid van anderen groter wordt. het enthousiasme wordt er zeker niet minder door !

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slecht of goed het is voor iedereen leerzaam als een verslag afgemaakt wordt.

 

Iedereen heeft over al een mening over, en voor iedereen kan de oplossing anders zijn, maar je moet voor jouw zelf kijken wat voor jou het beste zou werken en waar JIJ het beste gevoel bij hebt.

 

Zolang je enthousiast bent gaat je alles een stukje makkelijker af, ben benieuwd naar je foto's :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo is het maar net Xiam.

 

Ben ook benieuwd hoe dit avontuur gaat. Dat actieve bodem leven is wel interessant. Heb nu een kweek of 7 binnen afgerond, en wat toch eigenlijk altijd gebeurt is dat de PH van het substraat hoe ik ook netjes mijn water af zuur toch altijd vrij hoog wordt na een week of 10 vanaf dat de lamp aan gaat. Dat stuur ik de laatste 2 kweken dan wel aardig bij met Humine en Fulfine toevoegingen, maar zo mooi groen als ik de plantjes hier wel is zie op het forum. dat lukt toch niet altijd. Er is altijd wel een moment in de cyclus dat ze ff moeite hebben met de opname.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog wat puntjes van aandacht :

 

* Dit keer gaan we voor 18 liter potten, hier passen er precies 4 naast elkaar en 16 draingaten in bodem en zijkant. https://www.blumatsh...0-cm/C450_P6360

* We gaan nu ook veel beter de temp van het voedingswater controleren, voorheen max 20 graden, daar gaan we vanaf nu overheen

* temp aanvoer monitoren, meet tot nu toe een laagste temp van 17,3, mogelijk doordat de deur van de logeer altijd open staat, daar ik hier geen raam openzet en bewust lucht vanuit de relatief 'koude hal' wil toelaten. Deze misschien maar dicht doen met lampen uit, verwarming op logeer staat immers altijd tussen 18 en 19.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste forumlieden,

We staan zo ongeveer aan de vooravond om het medium te gaan mengen/bewerken en klaar te stomen. We beginnen de inleiding met mogelijke verbeterpuntjes. Ik dacht erover om de potten gewoon lekker weg te zetten in mijn Gorilla tentje, schiet me te binnen dat daar een reflecterend, uitneembaar vloertje erin zit, die gaan we dus lekker inzetten vanaf deze ronde.

Maken we meteen even een sprongetje naar het ontkiemen om vervolgens in te gaan haken op datzelfde medium. De eerste keer ontkiemen deed ik al volgens deze methode (nieuwe versie) https://www.cnnbs.nl...den-ontkiemen/.

Concreet verschil met de eerste keer is :

* Dat ik nu ook ongebleekte koffiefilters ga gebruiken, niet dat dit nu zo interessant is, de volgende puntjes wellicht des te meer.

* Vakkie had het al eens eerder geroepen, volgende keer wat eerder inzaaien, we pakken nog eens even de foto erbij van de eerste keer en bovenstaande artikel. Het is idd klaarblijkelijk belangrijk om het zaadje meteen in de grond te stoppen, wanneer het worteltje eruit komt, anders gaat ook dit zaadje nu al zijn reserves aanspreken in de zoektocht naar een gezonde voedingsbodem, hetgeen dus energie kost die veel beter benut had kunnen worden. Ik heb gewacht tot het moment dat ze allemaal uitkwamen, gaan we niet meer doen.

*Ik snap nu ook eindelijk waarom 2 van de onderstaande zaadjes geen mooie rechte worteltjes laten zien. Ik heb de zaadjes niet gepositioneerd, zoals dat hoorde, namelijk met de puntige vorm naar onder, waar het worteltje uit gaat komen, ook dat gaat dus veranderen, het zijn die kleine dingen.....we gaan zo verder...

gallery_48039_19625_1077743.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan was er toch nog iets met die zaadjes inzaaien ? Jazeker. Op het moment dat het worteltje eruit komt en we gaan inzaaien, gaan we ook een snufje myco toevoegen, daar waar we met de sateprikker de locatie gaan prikken. Ik las al eerder dat het belangrijk is dat de myco zich gaat hechten aan de worteltjes, dus waar kan het dan beter dan de plaats waar het eerste worteltje zich gaat vertonen ? Het zal wel een gepriegel worden, een snufje in dat gaatje, maar goed. Dan gaan we diezelfde myco nog een keer toevoegen, bij het overpotten. Ook hier weer een duidelijk andere methode dan voorheen. Ik kan me nog herinneren dat ik bij het overpotten 2 schepjes in en aan de zijkant van het plantgat verdeelde, op zich niets mis mee, ware het niet dat ik een interessant artikel heb gelezen, die het net even anders beschreef, namelijk : Bevochtig de bodem van het plantgat, neem de kluit horizontaal in handen en bestrooi iedere zijkant van deze kluit met de myco (max 2 gr) en probeer ervoor te zorgen dat hetgeen wat er naast valt, in ieder geval in het plantgat valt. Ervan uitgaande dat we ook nu weer een stevig doorwortelde kluit zullen hebben, gaan we dat nu ook zeker op deze manier doen, ietsiepietsie anders dus en niet vantevoren in het medium mengen, wel al een klein beetje in het plantgat. En dan krijgen we dat sprongetje naar het medium..... na de pauze.... :wave:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij zit weer op z'n praatstoel hoor..... :lol: :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greentje goes Guanokalong, that's for sure, dat weten we nu onderhand wel, maar het valt en staat met het medium, dus daar gaan we eens even de loep onder leggen.......

