Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Globetrotter

43X Amnesia Haze Onder Zelfgebouwde Cxb 3590 Cree Cob Led Panel.

Recommended Posts

Ach, 1500 rond zou t toch wel moeten zijn toch?

Ik doe alleen mee voor de sport trouwens, maak iemand anders die t nodig heeft maar blij met n zakje.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1250 gram zonder takken en blaadjes (zit nog best wat blad aan.

 

Zakje mag naar dilago, ben niet zo vd nees

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondertussen zijn de nieuwe kleintjes ondergebracht in grote hok voor ronde 2...

 

gallery_21392_19538_7433830.jpg

 

Hoelang moet het ongeveer drogen, hoelang in de tent, een indicatie? Dag of 10?

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot je tak kraak zeg in de top

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ligt eraan hoe de LV is in die tent, 10 dagen ga je waarschijnlijk niet halen met dit weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke kweek. Gaat ook een mooi resultaat opleveren!!

Om en nabij de 1600 gram denk ik.

Edited by riesje1965
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na 10 dgn drogen is het spannende moment vandaag aangebroken

 

gallery_21392_19538_341650.jpg

 

Niet spectaculair voor de CXB3590, maar voor een eerste run ben ik er best blij mee. Ze zijn wel prachtig gelukt en smaakt lekker...

 

Als ik de uitslag met mijn voorgaande Lumateks vergelijk is dit een vooruitgang, dus blij met de investering! Met de Luma's haalde ik 450gr (0.75 gr/w) uit een 600W lamp, maar met 3 lampen werd het te heet, dus draaide met 2.

 

1375 gr met 1345 W = 1.02 gr/W. Hoop richting de 1.2 a 1.3 te tweaken.Moet kunnen.

3m2 = 458 gr/ m2

 

Ik wou dat ik Konopi met zijn schatting blij kon maken maar de winnaar is PABLO, hij zat er slechts 30gr naast. PM me waar het zakje heen kan.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is nog minder als ik onder 800w aan cxb3590's weghaalde in vrijwel dezelfde opstelling en zelfde soortje. Moet VEEL beter kunnen dus.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gefeliciflapstaart, daar kun je zeker blij mee zijn, is alles bij elkaar een leuk zakje wiet, daar ben je wel even mee bezig voor je dat weggepaft hebt.

 

Heb je al een idee van wat je kunt doen om betere resultaten te halen?

 

Is het veel moeite om een paar mooie closeupjes van wat droge toppen te laten zien?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie uitslag Globetrotter :tu

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zich een mooie verbetering van HPS naar COBs.

 

Je zit vrij hoog in de licht intensiteit en dat drukt de g/W ook. Vergelijken met andere kwekers heeft dus niet zoveel zin als die voor een (veel) efficienter systeem zijn gegaan en/of een veel lagere lichtdruk. Dat scheelt makkelijk 40% in de g/W.

 

Denk wel dat je armaturen te hoog boven het gewas hangen wat extra wandverliezen tot gevolg heeft (je bent dan zo 10% a 20% extra licht kwijt) Plus dat je veel licht kwijt zal raken op dat looppad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een zeer nette score waar ik direct voor zou tekenen! Je schreef dat je met je Lumateks op 0,75 gram de watt zat (ook al netjes) maar was dat in dezelfde kweekruimte of ergens anders?

 

Als de kwaliteit evenredig is aan de kwantiteit dan heb je goud in handen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi resultaat kameraad!

 

Mss wat minder snoeien volgende keer? Of zoals iemand had voorgestelt om de 1ne helft te snoeien en de andere helft niet/minder?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondanks dat ik redelijk blij ben met mijn score, zeker nadenken wat ik kan verbeteren voor ronde 3 (ronde 2 draait al op volle toeren, ik hou van doorpakken)

Kwaliteit is echt, verre maar dan ook verre het beste en mooiste wat ik ooit (weliswaar maar 6 kweekrondes) heb geproduceerd.

 

Wat me op valt is het volgende:

Een maat van me begon 2 maanden eerder met de CXB's op exact dezelfde kweekoppervlakte. Hij had vier 880W aan LED, en maar 16 COB's en haalde bij die kweek 1070gr, aldus 1,22 Gr/W, wat een zeer nette score is. Omdat ik op een hoger wattage zat, heeft hij nog 2 lampen a 4 CXB's (hij werkt met die kant en klare uit Madrid) erbij gehangen om te kijken of ie tijdens zijn tweede ronde richting de 1.5 gr/w kon gaan. Hij heeft vorige week gewogen en met 24 CXB's ipv 16 CXB's heeft ie wat hoger gescoord, 1110 gr.

 

Praktisch hetzelfde resultaat op dezelfde oppervlakte met 50% meer power is de conclusie. Scirocco haalt ook een betere rendement met soortgelijke oppervlakte en 800W.

 

Misschien is er gewoon een max bij een lager wattage en heeft lampen bijhangen als enige effect dat het inderdaad de gram / watt omlaag brengt.

 

Daarom gaat het door mijn hoofd of ik niet de lampen opnieuw kan uitlijnen, iets minder bevolkt dan.

Ik had sowieso besloten, gezien mijn hoge plafond tegen de 3 m om ook voor ronde 3 een plateautje van 1.2x1.2 op te hangen met nog een lamp erbij. Dit ook omdat dan meer hitte ontstaat wat weer goed was om die LV omlaag te brengen, kachel is dan overbodig.

