Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Dag dames en heren,

 

Jay is back! Rondom de kerstdrukte heb ik toch de tijd gevonden ons mooie forumpje weer eens te bezoeken. Alles is inmiddels gedroogd en wel. Ben zeer tevreden met het eindresultaat. Ik mag stellen dat ik deze ronde de lekkerste wiet tot nu toe gekweekt hebt en ook nog eens een mooie brenger. :icecream:

 

#1 RPPxChemdawg 42 gram cijfer : 8,5

Mooie witte plant. Lichtzoete citrusachtige geur. Sterk maar overduidelijk hybride effecten. Eerst de high en dan de couchlock. Lekker en zacht betreffende smaak

gallery_25614_19559_1291175.jpg

 

#3 Spice van MR Nice 60 gram cijfer 9,5

Lange dikke zeer compacte witte toppen. Een lichgroene kleur met een roze tint bij het openbreken van de toppen. Een heftig weeige zoete geur die zo sterk is dat een twee grams zakje de volledige woonkamer laat ruiken. Mijn maat mag deze wiet niet binnenshuis bewaren van de vrouw! De smaak is zeer zacht. De couchlock die komt zeer heftig . Prachtige indica pheno. Iedereen die deze rookt is echt laaiend positief. :wub:

gallery_25614_19559_3412348.jpg

 

Opbrengst bloeikast op 80 wat is 102 gram. Ruim 1,2 gram de watt.

 

#4 Spice van MR Nice (sativa pheno) 57 gram Cijfer: (niet gerookt)

Dit was een beetje het zwarte schaap van het kastje. Tot de laatste week onder 6500K gestaan en het kostje volledig ondergestrekt (zeker x4 gegaan). De buds zijn fluffy geworden, maar goed wit met veel rode haren. Ik heb haar nog niet gerookt . Ze is net droog . Er zit wat meer blad aan dus zal iets anders roken. De geur doet me zeer sterk denken aan super skunk met een kruizing van zure matten :huh:

 

gallery_25614_19559_1924527.jpg

 

Opbrengt 6500 K groeikast op 53 watt is 57 gram. ruim 1 gram de watt.

 

 

 

Al met al een mooie ronde. Hoe nu verder? Allereerst start ik na de Kerst pas weer. We krijgen logees en het is perfect als de kast dan even stil is. Wil wel rond kerst beginnen met ontkiemen. Maar wat dan? Mogelijkheden

1. Ik plant vijf Spice zaadjes en selecteer eerste weken op de indica pheno. Daarna aanvullen met meer Spice. Dan ga ik dus echt weer op zoek naar deze roze pheno. Bij winst kan ik deze klonen en een S1 maken of bevruchten met nog wat skunk stuifmeel wat ik heb liggen ( als dit nog goed is)

2. Ik ga voor Nl x Skunk. Hier heb ik ook nog regs van liggen

3. Ik ga voor Nevilles Skunk en probeer er wat moois uit te selecteren

4. Iemand van jullie heeft iets liggen wat het proberen waard is en wil wat ruilen.

 

Laat maar weten wat jullie zouden doen, want ik kom er nog niet uit. Zoveel keuzes! :lol:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had nog een zak vol bruin gedroogd bladafval van de eerdere kweekjes en heb gister besloten er even mee te gaan spelen. In steekwoorden: topzeef, celofaan, papier, nat maken, oven, rollen met wijnfles, vriezer.

 

Zie hier het resultaat:

gallery_25614_9689_29754.jpeg

 

gallery_25614_9689_1062581.jpeg

 

 

Wie bewaart die heeft wat! :icecream:

 

O ja, iedereen trouwens de beste wensen. Dat het maar een groen 2018 mag worden. We zijn weer onderweg! :wave:

 

gallery_25614_9689_203781.jpg

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog niet heel veel te melden in huize Jay. 2 Zaailingen zijn boven, de andere vier zijn niet bovengekomen. Bij nadere inspectie kan ik stellen dat ik de aarde echt iets te nat heb gelaten en dat ze gewoon rot gaan. Slechte zaak :whistle:. Net weer twee zaden laten ontkiemen en die in licht bevochtigde potgrond gestopt. We wachten het rustig af.

 

Ondertussen heb ik van het RPPxChemdawg en Spice knipafval een blokkie hashj gemaakt:

gallery_25614_19559_1553467.jpg

 

Echt heel heerlijk smeuïg brokje geworden :icecream:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit, je hebt flinke dikke toppen gekweekt! De Chemdawg en R.P.P. heb ik beide ook gekweekt en vond de tweede smakelijker dan de eerste maar de eerste was duidelijk de brenger. Zo te zien brengt de kruising meer gewicht in de schaal.

 

Althans meer dan de R.P.P. maar minder dan Chemdawg.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_25614_19643_3708037.jpg

 

Het is een gezellige ongelijke boel hier. De planten links zijn al bijna aan verpotten toe terwijl de rest nu pas boven komt kijken. Heb ook maar ruimte voor 4 potten, dus moet even kijken hoe ik dat ga oplossen (Tneon kastje 4 the rescue) .

