Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Globetrotter

43X Amnesia Haze Onder Zelfgebouwde Cxb 3590 Cree Cob Led Panel.

Recommended Posts

Vette ruimte man! Mooie lamp ook! Wat is de volgende stap? Een geautomatiseerd hydro systeempje? :dribble:

 

Ik denk dat je wat (Gr/Watt) winst kan boeken door de lichtintensiteit te verlagen. Die 40cm zou in principe prima moeten zijn hoor. Voorgroeien met COBs kan je lekker veel afstand mee houden, later kunnen ze zeker omlaag tot 15" / 40cm. Ideaal heb je veel lagere wattage COBs om een perfecte spreiding/dekking te krijgen. In theorie kan meer bijhangen dus zeker wel nut hebben!

Edited by HellaDutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Crimson Fart

 

Ja, dit keer ook ontbladerd, wel ietsjes minder fanatiek. (Denk dat ik vorige keer wel 80% eraf haalde en nu 50-60% in week 2)

 

@HellaDutch

De volgende stap is eigenlijk een klein plateautje van dikke 1m2 aan de rechterkant op 1.40 hoogte. Heb net 6 Cobs met 2 drivers etc binnen uit China en ga er dus een 5e lamp bij hangen.

 

Ik zit nu op 2.9m2 met 1345W aan COB's (21 stuks) en in Januari wordt de totale oppervlakte 4.3m2 met 1725W aan COB's (27 stuks)

140 cm om te kweken is wellicht niet hoog (heb ongeveer 280cm tot plafond) maar als ik kijk naar de laatste twee rondes red ik het prima. Aardeoppervlak incl lekbakken eindigt op 30cm vanaf de vloer. Planten worden ca 70-80cm en lampen hang ik met 30-40cm afstand. Moet lukken.... het is een redelijk simpele aanpassing, mocht het niet de situatie beter maken, kan ik altijd het een ronde later weghalen, maar denk dat het prima gaat en dan ben ik wel klaar met de verbeteringen.

 

Laatste "hi-tech" aanpassing die ik heb gehad is het verwijderen van mijn dompelpomp (die ik gebruikte om water in de bakken te spuiten). Nu voedingsvat op een kratje bier gezet. Het kraantje onderin uitgerust met een dubbele sluiting (just in case ivm lekkage) En nu als ik water geef vul ik volledig geluidsloos (in vergelijking geluid dompelpomp) 4x een emmer met 15 L en die giet ik in mijn 4 plantenschalen. Ideaal qua geluidsreductie, die pomp was mijn laatste hekelpunt.

 

Ik zie het nut dus niet echt in van een geautomatiseerd hydrosysteem. Als je nu het hok in loopt hoor je helemaal niks. Met mijn '4 emmers vullen en in bak gieten' - methode hoef ik in het begin eens in de 5 dgn water te geven en later (vanaf week 5) ben ik 2x per week daadwerkelijk in het hok. Rest hou ik via mijn iPad in de gaten (camera's en sensoren) Lampen maken 0.0 geluid. Watergift is 0.0 geluid, afzuiger draait op een frequentieregelaar en gaat nooit over de 40%, dus die hoor ik ook niet. Enige wat ik nog wil proberen op te lossen is van mijn zwenk ventilatoren af. Wil kijken of je dat ook stiller kunt oplossen. Idee zou zijn om twee plafondfan's te plaatsen. Die hebben veel grotere fanbladen en hoeven minder snel te draaien om dezelfde lucht te verplaatsen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.0 geluid van je lampen, moeten die niet worden gekoeld of klink ik nou heel dom?? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.0 geluid van je lampen, moeten die niet worden gekoeld of klink ik nou heel dom?? :P

Je hebt actieve koeling en passieve koeling.

Passief is geluidloos...deze heb ik ook

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PABLO

 

Ik heb inderdaad net als Langerd passieve koeling. Het idee van 20+ kleine ventilatoren zag ik niet zitten. Kunnen stuk gaan etc. Lekkere grote heatsinks van 15 cm diameter en 7 cm hoog werkt als een trein. Vriend van me heeft die met actieve koeling en het is alsof je een serverkast inloopt.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kan die fans ook op 5V draaien hoor. Dan hoor je ze ook niet. Koelt misschien iets minder, maar in de praktijk maakt het net zo weinig verschil als het beetje stroom wat je bespaart door de fans minder hard te laten draaien. Het verschil tussen geen fans en 5V is veel groter dan tussen 5V en 12V.

 

Ik heb ook wel gehad dat de fans per ongeluk een tijd uit stonden en ook dat ging prima. Was wel heter dan ik lang vast kon houden maar nog ruim binnen wat de COBs aan kunnen.

 

Met passief is het iets stiller en je hebt niet al die draden en met actief kan het armatuur wat lichter blijven en koelen ze iets beter waardoor je een pietsje meer licht hebt.

 

Het is meer wat je zelf het handigste vind, want zowel passief als actief koelen werken prima.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronde 2 gaat over een paar dgn om....dan snel kleine verbouwingkje voor lamp 5...