 

Eerst wilde ik boven 8 CXB's ophangen, naast de 21 stuks zoals die nu hangen. Maar denk nu dus dat dat teveel gaat zijn.

Denk dat je een soortgelijk resultaat behaald met 6 CXB's boven en 18 beneden bijvoorbeeld.

 

Heb nu 3 lampen met 5 cobs die aangestuurd worden door een driver en 1 lamp met 6 cobs waarvan per 3 een driver aanstuurt. Ik zou dus makkelijk (nja makkelijk.. :dribble:) de boel kunnen ombouwen door een nieuwe frame te maken met beneden 18 Cob's, aangestuurd door die 3 drivers uit de 5 Cob's lampen en 1 driver uit de grote lamp die 3 cobs aanstuurt. Blijf ik over met een driver en drie cobs, als ik die dan nog een keer bestel bij KingBrite, dan kan ik een 6 Cob Lamp bouwen voor het plateau

 

Ik zou dan in die ruimte met ruim 1500W aan Led's draaien (10% meer) over een oppervlakte van ca 40% meer.

 

@Wietefras

Je zegt dat ik vrij hoog zit met de CXB's. Maar wat is de ideale hoogte. Ik dacht 40cm (16 inch) en heb dat aangehouden. Misschien stonden ze de eerste 2 wkn 50cm over de canopy, maar vanaf wk 5 niet meer dan 30 a 40 cm. Sommige 25cm doordat het veldje wat uitschieters had. Had zelf het idee dat ik er meer te dicht dan te ver op zat eigenlijk.

 

Wat betreft licht kwijtraken boven looppad. Ik heb die 3 lampen juist daarom kleiner gebouwd met maar 5 cobs voor beter uitlijning boven een smallere strook. Maar inderdaad is daar geen muur met reflectie om het te bouncen ivm looppad. Maar die Cob's schijnen toch juist best nauw omlaag toch, reflectie van de zijkant is nihiel toch, of zie ik dat verkeerd?

 

---

 

Hieronder nog wat foto's van de droge toppen....

 

gallery_21392_19538_971746.jpg

gallery_21392_19538_2269903.jpg

gallery_21392_19538_1786850.jpg

Het zijn niet de grootste toppen, wel super compact en hard. Dacht dat veel medium toppen ook meer bij de Amnees hoort dan dikke cola's, maar kan ernaast zitten.

 

gallery_21392_19538_933592.jpg

Eentje zonder flitser....

 

De nieuwe ronde is getopt en zit inmiddels halverwege week 1. Om die te verslaan, sla ik even over. Een nieuw verslag komt na de uitbreiding / hergroepering van de COB's na de jaarwisseling als alles goed gaat.

gallery_21392_19538_2925151.jpg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je licht toevoegt zal je daar steeds minder extra mee oogsten inderdaad. Als je de planten echt overstuurt kan de oogst zelfs afnemen, maar zo te zien zat je daar niet aan. Dan gaan de planten echt verbleken.

 

Onderstaande grafiek ken je wellicht wel. Dat is van een Amerikaans onderzoek vergelijkbaar met bij ons het onderzoek van BOOM:

gallery_37858_17549_32693.jpg

 

Die grafiek hierboven gebruikt blad van planten en kijkt hoe efficient die werken in een kweekkamer. Er is ook een database met 175 kweekresultaten en daar heb ik wat analyses op gedaan. Kwekers die met 500umol/s/m2 werken hadden gemiddeld een 25% hogere g/W dan bij 1000umol/s/m2. Dus als je op 1000umol/s/W gemiddeld uitkomt op 1/gW dan zou je op de helft daarvan op 1,25g/W gemiddeld uit kunnen komen.

 

Ofwel, als je het oppervlak verdubbelt dan zou je de opbrengst met 25% kunnen verhogen.

 

Die grafie hierboven laat overigens ook zien wat een lagere temperatuur voor de palnten doet. Dat scheelt ook in efficientie van de planten.

 

De hoogte van het armatuur zou je zo ongeveer gelijk moeten houden aan de afstand tussen de rijen COBs. Dus als de rijen COBs op 30cm van elkaar zitten dan ook het armatuur op 30cm.

 

COBs hebben juist een vrij brede stralingshoek van 115 graden. Dat is de hoek waarop de COB nog 50% van de maximale intensiteit uitstraalt. In die kegel zit ongeveer 80% van het licht wat de COB uitstraalt.

 

Op 50cm hoogte bestraal je dan al een cirkel van 156cm doorsnee. Dus zelfs de COBs helemaal aan de andere wand met die reflectiefolie verliezen nog licht op dat gangpad en gipsmuur.

 

Het is nog erger, want in werkelijkheid schijnen ze hun licht op bijna 180 graden. Daar gaat de overige 20% naartoe. Kijk maar naar de lichtreflecties op je muur. Vlak onder het armatuur heb je ook gewoon licht op de wanden.

 

Ik schat dat je makkelijk 10% op je wanden kwijtraakt en 20% op dat gangpad en gipswand.

Edited by Wietefras
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi resultaat! nog wat tweaken en je komt er wel!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je draait toch netjes 1/1; mooi werk :verrygood

 

Mss wat minder snoeien volgende keer?

 

Zou deze keer ook wat minder blad weghalen,

Een degelijk gekweekte Amnees is 'knip-vriendelijk' ;) (bevestigt ook Hidro)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...