Edited by Jaymaestro
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soms heeft de ene meer zin dan de andere,doe je niks aan.

Meer uitzaaien dan je nodig bent helpt daar wel goed tegen,maar die aantallen moet je dan wel hebben liggen :P

 

Vooralsnog zijn ze wel schattig :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update tijd: Nl5xSkunk op ~17 dagen en 10 dagen 24/0

 

Het gaat nog niet zonder kleerscheuren hier. #1 is een beetje een freak en #2 Heeft denk ik echt last van light burn. Met 40 cm was blijkbaar toch te dicht erop. Andere oorzaak voor de verkleuring heb ik niet echt behalve dat ik deze twee net iets te lang in kleine potjes heb gelaten in potgrond en zonder afgezuurd water. Normaal verpot ik ze sneller en gebruik stekgrond alleen had het niet meer liggen. SInds het overpotten lijkt het beter te gaan, maar de verkleuring blijft. Ik hoop maar dat ze eroverheen groeien. Wel besloten vanaf vandaag op 18/6 over te gaan.

 

gallery_25614_19643_1641982.jpg

 

gallery_25614_19643_3725167.jpg

 

Nummmertje 3 tot 5 gaan lekker en staan in de 6500 k kast. Temeratuur 24 graden met 50% luchtvochtigheid. Over het algemeen zijn de zaden tot nu toe redelijk homogeen. Vindt ze niet bijster snel in groei. Eigenlijk ogen alle planten hetzelfde op #1 (freak) en #5 na. Deze heeft een veel ronder en minder gekarteld blad. Dit plantje heeft dan ook mijn speciale aandacht. :wub:

 

gallery_25614_19643_2036085.jpg

 

 

 

Welnu, wat zijn de plannen voor deze speeltuin?

1. Mooie pheno vinden om te bevruchten met superskunk stuif wat ik nog heb. Nl5xSkunk (MRnice) X Superskunk (Sensi) = Jay's Skunk B)

2. Twee per vrouwelijke plant twee stekjes nemen. Voor de volgende ronde: Het experiment. :ph34r:

 

Zoals al veel eerder aangekondigd wil ik van mineraal afstappen en eens op de bio toer gaan. Ik ben me dan ook lekker aan het inlezen om zelf aardemixjes te gaan maken en composttheetjes te gaan trekken. Lijkt me allemaal geweldig.

 

Tot die tijd heb ik in ieder geval één starterspack van Sannie aangeschaft. De bedoeling is om een side by side te doen tussen mineraal zoals ik het nu de hele tijd heb gedaan (canna lijn, canna aarde) en een bio kweekje op light mix. Hiervoor moeten we wel dezelfde plant/ stek onder dezelfde omstandigheden gebruiken. Leuk leuk leuk!

 

 

Genoeg te doen dus komende tijd! :tu

gallery_25614_19643_1002008.jpg

 

 

:nerd Jay

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nummer 1 en 2 zijn allebei regelrechte freaks. Ik zal morgen is wat pics uploaden. Ik twijfel sterk om ze gewoon neer te halen. Wil ze eigenlijk gewoon niet laten bloeien als ze zo slecht gaan. Nummer 3-5 is geen vuiltje aan de lucht. Die gaan heerlijk. Lekker die drie in de bloeikast knallen en weer opnieuw kiemen.

 

Of wil iemand graag freaks zien bloeien? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: 21 en 14 dagen groei ( nu 4 dagen op 18/6)

 

gallery_25614_19643_2232573.jpg

 

Wie mij kan vertellen wat er aan de hand is met deze plant mag het zeggen. #1 is een regelrechte freak of nature. Heb haar nog onderzocht op mijten of ander ongedierte met de microscoop, maar kan niets vinden. Ik zelf zeg chop/chop, Ruimte maken voor een betere plant. Wat zeggen jullie?

 

gallery_25614_19643_2397083.jpg

 

 

Met #2 gaat het niet veel beter. De plant goeit gelukkig wel gestaag door, maar de albino achtige vlekken op de bladeren blijven. Eerst dacht ik dat het light burn was, maar ze blijft er in hangen. Ook de nieuwe groei vertoond half gekleurde bladeren .

 

 

Dan #3 tot 5 .

gallery_25614_19643_701918.jpg

 

 

 

Deze plantjes lijken gelukkig wel goed te gaan. Zelfde temperaturen. Zelfde water. Zelfde aarde. Je ziet rechtsonderin ook een "albino" achtige verkleuring. Ik was bang dat deze plant ook raar zou gaan doen, maar dit heeft niet doorgezet.