 

Ben benieuwd hoe deze gaat scoren ten opzichte van ronde 1...

 

Hier twee laatst genomen foto's

gallery_21392_19538_2873372.jpg

 

gallery_21392_19538_871444.jpg

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

De uitslag van ronde twee is bijna hetzelfde als ronde een. Wederom 1gr/w

 

Met 1345 W was deze ronde 1360gr en de vorige ronde 1375gr....

 

Ik denk dat ik gewoon erg hoog zit met mijn lichtintensiteit inderdaad waardoor je gr/w omlaag gaat.

Heb nu een plateau in het hok gebouwd met daarboven nog een lamp met 6 COBs maar deze moeten een iets groter oppervlakte belichten. Kijken wat dat op gaat leveren en indien daaronder de gr/w omhoog gaat, dan bouw ik alle armaturen om naar armaturen met 20 a 25% minder lampen.

 

Ik ga een nieuw verslag beginnen voor de nieuwe uitgebreidere kweek met dus 63 stekkies ipv 43 op een oppervlakte van 4.2 m2 ipv 2.9 wat ik eerst had, nu met 27 COB's die totaal 1750W hebben ipv nu 1345W...

 

We gaan het zien :-)

 

Nieuw kweekverslag: http://www.wietforum.nl/topic/124025-63-x-amnesia-haze-onder-zelfgebouwde-1750w-cree-cob-led-cxb3590/

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op hoeveel watt per m2 zit jij ik 426

Edited by MisterX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom niet een keer een rondje dimmen naar 75% als je wilt vergelijken of een lagere lichtdruk helpt? Als dat niet helpt kun je zo weer terug naar vol vermogen en een andere oplossing zoeken die wel werkt. Als je de hele boel gaat verbouwen dan is dat wel een hoop werk.

 

Je zit namelijk ook weer niet erg hoog qua g/m2, dus ik vermoed nog steeds dat het eerder iets anders is wat je opbrengst drukt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ MisterX

De eerste twee ronde's waren beiden op 2.9m2 kweekoppervlak. ik zit op de 470gr per m2 opbrengst met deze setup. Vandaar dat ik ook dacht aan uitdunnen. Jij hebt volgens mij een soortgelijk oppervlakte met 960W toch?

 

@Wietefras.

Dat is een goed idee. Ben er alleen nog niet uit hoe het werkt met een dimmer met mijn drivers. Wat heb ik daarvoor nodig. Ik zie niet iets op mijn drivers wat gemaakt is om een dimmer op aan te sluiten. Ik vroeg aan Kingbrite over dimmers, maar toen kreeg ik letterlijk een huiskamer dimmer (zo'n groot ding met draaiknop) gepresenteerd terwijl ik op youtube filmpjes iets heel anders zag. Hoe zit het dus met die dimmers :-) en zijn deze op mijn drivers aan te sluiten? Waar vind je de juiste dimmers en op welke draad sluit je deze exact aan? Dan bestel ik deze meteen even. Wil sowieso heel graag kunnen dimmer, vooral in de zomer. Thx!

 

De drivers die ik heb zijn de

HLG-320H-C1750A

ELG-200-C1750A

HLG-240H-C1750A

Share this post


Link to post
Share on other sites

De drivers die ik heb zijn de

HLG-320H-C1750A

ELG-200-C1750A

HLG-240H-C1750A

De typenummers met een A op het eind zijn modellen met een ingebouwde potmeter. Er moet dan ergens op de driver een rubber dopje zitten met de tekst "Io Adj". Dat dopje kan je verwijderen en daaronder zit dan de potmeter waarmee je de driver kan dimmen.

 

Als je een B model hebt dan heb je niet dat dopje, maar dan komt er een extra draad uit de driver (met een witte en blauwe ader) waar je zelf een externe potmeter op kan aansluiten. Die potmeters zijn er inderdaad in een huiskamer formaat, maar ook veel kleiner. Het is gewoon een verstelbare weerstand van 0-100k.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zit op 426 watt per m2. Scheelt niet veel met die van jouw.

 

Ik denk dat lichtdruk niet het probleem is

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mister X

Ah ok, scheelt dan inderdaad niet veel. 1345W:2.9m2= 463 W per m2

 

@Wietefras

Meen je dat? dus eigenlijk niets nodig, gewoon aanpassen met een schroevendraaier of iets dergelijks op de driver zelf? Damn, nooit geweten. Zal het bekijken

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit verslag heeft ook lang genoeg gelopen, een uitgebreide ronde gevolgd door een update over de score van ronde 2.

 

Wat mij betreft kan deze topic gesloten worden, weet niet hoe dat gaat, maar hij is klaar in ieder geval.

 

Ik ga door in een nieuwe verslag met 63 Amneesjes en een extra lamp en plateautje.

 

link:

http://www.wietforum...ob-led-cxb3590/

 

Iedereen bedankt voor alle input!

 

Signing off here....

 

Globetrotter

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...