Ik heb alle kleuren van de regenboog nu wel gezien in mijn blaadjes, ik heb me gewoon suf gezocht naar mogelijke oorzaken, ik heb alle mogelijke plaatjes op het internet nu wel gezien en ik hou het wat dat betreft nu ook voor gezien, omdat het simpelweg een optelsom is van geen ervaring, mogelijk verkeerde verhouding, die tot verkeerde conclusies kan leiden en ga zo maar door.

Dit willen we uiteraard gaan voorkomen in de toekomst en het liefste al in deze ronde. Een deel van de problemen gaan we hopelijk wegnemen door een poging te doen om maatwerk af te leveren, maatwerk in het medium en dus voor de dames. Hoe mooi zou het zijn om een organisch medium af te leveren, waarin een keurige balans zit met voldoende bufferwerking, te mooi om waar te zijn ?

Maar Greentje, dit hoef je ons toch niet te vertellen ? Nee, dat hoef ik zeker niet, maar ik ga er graag transparant in, let graag op details, want het zijn meestal de details die doorslaggevend kunnen zijn en ik wil er maar wat graag de vinger op gaan leggen nu. Ik vertel het voor mijzelf, maar vooral, om ook een corrigerende tik van anderen in ontvangst te mogen nemen en ervaringen van een ieder.

Ik neem jullie mee naar de produkten die ik ga toevoegen en wat mij daarbij opviel bij het inlezen per produkt.

Wat heb ik nu gedaan ? Ik heb 4 verschillende sites naast elkaar gelegd die onder andere Guanokalong aan de man brengen en geprobeerd het zo te filteren in een poging de juiste verhouding te waarborgen in iedere 18L pot.

Helaas voor de kenners, er was slechts 1 saillant detail, die ook mogelijk onderdeel was van mijn eerder genoemde optelsom, welke ?

I will tell you right after dinner............Hij maakt het weer ongekend spannend hoor.... :wave:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je je loep onder het medium legt, zie je niet veel. :likken:

 

Succes deze ronde. :popcorn:

 

Groeten Beaker :spliff:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je je loep onder het medium legt, zie je niet veel. :likken:

 

Succes deze ronde. :popcorn:

 

Groeten Beaker :spliff:

 

Loepzuiver :likken:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol: :lol:

 

Vertaald naar een 18 Liter pot :

 

* Myco reeds beschreven

* Bacto, de 1 schrijft maximaal 1x per week, de ander ongeveer 1x per week + te gebruiken als oppepper, maar feitelijk dus 1x per week

* Guanokalong Complete Mix Soil + Guano, licht verrijkt met Guano, nabemesten vanaf 2e week

* Vispoeder (4-5-1)

* Palmboomas (0-1-30)

* Guano (1-10-1)

Over het algemeen zijn de meeste aanbieders het hier over eens dat de vis-palm- en guano graag in een grondje gestopt mag worden, voor het aanplanten, de Guano mag wat dichter bij de stam en al naar gelang de behoefte, allen topdressen. Hoe dan ook, voor 18L geldt max 120 ml per pot, hoewel de complete mix al guano bevat, de guano misschien max 100 ml

* Lavaworm, tot een maximum ratio van 10% van het totaal volume, in mijn geval zou dit dus liggen tussen 180 en 1800 ml. Aangezien de complete mix voor een deel ook wormenmest bevat dacht ik zelf aan ongeveer 300 ml per 18 L?

* Melasse, of samen met de bacto of misschien deze https://www.deduurza...l/em/microferm/ ?

* Zeewierpoeder. This is the tricky one i guess. Aanvankelijk wilde ik deze plaatsen in de categorie vis-palm-guano, maar.......

 

1 van deze aanbieders schrijft, ik citeer : "Voorzichtig! Gebruik je teveel zeewierpoeder dan reduceert de groei aanzienlijk !"

 

Laat dat nu net het poedertje zijn waar ik tamelijk guitig mee omgegaan ben, plus dat ik lees dat de extract ervan ook in bacto zit, mag dus ook bij de optelsom en max en eenmalig 100 ml ?

 

Als laatste twijfel ik of ik Zeeschelpenkalk nog mag toevoegen https://www.deduurza...eschelpenkalk/.

 

Dat was hem weer mijnerzijds beste bezige bijtjes. U bent hier aan het juiste adres om gerede twijfel te zaaien op basis van uw eigen ervaring, mij te adviseren en wederom ventileren. See you soon ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potverdikkeme wat een enthousiasme. Beetje ad(h)d hyperfocus? :lol:

 

Volgens mij ben je prima op weg met je grondje. Als je echt bio wilt gaan; hou er rekening mee dat veel light mix minerale voeding bevat. En geef de boel lang genoeg om lekker te broeien.

 

Good luck!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedemorgen !

 

De eerste keer heb ik tot lichte onvrede van het vrouwtje een ' pastalepel ' gebruikt om het grondje te gaan mengen, daar is natuurlijk niet veel meer van overgebleven :lol: , kon op dat moment niets subtielers bedenken. Misschien zijn er kwekertjes die een leuk alternatief gebruiken ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon met die grote mannenklauwen lekker alles door elkaar mengen :dj: :showoff:

Het is geen stront...... , uhm , het is wel stront. :dribble:

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×