 

 

Wat denken jullie? Mutaties? Doe ik iets fout? Alle input is welkom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je ooit condens tussen je bladeren? Als de lamp net aan is ofzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk t niet. Het is juist begonnen op 24/0 licht. Eerder dat ze daardoor gefreakd zijn ofzo. Lees wel overal dat NL redelijk veel freaks voortbrengt dus denk echt dat nummer 1 t veld gaat ruimen. Kan de albino dan wel een weekje langer groei geven en t met 1 plant doen.

 

Alleen minder groen, minder fotosynthese, minder opbrengst ben ik bang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, nr 2 in een grote bak dan en nog wat langer groeien mss iets dan ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die grote bak verdient deze albino niet hahaha. Heb net alle 8 hoofdtoppen nogmaals getopt. Even laten herstellen en dan op 12/12. Wordt een bossig monstertje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

lijkt wel op tmv of die russet mites die ze in amerika veel hebben, krijg je ook gedraaid blad en soort kanoblad bij je stem van

 

hoe is het met de lv? en weghalen kan altijd

Edited by HUFFnPUFF
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grappig dat je dat zegt Huff! Daar dacht ik namelijk ook aan. Die roestmijten komen echt overeen maar ik kan onder de loep echt niets vinden.TMV zou zeker kunnen maar mis het mozaiek wel. Heb #1 hoe dan ook de nek omgedraaid. Vandaag #3 bij #2 geplaatst en op 12/12 gezet. Welgeteld na 24 en 18 dagen groei. De andere mogen zeker npg 4 weken doorgroeien dus het gaat een volle boel worden als er geen mannen tussen zitten!

 

gallery_25614_19643_19083.jpg

gallery_25614_19643_2682699.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet eruit als TMV

helaas is het geen albino Jay :o

 

Dus na snoeien gereedschap opschonen en dat soort dingen.

Ik heb echt een hekel aan tmv :lol:

 

 

Mooie plantjes heb je verder staan kerel,mooi groen en mooi potig. :P

 

 

Jah Bless!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godver, dan gaat ie de rest ook aansteken

Is #3 dan gelijk niet meer geschikt om te stekken omdat ik haar ernaast heb gezet?

 

En is het via zaad overdraagbaar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij is het geen TMV hoor, ik denk nog steeds dat het vocht is tussen de bladeren. Ze hebben op enig moment even op elkaar geplakt gezeten lijkt het.

Post #85 3e foto, daar tekent de kartelrand van het ene blad zich duidelijk af op het andere blad ;)

 

Het is niet overdraagbaar via zaad.

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb me net ingelezen in tmv. Ik denk toch wel dat dit het is. Zeker omdat de nieuwe scheuten er ook last van hebben en er ook wat bladeren aan het draaien zijn

De andere planten hebben nog nergens last van maar zijn wel getopt met hetzelfde mesje.

 

Haar nu wegdoen vindt ik wel lastig. Ze/het is flink bossig en zonder deze plant is het gelijk akelig leeg.

 

Ik kijk het nog een week of twee aan en hou linker en rechterkant goed uit elkaar vanaf nu.

 

Edit: tmv kan wel met zaad meekomen lees ik ook op verschillende bronnen. Zolang #3 geen verschijnselen vertoond ga ik haar wellicht toch stekken en/of bevruchten

Edited by Jaymaestro
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verspreiding door zaden of door de grond is niet mogelijk.

 

 

Dat is wat ik overal lees :whistle:

 

 

Edit: nr 1 lijkt idd op TMV, had die foto even gemist :innocent:

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

non fat dry milk (babymelkpoeder?) schijnt effectief te zijn om tmv aan het oppervlakte te bestrijden

 

tmv is toch op duizend en 1 manieren te verspreiden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even tussendoor on subject TMV...

Het slaat zich WEL op in de zaden zoals ik immers heb ondervonden met Cali-o.

Daarom is die soort nu op een dead end,tot ik de animo heb om een goede selectie te doen.

Als ik steriel 30 zaden daarvan zaai en ik krijg ongeveer 30 TMV lijers,zegt dat genoeg.

 

Als ik planten top/stek gebruik ik tegenwoordig een sponsje met spiritus in een bakje om je mesje te steriliseren na iedere snede. ;)

 

TMV kan je meer dan de helft van je opbrengst kosten.

Als de plant pas laat geïnfecteerd word is het nog te overzien,als ze het al vanaf begin heeft drukt het de ontwikkeling echt te erg.

 

Dat het niet via grond overdraagbaar is klopt wel,als het goed is filtert het wortelsysteem dat soort troep eruit.

 

 

Jah Bless!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, ik heb plant #2 ook de nek omgedraaid. Ze/het had al twee dagen stilgestaan terwijl #3 enorm gegroeid is. Helaas wel met aardig wat strek dus daar zullen wel ballen aan gaan komen. Ach we zien wel. Meer ruimte voor de andere twee. Deze zijn ook flink aan het groeien. Al ben ik wel para voor tmv bij elke afwijking van de bladeren... We gaan het zien!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...