Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

cannarie

4 Bomen Onder 2 X Gavita 6/750E De

Recommended Posts

nieuw speeltje binnen.

gallery_48040_19601_2199150.jpg

 

Zal het nog zin hebben om de ph van de oude grond te meten die nu al enkele dagen ligt uit te drogen, of geeft dit een vertekend beeld?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan ik echt geen zinnig antwoord op geven.

Ten eerste, omdat ik in mijn hele leven ik denk 3x de pH meter heb gebruikt.. :innocent:

 

En ten tweede, wat je zegt de grond ligt al even..

Geen idee, wat het met de pH doet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee precies

 

Je zou zeggen douw m er gewoon in, maar volgens mij moet je elke keer als je schakelt van water- naar grondmeter kalibreren en als het toch niet zo veel zegt vind ik het wel goed zo

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De grond zal toch ook wel een bepaalde vochtigheid moeten hebben om de pH te kunnen meten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja tuurlijk, maar zou er wat ontvochtigersvocht bij kunnen gieten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afgelopen donderdag en vrijdag is alles opgepot na 6 en 7 dagen drogen.

 

Het drogen ging iets te hard door het zonnige koude weer. Hierdoor was de temperatuur iets te hoog en de rv iets te laag. Ze zijn dan ook en stukje te droog doorgeschoten.

 

Het was donderdag wat te laat geworden en moest echt gaan slapen, dus 2 planten nog een extra dag moeten laten hangen. Heb toen de afzuiger uit gezet en heb een emmer met een handoek er op in het hok gezet, zodat de rv die laatste dag tegen de 60% kwam.

 

Nu hopen dat er in de kern van de toppen toch nog wat vocht zit. Heb er ook wat namaak boveda humidipacks bij gegooid (Twiet, als je mee leest, thanks voor de tip). Hopen dat dit ook nog wat gaat helpen.

 

In totaal heb ik alles gewogen op 1191 gram. Hier zit dan wel behoorlijk wat fluf tussen en ze zijn alleen grof geknipt, dus verwacht er nog wel een grammetje of 30 vanaf te knippen.

 

Als ik dan reken met 1160gr heb ik een score gehaald van 0,77gr/W. Voorgaande rondes zat ik meestal rond de 0,7/1, dus wat dat betreft mag ik niet ontevreden zijn. Helemaal als ik bedenk dat ik nu ook een week eerder geoogst heb. Had deze ronde dan ook wel veel mooiere spullen dan voorheen.

 

Ik heb overigens de lampen gedurende 3 weken op 825W gehad. Toen die vergeling zo intrad ben ik weer terug gegaan naar 750. Maar ik heb soms ook de lampen gedimd als ik van huis was tijdens het aan of uit gaan van de lampen en ik heb gebruik gemaakt van sunset en sunrise. Dus ik denk dat rekenen met 2x750 wel realistisch is.

 

Ik zal later nog eens wat fotos maken van de toppen. Wil nu de potten niet meer open doen, omdat ik bang ben vocht te verliezen. Die humidipacks zouden de eerste dag(en) juist een wat hogere rv geven dan 62%, dus dat vocht wil ik niet laten ontsnappen.

Edited by cannarie
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niks mis mee toch..

 

Laat ergens onderweg nog eens horen, hoe die zakjes bevallen.

Voor nu denk ik idd, dat er in de kern nog voldoende vocht zit,

om na voldoende tijd een mooi egaal droge opbrengst te hebben..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had ergens nog eens eens beloofd wat foto's van wat droge en gemanicuurde toppen te plaatsen. Ben inmiddels ongeveer op de helft, maar heb van de in grote lijn 3 verschillende phenotypes, allemaal al een deel gedaan.

 

Bij deze dus..

 

type 1.

Hier van heb ik verreweg het meest. 3 van de 5 planten. Zit een beetje tussen type 2 en 3 in qua eigenschappen, maar meer richting 2. Gewoon prima dus. Als ik een nadeel moet noemen is dat er vrij veel dorre blaadjes tussen zitten. Dus of een hoop werk om het er uit te halen, of iets minder bag appeal :)

gallery_48040_19601_4602905.jpg

 

type 2.

Dit was van de plant rechts achterin. Het komt op de foto niet helemaal duidelijk over, maar deze zijn echt veel voller dan type 1. Verreweg de compactste stoppen ook en een droom om te knippen. Wat wel erg opvalt is dat deze toppen op het gevoel erg droog gebleven zijn. Zou verwacht hebben dat dikkere toppen langzamer drogen en dus minder droog zouden zijn, maar niet dus.

gallery_48040_19601_94196.jpg

 

type 3.

Dit was de grotere plant in het midden. Deze had verreweg het grootste top volume, maar zeer luchtige toppen. Qua gewicht was hij daardoor tegen de verwachting in juist aan de lagere kant (weet de precieze gewichten per plant niet meer). Deze pheno is juist echt een nachtmerrie om te knippen door veel blaadjes en veel foxtail achtige onregelmatigheden en veel volume dus.

gallery_48040_19601_2539509.jpg

 

 

Laat ergens onderweg nog eens horen, hoe die zakjes bevallen.

 

Op zich goed. Denk ik. Moeilijk om er echt wat over te zeggen, omdat alle potten waren voorzien. Dus ja, wat is nou het effect van die zakjes geweest. Bij het oppotten was het naar mijn gevoel echt te droog en nu voelt het in grote lijn perfect. Die hele compate toppen voelen dus wat droger aan en af en toe voel je ook een topje die juist weer wat aan de nattere kant lijkt.

 

Er zijn wel youtube filmpjes waarin ze de rv in de pot meten terwijl de zakjes er in zitten en daarin lijken ze te doen wat ze moeten doen. Denk dat dat meer zegt dan mijn ervaring

Edited by cannarie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...